Forum » Strojna oprema » Grafika 8800 gt
Grafika 8800 gt
tiran2000 ::
Tezava je naslednja:
Sistem je imel 8800 gt in je delal normalno, nato sem unistaliral driverje in dal notri amd kartico, tudi ta je delala razenphysx ni primu ( tezave z gonilniki). Nato sem ponovno dal v komp nvidia kartico in naredil unistall amd driverjev...
Sedaj pa imam problem da imam v windowsih rdece arttefakte (crte), pojavijo se npr.menijih in brskalniku... Naredil sem remove driverjev tako z unistall opcijo, driver sweeperjem kot register tweekom (v safe moodu), dal najnovejae gonilnike gor... Nic ne pomaga...
Ce so gonilniki umaknjeni in je gonilnik stock windows, artefaktov ni!
Ok a sploh gre za hardversko napako, ker men se zdi da je softwarska? Bi clean install pomagal?
Sistem je imel 8800 gt in je delal normalno, nato sem unistaliral driverje in dal notri amd kartico, tudi ta je delala razenphysx ni primu ( tezave z gonilniki). Nato sem ponovno dal v komp nvidia kartico in naredil unistall amd driverjev...
Sedaj pa imam problem da imam v windowsih rdece arttefakte (crte), pojavijo se npr.menijih in brskalniku... Naredil sem remove driverjev tako z unistall opcijo, driver sweeperjem kot register tweekom (v safe moodu), dal najnovejae gonilnike gor... Nic ne pomaga...
Ce so gonilniki umaknjeni in je gonilnik stock windows, artefaktov ni!
Ok a sploh gre za hardversko napako, ker men se zdi da je softwarska? Bi clean install pomagal?
PacificBlue ::
8800 gt vem, da so imeli kar nekaj problemov. Meni je odpovedala, ko sem igral oz. zagnal call of duty 3. Ni slo instalirat gonilnikov, filmov nisem mogel gledat. Mogoče bi pečica pomagala, sam nisem se hotel ukvarjat s tem.
I’m out.
:3
:3
dottor ::
Call of Duty 3 je samo za konzole. Provaj še s clean instalom. Najprej preveri da je res vse od ta starih driverjev zbrisano, pol še spucaj sistem s CClean in pol na novo driverje dej gor.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Venum ::
Nevem kak se boš lotu tega..Odinštaliraj driverje od nvidie on amdja. Downloadaj in zaženi driver sweeper/cleaner (priporočam da iz guru 3d), zbriši vse driverje od nvidie in amdja, izklopi računalnik, vstavi novo grafično in spet inštaliraj driverje za njo (mogoče jih bo samo).
hojnikb ::
rdeči artefakti so ziher problem z stikom gpuja in pcbja, tak da kej druga kot trik z pečico nebo pomagal.
#brezpodpisa
Poiskusil z vsemi moznomi triki instalacije in deinstalacije pa ne gre... Zalaufal linux puppy prek usb in tam ni artefaktov (dela ko sus), isto jih ni v windows safe mode ali v nacinu brez gonilnikov...eh fotra prepricat da je potreben clean install je verjetn se najvecji problem (njegov komp)... Rajs artefakte gleda ali nima gonilnikov kot to...
to je hardware problem. Artefaktov ne vidiš v safe mode in linuxo zato, ker se tam nič ne pospešuje, posledično gpu nič ne dela in ne meče artefaktov.
#brezpodpisa
Mah peci nimamo kje... A tole bi bla ok zamenjava? http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf... . Grafa res nima smisla da je mocna, spillov se ne igra, se filmov se ne gleda veliko, ker fotr razn da uporablja office, visio, bere pdf-je in emaile, drugo niti ne uporablja...?
kaj pa onboard grafike pa nima komp ?
sicer pa, vzameš najcenejšo pci-e grafiko na bolhi..
sicer pa, vzameš najcenejšo pci-e grafiko na bolhi..
#brezpodpisa
http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...
ceneje + pasivna
sam en primer oglasa, maš še dosti več--
ceneje + pasivna
sam en primer oglasa, maš še dosti več--
#brezpodpisa
kixs ::
8800GT uporabljat za Office racunalnik je totalno brezveze... 1. preglasna, 2. porabi prevec el. energije tudi v Office nacinu. Vzemi kaksno poceni 8600GT ali 8500GT (po moznosti pasivno, edino, ce ga dodaten ventilator ne moti).
Tudi mozno... sicer sem 8600GTS uporabljal v Office racunalniku kaksne 4 leta in ni bilo cisto nobenih problemov.
pač ta serija je posebaj problematična z odstopajem gpuja od pcbja, zato se je dober izognat temu..
#brezpodpisa
No zdej lahko potrdim da je grafa sla v maloro, sm zaulaufal tist test v linux glxgears in je crashnu komp 2x zapored cisto, sedaj mi ze v zagonu kaze artefakte...steev mi je ze kolega reku da jo hoce dat v pecico zal... Hvala vseem drgac . Lp
Isotropic ::
meni se pa sistem sesuje po par h igranja, 8800gts. pac slika zamrzne in rata "čudna", zvok se isto samo nekaj ponavlja high-pitch. sklepam da zaradi pregrevanja.
Isotropic ::
dvomim, k ma vent megahalems.
pa tut sicer sem ga ze sprobaval z ibt. grafika je pa po drugi strani fajn vroca.
pa tut sicer sem ga ze sprobaval z ibt. grafika je pa po drugi strani fajn vroca.
Odstrani stranico PC-ja in probraj se enkrat. Ce nimas dobro prezracenega ohisja, bo boljse.
Pa preveri temperature CPU-ja in GPU-ja (Aida64 bere oboje, imas pa tudi GPU-Z program, ki bere bolj detaljno graficno).
lp
Pa preveri temperature CPU-ja in GPU-ja (Aida64 bere oboje, imas pa tudi GPU-Z program, ki bere bolj detaljno graficno).
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stara grafična karticaOddelek: Strojna oprema | 1359 (857) | Riff |
» | Problem s HD7970 - Black screenOddelek: Pomoč in nasveti | 4077 (3724) | hojnikb |
» | Kje se da dobiti starodavno grafično kartico ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11479 (9466) | hojnikb |
» | Problemi z Radeon PowerColor Radeon R9 280X, 3GB GDDR5Oddelek: Strojna oprema | 1998 (1568) | Volta |
» | Nadgradnja PC-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 2978 (2464) | dottor |