» »

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Nakup kitajskega mobilnega telefona

Temo vidijo: vsi
««
15 / 132
»»

echoman ::

s6c-gEL je izjavil:

echoman
Si iskal satelite na prostem 15 minut ? To je (pre)dolga doba.

Tako je. Je pa res, da si ob nakupu nisem mislil, da bom kdaj potreboval GPS, pa je le prišlo do tega :)

Kot sem povedal v enem izmed prejšnjih prispevkov sem po manj kot letu dni menjal kitajca za Moto G, ker je odpovedal mikrofon - naj bi bila celo pogosta težava JiaYu telefonov.

trnvpeti ::

ja, zdaj za nejeverne tomaze kitajci odpirajo skladisca v eu
tako bo vsaj malo lazji nakup

Miko55 ::

Kje bi se dalo dobit Xiaomi Mi4 orginalnega pa da je po možnosti na zalogi po čim nižji ceni ?

Tu je 250€ sam nevem kako je ta stran zanesljiva http://www.fastcardtech.com/Xiaomi-MI4....

Pithlit ::

A "out of stock" si spregledal?
Life is as complicated as we make it...

Pithlit je izjavil:

A "out of stock" si spregledal?

Ne nisem, sprašujem ravno zato kje bi se ga še dalo dobit,ker tu ni na zalogi :(

hojnikb ::

Te zadeve rabijo aGPS fix in še nekaj tweakov, specifičnih za MTK, da dela potem normalno.ž

Recimo tole naj bo pomagal

1. Rooting - This rom is rooted.
2. Get Mobileuncle Tools from play store
3. Get GPS Test from play store
4. Get Root explorer from play store or internet.

Procedure should be done outdoors:
1. Turn GPS off on your phone.
2. Open Root Explorer and find the mtkgps.dat file in /data or /data/misc
3. Delete mtkgps.dat
4. Reboot phone
5. Open Mobileuncle Tools
6. Tap on 'Engineer Mode'
7. Tap on 'Engineer Mode (MTK)'
8. Scroll across to 'Location'
9. Tap on 'Location Based Service'
10. Tap on 'AGPS' and then make sure 'A-GPS On/Off' is checked
11. Tap on 'EPO' and then make sure 'Enable EPO' is checked
12. Swipe down (notification bar) and turn GPS on
13. Hit back and then tap 'YGPS'
14. Wait until you get position lock (mine took about 5 seconds).
15. This process should create a new mtkgps.dat file.
16. Hit home button and open GPS Test.
17. You should get a position lock reasonably quickly.
#brezpodpisa

Brez tweakanja DG350 dobi fix v nekje pol minute. Je pa odvisno katero aplikacijo se nuca. V 'GPS status' fixa ne dobi pa da se cel svet na trepalnice postavi... v 'Where am I?' ga dobi pa v 5s. Tko da pojma nimam kje je fora.

s6c-gEL ::

Cubot x6 je odlično odreže na testu
https://anton008.com/recenzija-cubota-x...

cena 140 eur + (morebiten ddv).

d4vid ::

Mi kdo pove kaj bi lahko bilo narobe ce me hebe mikrofon na efox c6? Vcasih dela, vcasih ne...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Konlov ::

Evo prve težave: Ko me kdo pokliče, se kar avtomatsko sproži povezava. Sploh ni zelenega gumba, da se ga poslajda za vzpostavitev povezave?

d4vid je izjavil:

Mi kdo pove kaj bi lahko bilo narobe ce me hebe mikrofon na efox c6? Vcasih dela, vcasih ne...

Lahko je SW napaka, lahko pa HW. To najlažje preveriš tako, da si star sistem backupaš, nato pa naložiš nov ROM in tam stestiraš mikrofon. Pred tem poskusi tudi z zunanjim mikrofonom (priključi slušalke z mikrofonom) in če ti to vedno dela, potem delno že veš kje je problem.

EDIT: Prenesi še kakšen voice recording app in tam stestiraj, če ti mikrofon vedno dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: echoman ()

borisk ::

http://www.coolicool.com/c350-mt6582m-1...

včeraj je poštar za svaka prinesel tole, in me je zadeva navdušila če upoštevaš ceno. ob strani aluminij, na zadnji strani zanimiv vzorec za, občutek kvalitete zelo dober, edino zadnji pokrovčeč se nekam čudno odpira, z nekimi zatič, praktično ga moraš strgat dol, ampak ko je nameščen je zelo trden.

pobcc ::

Včeraj prispel prvi kitajec, ki sem ga naročil.
Naročen iz coolicool in sicer Efox Smart E5. Naročilo oddano 20.8. in včeraj ob 12tih je bil že pri meni doma. Prvi vtisi so super, zaenkrat ga testiram še jaz, potem pa gre telefon naprej. Sam si bom pa naročil še en telefon.
Me pa je toliko navdušil, da nevem, če ne bi kar istega naročil. Druga opcija je še Doogee dg550 ali Xiaomi MI3. Lahko kdo, ki si jih lasti, še o teh dveh telefonih kaj pove ?

Mare3 ::

nisem dobil odgovora glede GooPhone telefonov. So za kaj, kje se jih splača kupiti?

Če ti noben ne odgovori ponavadi lahko sklepaš da noben ne ve.

A to te zanima: www.androidauthority.com/goophone-i5-ip... ?

Hm... rajsi kupim do kitajcev.

Cene so pa tudi neprimerne glede na to da dobim ceneje iz eu skladisca.

-valvoline- ::

pobcc je izjavil:

Včeraj prispel prvi kitajec, ki sem ga naročil.
Naročen iz coolicool in sicer Efox Smart E5. Naročilo oddano 20.8. in včeraj ob 12tih je bil že pri meni doma. Prvi vtisi so super, zaenkrat ga testiram še jaz, potem pa gre telefon naprej. Sam si bom pa naročil še en telefon.
Me pa je toliko navdušil, da nevem, če ne bi kar istega naročil. Druga opcija je še Doogee dg550 ali Xiaomi MI3. Lahko kdo, ki si jih lasti, še o teh dveh telefonih kaj pove ?

Kolk mu zdrzi baterija, a si sprobal kamero, kasne kvalitete so video posnetki. A to mas novejsega e5s ku ma izboljsan zaslon? Planiram narocit e5s, kje bi ga dubu najcenejse z dostavo?

Zgodovina sprememb…

-Težko komentiram baterijo, ker se zdele dva dni skos igram, mi je pa "čudno", da v standy by-u skor nč ne požre (prva noč ob 11tih zvečer 78% zjutri ob 7mih 77%, druga noč ob polnoči 44% ob 7mih zjutraj še vedno 44%), nevem če je realno, ampak ko se "igraš" z njim pa vidno padajo procenti.
-Imam prvo verzijo e5 (z eno sim kartico).
-Kamero sem sam na hitro sprobal, posnetkov še nism, ker mi kamera res ni prioriteta.
-Največji fail, ki nevem a je samo moj model ali je na splošno pri tem telefonu, je izguba signala, ko včasih kar pade iz max moči na "no service" in ti recimo zavrne pošiljanje sporočil. Tako da sem rahlo razočaran in še nevem kaj bom naredil.

MTK procesor... v standby porabi zelo malo, ko ga malo obremenis pa kar lepo pije baterijo.

V sluzbi s izklopljenimi vsemi povezljivostmi (wifi, gps, data, bt...), samo 2G za klicanje, cel cas v standby mi zadeva ostane na 99%, ce me noben ne klice. Drugace pa ~97%. Tako da so zelo varcni. Sicer tudi zmogljivi niso pretirano, pac s procesorji v novih samsungih, htcji za 500€ se ne morejo primerjat. Ampak za svojo ceno ponujajo maksimalno. Jaz sem dobil po mojem mnenju high end telefon za drobiz. Samsungi so precenjeni, sem se ze s nekim dekletom skoraj skregal, ko sem rekel da je samsung slab telefon 8-).

hja no, pri tak malih dropih bi se jst vprašal, če so ti procenti točni :)
Meni HOX pije cca .5% na uro. Ko pa recimo vštekam wifi al ga pa mal bolj obremenim, je pa takoj drop za 5-6%
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hojnikb je izjavil:

hja no, pri tak malih dropih bi se jst vprašal, če so ti procenti točni :)
Meni HOX pije cca .5% na uro. Ko pa recimo vštekam wifi al ga pa mal bolj obremenim, je pa takoj drop za 5-6%

Sam tko me zanima nekaj... V vsem temah o nakupu telefona priporocas kitajce, mas pa HOX-a. Na podlagi cesa predlagas, si jih preizkusil kje ali na podlagi specsov ali cesa drugega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

Hoxa sn nabavu še predn so bli kitajci viable opcija. Kitajci sodeč po komentarjih zgledajo res nor value. Pač jih heca tu in tam kaka zadeva, ampak še vedno čisto kul.
Če bi sam pogledal spisek vseh problemov, ki jih mam na HOXu, bi ga vsak kitajc nasekal v tem pogledu. Pa je stal vsaj 5x več kot primerljiv kitajc. Pa ni zato 5x boljši v nobenem pogledu.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

-valvoline- ::

Evo review novejsena e5s.

pobcc je izjavil:

-Težko komentiram baterijo, ker se zdele dva dni skos igram, mi je pa "čudno", da v standy by-u skor nč ne požre (prva noč ob 11tih zvečer 78% zjutri ob 7mih 77%, druga noč ob polnoči 44% ob 7mih zjutraj še vedno 44%), nevem če je realno, ampak ko se "igraš" z njim pa vidno padajo procenti.
-Kamero sem sam na hitro sprobal, posnetkov še nism, ker mi kamera res ni prioriteta.
-Največji fail, ki nevem a je samo moj model ali je na splošno pri tem telefonu, je izguba signala, ko včasih kar pade iz max moči na "no service" in ti recimo zavrne pošiljanje sporočil. Tako da sem rahlo razočaran in še nevem kaj bom naredil.

Poskus nastavit omrezje na 2G. Se baterija zdrzi precej vec tako. Ko pa rabis internet das na 3g pol pa spet nazaj na 2g.

Zgodovina sprememb…

d4vid je izjavil:

MTK procesor... v standby porabi zelo malo, ko ga malo obremenis pa kar lepo pije baterijo.

V sluzbi s izklopljenimi vsemi povezljivostmi (wifi, gps, data, bt...), samo 2G za klicanje, cel cas v standby mi zadeva ostane na 99%, ce me noben ne klice. Drugace pa ~97%. Tako da so zelo varcni. Sicer tudi zmogljivi niso pretirano, pac s procesorji v novih samsungih, htcji za 500€ se ne morejo primerjat. Ampak za svojo ceno ponujajo maksimalno. Jaz sem dobil po mojem mnenju high end telefon za drobiz. Samsungi so precenjeni, sem se ze s nekim dekletom skoraj skregal, ko sem rekel da je samsung slab telefon 8-).

Se strinjam, da so MTK procesorji v standby zelo varčni, pri obremenitvah pa znajo porabiti več energije. Sam sem ob nakupu pričakoval, da mi bo telefon zdržal komaj nekaj ur, saj so vsi pisali po forumih, da naj se ne dotikam kitajske robe. In zgodilo se je presenečenje... telefon mi je ob neki normalni uporabi zdržal 2 dni, kar je napram brand telefonom kar lepo obdobje.

-valvoline- je izjavil:

Evo review novejsena e5s.

pobcc je izjavil:

Poskus nastavit omrezje na 2G. Se baterija zdrzi precej vec tako. Ko pa rabis internet das na 3g pol pa spet nazaj na 2g.

Tudi jaz sem najprej pomislil, da je izguba signala posledica tega, ker preklaplja med 3g in 2g in sem izklopil 3g. Ampak ni rešilo občasne izgube signala, nisem pa nikogar zasledil, da bi imel podoben problem s tem telefon.

Pa sej lockaš na 2G in je problem rešen :)
Razn če konstantno koristiš mobilne podatke.
#brezpodpisa

Torej pod nastavitvami imaš opcijo Enable 3G in sem dal na off, druga opcija je pa Network mode kjer je opcija 3g only ali pa 2G/3G (auto) ni opcije 2G only, tako da trenutno je nastavljeno.
Enable 3g = Off
Network mode 2g/3g (auto) iz česar sklepam, da pusti na 2g, ker je 3g izklopljen.
In še vedno izgubi signal včasih, sedaj sem naredu factory reset, da vidim, če bo kakšna razlika, ampak mislim, da to ne bo rešilo problema.

r00k ::

Odločil sem se da bom kupil Elephone p10. Pa me zanima iz kje naj naročim ? Gledal sem efox-shop, pa ne vem če je poštnina zastonj, na coolicool ga nimajo v EU skladišču, na merimobiles je pa občutno dražji... Pa še to, zasledil sem v tej temi, da imajo nekateri kitajci spyware, kako bi jaz to preveril, oz. kako je z tem ? Nočem imet novega telefona z spywareom... Glede menjave ROMa pa nevem koliko je communityja pri tem elephonu.

lucky13 ::

Efox ima poštnino gratis, če je iz EU lagra. Drugače se ponavadi plača.

bmen ::

Nov uradni rom za Iocean X8 mini - postor za aplikacije so "malce" povečali (dolpoteg na http://www.iocean.cc/Service.html).

Iocean X9mini - prej - potem

Iocean X9mini - prej - potem

(slika so iz http://colonelzap.blogspot.de/2014/08/i...

Preiskušeno tudi na mojem telefonu. Samo še root - pa smo zmagali.
... B ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bmen ()

Kje si ga kupil (en kup trgovin ga prodaja) ?

bmen ::

Iocean X8mini kupljen preko merimobiles /dostava iz EU skladišča/
http://www.merimobiles.com/europe-wareh...
... B ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bmen ()

Konlov ::

Ali veste, kaj je način vnosa:
Google vnos besedila za pinjin in za žujin.
Privzeta je sicerslovenščina- Tipkovnica Android (AOSP)
Kaj priporočate?

msms ::

Za neki čez 100€ verjetno ni boljšega od DOOGEE DG350?

DG550 za ~140€ (iz EU). Po mojem je kar nekaj opcij. DG350 ima probleme z občutljivostjo ekrana (v spodnjem delu) - se navadiš, ampak ostane malenkost moteče.

Leprechaun ::

http://www.coolicool.com/stock-in-europ...

Tudi tale je zanimiv za 120EUR - z vštetim 9EUR popustom - naj bi imel Gorilla glass 3, kar je zame dodaten +

Pithlit je izjavil:

DG550 za ~140EUR (iz EU). Po mojem je kar nekaj opcij. DG350 ima probleme z občutljivostjo ekrana (v spodnjem delu) - se navadiš, ampak ostane malenkost moteče.

Nikjer mi ni uspelo najti - vsaj pod specifikacijah ne. A ima DG550 GORILLA GLASS?

Zgodovina sprememb…

Ko mi bodo zrasle roke, si bom nabavil nekaj takega :D. Meni je trenutni 5" že skoraj rahlo prevelik za eno roko.

Procesor je pač Mediatekov quad, tako kot v skoraj vseh podobnih telefonih, tudi v mojem je ta procesor. Tako da bi moral delovati vredu, poleg tega ma še Kitkata, medtem ko sem jaz še na Jelly Bean. Pa meni deluje čisto vredu.

Kdo ve če se da spravit na Efox C6 Kitkat? Pač sem tak da hočem met čim bolj frišno zadevo :D

RookY ::

A kdo ve, kje imajo novi efox e5 še na zalog in pošiljajo iz Evrope?
Coolicool ima razprodano.
Juhu juhu spet bom bruhu

boolsheat ::

Pithlit je izjavil:

DG550 za ~140€ (iz EU). Po mojem je kar nekaj opcij. DG350 ima probleme z občutljivostjo ekrana (v spodnjem delu) - se navadiš, ampak ostane malenkost moteče.

In kako se primerja proti MotoG? Kaj ima boljše?

Mam namen kupit: http://www.vopmart.com/cs2012191.html

Pa me zanima če je ta stran zanesljiva ter od kod pošiljajo če z EU ali pa Kitajske ?

boolsheat je izjavil:

Ne bom guglala namesto tebe...

Po 4 dneh testiranj, sem se odločil moj Efox Smart E5 poslat nazaj, ker ima še vedno problem s signalom, ki včasih kar pade iz neznanega razloga. Poskusil sem vse kar mi je padlo na misel, pa vendar, da osnovna funkcija telefona ne dela kot mora je zame nesprejemljivo.
So rekli, da naj pošljem s klasično pošto in jim sporočim "tracking number" in vzamem račun, tako da mi bodo povrnili stroške pošiljanja in poslali nov telefon, zna pa trajati seveda lep čas.
Toliko v vednost ostalim.

boolsheat je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Za ta denar dodaš še tistih 30 € in vzameš Moto G 8 GB različico. Nisem podrobno gledal omenjenega kitajca, vendar verjemi, da boš bolj zadovoljen z Moto G. Zakaj? Ima uradno podporo in naj bi dobil celo posodobitev na Android L, če že ne uradno, bodo zagotovo custom ROMi. Imel boš več izbire glede ROMov, pa tudi z garancijo bo verjetno manj problemov. Podrobnosti pa seveda lahko preučiš sam preko reviewov in se potem na podlagi tega odločiš kaj boš vzel.

Vsem, ki bi radi kupili kitajca za okrog 150 € priporočam, da si ogledate še Moto G, ker za svoj denar ponuja marsikaj več, kot povprečni kitajski telefon za ta denar. Vsekakor pa se strinjam, da človek kupi kitajca v primeru, da gre za soliden telefon okrog 100 €.

za 150eur, dobis thl z 4400 baterijo
kaj ima motoG vec, razen polovico slabso avtonomijo?

IPS? Kitkat oz. L? Grafična?

Leprechaun ::

s6c-gEL je izjavil:

http://mob.hr/thl-4400-recenzija/

Eu trgovina 128 eur
http://www.merimobiles.com/thl-ultrapho...

128EUR my ass, na tej strani potem, ko želiš oddati naročilo za poštnino znotraj EU zaračunajo cc 20-35EUR. Brezplačno pošljejo samo iz Kitajske.

Zgodovina sprememb…

Zanimiv telefon pa vendar je 4.2 že dve leti star OS, ima kakšno posodobitev ta zadeva?
http://www.ebay.de/itm/MOTOROLA-Moto-G-...

Pa vsaj zanesljivo vse deluje... Za še manj je kakšen Moto E, ali pa Lumije (630,625,635,520,530). Enostavno ne vidim smisla v teh uvozih iz kitajske, ki jih po vsej verjetnosti sestavljajo otroci v kakšnem skladišču za pest riža na teden.

Zgodovina sprememb…

««
15 / 132
»»