» »

Udarec LED LCD TV-ja

Udarec LED LCD TV-ja

suhi ::

Po zelo nesrečni kolobociji s kabli je padel zvočnik s stojala in z robom udaril po LED LCD TV ekranu. Sama površina TV-ja je sicer na pogled nepoškodovana, je pa ob prižganem TV-ju na mestu poškodbe zdaj vidna majhna, a zelo nadležna temna lisa, v bistvu za kak prst velika temnejša pika. Piksli so sicer OK, ni noben odpovedal. Predvidevam, da gre za trajno poškodbo? Lahko sploh kaj ukrenem? TV je sicer še pod garancijo, za katero pa sem prepričan, da takšne poškodbe ne krije. Zamenjava panela je verjetno pasje draga? Se da kaj naredit vsaj, da ne bi bilo tako opazno?

Sem totalno šokiran nad svojo nerodnostjo, pa še tako zelo pazim na svoje stvari, madona :(
  • spremenil: suhi ()

hojnikb ::

boš mogu kr živet s tem ali pa zamenjaš tv. Cena panela = cena tvja...
#brezpodpisa

Pinzl ::

Sicer ni lepo, ampak lahko pa vseeno neseš tja pa probaš dat na garancijo...

drugače pa tako kot je rekel hojnikb.

Mja, kot rečeno na zunaj ni vidnih poškodb, površina je videti kot nova. Se moram samo odločit, če sem tak kmet al ne.

RejZoR ::

S tovarniško garancijo žal ne moreš nič, ker fizičnih poškodb ne krije. Šlo bi če bi imel recimo dodatno zaščito ala Se Zgodi. Bi plačal manjši del od zneska popravila in bi ti zamenjali panel.

Pa ta packa se ti zdej zan širit, kar bo še bolj bedno...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pa že itak sem si ga tako težko privoščil, mater :( Za znoret, res. Pri garanciji bodo verjetno itak ugotovili, da gre za fizično poškodbo, tudi če na zunaj ni vidna?

Xserces ::

probat ni greh :)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Too late, si že dal na net clue (ta tema) :D

Jah, čez x mesecev dvomim, da se bo kdo še spomnil...

Pa ne me zdaj še dodatno zajebavat, sem že itak čist na dnu :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: suhi ()

Šimpanz ::

Ma nes na servis pa se neumnega naredi. Več kot da ti zavrnejo se ti ne more zgoditi.

Map ::

Mi mamo Philipsa pa nam je prodajalec rekel, da garancije krije vse, razen strele in udarca s steklenico ali čim podobnim, če imaš pa zavarovana hišo, ti pa še strelo krije. Če imate Philipsa bi ti mogl popravt pod garancijo, ker kolikor vem zgleda udarec s steklenico precej slabše kot za prst velika temna pika.

BladE_ ::

S steklenico ali čim podobnim??? Njemu je na TV padel zvočnik, ki je verjetno malo večji in težji od steklenice... vsekakor pa gre za posledico padca zvočnika in tega nobena garancija ne krije(razen, če je zavarovano)! Glede na to, da poškodba ni vidna lahko odneseš na servis, da pregledajo in mogoče boš imel srečo pa ti zamenjajo...
Akcija - Reakcija

Map je izjavil:

Mi mamo Philipsa pa nam je prodajalec rekel, da garancije krije vse, razen strele in udarca s steklenico ali čim podobnim, če imaš pa zavarovana hišo, ti pa še strelo krije. Če imate Philipsa bi ti mogl popravt pod garancijo, ker kolikor vem zgleda udarec s steklenico precej slabše kot za prst velika temna pika.

Ne vem kdo ti je to govoril ampak tovarniška garancija NE krije vsega. Krije zgolj in samo tehnične okvare za katere ni kriv uporabnik (če nekaj crkne samo od sebe) oz neka tretja oseba oz nek drug dejavnik (fizične poškodbe).

Map ::

To pravim, Če kdo s steklenico gor udari se vidijo poškodbe, tu pa samo temna pika.

Mogoče smo podaljšali garancijo, se ne spomnim več, ampak krije vse, razem strele in steklenice.

medenko ::

Šimpanz je izjavil:

Ma nes na servis pa se neumnega naredi. Več kot da ti zavrnejo se ti ne more zgoditi.

Neupravičena garancija bi se morala vsem lepo računati. TO NI GRATIS!

Hvala vsem, bom videl kaj bom. Za prst velika je mišljeno za blazinico prsta (mezinca) velika, torej res majhna. Po prespani noči vidim, da glede na okoliščine ni bil tako grozno hud udarec, tak da bomo videli, če se ne bo nič razširilo se bom skušal navadit nekako. Pol čez en čas pa itak menjam :) Al pa že prej prodam (precej ceneje, seveda) in namesto tega kupim plazmo... možnosti je več, neupravičena uveljavitev garancije je nekako na zadnjem mestu. Če zakon karme deluje, bi potem verjetno dobil panel z mrtvimi piksli al pa z zelo hudim backlight bleedom/ips glowom itd. :P Nisem ziher, mogoče sem v trgovini celo zavaroval zadevo in pozabil, moram preverit.

medenko ::

ko jemlješ naslednjič, vzami brez skrbi zaščito 3/5 let....ne stane veliko.

bdoxx ::

@shui lepo se odpravi do servisa, vljudno vprašaš če lahko TV pogledajo, ter poveš okvirno zgodbo kaj se je zgodilo.

Radix ::

medenko je izjavil:

ko jemlješ naslednjič, vzami brez skrbi zaščito 3/5 let....ne stane veliko.

To je edina rešitev.
Serviserji takoj vemo v čem je problem.

Smola pač.
Ti zasloni so zelo občutljivi.
<a href="http://www.tvservis.si/">tv servis</a>

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Shockproof 1.5m - garancija velja ali ne?

Oddelek: Loža
455340 (4748) DarwiN
»

razbit ekran nexsus 4

Oddelek: Pomoč in nasveti
132769 (2560) nej kralj
»

Prošnja

Oddelek: Pomoč in nasveti
202255 (1752) mihco

Več podobnih tem