Forum » Omrežja in internet » Kateri 3G router...
Kateri 3G router...
Apple ::
Hello,
Že n dni se zezam z routerjem WRT160NL in različnimi USB modemi: E220 (HSDPA), nek E1750 (HSPA) in K4605 (HSPA+) - vsi Huawei...
Problem je, da ne dosežem take hitrosti, kot jo z Ipadom 3... S slednjim imam prenos med 14 in 16 Mbps, z E220 in E1750 pa komaj 8 Kbps... Bazna postaje je cca 200m stran in vmes ni nobene ovire.
Router WRT160NL mi pa ne prepozna USB modema K4605 , čeprav imam zadnji beta firmware (marec 2013) in piše, da je podprt .
Danes sem probal še SECOMov 3G router 300N... USB modem E1750 se poveže enako švoh. V Ljubljani pa sem imel z njim prenosa cca 4 Mbps (ni mi čist nič več jasno). K4605 se je povezal in v Ljubljani in doma s cca 11 Mbps. Tale modem pa dela samo s tem routerjem, ki ga imam še na razpolago, od SECOMa... pa še to na pol, ker vmes javlja, da ni PIN pravilen, včasih se sploh povezava ne vzpostavi, etc...
Ipad 3 se v Ljubljani prav tako poveže s cca 11 Mbps.
Ker bi rad dosegel vsaj podobno hitrost, kot jo z Ipadom, me zanima, s katerim routerjem in USB modemom imate dobre izkušnje (da dela in da dela hitro)...
Že n dni se zezam z routerjem WRT160NL in različnimi USB modemi: E220 (HSDPA), nek E1750 (HSPA) in K4605 (HSPA+) - vsi Huawei...
Problem je, da ne dosežem take hitrosti, kot jo z Ipadom 3... S slednjim imam prenos med 14 in 16 Mbps, z E220 in E1750 pa komaj 8 Kbps... Bazna postaje je cca 200m stran in vmes ni nobene ovire.
Router WRT160NL mi pa ne prepozna USB modema K4605 , čeprav imam zadnji beta firmware (marec 2013) in piše, da je podprt .
Danes sem probal še SECOMov 3G router 300N... USB modem E1750 se poveže enako švoh. V Ljubljani pa sem imel z njim prenosa cca 4 Mbps (ni mi čist nič več jasno). K4605 se je povezal in v Ljubljani in doma s cca 11 Mbps. Tale modem pa dela samo s tem routerjem, ki ga imam še na razpolago, od SECOMa... pa še to na pol, ker vmes javlja, da ni PIN pravilen, včasih se sploh povezava ne vzpostavi, etc...
Ipad 3 se v Ljubljani prav tako poveže s cca 11 Mbps.
Ker bi rad dosegel vsaj podobno hitrost, kot jo z Ipadom, me zanima, s katerim routerjem in USB modemom imate dobre izkušnje (da dela in da dela hitro)...
LP, Apple
na WRT160NL imam DD-WRT, in sicer zadnjo beta verzijo z dne 01.04.2013 (in ne marec 2013, kot sem napisal zgoraj)...
LP, Apple
v računalnik jih nisem daju...
V Ljubljani sem SIM kartico dal v Galaxija mini in je bil prenos okoli 3 Mbps. Vse sem testiral v Ljubljani na isti lokaciji ter doma na isti lokaciji.
Zdej bom probal še s Sonijem Xperijo... Grrrrr...
V Ljubljani sem SIM kartico dal v Galaxija mini in je bil prenos okoli 3 Mbps. Vse sem testiral v Ljubljani na isti lokaciji ter doma na isti lokaciji.
Zdej bom probal še s Sonijem Xperijo... Grrrrr...
LP, Apple
V Ljubljani mi tisti E1750 lovi bolje kot doma, čeprav imam čisto linijo do bazne postaje... Ta modem bi teoretično moral iti do 28 Mbps...
Ne vem, kaj ma Ipad v seb notri, da full dobr lovi...
Zato iščem eno rešitev, ki bi delala hitro in zanesljivo...
Ne vem, kaj ma Ipad v seb notri, da full dobr lovi...
Zato iščem eno rešitev, ki bi delala hitro in zanesljivo...
LP, Apple
Z Xperijo imam doma prenos cca 8 Mbps... Ni švoh... Samo jst bi rad celo bajto priklopil :)
LP, Apple
tommex84 ::
Zdravo
Jst mam mobitelov instant internet na kerga se prklaplam z ZTE MF60 3G Mobile Hotspot (modem/WLAN router v enem)k podpira istočasni priklop enga računalnika prek USB-ja in do 8 naprav prek WiFi-ja. Kar se tiče hitrosti je pa tko da sm največ dosegu (en računalnik povezan prek USB-ja) pr download-anju torrenta med 500-700kB/s kar je približno 4-5.5mbps.
Jst mam mobitelov instant internet na kerga se prklaplam z ZTE MF60 3G Mobile Hotspot (modem/WLAN router v enem)k podpira istočasni priklop enga računalnika prek USB-ja in do 8 naprav prek WiFi-ja. Kar se tiče hitrosti je pa tko da sm največ dosegu (en računalnik povezan prek USB-ja) pr download-anju torrenta med 500-700kB/s kar je približno 4-5.5mbps.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Novi USB (3G) MODEM za MOBILNI INTERNETOddelek: Pomoč in nasveti | 4691 (4388) | OvCa77 |
» | Iščem LTE router.Oddelek: Kaj kupiti | 3802 (3356) | SeMiNeSanja |
» | Tušmobil instant internet preko Sitecom WLR-2001 ne povežeOddelek: Omrežja in internet | 925 (838) | matej26 |
» | 3g router, kateri?Oddelek: Omrežja in internet | 6633 (4427) | mat3 |
» | Router okoli 60€Oddelek: Kaj kupiti | 4253 (3755) | Lonsarg |