» »

Kje dobit oz. kupit odlsužen tovorni ali bivalni kontejner ?

Kje dobit oz. kupit odlsužen tovorni ali bivalni kontejner ?

#000000 ::

Zanima me kje v Sloveniji bi lahko za normalno ceno dobil odslužen tovorni kontejner ? Sem se pozanimaval in iskal ampak vednop naletim na ali totalno podrtijo ali pa da je predrago. Sem bil tudi v Luki koper, kjer sop rekli da prej jih je bilo kot plevela, odkar pa je neka firma začela te kontejnerje pobirat in popravljat ni nobenega več ker gredo nazaj v promet.
  • spremenilo: #000000 ()

mat xxl ::

Daj definiraj točno kakega iščeš in pa, kaj je zate normalna cena, če si mislil tako, kot je, če ga oddaš na Dinos za staro železo bo bolj težko, napiši pa ti poskušamo pomagati ...... Pa še to prideš ga sam iskati in odpelješ z kamionom in dvigalom ali kako ???

Zivjo. Iščem nekaj kjer bi se dalo uredit notri da se prespi za do dve osebi, tko kot bivalnik, samo te so večinoma zu uničeno notranjostjo a zanj hočejo 400 evrov, se pravi če dam za razvalino 400 + ene 100 za prevoz me pride 500 + celega moram renovirat kar me pride še najmanj 500 ali celo 1000 a za ta denar dobim že spodobno adria prikolo, ampak prikolice nočem. Iščem v bistvu surov transportni kontejner dolžine 3-6 metrov, notranjost bom naredil sam, ker bo ceneje pa še vse bo novo.

pviran3 ::

Kok pa tehta en tak kontejner? že za železo se nekaj dobi...

Brane22 ::

Po WKP sodeč tanajvečji tja do 5 ton...

Go-ahead ::

Kupi raje kakšen odslužen bivalni kontejner. Saj je Slovenija polna propadlih gradbenih podjetij.

Sicer te bo samo toplotna izolacija + barvanje stalo več kot kontejner.

Matevz96 ::

Za 5 ton starega železa se trenutno dobi okrog 1000€ v Get inženiring, tako da računaj na vsaj takšno ceno. Če je seveda podatek o teži pravi.

ferderber ::

Jas mam za prodat toplotno izoliran kontejner, če te zanima, me kontaktiraj na zs.

Vikking ::

400€ za odslužen kontejner je takorekoč zastonj. Ker dobijo takorekoč malenkost manj, če ga dajo za v staro železo. Računaj da se železo odkupuje za cca. 150€/t.

Čak vi ste vzeli za gotov izračun 5 ton železa, a ima 3 in 6 metrski 5 ton ? 12 metrski ja tamali pa sigurno ne več kot 1-3

od kje vam ideja da bi plačal 400 evrov ? pravim samo da ne dam 400 za neko podrtijo ki se za povrh vsega nahaja še kje bogu za hrbtom, po možnosti še par 10 metrov stran od utrjene ceste, da ga razen s Colesom nit naložit ne moreš.

Venum ::

Jah, potem pa ga neboš imel, nevem kaj je še za dodat :D

bluefish ::

Jasno je, da poceni in dobro ohranjenega ne boš dobil. Tule si za referenco oglej cene novih ali dobro ohranjenih in rabljenih: http://www.ebay.com/sch/Shipping-Contai...

[D]emon ::

Sam sem ga dobil za cca 400 eur pred leti v luki Koper. Ampak ce jih tam nimajo vec ... hja. Tezka. Se bo treba na mednarodno obrnit.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

No cool, kok si plačal prevoz od tam do sednaje lokacije ?

Jest moram povedat samo eno, teli kontejnerji so kot bi bili dobra naložba, ker opažam, da so čezdalje več vredni, recimo tukej ne velja pregovor nekaterih da je rabljena čeprav samo odpeljana roba iz trgovine vredna takoj 25-50% manj. te kontejnerji morajo novi koštati silne denarje recimo par 100.000 evrov komad, ker so še po 20 letih in totalno razsuti vredni po mnenju spet "nekaterih" čez 1000 evrov brez prevoza :))

kaj če bi ustanovili nek varčevalni steber kjer bi namesto keša uporabljali kontejnerje ;)

mihec87 ::

Manj kot za ceno železa ti ga logično nihče ne bo prodal..Tudi če je novi 2000eur bo firma uporabljala obstoječega do zadnjega....To je tako kot paleta stran jo dajo ko je še samo za skurit..

To ni računalnik ki je strojno zanič izgleda pa ok...Kontejner dokler ne razpade je uporaben..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

No ja maš prov, zdej če bi slučajno kdaj rabu ti lahko predlagam tegale, pa ti ga majstor s popustom da za ajd 1250 pa ruka :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

[D]emon ::

#000000 je izjavil:

No cool, kok si plačal prevoz od tam do sednaje lokacije ?

Skoraj nic, kolega mi ga je odpeljal s tovornjakom. :) Drugace bi se najbrz skesiral vsaj se enkrat toliko za odvoz.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Ja to maš srečo :) Nč grem jest mal na lov mogoče najdem kaj poceni :)

blazhek ::

Pozdravljeni,

iščem rabljen kontejner (pogoj je samo da ne pušča). V njem bi uredil vrtno lopo - ropotarnico, mi lahko nekdo svetuje kam se obrnem če hočem kupiti. Koliko pride ponavadi cena za kontejner velikosti tam 10-12m2

lp

Nared to rajš iz lesa, ker boš trčil ob betonski zid, namreč ne moreš pri nas dobit tega poceni, jest sem probal in ni šlo.

_pobesneli_ ::

Vedno isti problemi, dobit poceni kontejner pa da je cel. Na teden mi postavijo kar precej podobnih vprašanj. Če ladjar odobri da je kontejner cel gre v promet, če je malo poškodovan ga v luki podizvajalci luke popravijo. To kar vam ponujajo je kontejner ki ni več odobren, ponavadi poln lukenj ki so polne soli in kontejner propada in tega skoraj ni mogoče ustaviti.
Popravilo takega kontejnerja je cenovno neupravičeno.20fit kontejner ima 2,5t, tako da kontejner za 500€, je enak ceni zarjavelega železa na dinosu.
Cena novega železa je 1€+/kg ker gre za posebno pločevino, barva za enega pa okoli 1k€ za enega.
Pisarniški kontjnerji so zgodba zase, rabljeni ravno da stojijo skupaj, moras dobro poiskat. Novi stanejo okoli 3,5k€.
Sedaj nevem kaj je za vas poceni in kaj ročno rabite ;)
Gregor

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

recikliranje

Oddelek: Loža
122208 (1921) [D]emon
»

Pobiralci odpadnega železa (strani: 1 2 )

5230286 (20889) Janii123
»

Kam s starim odpadnim papirjem in še dobit kak euro - lokacija Celje

2311947 (10068) urbanyx
»

Kako iz USA pripeljat vozilo ?

94085 (3486) #000000
»

[Fork] Zakaj so tovornjaki prava stvar (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
506938 (5962) keber

Več podobnih tem