» »

Firefox - izklop hrambe Downloads

Firefox - izklop hrambe Downloads

CyberPunk ::

Se da pri Firefoxu nekako izklopiti belezenje oz. pomnjenje downloadanih datotek (predel Downloads v Library, kjer je zdaj vse skupaj, od bookmarks do history), npr. preko kaksne nastavitve about:config? Vcasih je bilo to loceno od zgodovine, sedaj hrani kar vse.
Zelel bi imeti tako kot je bilo vcasih: da se shranjuje history obiskanih strani, downloads pa ne.

Han ::

Pod "about:config" dvakrat klikni na "browser.download.useToolkitUI", pa boš imel staro DL okno, ki, mimogrede, dokonča tekoči DL, če zapreš FF.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Ampak spisek se vedno ostane, samo stara oblika (dokler ne kliknem Clear List). Enkrat je bila v settingih tudi opcija, da pobrise ta seznam oz. ga sploh ne hrani. Sem upal, da je v ozadju ostal se kaksen toggle za to.

My mistake, izgleda, da se brise, tisto je bil le ostanek od prej. :)
Hvala.

OK, ocitno to ni to. Sem slucajno ugotovil, da je edina razlika, da uporablja staro DL okno, v katerem sproti pobrise. Ce pa grem v Library, kjer so bookmarks, history etc., je v razdelku Downloads vse skupaj ohranjeno. Izgleda, da sploh ni mogoce vec tega lociti od navadnega browsing history:
https://support.mozilla.org/en-US/quest...
Nastavitev, ki sem jo imel v mislih, naj bi bila browser.download.manager.retention, ki pa jo ocitno zadnje verzije ignorirajo (razen, to da se v tem starem DL oknu pobrise, kar pa je bolj kozmetika).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox tezave pri prikazih nekaterih strani (par dni)

Oddelek: Programska oprema
171679 (1522) waters
»

Izšel Firefox 20 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5217721 (13668) medenko
»

Zakaj Firefox ni resen brskalnik ...

Oddelek: Programska oprema
101930 (1804) enadvatri
»

Razlog za vztrajanje pri Firefoxu 2.0