Forum » Programiranje » [python] Parsanje beautifulsoup
[python] Parsanje beautifulsoup
f0r3st727 ::
Pozdravljeni.
Na neki strani tako tabelo (link do tabele: https://docs.google.com/document/d/1H4I...
Kako bi lahko z Beautifulsoupom izpisal boldane podatke, če ustreza boldanemu in ležečemu tisku?
Na neki strani tako tabelo (link do tabele: https://docs.google.com/document/d/1H4I...
Kako bi lahko z Beautifulsoupom izpisal boldane podatke, če ustreza boldanemu in ležečemu tisku?
- spremenilo: f0r3st727 ()
techfreak :) ::
Jaz bi naredil nekaj v smislu:
Koliko je pa to hitro je pa drugo vprašanje.
za vsak td: ime = soup.find('a', text = re.compile(r'[A-z]+')) kraj_ura = soup.find('a', text = re.compile(r'[A-z]+ [0-9:]+')) em = soup.find('em', text = re.compile(r'[A-z]+'))
Zgodovina sprememb…
- spremenil: techfreak :) ()
techfreak :) je izjavil:
Jaz bi naredil nekaj v smislu:
za vsak td:
ime = soup.find('a', text = re.compile(r'[A-z]+'))
kraj_ura = soup.find('a', text = re.compile(r'[A-z]+ [0-9:]+'))
em = soup.find('em', text = re.compile(r'[A-z]+'))
Me ne zanima koliko je hitro. Bolj me zanima, da se to zgodi, samo če v boldanem in ležečem piše recimo črka B. Torej bi moralo spustiti tegale "osebka". :)
Hvala za odgovor.
Gandalfar ::
ce bos gigabyte htmlja naenkrat parsal se ti zna zgodit, da ti bo rama zmanjkalo ali pa da bo pocasi. Za zadeve do par 10 MB se ti pa ne bo poznalo.
@techfreak :) : to kodo, ki si mi jo napisal moram dati v kakšno zanko? for ali while?
@Gandalfar: dvomim, da se bom kdaj znašel za svoje potrebe z gigabaytom html-ja... Torej bi ta zadeva morala funkcionirati...
Hvala obema.
@Gandalfar: dvomim, da se bom kdaj znašel za svoje potrebe z gigabaytom html-ja... Torej bi ta zadeva morala funkcionirati...
Hvala obema.
Tale koda, ki mi jo je podal teachfreak ne dela...
Tole mi vrne:
ime = soup.find('A786', text = re.compile(r'[A-z]+ [0-9:]+'))
^
SyntaxError: invalid syntax
Tole mi vrne:
ime = soup.find('A786', text = re.compile(r'[A-z]+ [0-9:]+'))
^
SyntaxError: invalid syntax
Zamaknjeno je bilo narobe.
Ampak še vedno ne dela. Vrže mi ven kar nek link, ki ga ne rabim.. Poleg tega bi rabil, da mi najde vse take osebke, ki so na neki strani. Kako bi lahko to dosegel?
Ampak še vedno ne dela. Vrže mi ven kar nek link, ki ga ne rabim.. Poleg tega bi rabil, da mi najde vse take osebke, ki so na neki strani. Kako bi lahko to dosegel?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Python končnica datotekeOddelek: Programiranje | 1135 (1050) | filips |
» | [Python] Domači nalogiOddelek: Programiranje | 3096 (1986) | ragezor |
⊘ | python pomočOddelek: Programiranje | 3430 (2351) | Mavrik |
» | Kako sprogramirat?Oddelek: Izdelava spletišč | 1321 (933) | Zeberdee |
» | [C#] Prosim pomagajte! Potrebujem program, ki bi pobiral podatke iz ene straniOddelek: Programiranje | 2763 (2373) | David1994 |