» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
140 / 279
»»

Fritz ::

Jaz sem ti povedal svoje mnenje, tako kot ga povem SDS vernikom, ko brez veze nabijajo. Če to počneš z druge strani, nisi zato nič boljši 8-)
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

Gregor P ::

jype je izjavil:

Gregor P> V Avstriji (kjer so pripadniki RKC v večini) so zgledno rešili to brez tvoje nestrpnosti do RKC;)
Ne, niso. Če bi poznal vsaj osnove zgodovine, bi razumel (in bi morda vedel, od kod Avstrijska državna pogodba in kam so šli avstrijski verski skrajneži, ki jih je tam še manj kot pri nas).

Na kateri del zgodovine se nanašaš? Stoletja, tisočletja nazaj? V Avstriji danes tisti ki želi plača cerkveni davek, zadeva rešena. Državna pogodba je pa iz leta 1955 in upam, da veš, da jo Avstrijci niso napisali sami:|

jype je izjavil:

Gregor P> Tvoj primer Albanije je pa sicer prvi primer ateistične države
Ne, ni. Albanci so eni najbolj vernih južnoevropskih narodov.

Na še citat, ali dva za lažje spanje;)
1967 wurde ein totales Religionsverbot erlassen. Albanien wurde der erste atheistische Staat.

Die schon bei Kriegsende begonnene Verfolgung der Religionen erreichte 1967 ihren Höhepunkt: Albanien wurde zum atheistischen Staat erklärt und Muslimen wie Christen jegliche Religionsausübung verboten. Kirchen und Moscheen wurden in Lagerhäuser, Kinos, Sporthallen usw. umgewandelt. Schon vor 1967 waren viele Geistliche exekutiert oder eingesperrt worden, die übrigen wurden spätestens jetzt ins Gefängnis gesteckt.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Fritz ::

Ustava RS:

7. člen
Država in verske skupnosti so ločene.
Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno.

41. člen
(svoboda vesti)
Izpovedovanje vere in drugih opredelitev v zasebnem in javnem življenju je svobodno.
Nihče se ni dolžan opredeliti glede svojega verskega ali drugega prepričanja.

Starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo. Usmerjanje otrok glede verske in moralne vzgoje mora biti v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti, verske in druge opredelitve ali prepričanja.


Ne razumem komu tu kaj ni jasno? Vsakdo lahko javno izpoveduje vero, je pa javnem diskurzu, v neki demokratični družbi, nesprejemljivo izhajanje iz verskih dogem, ki ne pomenijo ničesar drugim državljanom (ateistom, agnostikom, vernikom drugih ver itn.).

Prepovedovati vero je enaka neumnost kot je vsiljevanje svoje vere drugim na tak ali drugačen način.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

Zagor_tenay ::

7. člen
Država in verske skupnosti so ločene.


kaj pa potem počne predsednica vlade pod kristusovo sliko?

bluefish ::

Govori.

T-h-o-r ::

mene bolj zanima, kaj počne državni denar v žepih verskih grup
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

Gregor P> upam, da veš, da jo Avstrijci niso napisali sami

Vem. Tudi ti menda veš, da se ta beli po vojni niso sami pobil?

Gregor P> Na še citat, ali dva za lažje spanje;)

Ne razumeš. Jaz ti pravim, da so Albanci eni najbolj vernih ljudi v južni evropi, ti pa meni nakladaš o Enverju. Ne bo šlo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Gregor P ::

Edini, ki nakladaš, si tukaj ti:8) Ne poznaš dobro zgodovine oz. si jo prikrajaš po svoje (ne glede na podane vire), daješ povsem nerelevantne primere, ki so sploh kontra tvojim trditvam in potem začneš preobračati vse skupaj (a se ti še vedno ne izide; potem te seveda kot vedno "noben ne razume") ... poleg tega pa po vojni brez sojenja niso pobili samo ta "bele" (kar je mimogrede zelo nespoštljivo do ostalih nesrečnih nedolžnih žrtev, ki niso bili povšeči tedanjemu režimu) :'(
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

jype ::

Ne. Če bi "državni ateizem" albanske komunistične partije imel kakršnokoli zvezo z versko pripadnostjo Albancev, danes ne bi bilo več kot 90% Albancev samooklicanih muslimanov.

Dejstvo je, da so celo pod planskim gospodarstvom in stalinističnimi metodami Albanci napredovali hitreje, kot bi pod "avstrijsko versko šolo".

Če te zanima, kako je to videti, si lahko ogledaš fašistična obdobja Argentine, ki si je sama pisala "državne pogodbe".

Gregor P ::

Vidim, da bi se rad oddaljil od tvojega komentarja s katerim si pravzaprav začel vse skupaj:

jype je izjavil:

Gregor P> misliš tako kot
Ne, ne mislim tako. Če ne bi bilo tega, čemur ti praviš "samo še ena vera", bi bila naša država podobna Albaniji, samo malce bolj zaostala.

... če prav razumem, se nanašaš na moj komentar, ki se nanaša na tvojega:

Gregor P je izjavil:

jype je izjavil:

Zresnite se že enkrat in resno podvomite v svojo mafijsko ustanovo, svojo vero in svoj gnil in usmrajen moralni temelj, ne pa da je treba zaradi vaših muh trpljenje zaradi primitivizma vlačit v 21. stoletje.
... misliš tako kot so zdrav temelj na tisoče nedolžnih od režima (prav tako "mafijske ustanove") na podlagi ideologije (praktično "vere") pobitih Slovencev po vojni ter nato kraji premoženja; temelji na katerih gradimo državo še dandanes (glej uporabo totalitarnih simbolov na državnih proslavah ipd.)

... "praktično 'vere'" se torej nanaša na totalitarno ideologijo naše nekdanje "komunistične" diktature, ti pa si potem dejal, da bi brez nje, bila naša država podobna državi Albaniji; vendar Albanija je bila tudi/ravno zaradi "komunistične" ideologije diktatura in po tvojem "zaostala" (ter je vprašanje, kje bi bila dandanes brez komunističnega totalitarnega režima)?!?

Zato sem rajši podal dosti boljši primer Avstrije, ki se je brez naci, ali komi ideologije (v enakem časovnem obdobju; le da še s slabšim začetnim stanjem) izvrstno pobrala in je še dandanes pred nami; zato sem pač izrazil močan dvom, da bi brez komi ideologije naša država (t.j. RS) bila še bolj zaostala; ali povedano drugače, država Albanija je zares slab primer (tudi sicer ne moreš kar tako mešati časovno različna zgodovinska obdobja):8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Looooooka ::

bluefish je izjavil:

Mr.B je izjavil:

A se ni nekdo hvalil da je absolutni rekorder JJ :
Število zaposlenih v javnem sektorju zraslo v mesecu dni za 860 : Notranji minister Gregor Virant pravi, da bo treba "bolj pritisniti" in začeti število zaposlenih bolj zniževati
Znaš brati samo udarne naslove?

Minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant pojasnjuje, da sprememba z aprila na maj v bistvu ne predstavlja povečanja števila zaposlenih, ampak odraža izplačilo večjega števila nadur, ki jih prej ni bilo mogoče izplačati, so bile pa iztožljive. Po Virantovih besedah je bilo tega največ v kliničnem centru.

Virant naj se cimprej spoka iz politike. Nazadnje so priznali, da je treba zaposlenim v zdravstvu(tistim, ki so tam ze 20+ let in dejansko vedo vse kar zdej ucijo na visji soli) izplacati visje place. Zdaj so se enostransko odlocili, da ta dogovor ne velja in so vsem tem ljudem poslali papirje, ces da naj podpisejo dogovor o vracilu tega denarja. Pricakujejo, da jim bo folk zdej iz zepa vrnil tudi po 10.000 eur. Ker pa tega denarja ljudje niso ukradli in NI bilo narobe izracunano(tako kot so to zajebali na ministrstvu leto ali 2 nazaj) zdaj upajo, da je folk dovolj neumen, da jim bo celo podpisal te "dogovore" preden si sindikati ne omislijo odvetnika in tozijo Viranta oziroma tiset, ki so meli karkoli tle zravn.
In to je lep dokaz, da je nasa drzava totalno v pizdi zaradi politike. Pa ce je na oblasti JJ, Zoki al pa papiga iz Juzne Afrike. Podpises en dogovor in cez par mesecev je vreden nic, ker si novi ministri dovolijo vse za nazaj lepo zbrisati.
Dejansko bi drzava delovala enako, ce bi pri vsakem zakonu lepo metali kocke. Kdor vrze vec, zmaga.

Karaya 52 ::

Ne vem zakaj se niso podpisali dokumenta, ki bi koncal krizo.

jype ::

Gregor P> ... "praktično 'vere'" se torej nanaša na totalitarno ideologijo naše nekdanje "komunistične" diktature, ti pa si potem dejal, da bi brez nje, bila naša država podobna državi Albaniji;

Tako je.

Gregor P> vendar Albanija je bila tudi/ravno zaradi "komunistične" ideologije diktatura in po tvojem "zaostala" (ter je vprašanje, kje bi bila dandanes brez komunističnega totalitarnega režima)?!?

Ne. Albanija je pod komunistično diktaturo strahotno napredovala v primerjavi z bedo, ki je izvirala iz verske indoktrinacije. Da je danes tam, kjer je, se ima zahvaliti izključno temu, da so ljudje tam še vedno globoko verni (čemu so, je vsekakor debata za drugo temo).

Gregor P> Zato sem rajši podal dosti boljši primer Avstrije, ki se je brez naci, ali komi ideologije

Ne, ni se. Avstrija je, če ti veš ali pa ne, doživela znaten del izvensodnih povojnih pobojev, ki so jih izvedli zavezniki. Kakšno je bilo stališče okupacijskih oblasti do vere in cerkve, kako so osnovali povojno Avstrijo in čemu ta danes ni več tako verna, kot je bila pred vojno, ti pa očitno ne bo nikoli jasno, ker imaš ideološko blokado, ki ti onemogoča videti in razumeti dejstva, kadar so v nasprotju s tvojo vero.

T-h-o-r ::

itt: ljudje, ki nimajo pojma, kakšna je bila albanija pred 1945
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zagor_tenay ::

Albanija je pod komunistično diktaturo strahotno napredovala v primerjavi z bedo, ki je izvirala iz verske indoktrinacije.


v čem pa je napredovala za časa enverja hoxe? v gradnji bunkerjev po celi državi?

važno, da so muslimane in kristjane zapirali, pa je to za tebe super sistem

Kakšno je bilo stališče okupacijskih oblasti do vere in cerkve,


nič drugačno kot za časa marije terezije.

Avtrija je postala manj verna po naravni poti, ne pa z rdečim banditskim nasiljem in prislilno indoktrinacijo, kot to ti zagovarjaš.

jype ::

Zagor_tenay> v čem pa je napredovala za časa enverja hoxe? v gradnji bunkerjev po celi državi?

Tudi, ja. Čeprav se lahko strinjamo, da so bunkerji odveč, je Albanija prvič postala pismena država z omembe vredno industrijo šele pod komunistično oblastjo. Verski in fevdalni voditelji predvojne Albanije so imeli raje prebivalstvo, ki v srednjeveški bedi iz zemlje napraska preživetje, medtem ko so se pogajali o fašistični podpori, ki je ohranjala režim pri življenju.

Zagor_tenay> nič drugačno kot za časa marije terezije.

Bo treba mal preštudirat tole, ker se tako temeljito motiš, da je žalostno.

Zagor_tenay> Avtrija je postala manj verna po naravni poti, ne pa z rdečim banditskim nasiljem in prislilno indoktrinacijo, kot to ti zagovarjaš.

Ne zagovarjam nobenega nasilja, je pa dejstvo, da ga na "naravni poti" Avstrije ni prav nič manjkalo - nasprotno.

Gregor P ::

Ti o Avstriji nimaš pojma, samo tako mimogrede, Albanijo si pa prav nesrečno prinesel v temo in ti ruši koncept, obenem pa zagovarjaš hudo zatiranje in poboje naroda, ki ga je povzročilo komunistično nasilje tudi tam.:'(
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Karaya 52 ::

"Socialni inzenirji" so sumljivi tipi. Priporocam varno distanco.

Fritz ::

Gregor P je izjavil:

Ti o Avstriji nimaš pojma, samo tako mimogrede, Albanijo si pa prav nesrečno prinesel v temo in ti ruši koncept, obenem pa zagovarjaš hudo zatiranje in poboje naroda, ki ga je povzročilo komunistično nasilje tudi tam.:'(

Napiše nekdo, ki se mu je zapisalo slednje:

Gregor P je izjavil:


Zato sem rajši podal dosti boljši primer Avstrije, ki se je brez naci, ali komi ideologije (v enakem časovnem obdobju; le da še s slabšim začetnim stanjem) izvrstno pobrala in je še dandanes pred nami; zato sem pač izrazil močan dvom, da bi brez komi ideologije naša država (t.j. RS) bila še bolj zaostala; ali povedano drugače, država Albanija je zares slab primer (tudi sicer ne moreš kar tako mešati časovno različna zgodovinska obdobja):8)


Ob tem gre omeniti, da je v totalitarni socialistični Jugoslaviji, z izjemo povojnih pobojev, le redkokateri oporečnik bil obsojen na smrt in se je kazen dejansko izvršila. V obdobju sovladja Rimskokatoliške cerkve z fevdalno gospodo pa je bilo izražanje oporečništva življenjsko nevarno nekaj stoletij.

Na koncu pa lahko še zaključim z dejstvom, da je fašizem nastal kot posledica vse večje moči socialističnih in komunističnih idej, te pa so postale priljubljene ravno zaradi nečloveškega kapitalizma in njegovih kriz. Za elitami ekstremne desnice je vedno stal veliki kapital, saj je z vso močjo podpiral vse kar je ohranjalo obstoječe stanje in je imelo enako ideološko privlačnost za množice kot komunizem. Je pa res, da se je ta moč bistveno zmanjšala, ko sta fašizem ali komunizem prevzela vajeti oblasti.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

Gregor P ::

Kaj se mi je zapisalo? Avstrija je po drugi svetovni vojni pod 10-letno okupacijo in nato sama naprej napredovala dosti bolje kot komunistična Slovenija, to je pač dejstvo.

Aha, povojni poboji so torej le izjema, pač se zgodi;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

jype ::

Gregor P> Kaj se mi je zapisalo? Avstrija je po drugi svetovni vojni pod 10-letno okupacijo in nato sama naprej napredovala dosti bolje kot komunistična Slovenija, to je pač dejstvo.

Poleg tega, da Slovenija ni bila niti k od komunistične, tudi drži, da je bilo v deset letni okupaciji Avstrije storjeno marsikaj, da se po vojni ne bi slučajno spet pojavil kak blut und boden tip, ker bi to pokvarilo načrt, ki ga je zahodni del zaveznikov imel z Avstrijo.

Ne da bi Gregor P to vedel, on raje zagovarja krvno maščevanje, poboje čarovnic, mučenje in umore v imenu boga in tako dalje in tako dalje, vse do perma.

Gregor P> Aha, povojni poboji so torej le izjema, pač se zgodi;((

Niso izjema. Zgodili so se vedno, brez izjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Aston_11 ::

Kar sem do sedaj srečal, je bil samo en RKC zagovornik prepričan v velika dela domobrancev, ki je trdil, da so povojni poboji zgolj slovenski izum. Omemba vichiya in tega, kar so francozi naredili svojim koloborantom, ali pa nizozemci, na to niso bili imuni niti Nemci do svojih vojakov, ki so se z oprano glavo vračali iz Rusije, itd. itd. - ni prinesla rezultatov. Posledica je bila zgolj trditev, da nihče ni svojih ljudi pobijal. Razen nas itak, domobranci pa so samo partizane, kar je menda ok.

Fritz ::

Gregor P je izjavil:

Kaj se mi je zapisalo? Avstrija je po drugi svetovni vojni pod 10-letno okupacijo in nato sama naprej napredovala dosti bolje kot komunistična Slovenija, to je pač dejstvo.

Aha, povojni poboji so torej le izjema, pač se zgodi;((

Če bi kaj bral moje zapise tod in drugod, bi ti bilo jasno, da najostreje obsojam povojne poboje kot zločin in svinjarijo a ker niso del teme, teh zadev vsakič posebej ne elaboriram. Vsekakor pa povojni poboji v ničemer ne opravičujejo zločina izdaje in kolaboracije (velja seveda tudi obratno).

Avstrija, kot nekdanji center imperija, je že pred 2. sv. vojno bila na bistveno višji ravni kot Slovenija.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Massacra ::

Fritz -> Avstrija, kot nekdanji center imperija, je že pred 2. sv. vojno bila na bistveno višji ravni kot Slovenija.

Avsrijska vladarska hiša Habsburžanov je bila od Maximilijana I. (Maximilian I, Holy Roman Emperor) @ Wikipedia največja vladarska rodbina na svetu!

Kaj se sploh tukaj dela primerjave med Slovenci od nastanka kraljevine SHS do danes in Avstrijo? Primerjate sekvojo in brinov grm morda?

jype ::

Ma un je neki obseden s komunisti in jih povsod vidi.

Najbrž ma tazga župnka.

Na to, da je večino od slabih dveh milijonov Avstrijcev in Nemcev po koncu vojne pobil Eisenhower, medtem ko je v sovjetskem ujetništvu večina preživela do poznih petdesetih, ko so se vsi vrnili v Nemčijo, si pa sploh pomisliti ne drzne.

Fritz ::

jype je izjavil:

Ma un je neki obseden s komunisti in jih povsod vidi.

Najbrž ma tazga župnka.

Na to, da je večino od slabih dveh milijonov Avstrijcev in Nemcev po koncu vojne pobil Eisenhower, medtem ko je v sovjetskem ujetništvu večina preživela do poznih petdesetih, ko so se vsi vrnili v Nemčijo, si pa sploh pomisliti ne drzne.

Podatki o milijonu plus nemških vojnih ujetnikov, ki naj bi pomrli v zavezniških taboriščih za vojne ujetnike so fake (če si slučajno ravno te imel v mislih).
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Matako ::

Fritz je izjavil:


Podatki o milijonu plus nemških vojnih ujetnikov, ki naj bi pomrli v zavezniških taboriščih za vojne ujetnike so fake (če si slučajno ravno te imel v mislih).



To še ne pomeni, da niso uporabni za nabijaško (biciklistično?) "argumentiranje" - sploh v temi, ki naj bi se nanašala na... slovensko vlado letos?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

jype ::

Fritz> Podatki o milijonu plus nemških vojnih ujetnikov, ki naj bi pomrli v zavezniških taboriščih za vojne ujetnike so fake (če si slučajno ravno te imel v mislih).

Nope. Je sicer cel kup fake razlag o tem (da je Eisenhower sovražil Nemce in takšne neumnosti), pomrli pa so, dokumentirano in zagotovo.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Fritz ()

Gregor P ::

jype je izjavil:

Gregor P> Kaj se mi je zapisalo? Avstrija je po drugi svetovni vojni pod 10-letno okupacijo in nato sama naprej napredovala dosti bolje kot komunistična Slovenija, to je pač dejstvo.

Poleg tega, da Slovenija ni bila niti k od komunistične, tudi drži, da je bilo v deset letni okupaciji Avstrije storjeno marsikaj, da se po vojni ne bi slučajno spet pojavil kak blut und boden tip, ker bi to pokvarilo načrt, ki ga je zahodni del zaveznikov imel z Avstrijo.

Ne da bi Gregor P to vedel, on raje zagovarja krvno maščevanje, poboje čarovnic, mučenje in umore v imenu boga in tako dalje in tako dalje, vse do perma.

Upam, da slučajno ne boš presenečen nad dejstvom, da ima RKC v Avstriji (v 20. stoletju) ravno zaradi nacijev manjši vpliv kot bo ga imela sicer.:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

T-h-o-r ::

Gregor P je izjavil:

Ti o Avstriji nimaš pojma, samo tako mimogrede, Albanijo si pa prav nesrečno prinesel v temo in ti ruši koncept, obenem pa zagovarjaš hudo zatiranje in poboje naroda, ki ga je povzročilo komunistično nasilje tudi tam.:'(

pred 1945 so albanci živeli na ravni kamene dobe, s 1945 so dojeli koncept države
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Massacra ::

Gregor P je izjavil:

jype je izjavil:

Gregor P> Kaj se mi je zapisalo? Avstrija je po drugi svetovni vojni pod 10-letno okupacijo in nato sama naprej napredovala dosti bolje kot komunistična Slovenija, to je pač dejstvo.

Poleg tega, da Slovenija ni bila niti k od komunistične, tudi drži, da je bilo v deset letni okupaciji Avstrije storjeno marsikaj, da se po vojni ne bi slučajno spet pojavil kak blut und boden tip, ker bi to pokvarilo načrt, ki ga je zahodni del zaveznikov imel z Avstrijo.

Ne da bi Gregor P to vedel, on raje zagovarja krvno maščevanje, poboje čarovnic, mučenje in umore v imenu boga in tako dalje in tako dalje, vse do perma.

Upam, da slučajno ne boš presenečen nad dejstvom, da ima RKC v Avstriji (v 20. stolfcetju) ravno zaradi nacijev manjši vpliv kot bo ga imela sicer.:|


Tvoj "kot bi ga imela sicer" je zelo vprašljivi! Namreč:

Manjši vpliv ima že vse od Karla VI (očeta Marije Terezije) pod Habsburžani!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Massacra ()

T-h-o-r ::

marija terezija in jožef ii. sta nagnala jezuite, uvedla državne šole, nacionalizirala mnoge cerkvene posesti in spremenila samostane v šole
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

Gregor P> Upam, da slučajno ne boš presenečen nad dejstvom, da ima RKC v Avstriji (v 20. stoletju) ravno zaradi nacijev manjši vpliv kot bo ga imela sicer.:|

Ojej, a res? Jaz sem pa po neumnosti mislil, da je to zaradi komunistov.

ZaphodBB ::

T-h-o-r je izjavil:

marija terezija in jožef ii. sta nagnala jezuite, uvedla državne šole, nacionalizirala mnoge cerkvene posesti in spremenila samostane v šole

Ampak sta bila še vedno kristjana in s tem po tvoje debila. Kali?

Fritz ::

jype je izjavil:

Fritz> Podatki o milijonu plus nemških vojnih ujetnikov, ki naj bi pomrli v zavezniških taboriščih za vojne ujetnike so fake (če si slučajno ravno te imel v mislih).

Nope. Je sicer cel kup fake razlag o tem (da je Eisenhower sovražil Nemce in takšne neumnosti), pomrli pa so, dokumentirano in zagotovo.

Huh, po nesreči pritisnil predlagaj izbris. Sorry.

Bi rad videl to dokumentirano, ker sem zgodbo raziskoval in na trem ni bilo nič oprijemljivega. Pa tudi izginotje milijon+ ljudi ne moreš kar tako skriti, bi se že oglasile družine teh žrtev iz Nemčije pa jih nekako ni videti.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Okapi ::

Other Losses @ Wikipedia

Milijon umrlih v zavezniških taboriščih je sicer sigurno pretirana številka, jih je pa bilo nedvomno veliko več, kot priznajo Američani. Ti so recimo uradno poročali o umrljivosti, ki naj bi bila v taboriščih manjša od takratne umrljivosti v ZDA med civilnim prebivalstvo, kar zagotovo ne drži.

Leta 1950 je imel nemški Rdeči križ seznam več kot milijon znanih vojnih ujetnikov, za katerimi so izgubili sled. Po "naključju" so Američani uničili celoten arhiv vojnih ujetnikov. Rusi recimo imajo shranjeno dokumentacijo za prav vsakega ujetega nemškega vojaka.

Skratka, kjer je dim, je tudi ogenj.

O.

Fritz ::

Znotraj tega linka pa si gre prebrati tudi Criticism of Other Losses

Pri nas so na skrivaj pobili čez 100.000 ljudi pa so sledi vsepovsod po Sloveniji, ljudje so o tem leta govorili itn. tam pa naj bi jih v enem kratkem obdobju izstradali skoraj milijon pa nikjer ni trupel, okostij, združenj svojcev ipd. In to v režimu, ki je vsaj tedaj bil mehkejši od socialistične diktature v Jugoslaviji.

Ravno tako je opaziti v Sloveniji načrtno prenapihnjene številke povojnih pobojev v Franciji. Zdi se mi, da skušajo nekateri zmanjšati pomen povojnih pobojev pri nas, češ to je splošna praksa. Ne, ni splošna praksa. Klanje in pobijanje ljudi je zverinsko, grdo in umazano in tega se ne da narediti finega pa če se po trepalnicah mečeš.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

IQ42 ::

Vae Victis!
I have learned from my mistakes
and I am sure I can repeat them exactly.

T-h-o-r ::

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

marija terezija in jožef ii. sta nagnala jezuite, uvedla državne šole, nacionalizirala mnoge cerkvene posesti in spremenila samostane v šole

Ampak sta bila še vedno kristjana in s tem po tvoje debila. Kali?

imela sta predstavo o svoji božanski pravičnosti in večvrednosti, bila sta spočeta skozi stoletja incesta - seveda sta bila debila
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

Okapi ::

Ravno tako je opaziti v Sloveniji načrtno prenapihnjene številke povojnih pobojev v Franciji.
Tako kot si tudi ti napihnil številko "čez 100.000".

Drugače pa, če misliš, da je 1000 pobitih manjši zločin od 10.000 pobitih, se žal motiš.

O.

jype ::

Fritz> pa nikjer ni trupel, okostij, združenj svojcev ipd.

Seveda so združenja svojcev, seveda je dokumentacija in seveda so ljudje po vojni dobro poznali taborišča ob Renu, kamor se je zaprlo vsakogar, ki je po kapitulaciji pribežal domov iz nemške vojske in se javil pri okupacijskih oblasteh. Da trupel ni je neumnost - pokopana so v masovnih grobiščih točno tam, kjer so ljudje umrli: Rheinwiesenlager @ Wikipedia

Razen v primeru, da si imel zveze in si lahko šel delat povojno obnovo.

ZaphodBB ::

T-h-o-r je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

marija terezija in jožef ii. sta nagnala jezuite, uvedla državne šole, nacionalizirala mnoge cerkvene posesti in spremenila samostane v šole

Ampak sta bila še vedno kristjana in s tem po tvoje debila. Kali?

imela sta predstavo o svoji božanski pravičnosti in večvrednosti, bila sta spočeta skozi stoletja incesta - seveda sta bila debila

Ti se meni zdiš, kot da si iz prvega kolena incesta.

Fritz ::

jype je izjavil:

Fritz> pa nikjer ni trupel, okostij, združenj svojcev ipd.

Seveda so združenja svojcev, seveda je dokumentacija in seveda so ljudje po vojni dobro poznali taborišča ob Renu, kamor se je zaprlo vsakogar, ki je po kapitulaciji pribežal domov iz nemške vojske in se javil pri okupacijskih oblasteh. Da trupel ni je neumnost - pokopana so v masovnih grobiščih točno tam, kjer so ljudje umrli: Rheinwiesenlager @ Wikipedia

Razen v primeru, da si imel zveze in si lahko šel delat povojno obnovo.

Aha, in dokazi so, kje že? Če ne za milijon, vsaj za 100.000 žrtev?

@ Okapi
Moja trditev o več kot 100.000 žrtev povojnih pobojev ni nikjer dokazana. Samo slovenskih domobrancev naj bi pobili čez 14.000 (s strani zgodovinarjev dokaj natančna številka), hrvaških in srbskih kvizlingov pa je bilo bistveno več. Ker gre za pripadnike različnih enot in narodov, ni enotno raziskane številke, konec koncev pa tudi grobišča niso raziskana saj so npr. Barbara rov po odkritju zapečatili. Dokumentiranih grobišč je v Sloveniji čez 600, številke o številu žrtev pa se gibljejo od 50 tisoč pa čez 200 tisoč.

In ne, noben umor človeka ni nič manj zločin, ne glede na to, kolikokrat ga ponavljaš. Vsak umor človeka je zločin, ne glede na to ali ga storijo 'naši' ali 'njihovi'.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

T-h-o-r ::

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

marija terezija in jožef ii. sta nagnala jezuite, uvedla državne šole, nacionalizirala mnoge cerkvene posesti in spremenila samostane v šole

Ampak sta bila še vedno kristjana in s tem po tvoje debila. Kali?

imela sta predstavo o svoji božanski pravičnosti in večvrednosti, bila sta spočeta skozi stoletja incesta - seveda sta bila debila

Ti se meni zdiš, kot da si iz prvega kolena incesta.

pa jožef ii. je bil član prostozidarske lože, ti pa niso ravno pravoverni katoliki

also, trajalo je 1 dan, da je začel zapfod z osebnimi žalitvami, lulz
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

Gregor P ::

jype je izjavil:

Gregor P> Upam, da slučajno ne boš presenečen nad dejstvom, da ima RKC v Avstriji (v 20. stoletju) ravno zaradi nacijev manjši vpliv kot bo ga imela sicer.:|

Ojej, a res? Jaz sem pa po neumnosti mislil, da je to zaradi komunistov.
To so pač totalitarni sistemi, ki so med drugim zmanjšali vpliv RKC s tem, da so vsem brutalno in zločinsko kršili osnovne človekove pravice in svoboščine ... in to so režimi, ki jih ti hvališ in ceniš:'(
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

ZaphodBB ::

T-h-o-r je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

marija terezija in jožef ii. sta nagnala jezuite, uvedla državne šole, nacionalizirala mnoge cerkvene posesti in spremenila samostane v šole

Ampak sta bila še vedno kristjana in s tem po tvoje debila. Kali?

imela sta predstavo o svoji božanski pravičnosti in večvrednosti, bila sta spočeta skozi stoletja incesta - seveda sta bila debila

Ti se meni zdiš, kot da si iz prvega kolena incesta.

pa jožef ii. je bil član prostozidarske lože, ti pa niso ravno pravoverni katoliki

also, trajalo je 1 dan, da je začel zapfod z osebnimi žalitvami, lulz

Če nisi veren ne moreš v prostozidarsko ložo. To bi pa že lahko vedel. Intelektualc.

Mr.B ::

Albania 101 : Socialistični pristop 1950 do kolapsa
Ko se bo jeseni jype-ju usul socialistični sistem, se bo preselil raje v Albanijo. Je pa res da so to kar se sedaj dogaja v Sloveniji že sli v prejšnjem stoletju čez. Sedaj so globoko na Seskih, prijateljskih držav.

Tole so si pa grdi Amerji zamislili tam. No Kosovo, je samo nadaljevanje politike.
Bitnost samo oskrbe.

Sedaj bo pa Jype pokazal, sicer jasno zaplankanost Avstricev po gospodarski ravni.


PS IQ42 , timing ni problematičen, problematično je to, da se pripravi in postavi narod na kolena, potem pa naredijo "NAŠI" to kar so potem izvedli v Grčiji. No razen če misliš da so v Šoštanju, namesto tretje klase fosilnega goriva našli rudnik redkih kovin, pa vsak kmet JV od Maribora postavi vrtino žlahtnih plinov in rujne črne kaplice. Potem ap s čarobno paličico , vso obstoječo infrastrukturo iz časa Marije Terezije, in unih grdih okupatorjev postavimo v prvobitno stanje...PS prvi link o Albaniji si preberi, predvsem kako so kolapsirali, kot izvirni greh ki ga imamo tudi pri nas...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Mr.B> Sedaj bo pa Jype pokazal, sicer jasno zaplankanost Avstricev po gospodarski ravni.

Avstrijci so tako zaplankani, da je pri njih še vedno nemogoče zgraditi moderno hišo v starinski alpski vasici. Pri nas pač ne, ker je menda slabo vse, kar je "plansko".

Fritz> Aha, in dokazi so, kje že? Če ne za milijon, vsaj za 100.000 žrtev?

Joj, sori, ni jih, smo ponesreč uničl arhive, nije bilo namjerno, manjka samo dober milijon vojakov, za katerimi se je izgubila vsaka sled.

No, k sreči so vsaj vsi z vzhodne fronte natančno popisani in prešteti, tako da lahko precej natančno izračunamo, koliko jih zares manjka.

Gregor P> To so pač totalitarni sistemi, ki so med drugim zmanjšali vpliv RKC s tem, da so vsem brutalno in zločinsko kršili osnovne človekove pravice in svoboščine ... in to so režimi, ki jih ti hvališ in ceniš:'(

Brutalno in zločinsko kršenje človekovih pravic je verjetno zagotavljanje osnovne izobrazbe za vse, ne glede na spol in socialno zaledje, al kako?

Mislim, glede na to, da ti zagovarjaš RKC, ki se vztrajno trudi držat ljudi v temi, da ja ne bi mogli pogruntat, kako jim krvavi sfinkter, te verjetno motijo predvsem razlike med temi sistemi, tisto kar je enako, najbrž ni nek velik problem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

T-h-o-r ::

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

marija terezija in jožef ii. sta nagnala jezuite, uvedla državne šole, nacionalizirala mnoge cerkvene posesti in spremenila samostane v šole

Ampak sta bila še vedno kristjana in s tem po tvoje debila. Kali?

imela sta predstavo o svoji božanski pravičnosti in večvrednosti, bila sta spočeta skozi stoletja incesta - seveda sta bila debila

Ti se meni zdiš, kot da si iz prvega kolena incesta.

pa jožef ii. je bil član prostozidarske lože, ti pa niso ravno pravoverni katoliki

also, trajalo je 1 dan, da je začel zapfod z osebnimi žalitvami, lulz

Če nisi veren ne moreš v prostozidarsko ložo. To bi pa že lahko vedel. Intelektualc.


sorry, tu se pa ful motiš --> vsi člani morajo verovati v neko nadnaravno bitje, ni pa strogo predpisano kaj in kako naj to verovanje izgleda
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Fritz ::

jype je izjavil:


Fritz> Aha, in dokazi so, kje že? Če ne za milijon, vsaj za 100.000 žrtev?

Joj, sori, ni jih, smo ponesreč uničl arhive, nije bilo namjerno, manjka samo dober milijon vojakov, za katerimi se je izgubila vsaka sled.

No, k sreči so vsaj vsi z vzhodne fronte natančno popisani in prešteti, tako da lahko precej natančno izračunamo, koliko jih zares manjka.

Sorry ampak že samo masovna posilstva so bistveno bolje dokumentirana kot tole kar trdiš ti in še kdo. Morda imate celo prav vendar mi še nobeden ni odgovoril na vprašanje kako pobiješ milijon ljudi v nekaj mesecih tako, da se za njimi za vekomaj izgubi vsaka sled in to vojakov katerih družine so žive in na varnem. Malce težko se mi zdi, da bi milijon nemških družin bilo tiho o tem, da so njihovi sorodniki izginili po vojni.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()
««
140 / 279
»»