» »

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Temo vidijo: vsi
««
21 / 132
»»

Pithlit ::

Hmh. Klasičen mizoginističen izgovor nekoga ki je stopil v drek zdaj se pa dela kot da ga ne voha, namesto da bi napako priznal in bi bil 'problem' rešen.
Life is as complicated as we make it...

MaterVola ::

Preberi še enkrat izvorno vprašanje ;)

1309976 ::

V bistvu iščem en res poceni telefon (tam do 70 eur max), ki pa naj bo dovolj soliden za domačo uporabo.

Tistega v linku mi je priporočil sorodnik, ki ga je nabavil, pa je pravi da z njim zadovoljen. Ker pa ga ne dobim trenutno v kontakt, se tudi ne morem pzanimati katero verzijo slednjega je nabavil (2G ali 3G), da mu pri nas deluje (tam imajo pa tudi malo zmedeno napisano, tako da ne vem točno ali si moraš posebej opcijo za 900,1800,2100 naročiti ali je ta izbrana avtomatsko in gre zgolj za razliko z 2G).

Imajo danes nek dan popustov, čeprav tile telefoni so konstantno tam okrog 50 eur, s poštnino vred.

Uporabljala ga bo pa boljša polovica, tako da mora biti bele barve...

Se dobi kaj podobno funkcionalnega za podobno ceno?

Aja še to uporabljan bo v BOB (Simobil) omrežju.

p.s.
Kako si prišel na 72 eurov? Cena telefona je malo manj kot 50, s poštnino vred.
Glede čakanja, pa vem....ampak, bo že zdržala...

Dual sim je slučajno zraven in pogoj nakupa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 1309976 ()

bond007 ::

Na carini te čakajo dodatni stroški in sicer 22% + cca 6€ manipulativnih stroškov.

MaterVola je izjavil:

Preberi še enkrat izvorno vprašanje ;)

Mhm... specificirana je bila 3G verzija. Ti odgovoriš "da". Nakar se izkaže da se uporablja simobilovo obrežje. Kjer pa 3G sploh ni nujno da bo delal. In pol tip pride pa pizdi kako smo ga nategnili... samo zato ker ti ne znaš normalno odgovorit na vprašanje.

Če se 3G ne rabi pol bo pa delal, ja. Povsod. Sam pol je brezveze jemat 3G verzijo.

MaterVola ::

Najbolje, da kar sam pove, kaj točno je spraševal.

Iz njegovega vprašanja sem razbral, da sprašuje, ali bo WCDMA verzija telefona delovala v SLO, in ne ali bo WCDMA lovil po celi Sloveniji ;)

Odgovoril sem mu, kar je spraševal. In brez skrbi, telefon bo deloval tudi v omrežju 2G.

BlaY0 ::

GTX970 je izjavil:

512 mb rama je premalo za android...

Ne vem kako si prišel do te ugotovitve??? Vse je odvisno predvsem od resolucije (direktno povezano) in tega, kaj boš na telefonu laufal. Sem imela kar nekaj "Kitajčkov" s 512MB, ki jim to ni predstavljalo nobenega problema.

hojnikb ::

4.4 android deluje "zadovoljivo" tudi na 256MB napravah :)
#brezpodpisa

boolsheat ::

Ja, na 320*240 resoluciji. :))

GTX970 ::

hojnikb je izjavil:

Kdo za božjo voljo bi tlačil kitkat na tak telefon ?
Poskusi pognati karkoli razen kalkulatorja na takem sistemu.Skype npr.

Se priporočam za kak url RL testa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

MeGreat ::

Obvezno mora biti vsaj 1gb rama.. Imam xperiu u z 512rama in dela obupno po približno pol leta.. Na tablici imam 1gb rama,quad core, android 4.4 in včasih cel ram požre.. Npr predvajaš youtube glasbo in surfaš po internetu.

d4vid ::

hojnikb je izjavil:

Ne bi verjel če ne bi videl. Res leti po nastavitvah, po namizju sem, tja, po menuju... In to je to kar je mojih izkušenj. Zanima me kako deluje kak FB, Skype, itd na takih telefonih, ker FB meni na quadu in giga rama včasih zašteka.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

d4vid je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Ne bi verjel če ne bi videl. Res leti po nastavitvah, po namizju sem, tja, po menuju... In to je to kar je mojih izkušenj. Zanima me kako deluje kak FB, Skype, itd na takih telefonih, ker FB meni na quadu in giga rama včasih zašteka.

GTX970 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Kdo za božjo voljo bi tlačil kitkat na tak telefon ?
Poskusi pognati karkoli razen kalkulatorja na takem sistemu.Skype npr.

Se priporočam za kak url RL testa.

Mam custom 4.4 rom na galaxy ace (torej 256MB rama in 832MHz armv6 proc) in delajo te zadeve zadovoljivo. Ne tako hitro kot primarn telefon, ampak da bi pa bla stvar totalno neuporabna, pa daleč od tega. Aja ob killanju taskov je ponavadi cca 130MB rama fraj :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Jaz ma trenutno Galaxy Mini, pa ni neki biser. Ma pa brat Ace-a, edino baterija je dokaj vredu pri tistem telefonu (stock rom seveda).

Mel sem v rokah enga kitajca, ~3.5" zaslon, dual core 1GHz, 256MB rama. Dela vrhunsko. Nevem, kira firma. Poskušal sem v trgovini, ki prodaja te kitajce za ~2x ceno.

Večino štekanj pri cenejših telefonih je zaradi počasnega eMMC pomnilnika, ne toliko zaradi malo rama oz. švoh procesorja.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Ja, ugotavljam tudi jaz to. Mam doma telefona ki sta po specsih skoraj enaka. Single core ARMv6 procesor 600MHz, 256MB rama, nekaj malega ROM-a. Pa starejši dela zelo opazno počasneje.

trnvpeti ::

vse tezje je ljudem uturit telefon z visoko ceno, ki ponujajo toliko vec od cenejsih

prihajajo nove verzije, recimo P4000
5" 720p, 2G rama, octa 1.7, 16G, mSD, kovinski okvir, JDI ekran, 1.9mm rob, 139,3 x 68 x 8,6 mmm, Mali 450 700Mhz, baterija 2750, kitkat,kamera 16M in 8M
cena bo cca $160

Všečno. Lepo kopirajo vredu dizajn (namesto da izumljajo svoje ). Specsi so hudi, cena še bolj. Samo angleščina jih malo tepe :))
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Všečno. Lepo kopirajo vredu dizajn (namesto da izumljajo svoje ). Specsi so hudi, cena še bolj. Samo angleščina jih malo tepe :))

kje si nasel anglescino :)
moral bi najti, da nima a17 se z manjso porabo, pa boljso baterijo, pa 5.0 jim se manjka

xiaomi najavlja telefon za 65$
Leadcore LC1860(a7) na 2Ghz, 1g rama,Mali T628 GPU,ekran 720p

GTX970 ::

Na MT6592 lahko pričakujete še en kup telefonov ostalih kitajcev.
Vsaj xiaomi imajo vsi multi language suport, rom je v glavnem miui.Enako velja za one iz http://en.efox-shop.com .

trnvpeti je izjavil:

hojnikb je izjavil:

moral bi najti, da nima a17 se z manjso porabo, pa boljso baterijo, pa 5.0 jim se manjka

A17 je ze luksus... Je treba najprej a7 zmolzt :)
na liziko bo tut treba se pocakat...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

hojnikb je izjavil:

A17 je ze luksus... Je treba najprej a7 zmolzt :)
na liziko bo tut treba se pocakat...

a17 ni luksus(recimo), morajo pa res se a7 prodat do konca

pac, imajo se veliko kaj za popravit
in pac, samsung ne vem kam gre :)

Dogeee dg900 ter umi zero sta tudi zanimiva.
DG900 ima full hd 5", 16mpx (13mpx ), 2gb ram octa core 1.7ghz za cca 210usd, umi zero octa core 2ghz, 2gb ram 13mpx, 5" full hd amoled za cca 250usd.

http://umizero.net/
http://www.doogeemobile.com/doogee-dg90...

5" vzames elephone g4(1gram,quad, 720p) za 75eur na dom(iz eu)

Daš link iz kje dobim za 75eur? Trenutno se odločam za dg900 za 205usd http://www.aliexpress.com/item/New-Arri... ..
Samo če je elephone g4 toliko cenejši raje vzamem tega

škoda ko ne podpira 900Mhz... drgać pa huuda cena
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

škoda ko ne podpira 900Mhz... drgać pa huuda cena

Band: GSM 850/900/1800 / 1900MHz, WCDMA 850/1900 / 2100MHz, 2G & 3G Network Supported

3G 900Mhz ni podprt. Kar pomeni, da si oplel, razn če si pr telekomu.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

3G 900Mhz ni podprt. Kar pomeni, da si oplel, razn če si pr telekomu.

ce nima 3g 2100

Seveda ma. Ravno telekom ma 3G 2100Mhz povsod, ravno tega, ki ga ta kitajc podpira. Recimo tušmobil al pa simobil, si pa že mrzel, ker ne podpiraj vse baze 2100Mhz.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Seveda ma. Ravno telekom ma 3G 2100Mhz povsod, ravno tega, ki ga ta kitajc podpira. Recimo tušmobil al pa simobil, si pa že mrzel, ker ne podpiraj vse baze 2100Mhz.

ja sej
oplel je za 3g, ce pri njemu(na lokacijah) ne podpira 2100

Vesoljc ::

z ELEPHONE P3000S ima kdo izkusnje? omrezja so vsa podprta, kak pa gps dela?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

WCDMA:850/900/1900/2100(HSDPA)

Očitno podpira vse, kar mamo mi.

Od 3G jasno..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

trnvpeti je izjavil:

http://www.efox-shop.com/elephone-g4-mt...

Tole je iz kitajske pošiljanje, ko dodaš v košarico ti doda še 10e poštnine + iz kitajske pošlje, kar pomeni še stroške na carini.. Skupna cena je okoli 100e, kar ni tako poceni. Poleg tega pa nima nobene zaščite zaslona npr gorilla glass

bond007 ::

5" vzames elephone g4(1gram,quad, 720p) za 75eur na dom(iz eu)

Tole ni iz EU, torej pride zraven še 22% davka!

Jap, tule si ga mal biksno trn...
Za 75€ na dom bi bil tole res dober deal
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Jap, tule si ga mal biksno trn...
Za 75€ na dom bi bil tole res dober deal

sem videl rdec napis za eu, sedaj ga ni vec
bo treba drugic narediti screenshot

ja za 100eur je drugacen deal
zmeraj vec bo ugodnih ponudb

a tale je iz brez ddvja?
http://eu.banggood.com/Wholesale-Wareho...

Ne...

Evo, čungalunga killer:
https://slo-tech.com/novice/t626639

boolsheat je izjavil:

Ne...

Evo, čungalunga killer:
https://slo-tech.com/novice/t626639

cunge lunge ne spijo, zmeraj boljse so

BlaY0 ::

MeGreat je izjavil:

Obvezno mora biti vsaj 1gb rama.. Imam xperiu u z 512rama in dela obupno po približno pol leta.. Na tablici imam 1gb rama,quad core, android 4.4 in včasih cel ram požre.. Npr predvajaš youtube glasbo in surfaš po internetu.

Hvala bogu, da ti porabi ves ram v tem je point vsega! A ti maš ram raj za to, da gledaš, da ga imaš čim več frej? Zakaj bi kdor koli želel narediti nek hw/sw sistem, ki bi gledal da porabi max 50% rama? A imaš recimo kak dober razlog za tako početje?

*edit*brainfart*edit*

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Vesoljc ::

umi zero je dobavljiv kje v eu?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

No sem se odločil in vas poslušal, ter nisem nabavil tistega kitajca. Kar pomeni, da sem trenutno brez telefona (svojega sem pač dal ženi) in predvsem brez ideje kaj kupiti. Cena naj bi se gibala okorog 50 eurov. Zna kdo svetovati kaj dobrega na bolhi za ta denar (če drugega ne da vem kakšne modele/znamke naj iščem)?

Lp

Sej sploh še ni splavljen...

1309976 je izjavil:

Cena naj bi se gibala okorog 50 eurov. Zna kdo svetovati kaj dobrega na bolhi za ta denar (če drugega ne da vem kakšne modele/znamke naj iščem)?

Najprej povej kaj rabiš in kaj pričakuješ. Pa zavedaj se da 50€ tudi pri kitajcih ne prinese veliko. Dobiš osnovno škatlico, in to je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

BlaY0 je izjavil:

MeGreat je izjavil:

Hvala bogu, da ti porabi ves ram v tem je point vsega! A ti maš ram raj za to, da gledaš, da ga imaš čim več frej? Zakaj bi kdor koli želel narediti nek hw/sw sistem, ki bi gledal da porabi max 50% rama? A imaš recimo kak dober razlog za tako početje?

Ko porabi cel ram dela cel sistem izredno izredno počasi.

Umi zero pa v EU še nisem našel, najceneje pa je trenutno na efox, mislim da pride 180e z poštnino seveda plus davek na carini.. tako da cca 210e vse skupaj

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MeGreat ()

Recimo gledal sem Sonyevo experio Mini za 35 eurov ali HTC Desire X za 50 eurov. Pričakujem pač tisto kar pričakuje vsak ko kupuje, tudi ko kupuje za male pare, pač najboljše za dan denar (soliden telefon, dober fotoaparat na njem in čimveč novodobnih bombončkov).

Našel sem par rabljenih UMI X1 Projev za cca 60 eurov, a bi raje kupil zadevo kar pri nas (bolha ipd.).

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 1309976 ()

Novodobni bombončki pa 50€ ne gre skupaj. 50€ ti kupi eno srednjo žalost od kamere, brskanje po internetu, klicanje, sms-anje... pol se pa počas konča.

Če dobiš X1 Pro za 60€ poseka druga dva na celi črti.

Ja za 50€ je pa res malo optimistično. :) Poglej, če je kaka rabljena Lumia 625 na bolhi za ugoden denar (LTE, solidna kamera, dobra baterija).
««
21 / 132
»»