Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi
matobeli ::
Pomojem bo bolha vedno slabša za karkoli dobit v nizkem rangu, so nardili oglase za pametne telefone plačljive...
marivo ::
Shagrath ::
Kakšne so kaj vaše izkušnje s to trgovino: http://www.antelife.com/ ?
Kako je s poštnino (EU warehouse)? V odgovoru na mail so zapisali, da pošljejo preko "DHL free" metode, torej imamo zastonj?
Kako je s poštnino (EU warehouse)? V odgovoru na mail so zapisali, da pošljejo preko "DHL free" metode, torej imamo zastonj?
vrossi46 ::
Samson ::
Xiaomi telefoni delajo na mobitelovem omrezju brez panike na LTE. Pac podpirajo freekvence. Kako bo ko bodo saltali na nizje je pa problem. V vsakem primeru bo delal 3G kar je vec kot dovolj za surfanje in te zadeve.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
šernk ::
Xiaomi telefoni delajo na mobitelovem omrezju brez panike na LTE. Pac podpirajo freekvence. Kako bo ko bodo saltali na nizje je pa problem. V vsakem primeru bo delal 3G kar je vec kot dovolj za surfanje in te zadeve.
kaj če bi raje povedal realno stanje in pustil uporabnikom da se odločijo?
če mobitel ne podpira vseh frekvenc bo na LTE deloval samo na območjih kjer bo oddajala prava frekvenca. LTE 800MHz je postavljen predvsem na oddajnikih ki pokrivajo širše območje, preostale frekvence se večinoma uporabljalo le v večjih mestih.
če ti je LTE pomemben poglej na: http://www.mobilna-telefonija.com/mobil...
pod svojega operaterja na kateri frekvenci oddajajo oddajniki okoli tebe. mislim pa da bo LTE na 800MHz najbolj razširjen kmalu, če že ni saj omogoča največji domet.
3G je pa zastarela tehnologija brez ene prednosti (nižja hitrost, slabši domet, večja poraba energije za oddajanje) in po mojem mnenju bodo počasi začeli ugašati oddajnike (4G je praktično že standard skoraj pri vseh telefonih, torej še ene 2-4 leta da vsi zamenjanjo 3G telefone za 4G in bomo na točki kjer bo 3G nesmiselen).
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Samson ::
Meni mi4c deluje na LTE na relaciji od bele krajine pa naprej do dunaja. Torej je 2700 uredu frekvenca, ni? Pustimo dele v tunelih in med hribi saj je jasno da ne more bit tam nevem kaksen signal, mar ne? In ja, govoril sem glede na svoje iskusnje. Vseeno hvala za spodbudno informacijo da bo v 3 letih potrebno zamenjat telefon. Verjamem da bomo vsi zamenjali telefone vmes najmanj dvakrat ce ne vecina vec. :O)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
Meni mi4c deluje na LTE na relaciji od bele krajine pa naprej do dunaja. Torej je 2700 uredu frekvenca, ni?
torej tekom avtoceste? Tam lovi tudi meni 3G večinoma, ko zavijem pa stran med hribe ti pa ostane 2G in LTE@800MHz, kateri ima po pravici povedano presenetljivo dober signal in je izjemno blizu 2G po dometu.
če menjate telefone pa na 2 leti pa ni moj problem, nekateri ga kupujemo za 4-6 let
osebno sem ga tudi sedaj kupil brez NFC tehnologije preprosto ker vem da je še vsaj 5 let ne bom potreboval, če jo bom sploh kdaj (nič mi ne bi recimo pomagalo plačevanje z mobitelom, če rabim še vedno nosit denarnico okoli zaradi 10 dokumentov, potem imam raje vse skupaj ločeno)
Sh00ter ::
Pozdravljeni !
Pred kratkim sem kupil kitajski telefon in mi je crknil ekran. Na mail, ki sem ga dobil ob nakupu sem poslal slike ekrana in opisal problem. Zdaj sem dobil naslov kam poslat. Zanima me če je že kdo to pošiljal in kako je to uredil na pošti, ker kakor sem jaz razumel mora imeti paket številko za sledenje.. zanima me pa še kakšna je kaj cena poštnine na kitajsko?
Hvala za odgovre!
Lp
Pred kratkim sem kupil kitajski telefon in mi je crknil ekran. Na mail, ki sem ga dobil ob nakupu sem poslal slike ekrana in opisal problem. Zdaj sem dobil naslov kam poslat. Zanima me če je že kdo to pošiljal in kako je to uredil na pošti, ker kakor sem jaz razumel mora imeti paket številko za sledenje.. zanima me pa še kakšna je kaj cena poštnine na kitajsko?
Hvala za odgovre!
Lp
dezurni1 ::
Zdravo!
Delam na Pošti Slovenije v sektorju za nadzor novih medijev. Pripenjam cenik poštnih storitev v LR Kitajsko in zgibanko z opisom vseh storitev v mednarodnem poštnem prometu.
Vkolikor imate še kakšno vprašanje, ga posredujte na katerikoli javno dostopen spletni forum in eden od naših operaterjev vam bo v najkrajšem možnem času odpisal z relevantnim odgovorom.
Srečno in se priporočamo
Delam na Pošti Slovenije v sektorju za nadzor novih medijev. Pripenjam cenik poštnih storitev v LR Kitajsko in zgibanko z opisom vseh storitev v mednarodnem poštnem prometu.
Vkolikor imate še kakšno vprašanje, ga posredujte na katerikoli javno dostopen spletni forum in eden od naših operaterjev vam bo v najkrajšem možnem času odpisal z relevantnim odgovorom.
Srečno in se priporočamo
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: bosslipxx ()
Se opravičujemo. Kot kaže se soočamo z nepredvidenimi tehničnimi težavami. Sem predal v reševanje sektorju za tehnično podporo uporabnikom naprednih tehnologij. Zadeva se vodi pod šifro a9288f36-5272-425e-baa5-453de4f8382d.
Težavo bomo uredili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa ni nobene potrebe po poizvedovanju po drugih kanalih.
Hvala za razumevanje in - se priporočamo.
Težavo bomo uredili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa ni nobene potrebe po poizvedovanju po drugih kanalih.
Zgodovina sprememb…
napredni7 ::
This is issue tracker at support-napredni.posta.si
Ref: a9288f36-5272-425e-baa5-453de4f8382d
Err: ID ten T
Status: resolved
Dežurni, urejeno - poskusite ponovno.
Status: resolved
Dežurni, urejeno - poskusite ponovno.
Zgodovina sprememb…
napredni7 ::
This is issue tracker at support-napredni.posta.si
Status: escalate
Dežurni?
Status: escalate
Dežurni?
Zgodovina sprememb…
This is an automated reply from newmedia.posta.si
Pozdravljeni!
Delovni čas Sektorja za nadzor novih medijev Pošte Slovenije je 05:00 - 24:00. Vsa vprašanja oddana izven rednega delovnega časa bodo obravnavana naslednji delovni dan po prioriteti, določeni s Pravilnikom o obvladovanju novih medijev in drugimi internimi akti.
Hvala za razumevanje.
Pozdravljeni!
Delovni čas Sektorja za nadzor novih medijev Pošte Slovenije je 05:00 - 24:00. Vsa vprašanja oddana izven rednega delovnega časa bodo obravnavana naslednji delovni dan po prioriteti, določeni s Pravilnikom o obvladovanju novih medijev in drugimi internimi akti.
Hvala za razumevanje.
Zgodovina sprememb…
woman ::
A ne bi vidva dežurna s pošte raje pripela bližnjico/povezavo/link do cenika poštnih storitev v LR Kitajsko in zgibanke z opisom vseh storitev v mednarodnem poštnem prometu, kot pa da se tule brez haska dopisujeta ali kaj že?
This is an automated reply from newmedia.posta.si
Pozdravljeni!
Pozdravljeni!
Zgodovina sprememb…
kalorijagr ::
dežurni in napredni, najlepša hvala. Popestrila sta mi večer. Lahko noč na pošto. Vprašal pa bi, ali planirate v prihodnosti dostavo z droni?
Joze_K ::
Lahko pa sam dodam kakšen je odziv na zahtevek za popravilo za Gearbest:
aha, še tole: Item me je pred tem stal cca 130USD (EUR125.84)
Thank you very much for your reply.
Please review our warranty here:http://www.gearbest.com/about/warranty-...
According to the policy of our company, we could offer 2 options:
1.We could also help you to repair the item freely. But the shipping fee is not available, and you will wait for about 3 months.
2.We could also process compensation for you.
(1)We are able to refund $20 to your GB wallet and we also offer worth 5 times GB points (e.g. 1usd = 5 points 3usd=3*5 points).
(2)We could resend a new item, and you do not need to return your item, and you need to pay extra $85 for resending the item.
Please kindly let us know your decision.
Best Regards
aha, še tole: Item me je pred tem stal cca 130USD (EUR125.84)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Joze_K ()
BlaY0 ::
...se pravi imaš glede na kakega Samsunga v podobnem rangu še ene 350 USD _plusa_.
Pač na tiste bazne, ki imajo LTE 800 MHz se pač ne bo mogel priklopiti. Tja se bo pač priklopil prek 3G ali GSM, če ju bo sama bazna seveda podpirala.
Ampak,kako je s tem ker ne podpira 800 za LTE?
Pač na tiste bazne, ki imajo LTE 800 MHz se pač ne bo mogel priklopiti. Tja se bo pač priklopil prek 3G ali GSM, če ju bo sama bazna seveda podpirala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Bojan xxxx ::
@Sh00ter
Če boš že pošiljal nazaj na Kitajsko, ne samo vtaknit v kuverto in poslat. Sicer tega sam še nisem počel, mislim pa, da moraš opraviti _izvoz_ aparata, sicer se ti zna zgodit carina in DDV, ko ti ga bodo (mogoče) s Kitajske popravljenega poslali nazaj. (Pred par leti sem o približno tem spraševal na Carinski pošti v Lj.)
Če boš že pošiljal nazaj na Kitajsko, ne samo vtaknit v kuverto in poslat. Sicer tega sam še nisem počel, mislim pa, da moraš opraviti _izvoz_ aparata, sicer se ti zna zgodit carina in DDV, ko ti ga bodo (mogoče) s Kitajske popravljenega poslali nazaj. (Pred par leti sem o približno tem spraševal na Carinski pošti v Lj.)
igor0203 ::
Tako je, obvezno pojdi na carinsko pošto in opravi izvoz aparata. Tako boš oproščen morebitnega plačila DDV in carinskega postopka.
Vprašanje: je že kdo uspešno flashal xiaomijev fastboot rom na _Linuxu_?
Torej s tistim scriptom, ki pride v fastboot romu: flash_all.sh
Torej s tistim scriptom, ki pride v fastboot romu: flash_all.sh
Ne vem če bo šlo. A si odklenil bootloader? Daj pastni kar je v tem flash_all.sh. Lahko tudi na ZS.
Zgodovina sprememb…
Nisem in mislim da ne rabim odklenit, ker gre za official rom.
Na telefonu je prišel kao unofficial global rom miui.eu, ki pa ima, kot izgleda, par bugov. Npr. če konektam telefon na PC preko MTP, včasih datoteke prenese, včasih frizne, virus scan nikoli ne konča skeniranja ...
Po malem pa tudi trgovcu, ki je flashal ta rom ne vem če mu lahko 100% zaupam.
Če mi bodo šli ti bugi na živce bi rad pač flashal zadevo na official kitajski rom, ker trenutno official global rom za Redmi 3 ne obstaja.
Virtua box, wine ipd. se mi zdi samo kot dodaten vir težav.
Pri flashanju mi v osnovi ni jasno ali telefon pričakuje kakšno datoteko a) na prav določenem mestu pomnilnika ali mu je b) vseeno, samo da najde določeno datoteko v nekem direktoriju na disku.
Če b) potem si ne znam razložit zakaj mora biti razpakiran usedtada.img velik 11GB, če je pa notri samo nek droben šrot na večji od par MB.
Na telefonu je prišel kao unofficial global rom miui.eu, ki pa ima, kot izgleda, par bugov. Npr. če konektam telefon na PC preko MTP, včasih datoteke prenese, včasih frizne, virus scan nikoli ne konča skeniranja ...
Po malem pa tudi trgovcu, ki je flashal ta rom ne vem če mu lahko 100% zaupam.
Če mi bodo šli ti bugi na živce bi rad pač flashal zadevo na official kitajski rom, ker trenutno official global rom za Redmi 3 ne obstaja.
Virtua box, wine ipd. se mi zdi samo kot dodaten vir težav.
Pri flashanju mi v osnovi ni jasno ali telefon pričakuje kakšno datoteko a) na prav določenem mestu pomnilnika ali mu je b) vseeno, samo da najde določeno datoteko v nekem direktoriju na disku.
Če b) potem si ne znam razložit zakaj mora biti razpakiran usedtada.img velik 11GB, če je pa notri samo nek droben šrot na večji od par MB.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bojan xxxx ()
Pastni (na pastebin) flash_all.sh da vidimo kaj počne ta skripta...
Zgodovina sprememb…
Nič posebnega. Flasha vsak image posebej.
Jaz bi pred flashanjem vsakega direktorija dodal še:
flash_all.sh
Jaz bi pred flashanjem vsakega direktorija dodal še:
fastboot $* erase <ime_direktorija>
flash_all.sh
echo "ido Fastboot Tool Ver 5.0" fastboot $* getvar product 2>&1 | grep "^product: ido" if [ $? -ne 0 ] ; then echo "Missmatching image and device"; exit 1; fi fastboot $* flash partition `dirname $0`/images/gpt_both0.bin fastboot $* flash tz `dirname $0`/images/tz.mbn fastboot $* flash sbl1 `dirname $0`/images/sbl1.mbn fastboot $* flash rpm `dirname $0`/images/rpm.mbn fastboot $* flash aboot `dirname $0`/images/emmc_appsboot.mbn fastboot $* flash hyp `dirname $0`/images/hyp.mbn fastboot $* flash tzbak `dirname $0`/images/tz.mbn fastboot $* flash sbl1bak `dirname $0`/images/sbl1.mbn fastboot $* flash rpmbak `dirname $0`/images/rpm.mbn fastboot $* flash abootbak `dirname $0`/images/emmc_appsboot.mbn fastboot $* flash hypbak `dirname $0`/images/hyp.mbn fastboot $* erase boot fastboot $* flash modem `dirname $0`/images/NON-HLOS.bin fastboot $* flash system `dirname $0`/images/system.img fastboot $* flash cache `dirname $0`/images/cache.img fastboot $* flash userdata `dirname $0`/images/userdata.img fastboot $* flash recovery `dirname $0`/images/recovery.img fastboot $* flash boot `dirname $0`/images/boot.img fastboot $* flash persist `dirname $0`/images/persist.img fastboot $* flash misc `dirname $0`/images/misc.img fastboot $* flash splash `dirname $0`/images/splash.img fastboot $* flash cust `dirname $0`/images/cust.img fastboot $* reboot
Ja fastboot iz Android SDK-ja nucaš ane in probaš. Najprej ga seveda bootneš v fastboot mode.
adb in fastboot nista problem, apt-get install traja vsega par sekund.
Sprašujem, če je že kdo uspešno flashal na to zadevo na Linuxu.
Tukajle (zadnji post) človek pravi, da je sicer flashal na ta način, ampak ga je potem čakalo presenečenje.
http://54.243.194.135/thread-228292-1-1...
Temu bi se raje izognil, zato sprašujem, če je že komu uspelo.
Sprašujem, če je že kdo uspešno flashal na to zadevo na Linuxu.
Tukajle (zadnji post) človek pravi, da je sicer flashal na ta način, ampak ga je potem čakalo presenečenje.
http://54.243.194.135/thread-228292-1-1...
Temu bi se raje izognil, zato sprašujem, če je že komu uspelo.
Jaz sem do zdaj vse počel v Linuxu za 100 in en različen Android fon. Za tega še ne. Ampak ne vidim zakaj tole ne bi šlo, če je ROM pravi.
Vseeno bi vzel zadnji fastboot iz SDK-ja.
Vseeno bi vzel zadnji fastboot iz SDK-ja.
A lahko na ta način iz telefona naredim brick?
A fastboot bo vedno tam, tudi če se flash ne obnese?
(mislim fastboot na telefonu; Power + Vol down)
A fastboot bo vedno tam, tudi če se flash ne obnese?
(mislim fastboot na telefonu; Power + Vol down)
Zgodovina sprememb…
Da fastboot bo vedno tam, tako da brick-ati ga načeloma ne moreš, edino če bi ti ratalo potem še na nek način uničiti fastboot.
Fastboot (klient) ti med drugim omogoča da na telefonu zalaufaš kernel (s pripadajočim initramfs-jem), ki ga direktno v ram počiš s PC-ja. To ti omogoča, da recimo zalaufaš recovery, ne da bi bil ta zapečen na flashu. Vprašanje pa če ti fastboot na tem telefonu to omogoča. Predvidevam da ne.
Fastboot (klient) ti med drugim omogoča da na telefonu zalaufaš kernel (s pripadajočim initramfs-jem), ki ga direktno v ram počiš s PC-ja. To ti omogoča, da recimo zalaufaš recovery, ne da bi bil ta zapečen na flashu. Vprašanje pa če ti fastboot na tem telefonu to omogoča. Predvidevam da ne.
Zgodovina sprememb…
Thanks, bom še malo pobrskal po postih, da vidim če so kakšni bugi v novem chinese ROMU pa kako je s playstore ... in se potem odločil ali obdržim miui.eu ali naložim kitajski ROM.
Zgodovina sprememb…
vilonja ::
Pozdravljeni,
Sem naročil telefon in dobil tole sporočilo:
Sprašuje me, če je živim na remote area. Sem preveril pa napiše tole:
The location you have selected is not a remote area or is not a valid selection.
Torej glede tega ni nobenega problema.
Sem naročil telefon in dobil tole sporočilo:
The location you have selected is not a remote area or is not a valid selection.
Torej glede tega ni nobenega problema.
če bi dal direktno celo vprašanje bi ti morda lahko pomagali kaj več. predvidevam pa da ima mobitel nekoliko slabšo anteno.
Pithlit ::
če bi dal direktno celo vprašanje bi ti morda lahko pomagali kaj več. predvidevam pa da ima mobitel nekoliko slabšo anteno.
LOL. DHL svet deli na dva dela. Tist ki ni remote (in njim ni problem dostavit za dogovorjeno ceno) pa tist ki je remote (in je treba doplačat). V kolikor toliko razvitem svetu je doplačilo za remote area ~30€. Ni kitajc neumen da bo to zalagal, zato pa raje vpraša.
http://raslist.dhl.com/jsp/first.jsp -- seznam (če je tvoja poštna na njem, si v 'remote area')
Life is as complicated as we make it...
LOL. DHL svet deli na dva dela.
in jaz naj to razberem iz kje?
Please click here to search for Remote Areas.
Download full list of Remote Areas here Remote Areas.pdf
Katerikoli od obeh linkov ti lahko da odgovor.
Treba je kliknit :)
Download full list of Remote Areas here Remote Areas.pdf
Katerikoli od obeh linkov ti lahko da odgovor.
Treba je kliknit :)
Pithlit ::
LOL. DHL svet deli na dva dela.
in jaz naj to razberem iz kje?
Iz tega da debati slediš mal dlje kot dva posta nazaj.
Life is as complicated as we make it...
Ko sem se odločal za nakup Xiaomi (Redmi 3) sem po webu iskal fotke, ki bi mi dale odgovor na naslednja vprašanja:
Če je še kdo v isti dilemi, par fotk.
Razmik med aluminijastim in plastičnim delom je ekstremno majhen. Z nohtom se ga komaj da čutit. Na kakšnih fotkah se zdi, kot da je tam, vendar je to le navidezno, najverjetneje zaradi razlike v barvnih odtenkih sive. Okvir okoli stekla je precej majhen. Kamera štrli ven komaj opazno,praktično nemoteče.
Skratka, solidno narejen telefon.
- kakšen je razmik med aluminijastim in plastičnim delom na zadnji strani ohišja
- kako velik je okvir (na kakšnih fotkah ta telefon izgleda kot miza za biljard)
- koliko kamera štrli ven iz zaobljenega dela
Če je še kdo v isti dilemi, par fotk.
Razmik med aluminijastim in plastičnim delom je ekstremno majhen. Z nohtom se ga komaj da čutit. Na kakšnih fotkah se zdi, kot da je tam, vendar je to le navidezno, najverjetneje zaradi razlike v barvnih odtenkih sive. Okvir okoli stekla je precej majhen. Kamera štrli ven komaj opazno,praktično nemoteče.
Skratka, solidno narejen telefon.
vilonja ::
Kakšne imate izkušnje tisti, ki ste naročali xiaomi telefon preko top one prodajalca?
Sem dobil 4 reminderje kaj vse je treba narediti preden podpišeš paket. Okej to mi je jasno da pregledaš če paket ni odprt ali če se teža ujema.
Kako je pa z unpacking snemanjem? Ste se tega posluževali. Namreč mene dopoldan ni doma zato bo verjetno telefon prevzel dedi, ki pa ne verjamem, da bo pristal na to.
Sem dobil 4 reminderje kaj vse je treba narediti preden podpišeš paket. Okej to mi je jasno da pregledaš če paket ni odprt ali če se teža ujema.
Kako je pa z unpacking snemanjem? Ste se tega posluževali. Namreč mene dopoldan ni doma zato bo verjetno telefon prevzel dedi, ki pa ne verjamem, da bo pristal na to.