» »

os na ibm deskstar40gb

os na ibm deskstar40gb

simcre ::

imam 40gb ibm deskstar disk, ki je dosedaj deloval brez problemov kot slave disk. sedaj pa sem se odločil da ga bom imel kot sistmski disk-primarni in ga sformatiral.Ker sem hotel xp je sm ga dal na NTFS, v biosu dam na zagon s CD ja in vse mi naloži, potem pa se resetira in ne najde sistema za nadaljevanje nalaganja. Poskusu sm vse kar se da, torej v fdisku sm naredu c particijo aktivno in primarno, pa hocem dat gor win98 pa mi pri formatiranju javi napako tak da win 98 odpade. Se enkrat pogledam z fdisk in je C: primarna in aktivna particija. V instalaciji XP jev sm poskusu vse možne načine(formatiranje NTFS, FAT32, obstoječi sistem nespremenjen), pa vedno po resetiranju javi "error no sistem", pri možnosti REPAR CONSOLE pa v dosu vidim da je na disk naložen zagonski sistem, pa tud FIXBOOT nč ne popravi.
disk ima veliko možnih kombinacij nastavljivih z jumperji, uporabljam pa 16 heads device 0 master

Najlazje bi morda bilo, da bi disk naredil, da bi bil taksen kot iz trgovine, torej brez particij in nefomatiran.Kako to narediti?

lp

Han ::

Naloži Drive Fitness Test in v njem formatiraj disk (Erase Disk)...

simcre ::

hvala han

dela!!

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

:. Ubuntu ::

Oddelek: Operacijski sistemi
482916 (1405) poweroff
»