» »

Zaslon pri prenosniku ne dela (počeno ohišje)

Zaslon pri prenosniku ne dela (počeno ohišje)

shadowfax ::

Pozdravljeni,

danes zjutraj prižgem prenosnik in zaslon ne dela, slike ni niti na zunanjem zaslonu. Na kar ugotovim, da je ohišje pri dvi izhodu malo počeno. Drugače gre sistem normalno v winse (zvočni signal).
Kaj naj naredim, kakšen nasvet, pomoč?

Hvala!

solatko ::

Zamenjava display-a. Če je nek standardni model 15,6, 17,3 ali podobni, se da dobit dost poceni.
Če pa ti ne dela zunanji zaslon, potem je problem večji in sumim na odpoved grafične kartice. V tem primeru se popravilo ne splača, razen če dobiš enak model, s kakšno drugo napako pa potem skompletiraš.
Daj malo več podatkov!
Delo krepa človeka

Glede na to, da ne dela niti na zunanjem zaslonu, menjavanje displaya ne bo nič rešilo. Je možno, da bi se samo kakšni kontakti razmaknili grafične razmaknili ali kaj podobnega? Kako bi lahko stestiral, če je res vzrok v grafični kartici?
@solatko: Kakšen podatek pa še naj napišem?

Predvsem tip računalnika.
Delo krepa človeka

Acer Aspire 5920G. Računalnik se zažene vendar ni niti backlighta na zaslonu, čist črnina.
Grafična Geforce 86000 GT.

vise ::

Potrebna je menjava graficne kartice. znana napaka. se da popravit.

Dat v pečico?

Shagrath ::

Jaz sem uzadno dva podobna acerja popravil s pečico ;) probaj pa boš videl.

Sem pogledal par posnetkov za reflow. ( Opažam, da vsi odstranjujejo tisto termalno pasto in jo potem nanašajo nazaj, pri svoji grafični pa nisem nikjer opazil termalne paste? Je mogoče, da je sploh ni blo? Je ključna za delovanje?

Sem probal to s pečico, zdaj pa sicer ekran ni več čisto črn, so pa samo črte, ki se spreminjajo. To pomeni, da je z grafično nekaj narobe kar ta reflow očitno ni popravil in nimam druge opcije kot, da nabavim drugo?
Če kdo mogoče ve kaj je fora s to termalno pasto, ki je nimam na cpu-ju grafične?
Hvala!

Termalna pasta prenaša vročino iz cpu-ja na hladilno telo. Pasta mora bit in tudi do sedaj si jo imel (tisti plastični čikgumi).
Ker se ploskvi hladilnega telesa in cpu-ja ali gpu-ja ne prilegata popolnoma, ta pasta poskrbi za prenos (zrak je namreč zelo slab prevodnik toplote).
Delo krepa človeka

No sedaj vem, da je definitivno kriva grafična kartica.
Še eno vprašanje za poznavalce bi na mojem Acerju 5920G delala ATI Mobility Radeon HD 2600 namesto geforce 8600 GT? Hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik, zelene črte na zaslonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
234194 (1255) Han
»

HP8710w zamenjava grafike

Oddelek: Strojna oprema
312214 (1709) _koki_
»