» »

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Temo vidijo: vsi
««
20 / 132
»»

boolsheat ::

AMLogic, Texas Instruments (OMAP), Nvidia (Tegra), HiSilicon..

S!lentHunter ::

je komu uspelo z nastavitvami GPS-a z procecorjem MTK6572 ?

BlaY0 ::

CUBOT Zorro 001 se mi zdi ta čas kar soliden full FDD LTE telefon za 130 €.

Pithlit ::

Šment... ta zgleda pa hudičevo podobno Optimus 4HD. Kar ni nujno slabo...
Life is as complicated as we make it...

MaterVola ::

GTX970 je izjavil:

MaterVola je izjavil:

Imam in Note in 1S :)

http://www.xiaomishop.com/100-xiaomi-re... Xiaomi Redmi 1S ?
Kitkat si uspel naložiti gor ?

Pri prejšnjem telefonu se mi je še dalo zabavati z raznimi romi, pri tem pa se mi ne da. Ne pogrešam ničesar.

GTX970 ::

MaterVola
Kateri rom je gor ? Nič kitajskega programja ?

Goodbye, flagshipi: http://en.efox-shop.com/coolpad-dashen-...
5" 1280*720, octa core, 2gb ram, 8 gb rom, 2g / 3g 900+2100 Mhz, spodobna kamera, podpora za sd kartico, dual micro sim, 2500 mAh baterija, gps najde lokacijo v manj kot 5 sekundah (here navigacija, offline mode).

Stran proizvajalca:
http://www.yulong.com/product/product/p...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

GUFY ::

Zanima me mnenje o tem telefonu. Moj prijatelj se zanima za nakup, če ima kdo kakšne izkušnje pa bi jih prosil.

http://www.1949deal.com/no-1-i6-vphone-...

Kopija iPhona, a to dajo uničiti na carini, če odprejo paket?

3G: WCDMA 850/2100MHz - 3g bo v glavnem deloval samo pri Telekomu.
Android 4.2 je star že leto in pol?
1600mAh - mizerna baterija

IMO - pass.

Zgodovina sprememb…

GUFY ::

To bo imel za punco, pa ji nebi kupil originala :)

Aja, ja pol je pa kul...

GTX970 je izjavil:

MaterVola
Kateri rom je gor ? Nič kitajskega programja ?

Nekaj kitajskih programov je, ampak ne motijo :)

d4vid ::

GUFY je izjavil:

Zanima me mnenje o tem telefonu. Moj prijatelj se zanima za nakup, če ima kdo kakšne izkušnje pa bi jih prosil.

http://www.1949deal.com/no-1-i6-vphone-...

Nikjer ne piše iPhone, torej gre čez carino.

Baterija je 1600mAh in to še vgrajena. Dosti premalo, jaz sem imel 2000mAh, okoli 10 ur mi je držala.

Jaz na njegovem mestu ne bi kupoval kopije. Rajši kakšno nokio lumio, motorolo moto g ali pa kaj drugega, tudi iPhone 4 bo bolje kot tole. Vsaj uporabniški vmesnik, na tej kopiji je izgled malo iOS, malo Android. In za mene to ni to.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Ja, kakšna bela lumia 735 za 200€, je dober deal za punco, če jo ima kaj rad, ker bo v zahvalo lahko dobival sexy selfie fotke v 5MP... ;)

Andraz1988 ::

boolsheat je izjavil:

Kopija iPhona, a to dajo uničiti na carini, če odprejo paket?

3G: WCDMA 850/2100MHz - 3g bo v glavnem deloval samo pri Telekomu.
Android 4.2 je star že leto in pol?
1600mAh - mizerna baterija

IMO - pass.

3G dela meni tudi na simobilu. imam pa Doogee Dg550 in isto 850/2100MHz.

trnvpeti ::

xiaomi redmi 1S 125eur
+ 1.6 Ghz quad proti 1.2 quad
+ pol nizja cena

nokia 735 250eur (kje je za 200eur?)
+ lazja 25g
+ nfc
+ 2200mah baterija proti 2000mah

hojnikb ::

#brezpodpisa

trnvpeti je izjavil:

xiaomi redmi 1S 125eur
+ pol nizja cena

+ lazja 25g
+ nfc

Amazon.de

Pri lumiji prištej še vgrajeno brezžično polnjenje, precej boljše kamere (sploh prednja), 4G LTE, gorilla glass 3 (dragon trail je rubbish), podpora za mSD nartice do 128Gb in kot si že omenil boljšo baterijo, NFC. Slovenska garancija, ne vem kako je s Xiaomijem

boolsheat je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

xiaomi redmi 1S 125eur
+ pol nizja cena

+ lazja 25g
+ nfc

Amazon.de

Pri lumiji prištej še vgrajeno brezžično polnjenje, precej boljše kamere (sploh prednja), 4G LTE, gorilla glass 3 (dragon trail je rubbish), podpora za mSD nartice do 128Gb in kot si že omenil boljšo baterijo, NFC. Slovenska garancija, ne vem kako je s Xiaomijem

precej boljse kamera je neumnost
mSD 128G je minimalna prednost
cena 200eur? a das link, gledam amazon.de in ne najdem 200eur, kvecjemu 237

Andraz1988 je izjavil:

3G dela meni tudi na simobilu. imam pa Doogee Dg550 in isto 850/2100MHz.

Ja. Pejdi tja kjer simobil nima 2100MHz postaje... pa uživaj v 2G. Zato ker 3G ti NE bo delal. Tko da... sam ne zavajat.

d4vid ::

Vseeno je nokia boljši nakup kot tisti iphone klon. Še ena prednost je garancija. Kitajca moraš poslat direkt na kitajsko. In dvomim da bo kdo povrnil to poštnino.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

mSD 128G je minimalna prednost

sj če neki nima napisane podpore za 128GB kartice, še ne pomeni, da jih dejansko ne podpira. To je sam stvar testiranja in se zgodi, da takrat ko so to testiral, ni blo takih kartic.
#brezpodpisa

d4vid je izjavil:

Vseeno je nokia boljši nakup kot tisti iphone klon. Še ena prednost je garancija. Kitajca moraš poslat direkt na kitajsko. In dvomim da bo kdo povrnil to poštnino.

postnina je 7eur
slovenska garancija nemske lumie, to bi rad videl par primerov, ko je res kaj narobe

Pa res ni več, včeraj sem gledal in je bila takšna cena na amazonu, očitno kakšna akcija, ki je potekla. No, cene so od 216€ naprej:
http://geizhals.eu/?fs=lumia+735&in=

No v Italiji je 200€
http://www.techmania.it/nokia-lumia-735...

Garancija je EU - lahko neseš na Nokijin slovenski servis in ti popravijo... Pošiljanje na Kitajsko in potem čakanje, da razrešijo in potem spet pošiljanje iz Kitajske nazaj v Slo, potem težave s carino in pomožnosti še enkrat plačaš davek... Pa si 2 meseca sigurno brez telefona.

Garancija je EU - lahko neseš na Nokijin slovenski servis in ti popravijo...

Lahko tole potrdiš al kr sam mal na pamet ?
#brezpodpisa

popravijo, ali pa ne oz je bil telefon pod vodo
in tudi, ko je kaj narobe, bos cakal, da popravijo

posiljanje na kitajsko(ali nemcijo) je 7eur, dobis pa popravljenega nazaj oz novega
s carino ne bos imel probleme

ali pa rečejo, "nope, tale je nemški, screw urself"...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

ali pa rečejo, "nope, tale je nemški, screw urself"...

ja potem pa moras v italijo/nemcijo posiljat
isto kot kitajc

http://www.nokia.com/si-sl/podpora/omej...

1. SPLOŠNO
Družba Microsoft Mobile Oy (v nadaljevanju MMO) ponuja to omejeno garancijo proizvajalca (garancija) za pristni izdelek družbe MMO (izdelek), ki ga je družba MMO začela prodajati v Evropski uniji, Islandiji, na Norveškem, v Švici in Turčiji (navedene države) 1. novembra 2013.

Sem tu testiral IMEI od Nokij iz Anglije in Nemčije in so vse imele veljavno garancijo:
http://www.nokia.com/si-sl/podpora/warr...

Zgodovina sprememb…

d4vid je izjavil:

Prednost kitajskih fonov je ravno v tem, da ne rabijo garancije, ker so 5x cenejši... nucaš pol leta, crkne, vržeš proč in kupiš novega boljšega za isto ceno. Ko ti crkne Nokia, jo neseš na servis, si brez telefona en mesec in uporabljat ga moreš najmanj par let da se ti vsaj delno zamortizira. V teh parih letih pa rata telefon čisti crap, ker so vsi kitajski v tem času že svetlobna leta naprej. Vprašanje je tudi če res dejansko nucaš tako hude fičrje, ki jih ponuja Nokia, ali bi brez problema "zdržal" tudi recimo z malo bolj "švoh" fotoaparatom...

hojnikb je izjavil:

Garancija je EU - lahko neseš na Nokijin slovenski servis in ti popravijo...

Lahko tole potrdiš al kr sam mal na pamet ?

Jah mogli bi, vprašanje pa je če dejansko ti :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Ok, potem pa najdi pameten telefon iz Kitajske za 42€ s poštnino in carino vred (Lumia 735 s poštnino iz IT: 210€/5 (5X ceneje). Fotoaparat je lahko malo švohnejši.

jinzo ::

Nevem zakaj sploh tu debatiraš. Vzami nokio pa pika. Ni kitajski telefon za vsakega. Če pa vse ustreza, pa lahko telefon dobiš ceneje kot če bi ga kupil kje pri nas. Je pa res, da se še meni telefon ("naš" ali kitajski v garancijskem roku ni pokvaril, pravzaprav sem od vse elektronike sam ene rame pošiljal na popravilo drugega pa nič in z veseljem plačam manj ter potem če mi v dveh letih crkne ponovno, kot pa plačam premium).
Jaz sem se pred kratkim ponovno igral z enim starim xiaomijem. Sama uporabniška izkušnja pri uporabi telefona je na čist drugem nivoju kot večina telefonov, ki jih lahko kupiš pri nas. MIUI je res bomba, naprave so tud grajene OK, pa deli se dobijo poceni če rabiš novo baterijo/zaslon/karkoli.

Ampak kot že omenjeno je pri vsem treba vedet predvsem kaj kopuješ, koliko si lahko privoščiš in je to to. Vsekakor pa bi ti vrnil iziv, da mi najdi vsaj približno primerljiv telefon v EU kot je Xiamo Redmi/hongmi.

red_baron ::

Tudi jaz imam telefon xiaomi in sicer redmi note in lahko rečem samo :best for the money and performance:)

Poglej, samo debatiramo, nekatere Kitajske znamke so jasno zelo dobre (Xiaomi, ThL, itn.) spet druge so pa "malo" vprašljive. Verjetno vsak, ki nakupuje telefon hoče izbrati najboljše kar dobi za izbrano ceno, pa je to kitajc al pa neka druga zadeva. Kar hočem rečt je, da se verjetno nihče ne odloči, da bo brezpogojno kupuil neko čungalunga zadevo iz kitajske za rečmo 150€, če za 10€ več dobi nekaj bolj preverjenega tu pred pragom.

Xiamo Redmi je odličen telefon, zdaj da bi našel nekaj primerljivega bi moral vedeti končno ceno, verjetno je do 150€? Ne vem, mogoče Moto G, Xperie E3, Acer Liquid Z500. Ali pa Prestigio 8500? No, ta je skoraj Kitajec.

boolsheat je izjavil:

Ok, potem pa najdi pameten telefon iz Kitajske za 42€ s poštnino in carino vred (Lumia 735 s poštnino iz IT: 210€/5 (5X ceneje). Fotoaparat je lahko malo švohnejši.

Ne boš verjel, malo manj kot leto nazaj sem kupil Cubot GT90 se mi zdi za slabih 35 EUR. Stari HTC Desireji so se tisti čas še vedno pri nas prodajali po 150 EUR in več (Bolha). Ta Cubot je bil po specsih in dejanskih performansah precej pred njim (razen GPS-js).

Skratka, tudi če je fon samo 2x cenejši (ne 5x) se ga splača vzeti, ker se ti bo pač 2x hitreje zamortiziral in boš lahko prej kupil novega, boljšega.

Zgoraj sem dal primer LTE Cubota za 130 EUR. Če bi dejansko nucal fon s takimi specsi, sploh ne bi razmišljal. Ker ga ne, bom tole izpustil, čez pol leta bodo pa praktično tudi že vsi entry level Kitajčki za 50 EUR LTE capable.

1309976 ::

Sem laik na tem področju, zato me zanima če bo tale telefon (3G verzija) deloval pri nas?

http://www.aliexpress.com/item/JIAYU-F1...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 1309976 ()

Bo.

Delal bo le na telekomovem omrežju. Na drugih omrežjih pa odvisno od luninih men (oz. tvoje sposobnosti da najdeš primerne bazne postaje ki podpirajo 2100MHz wcdma).

Drugače je pa to en bogi telefonček. Premalo RAM-a, placa glih tolk da je, ločljivost, TFT, dual core... za ~72EUR (po vseh dajatvah... in mesecu ali dveh čakanja). Daš še enih 30-40EUR zraven pa dobiš dvakrat več RAM-a in placa, pa 720p IPS ekran v slabem tednu.

70EUR je meni odločno preveč za tole. But that's just me...

MaterVola je izjavil:

Bo.

Švoh odgovor tole... read above.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

bond007 ::

Če se vam ne da čakati iz kitajske, je tole super ponudba, pa preverjeno dela na 900mhz 3G: :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

512 mb rama je premalo za android (razen če kupuješ za 40-50 eur, poleg glej samsung galaxy ace2 & lg 2x ali kakšno lumio 520), glej da ima vsaj 1gb ter 3g 900/2100 Mhz.

http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...

Zgodovina sprememb…

To sploh ni slab deal. Pravzaprav je dober. Garancija domnevam je ista kot če bi s kitajske naročevali (kar je čisto kul).

Jaz bi ga, sam je na žalost kakih 8 mesecev prezgodaj.

Za to ceno? Ne. Imaš zgoraj nov UMI, ki je kljub dražji ceni boljša izbira. Je pa res da je s 5.5" velik, mogoče prevelik (jaz bi raje 5"... ampak tiste pol cole me pa tudi ne bi fentalo... torbico mam dovolj veliko tudi za kaj večjega).

Ženske imate srečo s torbicami, meni je 5" v stranskem hlačnem žepu (pre)velik (aka zgornja meja).

Stric skopušnik varianta :D:
http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...
Za droid 2.3 je tak hw dovolj dober in nima 320x480 resolucije.

OP se naj prvo izjasni, do katere cene gre.
Do 80 eur ni novega spodobnega kitajca, če je kaj ugodnega na bolhi gre v roku pol ure.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Kje pa se najbolj splača naročit Xiaomi, po možnosti EU skladišča?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Zgodovina sprememb…

bond007 ::

Je pa res da je s 5.5" velik, mogoče prevelik (jaz bi raje 5"... ampak tiste pol cole me pa tudi ne bi fentalo... torbico mam dovolj veliko tudi za kaj večjega).

Imam tudi enega manjšega, še hitrejšega, direkt zate, ker vem da si na Telekomu in tako ne rabiš wcdma 900. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

Nisem na telekomu. Pa E5 mi je hudo grd. V bistvu bi raje C1, če že. Tiste pol cole je precej manj moteče kot izgled E5. In Optimus 4X HD mi bo služil do svoje smrti (torej nekje med danes pa do nedoločeno). Hvala vseeno.

broken/link ::

z xiaomijem ne moreš zgrešit :)

Pithlit je izjavil:

Švoh odgovor tole... read above.

Ženska, ne? ;)
««
20 / 132
»»