Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi
matobeli ::
A obstaja za android kakšen app ki bi pokazal na katerih ferkvencah in tipu omrežja je telefon? Če ima notri še logger pa tolk bolje.
Počasi gruntam da bi enega kitajca vzel, ampak mi je LTE kar všeč.
Počasi gruntam da bi enega kitajca vzel, ampak mi je LTE kar všeč.
šernk ::
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
boolsheat ::
Neumnost. Za naslednje 2 do 4 leta se nimaš kaj obremenjevat s tem. Čez 4 leta ga boš pa itak že zamenjal...
Kaj neumnost? Vzeti pravi LTE telefon, če rabiš LTE?
Če samo kličeš potem itak ne rabiš LTEja, če pa pogosto rabiš internet potem pa vsekakor vzemi že sedaj pravi LTE telefon... Sploh, če je tvoj operater Telekom.
pač odvisno od potreb posameznika. nekdo ne potrebuje LTE ker ima 3G, drugi potrebujemo LTE ker nam 3G ne lovi.
tretjim NFC ne pomeni danes še ničesar in ga naslednjih 10 let ne bodo rabili, četrtim hitro polnjenje ne pomeni ničesar, petim brezžično polnjene ne pomeni ničesar.
tretjim NFC ne pomeni danes še ničesar in ga naslednjih 10 let ne bodo rabili, četrtim hitro polnjenje ne pomeni ničesar, petim brezžično polnjene ne pomeni ničesar.
Shagrath ::
Jaz imam Infocus M560 in imam spet težavo, da mi slabo lovi preko podatkovnega prenosa. Prejšnji kitajec mi je s težavo lovil HSDPA (ni podpiral 900Mhz).
Tanov podpira frekvence navedene na tem linku:
http://www.kimovil.com/en/infocus-m560/...
Imam telekom in bolje od 3G ne gre. H ali H+ še videl ni... Prosim za kakšen nasvet, kaj naredit. APNjev se nisem dotikal, ker so bili že vnešeni (telekomovi).
Tanov podpira frekvence navedene na tem linku:
http://www.kimovil.com/en/infocus-m560/...
Imam telekom in bolje od 3G ne gre. H ali H+ še videl ni... Prosim za kakšen nasvet, kaj naredit. APNjev se nisem dotikal, ker so bili že vnešeni (telekomovi).
preveri katere bazne postaje so okoli: http://maps.svetidej.com/country/sloven...
3 poste nazaj sem dal še aplikacijo, ki ti pove vse o bazni postaji na katero si priklopljen.
3 poste nazaj sem dal še aplikacijo, ki ti pove vse o bazni postaji na katero si priklopljen.
Pithlit ::
Saj ni tega vprašal... M560 podpira vse naše frekvence (razen pač klasike LTE B20). Vprašal je zakaj ne gre nad 3G (H/H+).
Life is as complicated as we make it...
borisk ::
no, mobitel ima vsega skupaj 9 baznih postaj z B20, pa še te so v centrih in kombinirane z 1800
mogoče zaklenjeno v nastavitvah? Prerfered network nastavljen na 3G in ne LTE?
*#*#4636#*#* -Phone Information -Set Preferred Network Type
Če je to to... seveda. Čeprav bi blo čudno da bi bil telefon nastavljen na 3G in ne bi šel na H/H+.
Hvala za pozornost!
Ponavadi sem povezan na bazni postaji s sledečimi specifikacijami:
#1:
Telekom K081
GSM 900
UMTS 2100
0140818E/462344N/547m
KZIROV
hitrost do 42 Mbit/s
HSPA+: 21.04.2013
2G: GSM, GPRS, EDGE
3G: UMTS, HSPA, HSPA+
#2:
Telekom K029
GSM 900
LTE 800
0140653E/462352N/649m
hitrost do 150 Mbit/s
LTE: 20.11.2015
4G: LTE
PCI 1: 57
PCI 2: 127
Na telefonu zgleda pa tako:
Zanimivo, da na drugi sliki omrežja niso razdeljena glede na povezavo (2G, 3G, 4G). Kolegu s starejšim kitajcem (sploh ne podpira 900Mhz) ponudi vse tri povezave, posledično mu tudi dobro lovi H+ (Simobil uporabnik).
Ponavadi sem povezan na bazni postaji s sledečimi specifikacijami:
#1:
Telekom K081
GSM 900
UMTS 2100
0140818E/462344N/547m
KZIROV
hitrost do 42 Mbit/s
HSPA+: 21.04.2013
3G: UMTS, HSPA, HSPA+
#2:
Telekom K029
GSM 900
LTE 800
0140653E/462352N/649m
hitrost do 150 Mbit/s
LTE: 20.11.2015
4G: LTE
PCI 1: 57
PCI 2: 127
Na telefonu zgleda pa tako:
Zanimivo, da na drugi sliki omrežja niso razdeljena glede na povezavo (2G, 3G, 4G). Kolegu s starejšim kitajcem (sploh ne podpira 900Mhz) ponudi vse tri povezave, posledično mu tudi dobro lovi H+ (Simobil uporabnik).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shagrath ()
Saj ni tega vprašal... M560 podpira vse naše frekvence (razen pač klasike LTE B20). Vprašal je zakaj ne gre nad 3G (H/H+).
brez vedet na kateri frekvenci so bazne okoli njega je nesmiselno naprej razglabljat. ničkoliko krat se zgodi da se 2 tedna zajebavaš pol pa je vse že v osnovi zastavljeno narobe.
osebno bi rekel da probaj hard reset telefona in prepiši obstoječe APNje z novimi. Se mi je že enkrat zgodilo da je bilo vse prav vpisano pa ni delalo. kot drugo koliko staro SIM kartico imaš, v drugih telefonih s tvojo sim dela zadeva ok?
no, mobitel ima vsega skupaj 9 baznih postaj z B20, pa še te so v centrih in kombinirane z 1800
B20 je band za 800MHz. od meni 15 najbližjih baznih postaj jih ima 5 LTE 800MHz, ena ima LTE 1800MHz in 9 jih ima samo GSM. kje si ti dobil 9 baznih z B20 vse skupaj ne vem, pa zgoraj opisane bazne postaje pokrivaj vse skupaj območje veliko 500 kvadratnih kilometrov.
edit: @Shagrath še to: probaj izklopit in vklopit mobilne podatke tako doma kot za gostovanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: šernk ()
brez vedet na kateri frekvenci so bazne okoli njega je nesmiselno naprej razglabljat
Če gre na 3G bi moral it tud na H/H+. Če mene vprašaš je precej čudno da/če ne gre.
Za LTE imaš pa, seveda, popolnoma prav.
osebno bi rekel da probaj hard reset telefona in prepiši obstoječe APNje z novimi. Se mi je že enkrat zgodilo da je bilo vse prav vpisano pa ni delalo. kot drugo koliko staro SIM kartico imaš, v drugih telefonih s tvojo sim dela zadeva ok?
Hard reset bi raje izvajal v skrajnem primeru. Kje dobim 100% pravilne APN-je za telekom? Namreč nazadnje, ko sem jih vpisoval je bila prava muka dobiti zares prave.
edit: @Shagrath še to: probaj izklopit in vklopit mobilne podatke tako doma kot za gostovanje.
To vedno počnem... :)
za telekom:
internet:
APN: internet
Uporabniško ime: mobitel
Geslo: internet
proxy: 213.229.249.40
port: 8080
MMS:
MMS-center: http://mms.mobitel.si/servlets/mms
MMS-posredniški strežnik: 213.229.249.40
Vrata posredniškega strežnika: 8080
vem da nekje sem imel probleme tudi če nisem imel za MMS not ne spomnim se pa več kje.
še povej če ti z isto sim v drugem telefonu HDSPA+ deluje normalno? ker lahko ti tudi sim kartica HDSPA+ sploh ne podpira. kot zadnje bi probal še hard reset telefona in nato še klic na telekom da pogledajo iz njihove strani (MMSi na mojem prvem android telefonu so mi delali samo kakšni 2-3 ure po restartu telefona in se je težava pojavila direktno z menjavo telefona, na koncu se je ugotovilo da je problem v SIM kartici - kar tudi v tvojem primeru ni za izključit).
internet:
MMS:
vem da nekje sem imel probleme tudi če nisem imel za MMS not ne spomnim se pa več kje.
še povej če ti z isto sim v drugem telefonu HDSPA+ deluje normalno? ker lahko ti tudi sim kartica HDSPA+ sploh ne podpira. kot zadnje bi probal še hard reset telefona in nato še klic na telekom da pogledajo iz njihove strani (MMSi na mojem prvem android telefonu so mi delali samo kakšni 2-3 ure po restartu telefona in se je težava pojavila direktno z menjavo telefona, na koncu se je ugotovilo da je problem v SIM kartici - kar tudi v tvojem primeru ni za izključit).
za telekom:
internet:
MMS:
Hvala za nastavitve. Sem preveril in imam identične že vnešene.
Vstavil sem tudi SIM kartico v staro nokio, ki podpira HSDPA ampak več od 3G tudi tokrat ni prišlo. Sedaj pa nevem, al je to zares splet nesrečnih naključij, da meni ravno na tej lokaciji ne deluje H+, ali je res problem v SIM kartici?? Slednje mi res malo neverjetno deluje... Najbolje, da se odpeljem do najbližje telekomove poslovalnice?
woman ::
Fantje, naslov teme je: Nakup kitajskega mobilnega telefona.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: woman ()
Pojma nimam, najbrž ne. Tako ali tako imam paket đabest 2000, kjer se mi zdi, da ni LTE-ja vključenega (brezplačno). Važno mi je, da je H+.
LTE je za vse brezplačen (nižja hitrost) samo preko SMSa ga moraš vklopit. za plačat je samo 100mbit hitrost.
če ti tudi v stari nokii ne dela HSDPA+ je praktično 99% verjetnosti da ti SIM kartica HSDPA+ in LTE ne podpira. oglasi se na najbližjem telekomu pa ti bodo takoj povedali in če je kartica dovolj stara ti jo bodo tudi brezplačno zamenjali.
Cannonrock ::
Našu zmagovalca (za moje pojme) - Vernee Thor
Pros:
Android 6.0 (zero bloatware)
3GB RAM
Fingerprint senzor
800 Mhz LTE (redkost pri kitajcih)
100€ (!)
EU skladišče (ni davka)
Cons:
Brez notification LED
720p reso
Sem nameraval kupiti Mi5, samo ga tale odpihne s ceno za tisto kar ponuja.
Mnenja?
Pros:
Android 6.0 (zero bloatware)
3GB RAM
Fingerprint senzor
800 Mhz LTE (redkost pri kitajcih)
100€ (!)
EU skladišče (ni davka)
Cons:
Brez notification LED
720p reso
Sem nameraval kupiti Mi5, samo ga tale odpihne s ceno za tisto kar ponuja.
Mnenja?
Kakšno EU skladišče? Boš ti mal neprijetno presenečen...
Jap, na papirju marsikaj odpihne marsikoga. Se pa zavedaj da je to tisti pregovorni no-name kitajc. Lahko bo vse kul... čisto lahko bo pa marsikaj narobe. Srečno torej. Pa poročaj kako se obnese...
Jap, na papirju marsikaj odpihne marsikoga. Se pa zavedaj da je to tisti pregovorni no-name kitajc. Lahko bo vse kul... čisto lahko bo pa marsikaj narobe. Srečno torej. Pa poročaj kako se obnese...
SumTingWong je izjavil:
No notification light. Deal breaker. Imel en telefon brez tega, nikoli več.
Mi imamo dva. Pri obeh zadevo reši xposed.
Fif55 ::
Vernee Thor je res dober za svojo ceno, tudi review-ji so dobri. V eu trgovinah ga pa še ni.
miko22 ::
SumTingWong je izjavil:
No notification light. Deal breaker. Imel en telefon brez tega, nikoli več.
Mi imamo dva. Pri obeh zadevo reši xposed.
Keri modul treba inštalirat?
Cannonrock ::
Kakšno EU skladišče? Boš ti mal neprijetno presenečen...
TopOne, ki je po mnenjih sodec zaupanja vredna podruznica AliExpress ti ga poslje z nizozemske.. Sporocim.
Na pamet ne vem... pa ne da se mi brskat. Se mi zdi da je v Gravity Box opcija.
Vernee Thor? Se prodaja pri TopOne? In ne, TopOne pošilja kar lepo s Kitajske in ne Nizozemske.
Cannonrock je izjavil:
TopOne, ki je po mnenjih sodec zaupanja vredna podruznica AliExpress ti ga poslje z nizozemske.. Sporocim.
Vernee Thor? Se prodaja pri TopOne? In ne, TopOne pošilja kar lepo s Kitajske in ne Nizozemske.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
ivanuscha ::
Ne se igrat preveč z Xposed, še posebej če imate CM inštaliran. Je tudi opozorilo. Jaz sem tako en telefon skuril, brez opozorila je samo mrknil.
Ales ::
Si prepričan, da je bil kriv Xposed? In s čim točno si ga "skuril" oz. kaj točno se mu je zgodilo? V ogenj najbrž ni planil.
ivanuscha ::
Skoraj 100%, ker je na začetku tudi bilo opozorilo, če imaš inštaliran CM, odsvetovana uporaba, ampak sem vseeno reskiral ravno zaradi tiste opozorilne lučke. Pa že prej mi je delal spontane restarte. Potem pa ga računalnik ni več zaznal na noben način. Kot da je šlo kakšno vezje na plati.
miko22 ::
jaz uporabljam xposed, pa vse dela ok. Res pa da nimam vključene opozorilne lučke, ker imam po defaultu...
Infusion ::
Pozdrav,
svoji sestrični moram zrihtat njen prvi telefon, potreboval bi en kitajski telefon do 150€, za katerega obstaja slovenski jezik. Gledal sem Xiaomi Mi4 a na žalost nima slovenskega jezika. Imate kakšne ideje?
svoji sestrični moram zrihtat njen prvi telefon, potreboval bi en kitajski telefon do 150€, za katerega obstaja slovenski jezik. Gledal sem Xiaomi Mi4 a na žalost nima slovenskega jezika. Imate kakšne ideje?
mailer ::
Ali si že kdo lasti Oukitel K10000? Za 130€ zgleda še kar dober deal.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
zunno ::
Kakšno mnenje imate o Oukitelu K4000 Pro? Tukaj ga dobim za 99€ + zastonj poštnina iz Nemčije: http://www.tinydeal.com/oukitel-k4000-p...
Best buy pod 150EUR je še vedno Xiaomi Mi4. V obzir pride tudi redMI 3 (ali Pro varianta). Za tiste, ki hočejo slovenski jezik si naj pogledajo telefon Vernee Thor.
Z Oukitel telefoni nimam izkušenj, so pa po karakteristikah videti zelo dobri, glede na ceno. K4000Pro je budget telefon, dobiš dosti za to ceno, ampak se pozna na slabši zmogljivosti in kameri. K10000 je robusten telefon, ki je še manj zmogljiv od prejšnje omenjenega.
Če iščeš robusten telefon priporočam Blackview BV6000, ki je hkrati tudi zmogljiv in boš ga lahko zelo zelo dolgo uporabljal.
Z Oukitel telefoni nimam izkušenj, so pa po karakteristikah videti zelo dobri, glede na ceno. K4000Pro je budget telefon, dobiš dosti za to ceno, ampak se pozna na slabši zmogljivosti in kameri. K10000 je robusten telefon, ki je še manj zmogljiv od prejšnje omenjenega.
Če iščeš robusten telefon priporočam Blackview BV6000, ki je hkrati tudi zmogljiv in boš ga lahko zelo zelo dolgo uporabljal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Fif55 ()
Kewk ::
Danes so mi sporočili iz HonorBuy-a da je njihov EU Warehouse v Sloveniji, kaj se mi pa totalno čudno zdi zakaj je poštnina skoraj 40€ iz enake države sam če bi pa živel v Ameriki bi pa plačal samo 17€, recimo še DDV če je kakšen tam(to glih nevem kako imajo tam). A je kdo tudi plačal toliko na njihovi strani za poštnino preko EU warehouse? Namreč mislim naročati Xiaomi Redmi Note 3 Pro kakor vem iz AliExpress bi pomoje zaračunali na carini.
dr.Akula ::
A si kdo lasti oz. pozna koga z Bluboo X9? Rabil bi vedeti, če ima slovenski jezik. Na tej strani piše da ga ima, na ostalih straneh ga ni na listi.
ni podatka
Danes so mi sporočili iz HonorBuy-a da je njihov EU Warehouse v Sloveniji, kaj se mi pa totalno čudno zdi zakaj je poštnina skoraj 40€ iz enake države sam če bi pa živel v Ameriki bi pa plačal samo 17€, recimo še DDV če je kakšen tam(to glih nevem kako imajo tam). A je kdo tudi plačal toliko na njihovi strani za poštnino preko EU warehouse? Namreč mislim naročati Xiaomi Redmi Note 3 Pro kakor vem iz AliExpress bi pomoje zaračunali na carini.
Top One. A ni to že obče znano da je de facto go-to trgovina za xiaomi in meizu?
Nikoli še nisem naročeval izven Evrope in tudi ne preko takšne strani kot je AliExpress. Recimo če mislim kupit tale telefon: http://www.aliexpress.com/item/Original... (od Top-One) in izberem DHL pa plačam onih ~21€ in vse skupaj na koncu pride ~210€(glede na katero barvo zberem). To pomeni da v Slovenijo prispe preko DHL brez dodatnih stroškov? Končna cena bi naj bila ~210€ ki sem jo plačal na AliExpressu?
Tako je. V top one trgovini, kjer je napisano "No custum duty for the EU by DHL", če izbereš dostavo z DHL, je potem tisto fiksna in zadnja cena.
Oni pošljejo v EU (Anglijo, če se prav spomnim), od tam pa do tebe.
Alternativa je tudi trgovina myefox.it, v 2dneh iz Italije. Je pa cena 220€, torej dražje.
Alternativa je tudi trgovina myefox.it, v 2dneh iz Italije. Je pa cena 220€, torej dražje.
broken/link ::
@kewk: tako je.
še obrazložitev: ker top-one pošlje sam sebi najprej v UK (ali plača dajatve itd ne vemo in nas ne briga), potem pa tam prepakirajo in ti pošljejo preko DHL-a v Slovenijo. Ti paket dobiš iz UK (torej iz EU) in ne plačaš davka/carine. Moraš pa nujno DHL izbra in seveda na slikci mora pisati, da je "no custom duty for the EU", kot to piše na linku, ki si ga dal.
še obrazložitev: ker top-one pošlje sam sebi najprej v UK (ali plača dajatve itd ne vemo in nas ne briga), potem pa tam prepakirajo in ti pošljejo preko DHL-a v Slovenijo. Ti paket dobiš iz UK (torej iz EU) in ne plačaš davka/carine. Moraš pa nujno DHL izbra in seveda na slikci mora pisati, da je "no custom duty for the EU", kot to piše na linku, ki si ga dal.
Tako je. V top one trgovini, kjer je napisano "No custum duty for the EU by DHL", če izbereš dostavo z DHL, je potem tisto fiksna in zadnja cena.
Alternativa je tudi trgovina myefox.it, v 2dneh iz Italije. Je pa cena 220EUR, torej dražje.
Sprva nisem nikjer najdel kje bi to naj pisalo ampak je blo v opisu z redčo napisano da če zbereš DHL aka European Union Express naj nebi bilo dodatnih stroškov. Hvala. :)
Edit: Sploh si nisem ogledal drugih slik pravzaprav, vsaj zdaj vem za drugič. Hvala vam vsem! :)
Kako se poa vam zdi ta Redmi Note 3 Pro če ga je že kdo tukaj naročal?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kewk ()
broken/link ::
jst ga mam. super je. samo še čakam, da pride vn cm13, da ga flešnem čez. sej MIUI je kul, ampak sem že tako preveč navajen na cm13, da mi čisto preveč odgovarja in se nočem prilagajat na druge sisteme :)
maš pa tu temo namenjeno samo xiaomi napravam: xiaomi telefoni in ostale naprave
maš pa tu temo namenjeno samo xiaomi napravam: xiaomi telefoni in ostale naprave
broken/link je izjavil:
jst ga mam. super je. samo še čakam, da pride vn cm13, da ga flešnem čez. sej MIUI je kul, ampak sem že tako preveč navajen na cm13, da mi čisto preveč odgovarja in se nočem prilagajat na druge sisteme :)
Super hvala. :)
Ubistvu mislim zamenjat svojega Samsung Galaxy S3 ker niti z nobenem ROMu si nemore več pomagat. On screen time lahk mam okrog 3ur max potem pa crkne. Skos se aplikacije zapirajo glede RAMa pa nasploh aplikacije kdaj rabijo par sekund da se sploh kaj naredi. Za tako ceno skor nism mogu verjet da lahko dobiš takšen telefon.
Eno vprašanje pa še le mam, če dobiš telefon, podpišeš DHL-ju in ko odpreš paket potem in vidiš da je nekaj narobe s telefone kaj potem narediš? Zdej nevem kak majo v Sloveniji sam ponekod sploh nemorš prej paketa pregledat znotraj pred tem da podpišeš njemu.