Forum » Programiranje » [android] save/restore state
[android] save/restore state
piki12 ::
Pozdravljeni,
zanima me kje in kdaj shranim oz obnovim stanje aplikacije. Shranil bi rad nek seznam (arraylist) 1000 objekotv imenovanih Crta. Sedaj rabim vaš nasvet kdaj in kje moram obnovit oz shranit zadevo. Potem pa ali je primerno da to delam z streami, da ne bo prepočasi, vse skupaj.
lp
piki12
zanima me kje in kdaj shranim oz obnovim stanje aplikacije. Shranil bi rad nek seznam (arraylist) 1000 objekotv imenovanih Crta. Sedaj rabim vaš nasvet kdaj in kje moram obnovit oz shranit zadevo. Potem pa ali je primerno da to delam z streami, da ne bo prepočasi, vse skupaj.
lp
piki12
dolenc ::
Kolk bo hiter ne vem. Če bi rad shranjeval med instancami naredis tko k spodaj, ce bi rad shranjeval med ugašanjem, pa bo treba dat v bazo.
@Override protected void onSaveInstanceState(Bundle outState) { super.onSaveInstanceState(outState); // Shranim stvari ki jih zelim ohranit outState.putString("TAG1", "string"); outState.putBundle("TAG2", bundle1); } @Override protected void onRestoreInstanceState(Bundle savedInstanceState) { super.onRestoreInstanceState(savedInstanceState); // Potegnem stvari nazaj String sNeki = savedInstanceState.getString("TAG1")); Bundle bNeki = savedInstanceState.getBundle("TAG2")); }
piki12 ::
Zanima me potem bolj baza, oz mogoče datoteka, ker gre to za objekte narisane na canvasu. Shranil bi jih pa cca 1000, samo sedaj em zanima kdaj kličem ti dve fuknciji onSaveInstanceState in On RrstoreInstanceState.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android - ZačetnikOddelek: Programiranje | 1792 (1117) | hurlimannxt |
» | [Android] pomoč pri postavitvi layoutaOddelek: Programiranje | 2235 (1993) | icurk |
» | [Android] Nov tip shranjevanja slikeOddelek: Programiranje | 2194 (1318) | urosz |
» | android črtaOddelek: Programiranje | 2411 (1682) | g333kk |
» | [android] vstavljanje slikeOddelek: Programiranje | 1247 (1144) | messi |