Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi
renofkinja ::
http://eud.dx.com/product/asus-zenfone-...
ma kdo izkusnje s podobnim narocilom. torej cetudi pride iz kitajske je expedited delivery in ni carine? se mi zdi pa da se popularni heliox10 skrijejo pred tem cena pa bolj ko ne enaka.
ma kdo izkusnje s podobnim narocilom. torej cetudi pride iz kitajske je expedited delivery in ni carine? se mi zdi pa da se popularni heliox10 skrijejo pred tem cena pa bolj ko ne enaka.
Pithlit ::
je nov cpu
Mhm. Marsikaj je novo. Pa ti ne pomaga dosti ako je tehnologija zapakirana v novi škatli bolj pri 'tastarih'.
Ponovno. Telefon kot tak ni slab. Še zdaleč ne. Dokler se človek ne igračka z njim. Če uporabnik nima namena na aparat nameščat nekih appov pa se igrat z njim... je kul. Klici, smsi, brskanje, fotke... vse bo solidno. Daš par igric gor pa dol boš pa hitro občutil kaj pomeni tekoče delovanje.
Poleg drug šparanj ki jih je bil aparat deležen... 2 point touch je že en tak. To da bodo na simobilovem/tuševem omrežju problemi s 3g je tudi en tak (sej ni problem, prešaltaš na ts pa je... ampak vseeno - ne predlagat telefonov na slepo brez da veš kje in kako se bodo uporabljali). Zato ker je zate kul še ne pomeni da je kar za vse (razen če pač podpira to kar rabi pri nas - kar Lumia obvlada).
Ampak ja, itak govorim neumnosti. Še noben uporabnik se ni pritoževal čez vse to kar omenjam.
Life is as complicated as we make it...
trnvpeti ::
kar si prvo napisala, je bila neumnost
sedaj pa si zacela bolj korektno pisat in je dobro, da si omenila tudi slabe lastnosti telefona
sedaj pa si zacela bolj korektno pisat in je dobro, da si omenila tudi slabe lastnosti telefona
Konlov ::
Ali je kje spisek, kako gredo čipi/procesorji od najslabšega do najboljšega?
D čuouk mau ve, kua bo dubiu?
D čuouk mau ve, kua bo dubiu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Konlov ()
kar si prvo napisala, je bila neumnost
Ah dej no, napisala sem naj si kupi Lumio in si prihrani živce... in to pišem že v četrto.
ivanuscha ::
@Pithlit
Hvala za nasvet, ampak Lumio sem enkrat kupil in nikoli več. Vmesnik mi sploh ne potegne, poleg tega pa nisem mogel prebolet hudega manjka aplikacij. Raje vidim da malo pošteka, samo da je Android.
Me pa bi zanimalo kaj bi priporočala, če bi budget dvignil na recimo 150€? Je pa najbrž izbire že preveč...
@trnvpeti
Hvala za tvoj predlog, mi je kar všeč, za to ceno res dobro. Ali si ti avtor testov na chinatesttech.com?
Sem presenečen tudi nad mimovrste, so kar popestrili izbiro kitajcev, včasih so imeli samo lenovo.
Hvala za nasvet, ampak Lumio sem enkrat kupil in nikoli več. Vmesnik mi sploh ne potegne, poleg tega pa nisem mogel prebolet hudega manjka aplikacij. Raje vidim da malo pošteka, samo da je Android.
Me pa bi zanimalo kaj bi priporočala, če bi budget dvignil na recimo 150€? Je pa najbrž izbire že preveč...
@trnvpeti
Hvala za tvoj predlog, mi je kar všeč, za to ceno res dobro. Ali si ti avtor testov na chinatesttech.com?
Sem presenečen tudi nad mimovrste, so kar popestrili izbiro kitajcev, včasih so imeli samo lenovo.
Jao... Še dobro da si vzamem cajt in grem nekaj razlagat (kar je praktično vsakomur že jasno) zato da je na koncu, ko pridemo do istega zaključka... vse v redu.
@Pithlit
@trnvpeti
OK, s tem se da že bolj delat. Če te ne moti da malo pošteka bo, seveda, tudi x5 dober. Pri 150€ je pa izbira že velika. Sama imam dobro izkušnjo z Elephone Trunk. Če ga kje dobiš za 100€ je to, po mojem, gladko best buy.
http://www.efox-shop.com/elephone-trunk... -- tu sem ga jaz vzela, je pa bil glih v akciji tko da sem za vse skupaj (poštnina, dajatve, aparat) dala ~93€. Praktično vanilla android 5.1, enostaven root (vzame vsega skupaj 5min)... na voljo imaš CM12.1 pa CM13... če ti vanilla ne paše. Ni idealen (ima hibo ali dve), tamala je pa navdušena. Ni najhitrejši na raznih testih (so 'ekvivalentni' MTK SoC-i hitrejši), ima pa snappy svoje prednosti - odprtost, recimo.
Če te ne moti da čakaš en mesec... vzameš običajno poštnino, dodaš carinsko zavarovanje... in ga imaš doma za dobrih 117€ (kar tudi ni tko grozno slaba cena). V kolikor ti carina zaračuna stroške jih plačaš, pošlješ na efox račun (od carinske pošte) in ti te stroške povrnejo.
Seveda je, samo google moraš uporabit.
List of devices using Mediatek SoCs @ Wikipedia
A tam so od 1 do 14 od najslabšega proti najboljšemu? Pa snapdragon ni na listi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Konlov ()
http://system-on-a-chip.specout.com/ -- izživljaj se.
Še vedno ne vem kaj rabiš... frekvence? Omrežje? Aparat? Zjasni se človek!
miko22 ::
Te kitajske trgovine lažejo da se vse kadi. Ker mi ne pošljejo izdelka, jkih gnjavim, mi daje lažno sledilno številko, ko jim dokažem, da številka ne obstaja, se izgovarjajo na 100 in en način.
To je že druga trgovina z zadnjem letu, kjer na tak način zavlačujejo. Pazite pri naročilih. Tudi če piše "on stock", ne verjemite da dejansko imajo na zalogi.
To je že druga trgovina z zadnjem letu, kjer na tak način zavlačujejo. Pazite pri naročilih. Tudi če piše "on stock", ne verjemite da dejansko imajo na zalogi.
Jezus no... kaj rabiš? Frekvence? Za TS ti načeloma ni treba skrbet.
Kar ti sprašuješ je podobno "kaj moram pr avtu gledat da bo delal na naših cestah". Povej konkretno kaj te zanima pa ti bomo lahko pomagal, do takrat ti lahko le nekaj na splošno odgovarjamo (kar te pa hitro lahko zavede).
Kar ti sprašuješ je podobno "kaj moram pr avtu gledat da bo delal na naših cestah". Povej konkretno kaj te zanima pa ti bomo lahko pomagal, do takrat ti lahko le nekaj na splošno odgovarjamo (kar te pa hitro lahko zavede).
iKst ::
renofkinja je izjavil:
http://eud.dx.com/product/asus-zenfone-...
Izkušnje iz 2 naročil v zadnjih nekaj mesecih.
- Čas dostave cca. 1 mesec od naročila do dejanskega prejema.
- Obakrat so paket carinili, DX vrnil komplet stroške carine na paypal (samo pazi, da klikneš tax insurance pri naročilu)
S telefonom pa nimam izkušenj.
renofkinja je izjavil:
se mi zdi pa da se popularni heliox10 skrijejo pred tem cena pa bolj ko ne enaka.
Čisto laično... Helio X10 baje poseka Snappy-a 810. Snappy 810 baje poseka Snappy-a 615. Snappy 615 baje poseka z3560.
Je pa res da ima z3560 hude turbo herce.
Tko da, ne vem če se Helio X10 lahko skriva pred tem Atomom.
trnvpeti ::
@Pithlit
@trnvpeti
nisem
ja mimo se popravlja, ce jim bo kaksen svetoval, lahko imajo zanimivo izbiro
h10 v single cca 30% prednosti napram z3560, v multi pa krat 2.5, ki misli, da to res rabi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()
veqlargh ::
X10 je med 801 in 808. 810 ga nabriše, ampak saj ni problem, še vedno je hitr. So testi andro authority na youtubu. Čist lepo prikaže.
Ma kdo kak telefon od LeTV? Interesanten mi je 1S, sem pa gledal Meizu Pro 5. Pa je čist predrago. Sem torej med Meizu MX5 in LeTV 1s. LeTv One Pro je nice, samo nima skenerja prstnih odtisov kolikor vidim. Škoda :)
Ma kdo kak telefon od LeTV? Interesanten mi je 1S, sem pa gledal Meizu Pro 5. Pa je čist predrago. Sem torej med Meizu MX5 in LeTV 1s. LeTv One Pro je nice, samo nima skenerja prstnih odtisov kolikor vidim. Škoda :)
renofkinja ::
nisem mislil dotično cpu ampak cel telefon, baterija, podpora z romi,cpu,gpu itd ko vse to zmiksaš mam občutek da x10 budget telefoni padejo. benčmarki so bolj kot ne brezvezni ker tiste cifre pa realnost pri uporabi telefona nimata kaj dosti skupnega. nekaj že ma ne dosti. mas na youtube teste dejanske iz odpiranja aplikacij in je 801 hitrejši od x10 razen kasnej ko jih je 10 že odprtih. grafa od x10 pa se niti primerjat ne more z 801 kaj šele novejšimi. pa plus podpora z romi. x10 napram atomu pa malenkost hitrejši pri odpiranju gpu se skrije podpora romov baterija itd gre tudi na stran atoma. tko nekak se mi zdi kokr sm raziskvov zadeve zadnje tedne. sem biv totalno napaljen za redminote2 pa sedaj ko vidim use skupaj me je minil kljub ceni.
SumTingWong ::
O X10.
Glej, če misliš ROME gor metat ipd potem vzameš Snapdragon 801, ima jih na miljone. Xiaomi Note 2/3 sta pa za to ceno zelo močna telefona, kjer pač ROMI ZAENKRAT še niso na voljo. Vse bo še prišlo.
Sploh pa, ne vem kaj pričakujete od kitajskega elefona za 150€? Gremo zdajle vzet Samsunga za to ceno pa primerjat? Eno samo jokanje je ratalo v tej temi in o tablicah.
Glej, če misliš ROME gor metat ipd potem vzameš Snapdragon 801, ima jih na miljone. Xiaomi Note 2/3 sta pa za to ceno zelo močna telefona, kjer pač ROMI ZAENKRAT še niso na voljo. Vse bo še prišlo.
Sploh pa, ne vem kaj pričakujete od kitajskega elefona za 150€? Gremo zdajle vzet Samsunga za to ceno pa primerjat? Eno samo jokanje je ratalo v tej temi in o tablicah.
Meni je jasno da se gre za X10. Ni mi pa jasno s čim se ga primerja... ker enkrat je govora o snappy-u drugič pa o atom-u.
Naj bo jasno da je Snappy pač najboljši od teh treh. Pol je X10. Pol je šele tale atomček. Pa vmes med X10 in atomčkom jih je še ene par starejših/švohejših inačic MSM-jev in MTK-jev... pa še kakšen Exy...
Naj bo jasno da je Snappy pač najboljši od teh treh. Pol je X10. Pol je šele tale atomček. Pa vmes med X10 in atomčkom jih je še ene par starejših/švohejših inačic MSM-jev in MTK-jev... pa še kakšen Exy...
A je Xiaomi mi4c snapi? Me matra ta telefon, ampak me moti, ko nima slovenskega jezika. Da bi pa na novemu telefonu moral software neki menjat pa še to na svojo odgovornost pa tud ne vem, no. Rom bo po tem kriv, e kaj ne bo delalo al kaj?
Infusion ::
Pozdrav,
kateri bi bil najboljši kitajski telefon v rangu 100€? Po raziskavi spletne strani kimovil.com kjer primerjajo kitajske telefone sem ugotovil, da bi bil Xiaomi RedMi Note 2 odlična izbira, vendar je problem v temu da nima stock androida ampak ima kar nek svoj OS.
http://www.everbuying.net/product112044...
Mi lahko kdo priporoča najboljši telefon za cca 100€ s poudarkom na kameri?
kateri bi bil najboljši kitajski telefon v rangu 100€? Po raziskavi spletne strani kimovil.com kjer primerjajo kitajske telefone sem ugotovil, da bi bil Xiaomi RedMi Note 2 odlična izbira, vendar je problem v temu da nima stock androida ampak ima kar nek svoj OS.
Mi lahko kdo priporoča najboljši telefon za cca 100€ s poudarkom na kameri?
Pa o čem ti spet? Par postov nazaj pojma nisi imel kaj je ROM... zdaj pa nekaj pametuješ?
Od kje ti da xiaomi nima garancije? Pa podpore? Od kje ti da so ROMi "tako tako"? A zato ker se noben slovenec ne potrudi MIUI vmesnika prevest?
Od kje ti da xiaomi nima garancije? Pa podpore? Od kje ti da so ROMi "tako tako"? A zato ker se noben slovenec ne potrudi MIUI vmesnika prevest?
broken/link ::
vendar je problem v temu da nima stock androida ampak ima kar nek svoj OS.
kar nek svoj OS? :) a potem imajo tudi samsung, lg, htc,... svoj OS? Ste smešni nekateri... xiaomi razvija MIUI rom, ki pa seveda je android rom. po izgledu je pa posneman iOS. imaš pa tedenske posodobitve: http://xiaomi.eu/community/forums/miui-... v kratkem pa načrtujejo, da bodo prešaltali tudi na android 6.0 base sys.
@konlov: izjava, da je CM "tako tako" in garancija nimata nič skupnega.
SumTingWong ::
Prvo sprobaj Xiaomi, Meizu, Huawei, Lenovo in podobne, ne neke pete znamke.
Glede podpore pa, če ne znaš angleško, ne išči kitajcev. Tudi če ima ROM slovenščino, "podpora" vedno je (če ne official, vsaj od drugih), ampak bo v angleščini/ruščini/španščini.
Imam Xiaomi, že tretji po vrsti. Imel OnePlus One, imel Meizu. Te telefoni so bili 200-320€. Pa ne vem kaj sanjate lepo prosim. Zakaj komentiraš in blatiš, pojdi v BigBang ali pa še raje, na Telekom in tam vzami Samsung Trend/Core 2 pa tupaj svoje.
Glede podpore pa, če ne znaš angleško, ne išči kitajcev. Tudi če ima ROM slovenščino, "podpora" vedno je (če ne official, vsaj od drugih), ampak bo v angleščini/ruščini/španščini.
Imam Xiaomi, že tretji po vrsti. Imel OnePlus One, imel Meizu. Te telefoni so bili 200-320€. Pa ne vem kaj sanjate lepo prosim. Zakaj komentiraš in blatiš, pojdi v BigBang ali pa še raje, na Telekom in tam vzami Samsung Trend/Core 2 pa tupaj svoje.
torentino ::
Kupil na honorbuy xiaomi redmi note 3, prišel v treh dneh,EU warehouse, dela zaenkrat špica.Je pa tu in tam v eng. menujih kakšna pismenka mandarinska.Se je kdo z tem ukvarjal? Fingerprint samo takneš pa odklene, baterija je držala 70 ur, preden je padla na 16% in pojokala po polnilcu. Cena sitnica, 208€, narastla na 260€ z GLS-om in mimo carin.
Mi4c: ne boste verjeli, ampak še vedno ne vem, kje in kako dobiš slovenski jezik, če je to sploh smiselno in za kaj je ta kitajc toliko dražji od ostalih. So tri vrste Mi. Kaj pa to?
broken/link ::
* privzeto slovenskega jezika za Xiaomi-je ni. ker MIUI trenutno ŠE ni preveden v slovenski jezik. Če na telefon daš cyanogenmod pa lahko imaš slovenski jezik pa še marsikaterega drugega, ki ga miui out-of-the-box ne podpira.
* xiaomi je (bil?) najhitreje rastoča znamka mobilnih telefonov na svetu in je poimenovan "kitajski apple". Kakovostna izdelava, všečn vmesnik, podpora - in hitro so zrasli. za kaj več pa uporabi google.
* niso samo 3 vrste "mi", jih je še več. "mi" je pač znamka, kot je pri samsungu znamka "galaxy".
* xiaomi je (bil?) najhitreje rastoča znamka mobilnih telefonov na svetu in je poimenovan "kitajski apple". Kakovostna izdelava, všečn vmesnik, podpora - in hitro so zrasli. za kaj več pa uporabi google.
* niso samo 3 vrste "mi", jih je še več. "mi" je pač znamka, kot je pri samsungu znamka "galaxy".
broken/link je izjavil:
* privzeto slovenskega jezika za Xiaomi-je ni. ker MIUI trenutno ŠE ni preveden v slovenski jezik. Če na telefon daš cyanogenmod pa lahko imaš slovenski jezik pa še marsikaterega drugega, ki ga miui out-of-the-box ne podpira.
Hvala.