Forum » Programiranje » [Java] mouse event on JPanel
[Java] mouse event on JPanel
roba87 ::
Zdravo,
lotil sem se enega preprostega programa za izris konveksne lupine v javi in imam težave z miškinimi kliki po "panelu". Ustvaril sem panel (JPanel -> swing) in nanj dodal event. Problem je v tem, da mi ob premikanju miške po panelu in klikanjem hkrati, ne šteje (prepozna ali kako se naj izrazim) vseh klikov (oziroma točk). Tega problema ni, če držim miško pri miru in klikam v eno točko. V čem je problem ? Uporabljam pa netbeans in linux mint. Hvala.
lotil sem se enega preprostega programa za izris konveksne lupine v javi in imam težave z miškinimi kliki po "panelu". Ustvaril sem panel (JPanel -> swing) in nanj dodal event. Problem je v tem, da mi ob premikanju miške po panelu in klikanjem hkrati, ne šteje (prepozna ali kako se naj izrazim) vseh klikov (oziroma točk). Tega problema ni, če držim miško pri miru in klikam v eno točko. V čem je problem ? Uporabljam pa netbeans in linux mint. Hvala.
private void jPanel1MouseClicked(java.awt.event.MouseEvent evt) { Point p = new Point(evt.getX(), evt.getY()); counter = counter + 1; jTextField1.setText(Integer.toString(counter)); }
- spremenil: roba87 ()
SelaC ::
Problem je v tem, ker si ti naredil event, ki se izvede, ko uporabnik klikne na panel.
Za premik miške boš potreboval drugega. Poglej si tu primer.
Za premik miške boš potreboval drugega. Poglej si tu primer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SelaC ()
roba87 ::
Aha, super hvala. V C# recimo, sem lahko dal samo event za klik in je delalo, sem mislil da je v javi enako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | python -slovarOddelek: Programiranje | 3123 (2102) | Valex86 |
» | [Java] Nova nit znotraj JPanel.paintComponent()Oddelek: Programiranje | 1948 (1735) | alexa-lol |
» | [Netbeans-Java]Embossing,blurring,sharpeningOddelek: Programiranje | 1134 (1036) | t3hn0 |
» | [JAVA] branje iz datotekeOddelek: Programiranje | 2406 (2041) | Bela01 |
» | [Java]VprašanjaOddelek: Programiranje | 2104 (1572) | Bela01 |