Forum » Mobilne tehnologije » Nakup kitajskega mobilnega telefona
Nakup kitajskega mobilnega telefona
Temo vidijo: vsi
zrataj4201 ::
Pithlit ::
UUUUU drama queen.
Ja, res je. Malo smo se razpisali o xiaomi. Bolj natančno o Top One trgovini (ki pač prodaja xiaomi in meizu aparate). Zakaj? Ker je to trenutno najboljši dil s kitajske. Če ne bo dobil odgovora je to izključno zato ker nihče ne pozna odgovora. Lahko pa malo bolj specificira vprašanje in se bo mogoče odgovor našlo tudi med ljudmi ki p9000 niso naročili (kaj šele da bi ga imeli)... ker je, navsezadnje, konkurenčen aparat in si ga je marsikdo verjetno tudi med ožje kandidate dal pa bolj podrobno raziskal.
Ja, res je. Malo smo se razpisali o xiaomi. Bolj natančno o Top One trgovini (ki pač prodaja xiaomi in meizu aparate). Zakaj? Ker je to trenutno najboljši dil s kitajske. Če ne bo dobil odgovora je to izključno zato ker nihče ne pozna odgovora. Lahko pa malo bolj specificira vprašanje in se bo mogoče odgovor našlo tudi med ljudmi ki p9000 niso naročili (kaj šele da bi ga imeli)... ker je, navsezadnje, konkurenčen aparat in si ga je marsikdo verjetno tudi med ožje kandidate dal pa bolj podrobno raziskal.
Life is as complicated as we make it...
knap ::
zrataj4201 je izjavil:
Je kdo naročil elephone P9000? Oz. ga celo ima.
Ne boš dobil odgovora. Skoraj nihče ne dobi odgovora, če ne gre za XIAOMI. Odpri novo temo, ker ta je očitno rezervirana za temo XIAOMI.
poglej dva odgovora nazaj, boš videl da obstaja ločena tema za xioami:
https://slo-tech.com/forum/t670401/0#
predvidevam da je zaželjeno da se vse glede xiaomi naprav objavi v tej temi (MI5 ima ločeno temo), tukaj pa je govora o ostalih kitajcih :)
LP
tttt ::
Jaz sem gledal, da bi nabavil P9000 samo se ne splača zaradi dajatev, ker ni načina pošiljanja kot pri Top-One za xiaomije...
Druga stvar, ki jo ima Xiaomi pa aje tudi dober support MIUI forum.
Druga stvar, ki jo ima Xiaomi pa aje tudi dober support MIUI forum.
BlaY0 ::
Hmm, ne vem, jaz sem ene par telefonov nabavil prek focalprice.com. Vse je prišlo prek Švedske in noben njihov paket mi zgleda ni šel prek carinske pošte. Zdaj ali sem imel samo srečo ali je pa to še ena od variant. Sicer je pa P9000 pri njih kot kaže razprodan.
tttt ::
Morda kdo pregleda blago na Švedskem in pošlje naprej po EU.
Ima kdo izkušnje z Gearbest z nakupi telefona - so dajatve ?
Ima kdo izkušnje z Gearbest z nakupi telefona - so dajatve ?
Glede dajatev: veliko (no, relativno) trgovin ponuja zavarovanje... doplačaš kak evro in ti povrnejo 'carinske' stroške če do njih pride. Efox, recimo, ti nudi podobno storitev kot Top One (brez dajatev v EU). Ni sicer DHL (Top One rabi nekje 8-10 dni, efox pa 7-14). Ostanemo na primeru Redmi 3: Povsem enak model, torej 2GB/16GB dark grey pride pri Top One 151,38€, pri efox pa 149,99€. Tko da efox ni ravno za odpad. Tudi cenovno. Ima pa določene omejitve, seveda. Ta brezcarinska storitev velja le za telefone poslane s Kitajske (za HK NE deluje).
Če koga torej zanima kaj drugega kot Xiaomi/Meizu... se splača efox pregledat (pa, kot smo videli... to velja tudi če koga zanima Xiaomi... pa mu tisto kafe razlike tolk pomeni).
Če koga torej zanima kaj drugega kot Xiaomi/Meizu... se splača efox pregledat (pa, kot smo videli... to velja tudi če koga zanima Xiaomi... pa mu tisto kafe razlike tolk pomeni).
Joze_K ::
Morda kdo pregleda blago na Švedskem in pošlje naprej po EU.
Po moje gre enako za izogibanje davkom kot gre to v primeru Top One, ki lifrajo v UK v neko firmo, tam prepakirajo in dalje naprej pošiljajo po EU. Davek je v končni fazi izključno v pristojnosti ciljne države oziroma njenih carinskih organov. Ampak dokler grejo pošiljke iz Švedske ali UK mimo njih je to za rajo OK. V primeru da bi bil končni kupec pravna oseba, se je pa ta (vsaj po naši zakonodaji) dolžan samoobdavčiti.
w4nkst4 ::
Pri top one prodajalcu vidim, da je cena xiaomi mi4 2gb 16gb 133e kar se mi zdi zelo ugodno in razmišljam o nakupu. Bi kdo komentiral primerjavo z redmi 3? Vseeno sem mnenja, da je mi4 zmogljivejši, verjetno pa je redmi 3 pro boljši od mi4?
zzbil ::
Fif55 ::
Mi4 je boljši, je le bil Flagship in je boljša kvaliteta. Zaslon je boljši, kamera boljša (vsaj sprednja) in zmogljivejši. Baterija je manj močna, ampak ima višjo oceno kot baterija pri redmi pro 3. Je pa Pro le novejši, kar tud šteje.
http://www.kimovil.com/en/compare/xiaom...
http://www.kimovil.com/en/compare/xiaom...
Fif55 ::
V večih trgovinah... http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-...
Ampak realna cena (telefon, poštnina, ddv, carina) je tam okoli 170€, če ne več.
Ampak realna cena (telefon, poštnina, ddv, carina) je tam okoli 170€, če ne več.
Se oproščam ampak nenajdem odgovora na moje vprasanje...Tisti odgovori so vsi za elephone, razn ce mi je kdo odgovoril pa tega ne opazim?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zzbil ()
hmm, newem kako je z garancijo, verjetno ob kakšni hudi stvarni napaki pošlješ nazaj v popravilo na kitajsko, newem pa kako je v tem primeru s plačilom ddv-ja, če ga ob nakupu pri top one kot kaže upam, da ne plačaš...verjetno pa se lahko zmeniš, da ga pošlješ v anglijo, kjer ga prevzame top one posrednik in pošlje nazaj na kitajsko v popravilo in potem spet nazaj preko anglije v slovenijo. z garancijo se sploh ne obremenjujem, je ne rabim, saj večinoma mobiteli delajo kot morajo, problem je če nekaj kar naenkrat samo od sebe crkne, npr kamera, če se pa karkoli pokvari po tvoji krivdi pa garancije itak ni, garancijo na software pa sploh ne rabiš, ker to loh use sam zrihtaš...
http://www.aliexpress.com/store/product...
Se oproščam ampak nenajdem odgovora na moje vprasanje...Tisti odgovori so vsi za elephone, razn ce mi je kdo odgovoril pa tega ne opazim?
Jebi ga. Tko je ko postaviš isto vprašanje v dveh temah.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: zzbil ()
vilonja ::
Ali je 16gb za osnovno uporabo dovolj?
Za nekega starejšega gospoda, ki občasno uporablja telefon.
Za nekega starejšega gospoda, ki občasno uporablja telefon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vilonja ()
Je. Za osnovno uporabo bo tudi 8GB vrh glave. Heci se začnejo ko se nalaga en kup aplikacij... al pa take ki porabijo ogromno placa (recimo kak iGO pa zemljevidi za cel svet).
*edit* 8GB + microSD slot. Pri 16GB brez msd slota bo celo plac za kako fotko pa malenkost muzike.
*edit* 8GB + microSD slot. Pri 16GB brez msd slota bo celo plac za kako fotko pa malenkost muzike.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
user1337 ::
Pozdravljeni!
Pred kratkim sem naročil RN3 Pro od prodajalca Top One, danes sem pa prejel to sporočilo.
http://prntscr.com/aossap
Ne vem, kaj naj zdaj naredim, saj je DHL-jeva spletna stran neuporabna. Sem poskusil poiskati Remote Area, ampak brez uspeha. Kako bi lahko dobil telefon k meni domov brez kakšnih problemov? Saj lahko bi ga poslal tudi znancu iz Ljubljane, samo da mi tak način pošiljanja niti ne odgovarja.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovore!
Pred kratkim sem naročil RN3 Pro od prodajalca Top One, danes sem pa prejel to sporočilo.
http://prntscr.com/aossap
Ne vem, kaj naj zdaj naredim, saj je DHL-jeva spletna stran neuporabna. Sem poskusil poiskati Remote Area, ampak brez uspeha. Kako bi lahko dobil telefon k meni domov brez kakšnih problemov? Saj lahko bi ga poslal tudi znancu iz Ljubljane, samo da mi tak način pošiljanja niti ne odgovarja.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovore!
F***
http://raslist.dhl.com/DHL-Remote-Areas...
Rešitev? Pošlji na drug naslov katerega poštna številka ni na tem seznamu.
*edit*
Pa poglej na efox če lahko dobiš taisti model poslan s kitajske (ne hong kong) in za pošiljanje izberi "german express". Zna bit ceneje. Pa daš v košarico, se odjaviš, počakaš par 10 minut in boš na mail dobil še 3EUR popusta (greš nazaj do košarice ter vpišeš kodo).
*edit*
Pa poglej na efox če lahko dobiš taisti model poslan s kitajske (ne hong kong) in za pošiljanje izberi "german express". Zna bit ceneje. Pa daš v košarico, se odjaviš, počakaš par 10 minut in boš na mail dobil še 3EUR popusta (greš nazaj do košarice ter vpišeš kodo).
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Evo, ker sem prijazna (kljub temu da vsi nekaj stokajo kolk jih pretepam)...
RN3 2GB/16GB Dark Grey @ Top One - 169,62€
RN3 2GB/16GB Dark Grey @ efox - 183,99€ (s tistim trikom z nakupovalno pa 180,99€)
Če pač 10€ pomeni manjše zlo kot dostava na DHL-u prijazen naslov.
RN3 2GB/16GB Dark Grey @ Top One - 169,62€
RN3 2GB/16GB Dark Grey @ efox - 183,99€ (s tistim trikom z nakupovalno pa 180,99€)
Če pač 10€ pomeni manjše zlo kot dostava na DHL-u prijazen naslov.
vilonja ::
http://www.phonearena.com/news/Meizu-M3...
Verjetno se bo kosal z redmi note 3. Mislite, da bo prodaja tudi pri top-one prodajalcu?
ps. Ga že imajo v planu.
Verjetno se bo kosal z redmi note 3. Mislite, da bo prodaja tudi pri top-one prodajalcu?
ps. Ga že imajo v planu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vilonja ()
The Wiber ::
http://www.phonearena.com/news/Meizu-M3...
ps. Ga že imajo v planu.
Lahko konkurira po strojni opremi, ampak ne bo imel take ROM scene, kakor jo ima RN3 (že obstaja CM kljub zaklenjenemu bootloaderju). V primerjavi z Pro verzijo je pa daleč za Xiaomijem. Hkrati je pa tudi dražji od RN3.
Ahim ::
Iscem telefon, ki zna poganjati aplikacije tipa Viber, Firefox itd. 3D igre me ne zanimajo, želim pa, da stvar deluje brez zatikanja (torej odpadejo modeli z manj kot 1 GB RAMa) in da premore menije v normalni anglescini (cimbolj stock ROM, tem bolje, sploh ce bi bil 6.0 bi bilo idealno).
Ne rabim prostora za slike/muziko, tistih par GB preostalega je cisto dovolj (torej mi 8 HB modeli cisto zadoscajo, tudi ce nimajo microSD slota). Telefon bo 99% casa stal na omari prikljucen na polnilec, tako da me tudi ergonomija ne gane pretirano.
Telekom/Mobitel prodaja Lenovo A1000 za 65 EUR brez vezave. Ta telefon ima cisto vse kar iscem, edino ekran je kilav (nizka locljivost in samo 4", zelel bi nekaj do 5").
Ali obstaja kaj boljšega za podoben znesek? Ni mi problem cakati na dostavo iz tujine, ker se ne mudi, bi pa raje videl da se da nabaviti brez zapletov s carino ...
Hvala za nasvet(e)!
Ne rabim prostora za slike/muziko, tistih par GB preostalega je cisto dovolj (torej mi 8 HB modeli cisto zadoscajo, tudi ce nimajo microSD slota). Telefon bo 99% casa stal na omari prikljucen na polnilec, tako da me tudi ergonomija ne gane pretirano.
Telekom/Mobitel prodaja Lenovo A1000 za 65 EUR brez vezave. Ta telefon ima cisto vse kar iscem, edino ekran je kilav (nizka locljivost in samo 4", zelel bi nekaj do 5").
Ali obstaja kaj boljšega za podoben znesek? Ni mi problem cakati na dostavo iz tujine, ker se ne mudi, bi pa raje videl da se da nabaviti brez zapletov s carino ...
Hvala za nasvet(e)!
OvCa77 ::
pomojem bo za tak budget delal najbolje windows telefon al pa moto e, ga imam zaenkrat dela dobro, bo dobil 6.0 in ima google stock android
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OvCa77 ()
kumer ::
http://www.gizmochina.com/2016/04/06/me...
Meizu M3 Note vs Redmi Note 3 Pro: Battle Of The Best Value Mid-Rangers
Meizu M3 Note vs Redmi Note 3 Pro: Battle Of The Best Value Mid-Rangers
pomojem bo za tak budget delal najbolje windows telefon al pa moto e, ga imam zaenkrat dela dobro, bo dobil 6.0 in ima google stock android
Kateri Windows telefon z GB RAMa stane manj kot 65 EUR?
lumia 435
lepantes ::
F***
*edit*
Vprašaj če so pri vnosu sigurno izbrali Slovenijo. Pri meni je bil problem ker so za državo izbrali Slovaško
Sej imaš na seznamu poštne številke. Ja, tudi slovenske. Če je tvoja na seznamu si pač v 'vukojebini' in bo DHL zaračunal dodatek če hočeš da ti dostavijo. Ni treba neke znanosti.
sej prek dhlja je isto k pr pošti slo, da lahko kdorkol prevzame paket namest tebe? oz. je možno, da daš mobilno in te poštar dhlja pokliče pred dostavo?
Naj bi klical. Sam DHL sem nazadnje ponucala par let nazaj tko da...
DPD, recimo, kliče vedno. Pa prinese uno mašino za digitalni podpis s sabo (ne preverjajo pa dokumentov).
DPD, recimo, kliče vedno. Pa prinese uno mašino za digitalni podpis s sabo (ne preverjajo pa dokumentov).
Seveda da ne. Načeloma lahko podpiše kdor koli. Ni to vročanje po ZUP-u ;)
Jaz si naročim v službo. Do zdaj še nikoli nisem sam podpisal niti me nikoli niso klicali čeprav imajo mojo tel. št. v sistemu.
V Nemčiji se recimo prijaviš na paket.de in tam napišeš kje točno ti naj pusti paket ali pri katerem sosedu ter preference. Un poštar ima pa itak tisti PDA na katerem ima vse podatke non-stop.
Jaz si naročim v službo. Do zdaj še nikoli nisem sam podpisal niti me nikoli niso klicali čeprav imajo mojo tel. št. v sistemu.
V Nemčiji se recimo prijaviš na paket.de in tam napišeš kje točno ti naj pusti paket ali pri katerem sosedu ter preference. Un poštar ima pa itak tisti PDA na katerem ima vse podatke non-stop.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
fopi ::
A je geekbuying ok za nakup? Vem da se je ena trgovina omenjala kot problematična, pa ne najdem katera.
blink ::
Imam dva vprašanja za lastnike Redmi Note 3 Pro (Snapdragon 650).
1. Koliko znaša diagonala ekrana? Ali je 5.5" ali 5.74"? Če se da komu ročno izmeriti.
2. V raznoraznih recenzijah sem prebral, da ni možno spreminjati zaslonke (aperture) in časa zajemanja slike (shutter speed). Ali je možno s kakšnim dodatnim camera app-om spreminjati ti dve nastavitvi?
1. Koliko znaša diagonala ekrana? Ali je 5.5" ali 5.74"? Če se da komu ročno izmeriti.
2. V raznoraznih recenzijah sem prebral, da ni možno spreminjati zaslonke (aperture) in časa zajemanja slike (shutter speed). Ali je možno s kakšnim dodatnim camera app-om spreminjati ti dve nastavitvi?
lumia 435
Pri nas je 90 EUR, v tujini sem pa nasel naprodaj primerke po 65 EUR ali manj (gledal sem predvsem na geizhals), a je posiljanje nadalnjih 20 EUR
V takem primeru pride (isto iz tujine) kaksen UMI Rome X ravno tudi tam nekje (55 EUR na AliExpress, free shipping in uvozne dajatve 22%), a izgleda precej boljse po karakteristikah:
http://www.geekbuying.com/item/-HK-Stoc...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ahim ()
Zakaj pa lumia rabi tolk rama? Sej s pol giga dela čist v redu.
dibatist ::
Vi, ki imate redmi 3, a ste vzeli 16 ali 32GB ter klasično ali pro varianto? Pro ima še sdcard, ane?
Ima kdo redmi note 3 mediatek/snapdragon(aka "pro")? Gledam Pro varianto, ker ima menda še opcijo za sdcard (nujno potrebujem). Vendar bi ga vzel le, če bi imel kar se da clean android - za mediatek verzijo so bili menda neki poizkusi CyanogenMod porta (ne vem sicer kako uspešno). Je kdo pri pro/snapdragon različici uspešno naložil kaj drugega kot MIUI?
Kateri od xiaomi modelov imajo kar se da enostavno in stabilno zamenjavo na kar koli drugega kot MIUI (v skrajni sili tudi kater drugi kitajski proizvajalec, razen One plus (zaslon s pretirano resolucijo in slabo baterijo)).
Ravno včeraj kupil Redmi 3 Snapdragon verzijo navadno (ni pro) in ima že slot za micro SD kartico. V okvirček lahko vstaviš ali 2 sim kartici ali pa 1 sim kartico in 1 micro SD kartico. Morda ima mediatek verzija kaj drugače. Vsaj pri note 3 je tako, da mediatrek ne podpira micro SD kartice, snapdragon pa menda, da ja. Ima pa naložen MIUI vmesnik, ki deluje prijetno, res pa, da ne vem kako je druga varianta kajti prej sem bil Windows phone uporabnik.
LP Martin
Zakaj pa lumia rabi tolk rama? Sej s pol giga dela čist v redu.
Razen za w10 ga res ne rabi, in tisti telefon a1000 ma lahko 1gb ma je procesor v riti
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OvCa77 ()
so še znižal ceno za 5e glih ko sem naroču,hehe, samo še 8 jih je na voljo
so še znižal ceno za 5e glih ko sem naroču,hehe, samo še 8 jih je na voljo
kitajc ::
http://www.geekbuying.com/item/-HK-Stoc...
Koliko je potem končna cena za tale telefon?
Trenutno si lastim telefon s 5 paličnim ekranom. Rad bi večji ekran, a me zanima kje je meja, da je vse skupaj že preveliko in se gane da normalno nositi v žepu? 5,5 palcev, morda 6 ali več?
22% DDVja bodo nalepili nasi vrli financnoupravniki )plus kolikor vzame Posta Slovenije za svojo storitev).
kitajc ::
22% DDVja bodo nalepili nasi vrli financnoupravniki )plus kolikor vzame Posta Slovenije za svojo storitev).
22% bo 15EUR.
Koliko vzame Pošta? Par evrov ali več kot 10?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kitajc ()