» »

Vaše mnenje o bioplinarni

Vaše mnenje o bioplinarni

trompeti ::

Odpiram novo teme glede bioplinaren.
Zanimame kakšno je vaše mnenje do njih ali ste za ali proti? In če imate glete tega že kakšne izkušnje

jest10 ::

Smrdi, živi le zaradi subvencij.
Stran s tem

Okapi ::

Vprašanje je približno enako bedasto kot "kakšno je vaše mnenje o odlagališčih smeti. Ste za ali proti"?

O.

fosil ::

Problem je tudi gnojnica, ki nastaja in se potem poliva okrog in onesnažuje vodo.
Tako je!

Looooooka ::

Zivim v mestu ampak se mi smili vsak, ki fase to ob svojo bajto.
Vidim lastnike, ki trdijo, da se zadeve ne voha...ampak ko vidis potem se celo vas, ki trdi nasprotno...mu hitro nehas verjeti na besedo.
Ene stvari se pac ne splacajo pa tud ce je problem samo v vonju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

Okapi ::

Se ti zavedaš, da "pridelava" pršuta zelo smrdi? Tudi pridelava mleka ni dišeča zadeva. Smrad širi tudi pridelava jajc ...

O.

Yohan del Sud ::

Pa ljudje tudi smrdijo. Meni osebno vsaj dva od treh. Dajte ljudje malo manj česna jest in več kolonjske po britju uporabljat! :D

Nazaj na temo. Definitivno okolje obremenjujoča dejavnost, ampak kaj pa ni. Če strokovno zastaviš in pravilno v prostor postaviš, ne vidim težav. Je pa seveda, kot povsod, vmes 50 odtenkov sive.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Okapi...tud pridelava kave in kakava smrdi...ampak so pac razlicni smradi.
In ce bi bla ta zadeva tko fina jim ne bi vedno dali dovoljenja nekje v treh krasnih ob kaksni vasi, ki se jo bo potem pac lepo ignoriralo.
Naj postavijo sredi Ljubljane ce je ta smrad tako nemotec :)
P.S:sem iz Ljubljane.

pegasus ::

Moj profesor kemije v gimnaziji je rekel: "Nič ne smrdi, so samo bolj ali manj prijetni vonji" :)

Po par letih kemije, ko vsak dan smrdis po gnilih jajcih, marsikaj samemu sebi prodas :D

Šimpanz ::

Če postaviš zadevo vsaj nekaj kilometrov od ljudekov ne bi smelo biti težav. Ne bi pa hotel imeti te stvari v bližini.

telexdell ::

Le zakaj postavljajo bioplinarne na podeželju in ne v Ljubljani? Mogoče pa je vzrok, da je na podeželju slama na poljih, v mestu pa v glavah in zato težje dostopna?!
Če se bioplinarna naredi po trenutnem stanju tehnike in se z njo ravna v skladu z obratovalnimi navodili njen vpliv ne bistveno ne poslabšuje stanje okolja. Je pa problem, da vsi želijo varčevati in naredijo kaj "po domače". V bioplinarni predelujejo tudi snovi, katere za tisti tip obrata niso primerne... Če dodamo poleg še splošno znano slovensko "favšijo" potem smo pač tam, kjer smo.

Pa saj pri izkoriščanju energije vode ali energije vetra ni stvar kaj bistveno drugačna. Pri bioplinarni smrdi, pri vodni energijo trpijo ribe, pri vetrni energiji pa ptiči.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

pegasus ::

V Zalogu (=Ljubljana) imamo tako čistilno napravo kot obrat za predelavo klavniških odpadkov. Material iz obeh je primerljiv s tistim, ki gre v bioplinarno. Nekateri se pritožujejo čez smrad, a ga nisem še nikoli zavohal, pa sem kar ponosen na svoj nos. Očitno veter piha vedno proč od mene ;)

trompeti ::

Hvala za razna mnenja.
Najbolj sem se tega bal, da smrdi ja.. Mogoče ste kaj slišali nekaj mescev nazaj po poročilih da so domačini iz Bilj večinoma proti. Zaradi tega sem se pozanimal še o mnenjih s spleta.
(Jaz sicer nisem iz te vasi ampak živim precej blizu.)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Praznjenje greznic na vasi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12719129 (15453) noraguta
»

Obupna slovenska demografija (strani: 1 2 3 4 )

17727016 (23255) Invictus
»

Prepoved kurjenja v Sloveniji

465114 (3597) dzinks63

Več podobnih tem