» »

Policijski radar / kalibracija

Policijski radar / kalibracija

umexteacher ::

zanima me kakšna mora biti nalepka kalibriranega radarja in na koliko časa se le ta kalibrira. Moj nesojeni je imel tri kroge, zunanji je kazal številko 4, zmotilo me je ker noben krog od treh ni imel 2013,2014 ipd... policaj pa je kazal na SI nalepko (pač ni imel pojma). Na vsaki kalibracijski nalepki do sedaj mi je bilo jasno, kdaj oz. do kdaj velja... policija pa ima res "specialne" ;)

#000000 ::

Itak oni imajo svoj inštitut ki jim to ureja, ter vse naplepke so tovarniško abšlesane (obrabljene-zbledele. opraskane) to je nekako podobno kot imajo v USA taktični strelci predpisano TACTICAL BIRD :)

Ma bog ne daj kaj podvomit v te nalepke, če pa še omeniš "sej vas mi plačujemo" pa si si zagotovil posebno obravnavo z "strokovnimi prijemi" beri šamar, brca ipd.

Itak nimaš kej, bolje plačat in drugič pazit, sploh če ni velika kazen. Lahko pa sicer podpišeš zapisnik, ampak ne smeš pozabit dodat pod opombe da dvomiš v aparat, ker brez te opombe vedno rečejo, zapisni podpisal brez pripomb, in si na sodišču pečen tisti trenutek.

umexteacher ::

Kdo je ta zavod in kakšno je obdobje kalibracije (leto, dve, deset?).

Veliko teh nalepk sem že videl, in vse so čitljive. Njihove so pa podobne vinjeti iz leta 70.

#000000 ::

Moraš vklopit "sarcasm detector"

Hayabusa ::

umexteacher ::

Ker sem "siten" sem dobil tale odgovor (mislim da v mojem primeru ni bil umerjen, škoda, nisem slikal):

Za merilnike hitrosti v cestnem prometu velja, da se redno overjajo vsakih 12 mesecev. Pri postopku overitve se izvrši kontrola merila v akreditiranem laboratoriju.
Na overjeno merilo se namesti okrogla nalepka, ki nosi informacijo do katerega leta in meseca velja overitev. Overitev vedno velja do konca meseca.

Več informacijo o overitvenih oznakah si lahko preberete na: http://www.mirs.gov.si/si/storitve/ugot... v poglavju "Overitve meril".

umexteacher ::

ps.: Če veste tip merilnika hitrosti in njegovo tovarniško številko lahko veljavnost overitve preverite tudi preko spletne strani http://www.mirs-info.si/Verification/in...

blackbfm ::

stran je pa taka kot da jo je delal en osnovnošolc popoldne pr računalniškem krožku:))

gruntfürmich ::

jst sem to enkrat navedel pri ugovoru; seveda je padel. je pa dobro te zadeve na licu mesta preveriti, ker s takimi zadevami pač ni šale; kalibrirane morajo biti in pika. ter vse navesti na nalepki tako kot predvideva zakon. tudi policija si verjetno pogosto privošči kakšne felerje s takimi postranskimi zadevami kot je vsakoletna kalibracija naprav...
ampak če aparata nisi na licu mesta točno poslikal in da nimaš dostopa do njihovih baz kalibracije raje kar plačaj, ker ne boš nikamor prišel...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovno mesto prihodnosti: Svetovalec za podnebne spremembe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5011922 (10099) Phantomeye
»

Pravniki, prosim za pomoc - soglasje soseda

Oddelek: Loža
73792 (3343) ...:TOMI:...
»

Zakaj je dan razdeljen na 24 ur , in ura na 60 min?

Oddelek: Znanost in tehnologija
154494 (3579) revvs
»

Ročni radar - v naselju 20+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013863 (12034) arozma
»

Baza NATO v Cerkljah - WTF?

Oddelek: Loža
362730 (1819) urban99

Več podobnih tem