Forum » Strojna oprema » AMD Piledriver
AMD Piledriver
Temo vidijo: vsi
hojnikb ::
rahl OC se splača, če maš OK primerek in za nwm 20% boost nerabiš dvigovat pretirano voltaže :)
#brezpodpisa
trnvpeti ::
rahl OC se splača, če maš OK primerek in za nwm 20% boost nerabiš dvigovat pretirano voltaže :)
fly pa rahel OC :)
HAHAHA :)
No jst mam proc, kjub temu, da je navijalski in pod vodo, nenavit. Še več, stvar je še undervoltana :)
#brezpodpisa
klkkkkkkkkkk ::
Od kje tebi 200W razlike?
Jaz mam vse powersavings on itd. HPC On dela vse vredu pri 4,5-4,6Ghz do sem pa je tudi max .. saj je potem prekormerno dviganje voltaž.
Bo še enkrat izmeril prim 95
No nekako pod 200W pri prime 95 lahko prideš pri 4,5GHz oz. okoli 200-210W
i5 ima tudi porabo okoli 135-140W pri prime 95.
Kje si ti dobil 1400€ si račinal 10 centov na 100W? računa se KWH =0.1€ - porabiš pa več kot 0.1W oz.z na štock okoli (4,2Ghz) 170 sepravi 0.3KWH več... uff res je vleika razlika
Če igraš je pa razlika še manjša....
Poleg tega tud jaz lahko undervoltam na 3,5Ghz da bom mel porabo na 140W oz. z 4 jedri še veliko manj
V prazno tole sekata
Jaz mam vse powersavings on itd. HPC On dela vse vredu pri 4,5-4,6Ghz do sem pa je tudi max .. saj je potem prekormerno dviganje voltaž.
Bo še enkrat izmeril prim 95
No nekako pod 200W pri prime 95 lahko prideš pri 4,5GHz oz. okoli 200-210W
i5 ima tudi porabo okoli 135-140W pri prime 95.
Kje si ti dobil 1400€ si račinal 10 centov na 100W? računa se KWH =0.1€ - porabiš pa več kot 0.1W oz.z na štock okoli (4,2Ghz) 170 sepravi 0.3KWH več... uff res je vleika razlika
Če igraš je pa razlika še manjša....
Poleg tega tud jaz lahko undervoltam na 3,5Ghz da bom mel porabo na 140W oz. z 4 jedri še veliko manj
V prazno tole sekata
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
pa rahel OC ne rabis, ampak se igras
ravno ti ko govoriš, glede porabe itd.
Poglej 20% boosta je veliko.
Recimo 3.5Ghz - 4.2Ghz glede nato da boš to dosegel že z 1.17-1.2V boš imel porabo okoli 130-135W - mogoče še kaj manj ...
Za normalne špile itak nerabiš več kot FX 4350 pri 4,2Ghz...
Za kaj več boš verjetno dosegel 4,0GHz že pri 1.25-1.3V to je pa še malo več porabe in oziroma FX 4300 pri 4.8GHz - no kakor sem prej napisal = i5 3,3-3,4Ghz - odvisno kater špil igraš...
Zamuda si pri svojem izračunu upošteval prispevke in pravilno izračunal
No kaj pa glede iddle porabe .. FX je tam zelo zelo dober - večino časa si itak na iddle no vsaj jaz
Zgodovina sprememb…
dzinks63 ::
Bo zadosti, če je še kaj novega in neznanega o Piledriverju na dan z informacijami, drugače bomo zaključili.
Da pojasnim. Za vse, ki uporabljate FX 8***
Za vse, ki uporabljate intel. No tudi INTEL (i7) je imel zaradi hyperthreadinga slabši performance od i5.
Sam nimam FX 8*** vendar vam povem, da proc dela lepše vsaj za igranje igrc. Mogoče, če ga kasneje dobim za kakšno ugovno ceno tudi kupim....
CPU dobi pri 4 jedri 20% boost - veliko iger neuporabja več jeder 4 jedra.
Sprememba je predvsem opazna pri minimum FPS-jih.
Pa prosim, za vse ki neuporabljate FX procesrojev.. brez neumestnih komentarjev.
Lp
Za vse, ki uporabljate intel. No tudi INTEL (i7) je imel zaradi hyperthreadinga slabši performance od i5.
Sam nimam FX 8*** vendar vam povem, da proc dela lepše vsaj za igranje igrc. Mogoče, če ga kasneje dobim za kakšno ugovno ceno tudi kupim....
CPU dobi pri 4 jedri 20% boost - veliko iger neuporabja več jeder 4 jedra.
Sprememba je predvsem opazna pri minimum FPS-jih.
Pa prosim, za vse ki neuporabljate FX procesrojev.. brez neumestnih komentarjev.
Lp
Zgodovina sprememb…
Isotropic ::
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Recimo 3.5Ghz - 4.2Ghz glede nato da boš to dosegel že z 1.17-1.2V boš imel porabo okoli 130-135W - mogoče še kaj manj ...
kuk ma ze porabe fx-9xxx na 3.5-4.2ghz? pa upostevaj, da so to cherry picked proci.
klkkkkkkkkkk je izjavil:
kuk ma ze porabe fx-9xxx na 3.5-4.2ghz? pa upostevaj, da so to cherry picked proci.
Res, je za FX-9xxx neevm nimam FX 8***
Lahko ti povem za FX 4300 in FX 6300 kolk je porabe pri različnih voltažah recimo ... 1.25V,1.3V .... 1.6V če hočeš do tja mam MAX
no, fx-9xxx ma frekvenco tam okoli 4ghz, tdp pa 220w. RL usage pa ne vem.
Ne ima približno - 4.3-4.7Ghz in od 4.7-5.0Ghz
Imaš FX 8***?
Če slučajno kdo ima naj proba kakšen špil recimo Bf3 MP - mislim da bi moral že pri 3.0-3.2 (4M/4C) Ghz normalno delati
Jaz pravim, da z 3C/3M lepše poganjaš BF3 MP kot pa z 2M/4C....
Vsaj moji občutki so takšni
Lp
Zgodovina sprememb…
seveda bolje poganjaš, če maš pa v takem primeru 4 čisto prava jedra, namesto prvi 4 jeder, ki so pohabljena.
#brezpodpisa
x45 ::
ko je oc, pol rabis drugo plato, drug cpu hladilnik, drug napajalnik
in za elektriko das ohoho
na zavaja. intel je no OC razenk verzija ki oa je debelih 70 % dražju komplet glede na P/P.
elektika ? ja 2 eur na leto več...
na zavaja. intel je no OC razenk verzija ki oa je debelih 70 % dražju komplet glede na P/P.
tanovi AMD ji rabijov idle celo manj pr enakem št. jeder. load poraba pa nikoli ni 24/7 tako da bi bilo lahko govora edino da AMD porabi manj.
AMD x4 965 BE, 8 gb ddr3 1600, SSD Samsung, 960 GT
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
tanovi AMD ji rabijov idle celo manj pr enakem št. jeder. load poraba pa nikoli ni 24/7 tako da bi bilo lahko govora edino da AMD porabi manj.
no no smešit se pa ni treba. Si sploh kdaj pogledal, koliko porabijo haswell intli ob vklopljenjem C7 ?
#brezpodpisa
Razlika v iddle ni tako velika, da bi se sekiral...
Naredil nekaj benchmarkov
presenetljivo z tremi jedri je hitrejši kot pa z 6 v BF3 MP ... vendar samo za gaming
Naredil nekaj benchmarkov
presenetljivo z tremi jedri je hitrejši kot pa z 6 v BF3 MP ... vendar samo za gaming
idle poraba je manjša malenkost od intelov ja. pa sem spet mislil kopirat link ko sem videl pa sem si rekel da se ne bom več pisal in ga ne najdem.
in merodajna je idle poraba ker to ni server...
ostalo negativno zavanje o porabi pač pišejo intel propagandisti.
in merodajna je idle poraba ker to ni server...
ostalo negativno zavanje o porabi pač pišejo intel propagandisti.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SuperVeloce ()
Recimo tole:
http://www.pcaxe.com/hardver/procesori/...
sploh pri OC AMD APU na 32nm porabi manj ! kot intelov na 22 nm..
Testi: suma sumarum tam
P/P - oz smotrnost nakupa - AMD veliko ugodnješi, boljša grfa, veliko boljkši open CL compute ( ne čisto povsod ) torej jasna stvar.
In to je še preden pride ven kaveri 14 jan. !!
in končna ocena:
lahko bi dali naslov testa : kamor intelove lovke ne sežejo
P/P - oz smotrnost nakupa - AMD veliko ugodnješi, boljša grfa, veliko boljkši open CL compute ( ne čisto povsod ) torej jasna stvar.
in končna ocena:
lahko bi dali naslov testa : kamor intelove lovke ne sežejo
Zgodovina sprememb…
Recimo tole:
in končna ocena:
lahko bi rekli za anslov testa : kamor intelove lovke ne sežejo
Jaz nikjer ne vidim, če je bil C7 state aktiven, ergo je tale test porabe vreden točno nič-
In primerjat performance onboard grafe pri primerjavi procesorjov je dreka vredno, če boš dau tako ali tako bolšo grafo v tak sistem.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
če pomislim na kaverija ki je pred vrati za veliko nižjo ceno od 4670k, 28 nm in majšo porabo glede na ta test in temi scori potem je jasno kaj kupit :
http://wccftech.com/amd-kaveri-a10-7850...
http://www.tomshardware.com/news/amd-ka...
Zgodovina sprememb…
če pomislim na kaverija ki je pred vrati za veliko nižjo ceno od 4670k, 28 nm in majšo porabo glede na ta test in temi scori potem je jasno kaj kupit :
ja intla, če rabiš hiter cpu. Če pa rabiš all in one zadevo, potem pa amd.
#brezpodpisa
ja ampak tud ponedkod zarad open cl amd zmaga v CPU testih... tko da...
Seveda. S tem to pripombo, da opencl ni cpu test.
Ampak če rabiš hiter sistem, boš nabavo Intel cpu in diskretno grafiko. In diskretna grafika bo hitrejša v opencl kot ta igpu na apuju.
Ampak če rabiš hiter sistem, boš nabavo Intel cpu in diskretno grafiko. In diskretna grafika bo hitrejša v opencl kot ta igpu na apuju.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
boolsheat ::
Ok, kakšna je res realna razlika v ceni elektrike na leto. En omenja 700€ drugi pa 2€...
Recimo za takšne primere zadnje gen.:
i5 vs. fx8***
amd a10 vs. i5 + primerljiv gpu
Recimo za takšne primere zadnje gen.:
i5 vs. fx8***
amd a10 vs. i5 + primerljiv gpu
heh normalno za komp boš zapravil okoli 60-80EUR na leto za elektriko... ali še manj odvisno kaj igraš. To nepomeni, da boš zaradi tega ker imaš AMD zapravil okoli 180-200EUR... poznal bi se razlika, če bi imel nonstop prime pržgan tkao, bi bla razlika okoli - recimo i5 60EUR/80EUR - FX 100EUR/140EUR ampak to je prime 95.
Ko boš igral bo razlika zelo zelo majhna. Saj tudi če navijaš CPU se bo vleiko manj špznalo pri igranju igerc
i5 ima hitrejši single core perfromance, FX pa multi core performance. To se lahko zmanjša z 4M/4C in ko bodo začeli špili uporabljat 6+ jeder daš nazaj na 4M/8C.
FX 8320 se lahklo navija + normalno plato dobiš že za 70EUR pa tudi hlajenje ni drago. I5 je dražji
AMD A10 je opdličen če neboš imel dodatnega GPU-ja.
Oz. kakšen Athlon + 88X plaata je mtrenutno največji P/P kar lahko dobiš
Lp
Ko boš igral bo razlika zelo zelo majhna. Saj tudi če navijaš CPU se bo vleiko manj špznalo pri igranju igerc
i5 ima hitrejši single core perfromance, FX pa multi core performance. To se lahko zmanjša z 4M/4C in ko bodo začeli špili uporabljat 6+ jeder daš nazaj na 4M/8C.
FX 8320 se lahklo navija + normalno plato dobiš že za 70EUR pa tudi hlajenje ni drago. I5 je dražji
AMD A10 je opdličen če neboš imel dodatnega GPU-ja.
Oz. kakšen Athlon + 88X plaata je mtrenutno največji P/P kar lahko dobiš
Lp
Zgodovina sprememb…
Dr_M ::
Tuki govorite, kot da se procesor vsak teden menja in z nakupom AMDja prisparas enormne vsote. FX je passé.
Tisti,ki ga je nameraval nabavit, ga ima, ostali imajo intele. Od sandy bridge do haswella.
Za en pisarniski in htpc comp, bo pa tut kaveri ok.
Tisti,ki ga je nameraval nabavit, ga ima, ostali imajo intele. Od sandy bridge do haswella.
Za en pisarniski in htpc comp, bo pa tut kaveri ok.
Dr_M ::
Povdarek na je bil. AMD je s phenomom bil zelo konkurencen, zdej pa, samo zato ker je poceni, vseeno ni.
ni dober
pac moras dati 150eur vec za boljso maticno, hladilnik, ventilator, ram, napajalnik
za razliko 150eur si komot na i5
pac moras dati 150eur vec za boljso maticno, hladilnik, ventilator, ram, napajalnik
za razliko 150eur si komot na i5
in vsi pozablate da vstopni model i5 dobiš že za 150€, kar je cca 25€ več od "primerljivega" AMDja. Upoštevaj še, da za AMD rabiš plato z spodobnim napajanjem (torej plate za 95W proce odpadejo), intela pa lahko posadiš na najbol budget plato, pa se ta kao velika cenovna razlika med intel/amd kaj kmalu zbriše.
Res pa je, da se z vstopnim i5 odpoveš navijanju. Ampak low budget + navijanje tko ne gre več skupi (časi celly 300A so mimo )
Res pa je, da se z vstopnim i5 odpoveš navijanju. Ampak low budget + navijanje tko ne gre več skupi (časi celly 300A so mimo )
#brezpodpisa
in vsi pozablate da vstopni model i5 dobiš že za 150€, kar je cca 25€ več od "primerljivega" AMDja. Upoštevaj še, da za AMD rabiš plato z spodobnim napajanjem (torej plate za 95W proce odpadejo), intela pa lahko posadiš na najbol budget plato, pa se ta kao velika cenovna razlika med intel/amd kaj kmalu zbriše.
ne da pozabljajo to, ampak to zavajajoce obidejo
ne da pozabljajo to, ampak to zavajajoce obidejo
Classic AMD fanboys :)
Tko kot amd sam zavaja..
nov kaveri z kao 12 jeder. Potem pa vidiš da je to vkjučno z 8 radeon enotami
#brezpodpisa
Classic AMD FANBOYS?
FX 8320 se splača kzupiti tega ti nemoreš zanikati - ima boljši multithreading. Kakor se splača kupi i5 ali i7. Moraš vedeti, da je i3 za to ceno kot sta FX 6300 in FX 8320.
Mam pa en primer, ko sme ga ugotovil ko sme naredil bemnchmarke
FX 4300 je pri 4,0Ghz počasnejši ko ga primerjaš z 3M/3C 4,0Ghz pa to ne za malo. Ubistvu je za gamingu imeti najbolje 3M/3C ali 4M/4C.
No potem sem še primerjal v multithreadingu je FX 4300 hitrejši
Lp
FX 8320 se splača kzupiti tega ti nemoreš zanikati - ima boljši multithreading. Kakor se splača kupi i5 ali i7. Moraš vedeti, da je i3 za to ceno kot sta FX 6300 in FX 8320.
Mam pa en primer, ko sme ga ugotovil ko sme naredil bemnchmarke
FX 4300 je pri 4,0Ghz počasnejši ko ga primerjaš z 3M/3C 4,0Ghz pa to ne za malo. Ubistvu je za gamingu imeti najbolje 3M/3C ali 4M/4C.
No potem sem še primerjal v multithreadingu je FX 4300 hitrejši
Lp
Boljši multithreading ?
Zakaj za vraga morš pa potem izklaplat jedra, da stvar bolje dela..
Nihče ne zanika dejstva, da je fx8, ko zna app izkoristit vseh 8 niti na učinkovit način (torej da upošteva shared arch) zmogljiva zadeva, ampak hec je, da je zlo mal aplikacij, ki to znajo. Kupovat proc, da bo v celoti izkoriščen čez 5 let, medtem ko pa konkurenca za podobno ceno ponuja nekaj, kar je lahko že v celoti izkoriščeno, je pač bedarija.
Vse pride do tega, za kaj uporabljaš stvar in čemu daješ prednost. Kr tko rečit, da je AMD najbolši p/p, neglede na vse, je pač metanje peska v oči.
Zakaj za vraga morš pa potem izklaplat jedra, da stvar bolje dela..
Nihče ne zanika dejstva, da je fx8, ko zna app izkoristit vseh 8 niti na učinkovit način (torej da upošteva shared arch) zmogljiva zadeva, ampak hec je, da je zlo mal aplikacij, ki to znajo. Kupovat proc, da bo v celoti izkoriščen čez 5 let, medtem ko pa konkurenca za podobno ceno ponuja nekaj, kar je lahko že v celoti izkoriščeno, je pač bedarija.
Vse pride do tega, za kaj uporabljaš stvar in čemu daješ prednost. Kr tko rečit, da je AMD najbolši p/p, neglede na vse, je pač metanje peska v oči.
#brezpodpisa
Zato, ker dobiš boost na single threadom 20% + veliko igerc lepše dela če imaš samo 4 jedra vključena...
Tudi sam si povedal - zalo malo aplikacij ki zmore to.
Recimo če bi bil FX **** model 4M/4C z 20% single threadoma 100-120EUR bi verjeno splačalo kupiti over i5.
lp
Tudi sam si povedal - zalo malo aplikacij ki zmore to.
Recimo če bi bil FX **** model 4M/4C z 20% single threadoma 100-120EUR bi verjeno splačalo kupiti over i5.
lp
Zgodovina sprememb…
A ni potem bedarija kupovat tak proc, ki mu moraš izkjaplat jedra, da deluje zadovoljivo v določenih scenarijih (igre), medtem ko konkurenca za podoben denar teh problemov nima..
#brezpodpisa
Bedarija? zakaj?
Recimo za vse ki imate stock coolerje. Hladnješi + tišji + manj porabi + 20% boosta na single threadu.
Nevem zakaj so potem tisti, ki so imel i7 izklapljali threade, ker so dobili slabši performance.
Recimo za vse ki imate stock coolerje. Hladnješi + tišji + manj porabi + 20% boosta na single threadu.
Nevem zakaj so potem tisti, ki so imel i7 izklapljali threade, ker so dobili slabši performance.
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Bedarija? zakaj?
vse to ti da konkurenca out-of-the box :)
#brezpodpisa
Ja je res.
Recimo tako jaz mislim.
4M/4C je vreden svojih 130€ čeprav dobiš že za 155€ i5. Zdej nevem kak je perfromance na istem "clocku". Mislim, da zna biti blizu i5 performanca oz. 10% razlike.
Vseeno že v tem pogledu je hitrejši od i3 tako, da če bi se odločal med i3 in FX 8320.
Je pa res, da pri večini igrc neboš opazil razlike med pentium/FX in i5 ker bo GPU bottleneck.
Recimo tako jaz mislim.
4M/4C je vreden svojih 130€ čeprav dobiš že za 155€ i5. Zdej nevem kak je perfromance na istem "clocku". Mislim, da zna biti blizu i5 performanca oz. 10% razlike.
Vseeno že v tem pogledu je hitrejši od i3 tako, da če bi se odločal med i3 in FX 8320.
Je pa res, da pri večini igrc neboš opazil razlike med pentium/FX in i5 ker bo GPU bottleneck.
pegasus ::
D3m ::
Poraba elektrike fantje po pravici povedano iz mojega vidika je en bullshit in z bullshitom mslim tudi, da ste tudi vi malo bullshita, kar se tega tice.
Moje skromno mnenje.
Moje skromno mnenje.
|HP EliteBook|R5 6650U|
filip007 ::
Kar se tiče porabe, FX-4300 najmanj poje, okoli 135W, 145W FX-6300, FX-8320 pa okoli 185W. V bistvu Core i7 poje okoli 60W manj od FX-8320, pri manj jeder je pa razlika zanemarljiva.
http://www.anandtech.com/show/6396/the-...
http://www.anandtech.com/show/6396/the-...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Poraba elektrike fantje po pravici povedano iz mojega vidika je en bullshit in z bullshitom mslim tudi, da ste tudi vi malo bullshita, kar se tega tice.
Moje skromno mnenje.
absolutno, če se elektrika sama od sebe plača :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
D3m ::
hojnikb nisi me razumel. Ker gledas malo ozje ti nic ne ucitam pa tudi vem (ce je se tako), da tudi za elektriko ne placujes.
No, kar sem hotel povedati je, da PC ni edini porabnik v hisi ipd. Ker se tako sekirate za "absurdne razlike" 60W za pazi CPU.
Zato ste v mojih oceh. Brez zamere. Navadni "KEKCI".
No, kar sem hotel povedati je, da PC ni edini porabnik v hisi ipd. Ker se tako sekirate za "absurdne razlike" 60W za pazi CPU.
Zato ste v mojih oceh. Brez zamere. Navadni "KEKCI".
|HP EliteBook|R5 6650U|
pegasus ::
Kekčevstvo je splošno razširjeno med vsemi "gejmerskimi" benchmarkerji, ki delajo teste nekako tako: program x poženejo (z enakomi nastavitvami? niti to jim ne uspe vedno) na procesorju A in procesorju B, kjer ugotovijo, da je procesor A 3% hitrejši in zaključijo, da je procesor B največje govno pod soncem. Well, s tem samo kažejo, da jih je nemogoče jemati resno in merodajno, ker niti svojega posla ne znajo opravljat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD ali Intel CPU (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9062 (7916) | Napajalc |
» | AMD vs Intel v gamingu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 22909 (19110) | PredatorX |