Forum » Loža » Poletno delo v zda
Poletno delo v zda
Temo vidijo: vsi
Nuxu ::
Ciao!
Star sem 18 let in se ga zanimam za poletno delo v zda, za počitnce... .Delal bi sicer kar bi pršlo pod roke.Glede na to da je pa moje znanje angleščine švoh(komi 2 v sredn šol), še me zanima koliko bi si lahko zaslužil?Že v naprej vam se zahvaljujem za odgovore...
Lp
Star sem 18 let in se ga zanimam za poletno delo v zda, za počitnce... .Delal bi sicer kar bi pršlo pod roke.Glede na to da je pa moje znanje angleščine švoh(komi 2 v sredn šol), še me zanima koliko bi si lahko zaslužil?Že v naprej vam se zahvaljujem za odgovore...
Lp
harmony ::
Nič, ker za delo v ZDA boš rabu vizo. Edino, če boš šel na črno. Pa več boš dal za letalsko karto, kot boš zaslužil - če boš delal samo 2-3mesca.
GGGGG ::
Kako je z vizo za začasno delo nimam pojma. Malo pogooglaj ali pokliči okoli.
Glede zaslužka je tako. Minimalna plača (kolikor ponavadi plačajo za take stvari) je 7,25 USD na uro. Če delaš full time je to 1200 na mesec. Letalska karta stane cca 600, 700 eur. Če misliš gor delati zato, da boš prinesel nazaj nekaj denarja, potem pozabi. Lahko pa z delom financiraš letalsko karto in bivanje.
Kar se tiče ponudbe jo je pa po mojih izkušnjah ogromno. Spomladi sem bil nekaj časa v okolici Bostona. Vsaka druga trgovina ali gostilna je imela na vratih list "help wanted". Tudi oglasov za priložnostna dela je bilo povsod dosti. Če iščeš malo plačano službo jo dobiš v pol ure. Edino angleščina bi znala biti problem. Ocena v šoli ni vedno najboljši pokazatelj, ampak, če ne govoriš tekoče se ti možnosti definitivno precej zmanjšajo.
Glede zaslužka je tako. Minimalna plača (kolikor ponavadi plačajo za take stvari) je 7,25 USD na uro. Če delaš full time je to 1200 na mesec. Letalska karta stane cca 600, 700 eur. Če misliš gor delati zato, da boš prinesel nazaj nekaj denarja, potem pozabi. Lahko pa z delom financiraš letalsko karto in bivanje.
Kar se tiče ponudbe jo je pa po mojih izkušnjah ogromno. Spomladi sem bil nekaj časa v okolici Bostona. Vsaka druga trgovina ali gostilna je imela na vratih list "help wanted". Tudi oglasov za priložnostna dela je bilo povsod dosti. Če iščeš malo plačano službo jo dobiš v pol ure. Edino angleščina bi znala biti problem. Ocena v šoli ni vedno najboljši pokazatelj, ampak, če ne govoriš tekoče se ti možnosti definitivno precej zmanjšajo.
[D]emon ::
Kot so ti ze povedali, se ti 2-3 mesece dela preko Atlantika ne splaca, ker bos komajda pokril stroske karte in bivanja. Pa urejanje vize tudi lahko traja kar nekaj casa. Sploh pa z 18. leti v ZDA nisi polnoleten, kar za sabo potegne cel kup tezav.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Blinder ::
kaki delo v zda te prosim. še za svoje ljudi nimajo dovolj dela. pa bojo še enga baŁkanca uvažali.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Blinder ::
nevem. ziher imajo tut v zda svojo krizo. pa če bi bilo izi it v zda delat bi šel tudi jaz
99.991% of over-25 population has tried kissing.
Invictus ::
Počitniško delo je možno v ZDA v tako imenovanih počitniških kampih kamor ljudje za 1 mesec pošljejo svoje mulce.
Včasih je bilo to precej oglaševano med študenti. Krili so ti vse stroške (karto + bivanje + hrano), ti pa si dobil neko delo. Pomagalo je če si znal kaj posebnega, recimo kak šport, inštrument, ipd. Seveda pa je bilo zahtevano dobro znanje angleščine.
Povprašaj kaj na študentskih pisarnah.
Ampak za letos si tako ali tako prepozen.
Včasih je bilo to precej oglaševano med študenti. Krili so ti vse stroške (karto + bivanje + hrano), ti pa si dobil neko delo. Pomagalo je če si znal kaj posebnega, recimo kak šport, inštrument, ipd. Seveda pa je bilo zahtevano dobro znanje angleščine.
Povprašaj kaj na študentskih pisarnah.
Ampak za letos si tako ali tako prepozen.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
T-h-o-r ::
maš na eni strani vse o tem razloženo (in še za kanado in avstralijo)
delaš lahko razne sezonske šihte, bistvo pa je, da ob delu še vidiš velik kos države, ni pa toliko zaslužek v ospredju
delaš lahko razne sezonske šihte, bistvo pa je, da ob delu še vidiš velik kos države, ni pa toliko zaslužek v ospredju
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
Janac ::
Pojdi za vedno, uspel boš saj je ZDA že od nekdaj land of opportunities.
Večina, ki nasplošno nasprotuje so slovenci, ki jim ni uspelo.
STU-III ::
@janac
Če slabo zna angleščino se sploh sporazumevati ne bo mogel.
(drugače pa ne nasprotujem )
(drugače pa ne nasprotujem )
Line secured.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: echobravo88 ()
T-h-o-r ::
@janac
)
kr nek blunder
imo trenutno vsaj 20 % folka v ameriki ne zna tekoče angleško
Why have a civilization anymore
martincek1 ::
Ne bom še takoj hijackal teme, mam pa podobno vprašanje
Potrebuješ za delo v Ameriki delovno vizo, ali je dovolj navadna turistična (dvomim)? Glede na to, da si dijak me zanima na kakšen način bi prikazal dohodke iz tega naslova oziroma kako bi ti sploh izplačali, če si se že kaj zanimal?
Potrebuješ za delo v Ameriki delovno vizo, ali je dovolj navadna turistična (dvomim)? Glede na to, da si dijak me zanima na kakšen način bi prikazal dohodke iz tega naslova oziroma kako bi ti sploh izplačali, če si se že kaj zanimal?
STU-III ::
@thor
dobro, saj nimam nič proti če gre ampak je rekel, da ima 2 angleščino
dobro, saj nimam nič proti če gre ampak je rekel, da ima 2 angleščino
Line secured.
martincek1 je izjavil:
Potrebuješ za delo v Ameriki delovno vizo, ali je dovolj navadna turistična (dvomim)?
Nedaj boze delat v Ameriki s turisticno vizo.
Če gre v Kalifornijo, je dobro tudi znanje španščine ...
martincek1 je izjavil:
Potrebuješ za delo v Ameriki delovno vizo, ali je dovolj navadna turistična (dvomim)?
Nedaj boze delat v Ameriki s turisticno vizo.
Lahko gre, če bi rad povečal svoj premer anusa ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
skyline ::
Ciao!
Lp
Kolegi majo s tem dobre izkušnje:
http://www.sta-lj.com/delo-v-tujini/pol...
Si pa za letos zamudil.
zuz3k ::
Ciao!
Lp
manjka ti samo še kakšna fobija do letenja pa izpolnjuješ vse pogoje za delo v ZDA
pomoje je to malo fail tema
Life is a psychological game.
manniac ::
Angleščina v šoli sploh ni pokazatelj nikakršnejga znanja sam jo imam 3, vendar sem bil že 3 v angliji za en mesec, to sploh ni isto, kot v šoli. Tam samo govoriš, potem,. ko sem bil tam 2 sem že vse obvladal. Tko, da tole nebi smel biti problem. Vendar sem že prej znal kar dobro govoriti, jebalo me je pisanje.
primozzzz ::
zaradi zasluzka se ne splaca (nebo velik ostal, za stroske vec ali manj) se pa splaca it, ker bos spoznaĺ nove ljudi in se naucil jezika
NI PODPISA
Glugy ::
Jz ti priporočam da če greš da vzameš enga k zna mal bol anglešk s sabo da nimaš težav. Drgač pa prej al slej se naučiš če si tkole s prakso jezika sam če češ.
Mavrik ::
@janac
)
kr nek blunder
Tisitm 20% folka ni treba govoriti z imigracijo na meji. Pa kakršna koli omemba dela na turistični vizi je krasna bližnjica za polet domov.
Da o rihtanju stanovanja in papirologije niti ne govorim.
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
WaterBoy ::
Fak kake bedarije folk piše tu da se ne splača. Seveda se, če ne že zaradi tega da mal svet vidiš, da nisi samo doma v tej zaplankani sloveniji.
Prijatel je šel letos v ameriko preko agencije STA travel. Za letos je avtor seveda prepozen imaš pa dve opciji. Lahko si sam poiščeš delo ali pa ti da oni najdejo. Secveda če oni moraš nekaj plačati. Oni ti zrihtajo vse za viso in use. Ti si samo kupiš letalsko karto. In spet maš na voljo dve opciji. Preko njih kar je dražje ali pa sam kupiš. Ko si najdeš delo ti delodajalec v ametiki mora nuditi prenočišče.
Pomoje je bolje da počaka da bo stav vsaj 21 let da bo lahko v ameriki tut kakšen per spil.
Finančno je pa tak. Odvisno kak maš srečo z kartami za letala (se dobijo karte že od 600€ naprej če imas srečo), potem visa nekaj pride ameriška telefonska številka in malenkosti ki ti pa tako ko si enkrat v postopku na ambasadi povejo.
Večina ljudi gre tja za 3 mesece dela in potem še en mesec potujejo po ametiki. Pač na koncu imač verjetno pozitivno nulo z denarjem, samo si pa bil v ameriki :)
Prijatel je šel letos v ameriko preko agencije STA travel. Za letos je avtor seveda prepozen imaš pa dve opciji. Lahko si sam poiščeš delo ali pa ti da oni najdejo. Secveda če oni moraš nekaj plačati. Oni ti zrihtajo vse za viso in use. Ti si samo kupiš letalsko karto. In spet maš na voljo dve opciji. Preko njih kar je dražje ali pa sam kupiš. Ko si najdeš delo ti delodajalec v ametiki mora nuditi prenočišče.
Pomoje je bolje da počaka da bo stav vsaj 21 let da bo lahko v ameriki tut kakšen per spil.
Finančno je pa tak. Odvisno kak maš srečo z kartami za letala (se dobijo karte že od 600€ naprej če imas srečo), potem visa nekaj pride ameriška telefonska številka in malenkosti ki ti pa tako ko si enkrat v postopku na ambasadi povejo.
Večina ljudi gre tja za 3 mesece dela in potem še en mesec potujejo po ametiki. Pač na koncu imač verjetno pozitivno nulo z denarjem, samo si pa bil v ameriki :)
harmony ::
'MURICA! LOL
Si pa v zaplankani Ameriki. Ceprav spet odvisno kater konc ZDA gres. Nekje je folk tak da najbl zaplankani slovenci izpadejo kot neverjetno razgledani.
Seveda se, če ne že zaradi tega da mal svet vidiš, da nisi samo doma v tej zaplankani sloveniji.
Si pa v zaplankani Ameriki. Ceprav spet odvisno kater konc ZDA gres. Nekje je folk tak da najbl zaplankani slovenci izpadejo kot neverjetno razgledani.
xxxul ::
ahac ::
'MURICA! LOL
Seveda se, če ne že zaradi tega da mal svet vidiš, da nisi samo doma v tej zaplankani sloveniji.
Ja, ampak še celo tam vidš kako imajo porihtane stvari, ki jih v Sloveniji ne znamo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
jype ::
ahac> Ja, ampak še celo tam vidš kako imajo porihtane stvari, ki jih v Sloveniji ne znamo.
Mhm, na primer zdravstveni sistem.
Mhm, na primer zdravstveni sistem.
Glugy ::
So prednosti pa slabosti pač. Zame Amerika ni obljubljena dežela čeprav ima svoje bonbončke. Sam je pa zanimivo kak se njihovo svobodomiselno dojemanje čist razlikuje od slovenskega. Je za doživet pa probat :) Sam mene bi najbl zarad hrane skrbel, k jz sm ful zberčn pr hrani oni pa nimajo nekih hudih standardov tko k v Evropi. Npr oni lahk kr operejo jajc k ga dajo na police, pr ns je to prepovedan. Pač s tem ko se ne pere jih se vid dejansko kok je čisto na kmetiji. Take stvari pač..ful je teh malenkosti. Sam majo pa npr ful pocen razne naprave, gadgete. Sicer se ti po moje ne splača kupvat tam morš kako carino al pa kej plačevat ko pridš domov ampak vseen.
Ja glej mogoče jih 20% res ne zna anglešk tm sam večinoma so to španskih korenin in si pomagajo med sabo. Ti z slovenščino tm ne morš nč, z španščino pa že neki.
Ja glej mogoče jih 20% res ne zna anglešk tm sam večinoma so to španskih korenin in si pomagajo med sabo. Ti z slovenščino tm ne morš nč, z španščino pa že neki.
Mavrik ::
Iti delat malo v US je jasno precej kul samo zaradi perspektive - tako dobre kot slabe. Samo pač ne se zajebavati z imigracijo :)
The truth is rarely pure and never simple.
ScumbagSteve ::
Kolega je zadnje dve leti hodil za 3 mesce delat v ZDA poleti (ne spomnim se keri state). No, ker je bil lastnik z njim zadovoljen sta se pa on in še en zraven njega preselila v ZDA in bosta redno naprej delala pri tistem podjetju (ravno kake 14 dni nazaj).
Aja, pa lastnik jima nudi popolno podporo (mata svoje sobe, hrano z družino, ...).
Je pa res da znata angleško solidno.
Aja, pa lastnik jima nudi popolno podporo (mata svoje sobe, hrano z družino, ...).
Scumbag Štefko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ScumbagSteve ()
Pač na koncu imač verjetno pozitivno nulo z denarjem, samo si pa bil v ameriki :)
Vauu veliko dobro biti v Ameriki.
Kakšen idiotski komentar. Namen teh počitniških del je v tem da si z 2-3 mesečnim delom povrneš vse stroške za potovanje po ZDA.
Seveda je to bolj za ljudi ki ne živijo v mama hotelih in jim vsak zaslužek koristi za kaj drugega kot pa za zapijanje s kolegi.
Sam poznam nekaj folka, ki so šli na to varianto, in nobenemu ni žal.
Si lahko se bolj zategnjen, Invictus ? Samo zato ker nekomu Amerika pac ni ERMAHGERD MURICA se ne pomeni, da zivi v Hotelu Mama in v lajfu ne pocne drugega kot se zapija s kolegi.
Iz nadaljevank in nekaj člankov na netu bolj težko spoznaš realno stanje. Potovanje po svetu je razširjanje obzorja, ne glede na destinacijo.
To je res, iKst. Ampak ce nekoga neka drzava ne zanima, ga zaradi tega se ni treba zmerjat.
fosil ::
Amerika kot turistična država ima ogromno za videt.
Ljudje kot turisti potujejo marsikam, ampak to ne pomeni da bi tam želeli živet.
Greš zato da vidiš nove stvari, si razširiš obzorja in doživiš kaj novega.
Če ti potovanja po svetu niso všeč in si najraje doma, potem pa to pač ni zate.
Ljudje kot turisti potujejo marsikam, ampak to ne pomeni da bi tam želeli živet.
Greš zato da vidiš nove stvari, si razširiš obzorja in doživiš kaj novega.
Če ti potovanja po svetu niso všeč in si najraje doma, potem pa to pač ni zate.
Tako je!
WaterBoy ::
ScumbagSteve je izjavil:
Kolega je zadnje dve leti hodil za 3 mesce delat v ZDA poleti (ne spomnim se keri state). No, ker je bil lastnik z njim zadovoljen sta se pa on in še en zraven njega preselila v ZDA in bosta redno naprej delala pri tistem podjetju (ravno kake 14 dni nazaj).
Mogoče veš kaj je delal v ameriki. Ket tisto kar dela moj kolega je pač čistilka/oskrbnik in take malenkosti, ne vem če se splače uvažat delovca iz slovenije :)
Avenger ::
Pojdi za vedno, uspel boš saj je ZDA že od nekdaj land of opportunities.
Denar praktično leži na cesti, samo sklonit se je treba in ga pobrat? V deželi priložnosti 16% ljudi živi v revščini, 50% gospodinjstev ima manj kot $50.000 letnega dohodka, več kot polovica od teh tudi nima zdravstvenega zavarovanja. Za njihove razmere je dobra plača od $60.000-$100.000 letno, na enega, seveda.
Ti si še eden tistih, ki je verjame propagandi republikancev, ogromno revnejših ljudi podpira zakone, ki so pisani v korist bogatih - ker verjamejo, da bodo nekoč tudi oni postali bogati in bodo imeli od tega koristi.
Dežela priložnosti je lahko prav vsaka, tudi zaplankana Slovenija. Poglej med gazele. Če pa misliš dežela priložnosti v smislu službe, ne lastne firme, si se pa še bolj uštel.
OP naj le gre pogledat, vsekakor bo zanimiva izkušnja.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
No ja. Vse slovenske gazele skupaj ustvarijo toliko prometa kot nek srednje uspešen Silicon Valley startup. Amerija JE dežela priložnosti. Število revežev in brezposelnost s tem nimata dosti veze.
ppuppa ::
Ojeej kak ste pa tukaj gor eni zategnjeni... Hahah xd pa nekateri dejansko nimate pojma o pojmu! :) aa ste pa frajeri s takšnimi komentarji...
Vam bom pa zdaj jas povedla kaj vem o poletnem delu v ameriki... ;) preizkušeno mimogrede... ;) konec oktobra, začetek novembra se na sta ljubljana začnejo zbirat prijave za poletno delo za naslednje leto :) ti predlagam da se poslužiš vsaj kanček njihove pomoči.. Je definitivno lažje kot pa sam... :) malce spremljaj njihovo spletno stran... Ko se vsa ceremonija zaključi te povabijo na intervju... Imaš tudi varjanto prek univerz-organizirane sestanke in predstavitve... Pokukaj tut tam malo... V glavnem.. Izbiraš med dvema možnostima... Ali ti oni dajo seznam delodajalcev in jih sam kontaktiraš, si sam rihtaš popolnoma vse, tudi prebivališče in hrano, razen vize in zavarovanja :) druga možnost-jim poveš kakšne so želje, glede dela, brebivališča,... In ti to vse oni porihtajo... Kot je nekdo zgoraj že omenil je to za doplačat... Aia papirji za vizo pa neke druge zadevščine je potrebno plačati.. Je pa tako če se držiš prve varjante vas lahko gre skupaj v ameriko več prijateljev (ker delodajalca sam kontaktiraš in se lahko sam o vsem zmeniš z njim)-to opcijo so izbrali moji prijatelji... Letošnje poletje so v ameriki že tretje leto.. :d (očitno tam čez lužo že ni tako slabo a ne? ;) ;)), medtem ko je druga opcija da lahko greta skupaj samo 2 prijatelja... Glede hrane in prebivališča-čist odvisno od delodajalca... Večina jih prebivališče sami porihtajo... Je pa tut kakšno delo ko si ga porihtaš sam... S hrano je isto :) situacija glede vize je sledeča... Dobiš neko vizo za študentsko poletno delo-velja 3 mesece+30 dni za potovanje in priprave na pot domov... Presneto se drži datumov! Če prekoračiš tudi za en dan, se ti stvari znajo precej zakomplicirati... Letalska karta je na tebi... Če zračunama stroške-letalska karta, zavarovanje, prebivališče za 3 mesce, hrana za 3 mesce... Mah nanese ti vseskupaj na ene 2000€˘drugo je če maš hrano in prebivališče že porihtano... Ponavadi se stroški povrnejo v dobrem mesecu.. Če se ti ne gre za specifično deli ti predlagam kelnarijo-zgoraj so napitnine obvezne.. Na tem področju se da zelo lepo zaslužit... Tut kake nadure vzami-fenomenalno plačana zadeva... Je pa tako... Ti greš za 3 mesece tja predvsem delat! Moji kolegi delajo po 14 ur na dan... 1 dan v tednu so fraj... Nič jim ne manjka... Vidli so že vsak košček amerike... Imeli so tudi srečo z delodajalcem :) zlo fajn oseba! :d
za tiste ki pa me bojo glede zaslužka napadli... Naj vam povem zgodbico... Ti prijatelji ki so letos že tretjič v ameriki (jih je 5 skupaj), so lani delali vso poletje in se 1 mesec vzeli za uživanje... 14 dni so bili v mehiki-cancun in 14 dni na kubi ;) ko sem vidla slike in posnetke so kr uživali luksuz... Maaalo jači luksuz... Za mesec dni luksuza pa tam ne odšteješ malih denarcev :) v glavnem... Tud domov so prinesli zelo polne denarnice-tako da zgoraj je zaslužek.. In to velik... Samo priden moreš bit in se izkazat... Malo je pa tudi sreča.. :d
če bo kogarkoli še kaj zanimalo samo z vprašanji na plano.. :d
Vam bom pa zdaj jas povedla kaj vem o poletnem delu v ameriki... ;) preizkušeno mimogrede... ;) konec oktobra, začetek novembra se na sta ljubljana začnejo zbirat prijave za poletno delo za naslednje leto :) ti predlagam da se poslužiš vsaj kanček njihove pomoči.. Je definitivno lažje kot pa sam... :) malce spremljaj njihovo spletno stran... Ko se vsa ceremonija zaključi te povabijo na intervju... Imaš tudi varjanto prek univerz-organizirane sestanke in predstavitve... Pokukaj tut tam malo... V glavnem.. Izbiraš med dvema možnostima... Ali ti oni dajo seznam delodajalcev in jih sam kontaktiraš, si sam rihtaš popolnoma vse, tudi prebivališče in hrano, razen vize in zavarovanja :) druga možnost-jim poveš kakšne so želje, glede dela, brebivališča,... In ti to vse oni porihtajo... Kot je nekdo zgoraj že omenil je to za doplačat... Aia papirji za vizo pa neke druge zadevščine je potrebno plačati.. Je pa tako če se držiš prve varjante vas lahko gre skupaj v ameriko več prijateljev (ker delodajalca sam kontaktiraš in se lahko sam o vsem zmeniš z njim)-to opcijo so izbrali moji prijatelji... Letošnje poletje so v ameriki že tretje leto.. :d (očitno tam čez lužo že ni tako slabo a ne? ;) ;)), medtem ko je druga opcija da lahko greta skupaj samo 2 prijatelja... Glede hrane in prebivališča-čist odvisno od delodajalca... Večina jih prebivališče sami porihtajo... Je pa tut kakšno delo ko si ga porihtaš sam... S hrano je isto :) situacija glede vize je sledeča... Dobiš neko vizo za študentsko poletno delo-velja 3 mesece+30 dni za potovanje in priprave na pot domov... Presneto se drži datumov! Če prekoračiš tudi za en dan, se ti stvari znajo precej zakomplicirati... Letalska karta je na tebi... Če zračunama stroške-letalska karta, zavarovanje, prebivališče za 3 mesce, hrana za 3 mesce... Mah nanese ti vseskupaj na ene 2000€˘drugo je če maš hrano in prebivališče že porihtano... Ponavadi se stroški povrnejo v dobrem mesecu.. Če se ti ne gre za specifično deli ti predlagam kelnarijo-zgoraj so napitnine obvezne.. Na tem področju se da zelo lepo zaslužit... Tut kake nadure vzami-fenomenalno plačana zadeva... Je pa tako... Ti greš za 3 mesece tja predvsem delat! Moji kolegi delajo po 14 ur na dan... 1 dan v tednu so fraj... Nič jim ne manjka... Vidli so že vsak košček amerike... Imeli so tudi srečo z delodajalcem :) zlo fajn oseba! :d
za tiste ki pa me bojo glede zaslužka napadli... Naj vam povem zgodbico... Ti prijatelji ki so letos že tretjič v ameriki (jih je 5 skupaj), so lani delali vso poletje in se 1 mesec vzeli za uživanje... 14 dni so bili v mehiki-cancun in 14 dni na kubi ;) ko sem vidla slike in posnetke so kr uživali luksuz... Maaalo jači luksuz... Za mesec dni luksuza pa tam ne odšteješ malih denarcev :) v glavnem... Tud domov so prinesli zelo polne denarnice-tako da zgoraj je zaslužek.. In to velik... Samo priden moreš bit in se izkazat... Malo je pa tudi sreča.. :d
če bo kogarkoli še kaj zanimalo samo z vprašanji na plano.. :d
Zgodovina sprememb…
- polepsal: bluefish ()
martincek1 je izjavil:
Ne bom še takoj hijackal teme, mam pa podobno vprašanje
za poletno delo v Ameriki je obvezen naziv študent...da se delat preko študetnskih organizacij...STA ljubljana tudi organizira...pobrskaj tam med študetnski delom v tujini..pogoče pa je za Avstralijo in Kanado dovolj dijak? v glavnem...dobiš vizo za poletno študetnsko delo...3 mesece+30 dni za potovanje in pripravo na odhod domov :)
ScumbagSteve je izjavil:
Mogoče veš kaj je delal v ameriki. Ket tisto kar dela moj kolega je pač čistilka/oskrbnik in take malenkosti, ne vem če se splače uvažat delovca iz slovenije :)
tudi jas poznam nekoga, ki se je letos preselil v Ameriko za leto dni...je pa res da mu je to uspelo...no kapo dol...pridobivanje vize je zgoraj skoraj ko loterija.. :)in je tudi prej hodil dve leti čez poletje.. :)
LitralSM ::
Me zanima, zakaj bi delodajalci iz US of A najemali poceni inferiorne evropejce, ko pa imajo toliko superiornih jugovičev na zalogi.
*mišljeno za dela, ki so pri nas plačana po minimumu.
*mišljeno za dela, ki so pri nas plačana po minimumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LitralSM ()
Meizu ::
Pač na koncu imač verjetno pozitivno nulo z denarjem, samo si pa bil v ameriki :)
Vauu veliko dobro biti v Ameriki.
Se splaca vidt, lohk pol vsak konstruktivno kritiziras ;)
Je pa precejsn eye-opener v zivo videt zibelko demokracije
Am....?
Zibelko demokracije? ZDA še dude ni sesala ko je bil koncept demokracije že ustvarjen. Razen, če si slednje mislil v sarkastičnem tonu pa se nemudoma posipljem s pepelom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Življenje v ZDA (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 30493 (10754) | Ganon |
» | Selitev v ZDAOddelek: Loža | 14695 (4462) | user-pass |
» | 7 dni na Floridi (Miami)Oddelek: Loža | 7666 (6274) | Alfa Dog |
» | Kvaliteta življenja v Floridi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23313 (18453) | Dejan_007 |
» | Potovanje v ZDAOddelek: Loža | 10684 (9095) | fosil |