» »

Bo Dell vendarle odkupil Michael Dell?

Bo Dell vendarle odkupil Michael Dell?

International Business Times - Prodaja podjetja Dell se vleče kot jara kača. Januarja so se pojavila prva poročila o napovedani prodaji za podjetje, za katero se je zanimalo več snubcev, potem je kot strela z jasnega udarila novica, da bo podjetje prevzel kar ustanovitelj Michael Dell. In ko je bila situacija na videz že odločena, se je pojavil Carl Icahn s ponudbo, ki je Dellovo opazno presegala.

Očitno bo na koncu vendarle obveljala ponudba Michaela Della, saj jo je posebni odbor, ki bdi na prevzemom, označil kot najprimernejšo. To so zapisali v 39-stranski predstavitvi za ameriško agencijo za trg vrednostnih papirjev (SEC), v kateri so navedli razloge, zakaj je Icahnova ponudba neprimerna. Kot pravijo, Icahn nima zaprte finančne konstrukcije za prevzem, tako da naj bi v končni fazi delničarji dobili le 8,50 dolarja na delnico, kar je bistveno manj od prvotne ponudbe in celo manj od ponudbe Michaella Della. Zato odbor predlaga sprejem slednje, ki bi delničarjem navrgla 13,65 dolarja na delnico. Ta bi denar za prevzem napraskal dvomilijardnim posojilom iz Redmonda, reprogramom trenutnih Dellovih posojil, krediti (Merrill Lynch, Barclays in Credit Suisse) ter sodelovanjem sklada Silver Lake. Michael Dell bo ostal predsednik in izvršni direktor podjetja, hkrati pa bo (p)ostal eden večjih lastnikov podjetja.

Končno besedo bodo seveda imeli delničarji. Ti nad Dellovo ponudbo niso tako navdušeni, saj so konec prejšnjega meseca vložili tožbo, s katero zahtevajo preprečitev prodaje Michaelu Dellu. Pravijo namreč, da je ponujena cena prenizka, saj je podjetje Dell v zadnjih letih lastne delnice odkupovalo po dobrih 15 dolarjih na delnico, kar je počelo po nareku sedanjega direktorja in potecialnega novega lastnika.

Z delnicami Della se je včeraj trgovalo po 13,4 dolarja.

1 komentar

fosil ::

Očitno se zgleduje po slovenskih tajkunih.
Mogoče pa bi bila to nova slovenska izvozna uspešnica.
Tajkunsko svetovanje. Kako prevzeti firmo brez denarja.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prigode z Dellovim odkupom: stomilijonska škoda zaradi računalniške napake

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
104974 (3420) Zvezdica27
»

Uradno: Dell bo prevzel EMC

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
614181 (13151) opeter
»

Dell spet Dellov

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
2911929 (10707) Atos
»

Milijardni menedžerski odkup Della

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3411287 (8760) driver_x
»

Dell ima več snubcev

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
74676 (3839) BaToCarx

Več podobnih tem