Forum » Izdelava spletišč » Spletna stran s Facebook login funkcijo
Spletna stran s Facebook login funkcijo
weasel ::
Ker imam malce prostega časa, poskušam na svoji (zaenkrat še localhost) strani implementirati FB login/logout funkcijo (Da jim ni potrebno kreirati dodatnega up. računa. Vse za udobje uporabnikov, a ne? :) ). Aplikacijo na developers.facebook.com sem že ustvaril s potrebnimi podatki, in login potem celo dela. Potem pa se zatakne pri logout: namreč kliknem povezavo "Logout" in me odjavi samo od facebook.com strani, od moje lastne pa ne (tudi, če osvežim svojo stran, sem še kar logiran).
Dosti ljudi ima te probleme, ampak so SOLVED kode zastarele. Pomoje je problem v zvezi s kakšnimi piškotki ali pa sejami, ki se vpostavijo ob loginu.
Še dodatne info o getLogoutUrl() :
getLogoutUrl
Ali je začetek sploh pravilen oz. kako se ponavadi implementira FB login in avtentikacija na lastni strani?
Če sem dal pomanjkljive podatke, me opomnite in jih dodam.
if ($user) { //$params = array( 'next' => 'https://www.myapp.com/after_logout' ); //Next URL to which to redirect the user after logging out (should be an absolute URL). //$facebook->getLogoutUrl($params); // $params is optional. $logoutUrl = $facebook->getLogoutUrl(); } else { $loginUrl = $facebook->getLoginUrl(); }
Dosti ljudi ima te probleme, ampak so SOLVED kode zastarele. Pomoje je problem v zvezi s kakšnimi piškotki ali pa sejami, ki se vpostavijo ob loginu.
Še dodatne info o getLogoutUrl() :
getLogoutUrl
Ali je začetek sploh pravilen oz. kako se ponavadi implementira FB login in avtentikacija na lastni strani?
Če sem dal pomanjkljive podatke, me opomnite in jih dodam.
Ice-Heki ::
Ko se uporabnik prijavi, mu verjetno daš nek piškotek. Ko se odjavi s tvoje strani, mu pač pobriši tvoj piškotek (še vedno pa lahko ostane prijavljen na Facebook-u).
blackbfm ::
pravilno preverjanje ali je uporabnik prijavljen ali ne, gre na tak način:
funkcija vrne true če je, oz. false če ni
Če uporabljaš facebookov sdk, gre popolnoma avtomatsko vse, ne rabiš nič ekstra nastavljat. Rabi samo native session. Zna bit pa problem z raznimi frameworki, ki sejo vzdržujejo po svoje, na nek svoj interen način oz. če brišejo query parametre, potem se pa sdkju fuzla.
function userSignedIn() { if (isset($facebook) && $facebook->getUser()) { try { $facebook->api('/me'); } catch (Exception $e) { return false; } return true; } return false; }
funkcija vrne true če je, oz. false če ni
Ko se uporabnik prijavi, mu verjetno daš nek piškotek. Ko se odjavi s tvoje strani, mu pač pobriši tvoj piškotek (še vedno pa lahko ostane prijavljen na Facebook-u).
Če uporabljaš facebookov sdk, gre popolnoma avtomatsko vse, ne rabiš nič ekstra nastavljat. Rabi samo native session. Zna bit pa problem z raznimi frameworki, ki sejo vzdržujejo po svoje, na nek svoj interen način oz. če brišejo query parametre, potem se pa sdkju fuzla.
weasel ::
Hvala za tole, kaj moram pa za logout naredit? Ker v dokumentaciji piše, da naj uporabim tale getLogoutUrl(), ki me izpiše iz Facebook seje in preusmeri nazaj v aplikacijo (mojo stran). Zgodi se pa to, da me iz Facebook strani izpiše, ampak na strani sem pa še vedno vpisan.
getLogoutUrl() sicer lahko dobi parameter, ki je link strani, na katero te lahko po izvedbi preusmeri, pa sem razmišljal, da bi kot parameter dal nek logout.php, v katerem pobrišem sejo in piškotke. Ampak Facebook-ov SDK nima za ta namen nič takšnega implementiranega.
getLogoutUrl() sicer lahko dobi parameter, ki je link strani, na katero te lahko po izvedbi preusmeri, pa sem razmišljal, da bi kot parameter dal nek logout.php, v katerem pobrišem sejo in piškotke. Ampak Facebook-ov SDK nima za ta namen nič takšnega implementiranega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: weasel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | curl + sslOddelek: Programiranje | 794 (612) | MrStein |
» | [Android]Vrnitev v "parent" activityOddelek: Programiranje | 1521 (1394) | KernelPanic |
» | [php] Problem z dinamično stranjoOddelek: Izdelava spletišč | 1558 (1403) | Iskraman |
» | Problem pri uporabi niti (threade) C++Oddelek: Programiranje | 1052 (907) | rabbit-zek |
» | oop+php+sessionsOddelek: Izdelava spletišč | 2605 (72) | cahahopie |