» »

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Temo vidijo: vsi
««
26 / 132
»»

hojnikb ::

xiaomi je praktično že samsung :)
#brezpodpisa

Domen1 ::

živjo še enkrat, js sm 3 mesce nazaj kupovou, sm kupu xiaomi redmi note 4g, kokr sm že prejle napisou... k sm kupovou sm pregledou ogromn review-ov in je mel tale najbolše ocene v tem rangu. tlele mate še en link od enga tipa ki dela reviewe tovrstnih kitajskih telefonov za pandawill, mogoče vam pomaga pr odločitvi:

edina stvar, ki je mene zmotla pr xiaomiju je plastika na zadnji strani telefona, ki zgleda grozno in je tut grozna za v roki držat ampak sm hmal naroču novo (na npr. alibabi jih je ogromno za do 10€) in zdj zgleda fantastično. ekran je res 720p in čeprov je 5,5 inch, ne moti niti malo.
še enkrat pa prlepim link od trgovine, kjer sm ga kupil, naj pa pripomnem da NI uradna xiaomi spletna trgovina ampak ima pa same pozitivne review-e od uporabnikov, tudi mojga, telefon sm dobu u dveh dneh po naročilu, zraven so mi poslal še screen protector in pa usnjeno torbico.
http://www.xiaomishop.com/144-xiaomi-re...

vilonja ::

Ni kaj moramo reč da je tale redni note res top telefon za ta denar.
5.0 mi je pa mal majhen zaslon. Pa rad bi za razliko imel bolj tanek telefon.
Vidim da imate res same pozitivne komentarje o telem telefonu. Pa motorola ni tok lepa, predvsem tista dva zvocnika na prednji strani.
Je velika razlika med s4 zaslonom in telim notom.
Pozna iz kje se mi splača naročiti čist en pocen ovitek za ta telefoni, tpu ali plastika, da zraven ne bom se poštnine plačeval.
Mogoče bi res se najdu kasen boljši telefon, a le mogoče za nianso boljšega.
Pomoje sem našel kar sem iskal.
Hvala vam za vse kritike
Lp

boolsheat ::

SumTingWong je izjavil:

Moto G 2nd gen te pride 220€ najceneje (kolikor vem). Zdaj pa razmisli prednosti in slabosti in vzami tistega.

Narobe veš, 170€ s poštnino:
http://www.techmania.it/motorola-moto-g...

SumTingWong ::

Jah, gledal sem samo slovenske ponudnike. Oziroma samo mobisvet, ker naj bi bil najcenejši pri nas. My bad, preveč padel v Xiaomi Note.

Samo je pa xiaomi note ni slabši od motorole, pa meni se velikost veliko pomeni.
Kako je pa s garancijo in pošiljanjem nazaj.
Pa je xiaomin Android zafilan s stanju kot touchwiz ali je to bolj clean Android
Vem da je to bolj tako vprašanje, ampak kako se pa odreže v primerjavi z ostalimi telefoni, je primerljiv z s4.
Res hvala za odgovore.

boolsheat ::

Če ti je velikost pomembna lahko pogledaš tudi za 6inčno Lumio 1320 za 220€ s poštnino:
http://www.amazon.it/gp/aw/d/B00I2O1S7U...

Verjamem da je dobra, vendar sem uporabnik androida, ne vem če sem že pripravljen iti na wp, pa 6inch je pa že res veliko, tako da že težko s sabo nosiš. 5.5 se mi pa ne zdi še tako preveliko.

jinzo ::

vilonja je izjavil:

Samo je pa xiaomi note ni slabši od motorole, pa meni se velikost veliko pomeni.
Kako je pa s garancijo in pošiljanjem nazaj.
Pa je xiaomin Android zafilan s stanju kot touchwiz ali je to bolj clean Android
Vem da je to bolj tako vprašanje, ampak kako se pa odreže v primerjavi z ostalimi telefoni, je primerljiv z s4.
Res hvala za odgovore.

MIUI (rom na xiaomijih) je verjetno še bol modificiran Android kot Touchwiz. Ampak je moje osebno mnenje da je MIUI za "vsakodnevnega uporabnika" najboljša Android/telefon izkušnja. Zadeva je zelo lepa, funkcionalna in deluje dobro (vsaj tam kjer sem jaz probal, MI2/MI3/HTC Desire). MIUI kot tak je tudi zelo uporaben in je na voljo za kup drugih telefonov - tako da lahko mogoče celo sprobaš. Pač, za ljudi ki nimajo posebnih razlogov za nabavo "clean" androida (ki se sicer izboljšuje, ampak realno v prejšnjih različicah ni bil nek biser od vmesnika za povprečnega uporabnika) je MIUI kar dobra zadeva :) Ampak kot pri vsem, sto ludi - sto čudi.

A mislite da je nova s4 vredna 100 eur več kot tale redni note 4g, samo to me se zanima.
Lp

trnvpeti ::

hojnikb je izjavil:

to ponavadi rece nekdo, ki se ne spozna

Več vredna ni, je pa soliden telefon že S4. Meni se dopade, sem isto razmišljal o S4 ko sem kupoval Note. Seveda TouchWiz dol in kakšen drug ROM gor.

@trnvpeti : Po prodaji je ... Baje se Samsungu zmanjšuje prodaja. Sodeč po novicah zadnje čase.

xiaomi bo predstavil par novih , ugodnih modelov(ne sledim imen, 4.7" 720p za 115$)
samsung napoveduje s6, cena bo huh

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

trnvpeti je izjavil:

hojnikb je izjavil:

poglej njihov lineup in samo "vizijo" izdelkov.
pa reči, da to ni
samsung izpred ~5 let :)
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

hojnikb je izjavil:

poglej njihov lineup in samo "vizijo" izdelkov.
pa reči, da to ni
samsung izpred ~5 let :)

poglej, kaj bodo predstavili(od ugodnih, in tudi na high ni pretiravanj)
pol pa probaj to primerjat s samsungom(kaj jim bo s6 (top of the top) pomagal pri preobrnitvi trenda prodaje)

ne primerjat z samsungom danes no :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

red_baron ::

Zdtavo tudi jaz imam xiaomi redmi note in lahko rečem da je bistveno boljši od S4. Tudi po antutu benchmarku je hitrejši. Dobim čez 32000 točk, medtem ko jih S4dobi nekje 28000. Da glede o ceni ne govorimo.
Žena ima pa redmi 1s kar mislim da je za 125EUR zmagovalec!!!

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

samsung 5let nazaj, in xiaomi sedaj?
kako si ti to primerjal? glede cega?

trnvpeti je izjavil:

xiaomi bo predstavil par novih , ugodnih modelov(ne sledim imen, 4.7" 720p za 115$)

Mogoce ves kdaj pride novi xiaomi in kakšne specifikacije, za 115$ bodo bolj svoj, vsaj tako preddvidevam ce bo notri fullhd zaslon.

vilonja je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

Mogoce ves kdaj pride novi xiaomi in kakšne specifikacije, za 115$ bodo bolj svoj, vsaj tako preddvidevam ce bo notri fullhd zaslon.

ne bo fullhd zaslon v tej ugodni xiaomi varianti

ce gledas fullhd, pol spremljaj P7000, 1080p, 3G rama,3200mah,....

Katerega p7000 mislis
http://www.jxdofficial.com/jxd-p7000-5-...
Ker tale niti do kolen ne seze niti do kolen.

MaterVola ::

Elephone P7000.

trnvpeti je izjavil:

hojnikb je izjavil:

samsung 5let nazaj, in xiaomi sedaj?
kako si ti to primerjal? glede cega?

agresivna rast, kopiranje applea na mrtvo, drugi izdelki kot telefoni... Just a few things...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

agresivna rast, kopiranje applea na mrtvo, drugi izdelki kot telefoni... Just a few things...

sej jim ni tezko agresivno rasti, ce je samsung zajebal na polno
kopirajo na drug nacin apple(svoj cpu recimo,uporabniski vmesnik)
cene od appla pa ne kopirajo
sploh ne vidim povezave s samsungom

Pithlit ::

Malo ratujeta dosadna s tem... just sayin'.
Life is as complicated as we make it...

> kopirajo na drug nacin apple(svoj cpu recimo,uporabniski vmesnik)
Tudi samsung je imel/ima svoj vmeznik (touchwiz) in cpu (exynos)

Še vedno ve vidiš podobnosit ?

oh well..
#brezpodpisa

Meni je pa tale padel v oči : http://www.geekbuying.com/item/Elephone...

Ima dobre specifikacije, plus 5350mAh baterijo (Quick charge included - širok je pa "samo" 9.3mm). kar se mi ne zdi tako veliko za tako veliko baterijo. Cena je pa 200€.

Imam pa eno vprašanje : Uporablja kdo kakšnega kitajčka kot GPS napravo? Torej da je večino časa v avtu pod napajanjem in da ima zaslon hkrati prižgan.

heh, tale ma pa kr brutalno baterijo :)
#brezpodpisa

Uf, 21k na Antutu :( Me je že minilo. Škoda da niso poturili 64bitne Mediatek vsaj, pa ne vem, par deset dolarjev več.

ti android benchmarki so bolj kot ne smeh. ne se ozirat na njih..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

ti android benchmarki so bolj kot ne smeh. ne se ozirat na njih..

nekaksna primerjava je

p6000 in p7000 ze imata nove 67xx procesorje, ta 5000 ima pa se 65xx
in tudi v grafiki je razlika

važno je predvsem, kak software laufa (ie nič bloata in spodobno napisani driverji) gor in hitrost flasha (počasn flash lahko pokvari še tako dober SoC -- nexus7 case in point).
Hitrost SoCa je še zadnja stvar, ki jo gledaš. no, razn če igraš igrice in poganjaš benchmarke.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

nov cpu(hitrejsi, manj kuri) in nova grafika morata pasti v izbor
posebej, ko razlike niso tako majhne
in posebej, ko cena ni tako fejst razlicna

kje si ti najdel p7000 ?
jst vidim sam p6000...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

kje si ti najdel p7000 ?
jst vidim sam p6000...

p7000 je bil v coolicool nekaj casa(ni ga pa vec)
pride pa ven februarja(razen, da bodo kitajci vse pokupili)
kako pa zgleda in kaksne specs ima, pa ze lahko najdes

specsi so kr impresivni (vsaj sodeč po elephone trgovini, na official strani ga tako ni).
Ampak..

prevelik ;((
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

specsi so kr impresivni (vsaj sodeč po elephone trgovini, na official strani ga tako ni).
Ampak..

prevelik ;((

p6000 je manjsi

pa tudi precej slabši.

Čakam kitajce, da nardijo Z3 Compact killerja :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

pa tudi precej slabši.

pa prej si rekel, da ne rabis tolk gledat na to:)
jz bi pa imel p6000 specs v p7000 :)

> pa prej si rekel, da ne rabis tolk gledat na to:)
Sj ni problem SoC. Slabša je tut baterija, ekran, fotoaparat, manj rama...

Jst bi pa mel p7000 v p6000 formfactorju (oz raje še manj, tam do ene 4.7" z slim benzlom).

Najraje nekaj, kar imitira Z3 Compact (torej majhen formfactor, dobra baterija) sam z nekim mediatekom (quad, octa, doesnt matter) in pomožnosti z 1080p

Kupim takoj, če je pol cene z3c :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

No vidim, da omenjate še veliko drugih telefonov, saj če bom kupu redmi note 4g ne bom nič zgrešil.
lp

Alamar ::

Tu je še en prihajajoč z zmogljivo baterijo in ceno 100 EUR. Kitajci izdajajo nove modele kot po tekočem traku.:))

http://www.leagoo.cc/lead7.html

Oh my god, tale Leagoo mi je pa zelo všeč. Defo buying it, pa čeprav še vedno čakam OPO da prispe. Bo rezervni mobitel, če ne drugega.

SimplyMiha ::

Alamar je izjavil:

Tu je še en prihajajoč z zmogljivo baterijo in ceno 100 EUR. Kitajci izdajajo nove modele kot po tekočem traku.:))

http://www.leagoo.cc/lead7.html

Moram reči, da je kitajska angleščina dokaj zanimiva.

12bot34 ::

Odločam se za nakup novega telefona. Tukaj na sem malo pogledal in našel tele telfone. Pomemben mi je zaslon, baterija in pa tudi procesorska moč, saj se bo na njem odigrala tudi kakšna igra. Hočem pa da ima vsaj nekaj podpore, da ni čisto en kitajc, da takoj zastara in da ima karseda clean vmesnik, da ni kakšen touchwiz.
http://www.coolicool.com/elephone-g7-pr...
http://www.coolicool.com/elephone-g7-pr...
http://www.coolicool.com/xiaomi-redmi-h...
Ti so s kitajske.
http://www.coolicool.com/umi-zero-mt659...
Ta je pa iz skladišča v evropi, tako da carine ne bo, pa še pošiljanje je zastonj.
Tako da vsi telefoni pridejo približno 180 eur.
Kaj pravite, kateri telefon se najbolj splača, sam se najbolj nagibam k umi zero.
Bi prosim delili mnenja tukaj na forumu in malo pokomentirali, kaj se za ta denar najbolj splača.

Če se gremo "anketa style". Xiaomi ima sigurno več podpore, ampak moč in izgled sta pa na strani UMI. Razen podpore 4G (odkar sem sprobal 4G pač ne morem, da bi šel nazaj na 3G, H+ še nekako).

12bot34 ::

Samo po parih reviewih sem videl da je redmi note res cegu. Tale umi se mi zdi dober in tudi kvalitetno narejen (amoled zaslon mi je ful všeč).
Mobilnega interneta pa nimam in si ga tudi ne mislim omisliti, še zmeraj na karticah za 5 eur, ne porabim toliko.
V bitvu ne vem, če je podpora tolko vredna xiaomija. Če se gremo podporo, bi verjetno vzel motorolo. Ampak enkrat za spremembo bi imel rajši en lepši telefon in tanjši. Zdaj imam telefon debel 12.1 mm plus tpu case, tako da je tale telefon res olajšanje.
Baterija je pa pri obeh telefonih vredu.
Zelo rad bi še slišal mnenje koga drugega.

Konlov ::

SumTingWong je izjavil:

Meni je pa tale padel v oči : http://www.geekbuying.com/item/Elephone...

Ima dobre specifikacije, plus 5350mAh baterijo (Quick charge included - širok je pa "samo" 9.3mm). kar se mi ne zdi tako veliko za tako veliko baterijo. Cena je pa 200€.

Imam pa eno vprašanje : Uporablja kdo kakšnega kitajčka kot GPS napravo? Torej da je večino časa v avtu pod napajanjem in da ima zaslon hkrati prižgan.

Bomba tole. Že moj THL ima 4400mAh baterijo in je za 4 dni brez težav.

Če ne rootaš telefonov in ne rabiš 4G, vzemi UMI definitvno.
Me zanima, če je kdo že vzel UMI Zero od tistih, ki so rekli da ga bodo kupili.

bond007 ::

Baterija na Umi zero ima fake specifikacije in nikakor ni 2780mAh. Ima 37g, kar bi po formuli 50mAh=1g pomenilo cca 1850mAh, tudi če polne do 4,35V več kot 2000mAh ne more imeti. Še tabela kapacitet in teže baterij za različne kitajce: http://www.chinamobiles.org/threads/pri...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()
««
26 / 132
»»