» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
4 / 279
»»

floyd1 ::

Jajo ali yupe. Hmm. Jupe bi preganjal katolike a hkrati delal džamijo, to mi ne diši zato dam glas Jajotu.

Od kot ti to? Domišljija ali le do konca osvojen Janšev besednjak?

bolkonsky ::

floyd1 je izjavil:

Jajo ali yupe. Hmm. Jupe bi preganjal katolike a hkrati delal džamijo, to mi ne diši zato dam glas Jajotu.

Od kot ti to? Domišljija ali le do konca osvojen Janšev besednjak?

Js bi reku da slednje :/

medenko ::

Jaklič spet ustavil rušenje

Sem vedel, da bi moral kupiti več kokic 8-O

bolkonsky ::

medenko je izjavil:

Mogoče ma pa dokaze, da je bazen stal ze 150 let nazaj na istem mestu, poslovni objekt je bil pa svinjak. Čudi me da še ni tole vse skupi zaradi "neznanih" razlogov pogorelo pa to....

Cervantes ::

medenko je izjavil:

Hja. Mogoće je pa zdaj čas za Rajkota?
;((

Gregor P ::

jype je izjavil:

Gregor P> In to je že prva težava, zakaj tudi ostalih ne boš dobil:|

Vseeno mi je. Moj cilj ni nobeno zbiranje glasov. Lahko predlagam rešitve, na vas pa je, da jih zavržete ali implementirate.

Nisem oblasti lačen politik, da bi mi bilo treba ugajati retardom, da bi prišel do svojega zadoščenja.
Ne, to je praktično politika izključevanja; nič novega na našem političnem trgu torej:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Daedalus ::

Tole zna biti zanimiva popotnica novi vladi. Očitno je TEŠ6 ena taka korupcijska zbrka.

Kanduti pravi, da s kazensko ovadbo zoper Tovšakovo še ni seznanjen, zato ne pozna vseh očitkov. Pravi pa, da kakor sam razume zadevo, so očitki res povezani z nepravilnostmi pri pridobivanju delavcev za gradnjo Teš 6. Več v članku Hilda Tovšak spet v vrtincu preiskav.

Zgodba pa ni celovita, pravi Kanduti. "Zadeva je nekje na začetku. Večjih materialnih koristi, kakor razumem, ni bilo, ker so kriminalisti zadevo ustavili nekje v fazi pogovorov," pravi. Na vprašanje, ali so bile kakšne podkupnine že izplačane, pravi, da je govora o "nekih manjših zneskih."
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

Gregor P> Ne, to je praktično politika izključevanja; nič novega na našem političnem trgu torej:8)

Tako je. Izključi se vse, ki motijo. Druge možnosti itak nimamo, sicer bi morali državo voditi na podlagi horoskopov, da bi bili ljudje zadovoljni.

(Vedno lahko kdorkoli predlaga karkoli, a ker mtosev in Ramon dekers in Mr.B in USS Nimitz v življenju še niso storili česa tako izjemnega, bodo pač po lastni izbiri izključeni. Kritizirajo seveda lahko kolikor želijo - te pravice jim nihče ne sme vzeti.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Truga ::

dstr17_ je izjavil:

Kakšni pa so to civilizirani pogledi na svet.

- upoštevanje človekovih pravic
- enakopravnost žensk
- razumevanje problema revščine
- uporaba znanosti za temelj odločitev
- upoštevanje pravne države
- zavest o okoljskih problemih

Pozabil si na separation of church and state.

Cerkev _mora_ delovati kot katerakoli druga privatna ustanova pri nas, nobenega razloga ni da ne. Ce hocejo subvencije, naj se prijavijo na razpise, ne kr tkole neki na pavsal. In prmejdus da morajo placvat davke na dobicke in premozenje.

Ramon dekers ::

Tako je. Izključi se vse, ki motijo. Druge možnosti itak nimamo, sicer bi morali državo voditi na podlagi horoskopov, da bi bili ljudje zadovoljni.

(Vedno lahko kdorkoli predlaga karkoli, a ker mtosev in Ramon dekers in Mr.B in USS Nimitz v življenju še niso storili česa tako izjemnega, bodo pač po lastni izbiri izključeni. Kritizirajo seveda lahko kolikor želijo - te pravice jim nihče ne sme vzeti.)

Prmejduš zato pa so volitve, da se takšnih izključevalnih klukcev ne postavi na vrh.

Ramon dekers> Prmejduš zato pa so volitve, da se takšnih izključevalnih klukcev ne postavi na vrh.

Mhm, narod ima rad nesposobneže, ki bi radi ugajali vsem, saj zato si volil Pahorja, ane?

Daedalus ::

Pri nas Vlada z nakazovanjem prispevkov na bypass račune oškoduje upnike Cerkve. Minister Žiga Turk pa zganja apologijo takega vedenja. Obenem pa novinarja, ki je zastavil popolnoma legitimno vprašanje, obtožuje antisemitizma. Nekak po logiki Černača, bi rekel.

Zmeden je tale Žiga. Še celo na status znanstvenika se sklicuje, lol. Da pa v takih razmerah o ločitvi Države in Cerkve ne moreš niti normalno razpravljati, je pa tudi jasno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mr.B ::

jype, sej sedaj so tapravi oziroma prihajajo tapravi... Bomo videli kako hitro bo JJ kriv. Usp se je že. Uau a zato uporabljaš simulacijo ptiča Noja z uporabo loopa z NOP operacijo te printline
(Vedno lahko kdorkoli predlaga karkoli, a ker mtosev in Ramon dekers in Mr.B in USS Nimitz v življenju še niso storili česa tako izjemne
. Drugega ti itak ne ostane s tvojo veličino.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B> jype, sej sedaj so tapravi oziroma prihajajo tapravi...

To trobite že odkar je Ivan padu, a se, kot je za vas običajno, tudi zdaj motite.

Prihajajo drugi. Nihče ne trdi, da so tapravi, le da so manj bolestni kot so ti, ki odhajajo. To je dobro, da je dovolj dobro, nas bodo pa morali šele prepričat (in jaz dvomim, da jim bo uspelo).

Mr.B> Drugega ti itak ne ostane s tvojo veličino.

Drugega kot kaj? Da pokažem na to, da je cesar gol? Mi ni nerodno, še zdaleč ne.

Ramon dekers ::

Mhm, narod ima rad nesposobneže, ki bi radi ugajali vsem, saj zato si volil Pahorja, ane?

Hej mi o volku, kaj pa s Turkovim premoženjem, baje da naj bi imel bajne vsote ki pa so kar naenkrat izginile? Kako da se takrat polemika ni zgrnila tudi proti Turku? Patetičen si.

Prihajajo drugi. Nihče ne trdi, da so tapravi, le da so manj bolestni kot so ti, ki odhajajo. To je dobro, da je dovolj dobro, nas bodo pa morali šele prepričat (in jaz dvomim, da jim bo uspelo).

Saj še ni konec, vprašanje časa je kdaj Ivan pride zopet na prestol. Uh to bo še veselo in boleče.

Drugega kot kaj? Da pokažem na to, da je cesar gol? Mi ni nerodno, še zdaleč ne.

Ne, posiljevanje s tvojimi idejami, gradnji džamij in preganjanje klerikov recimo.

Zgodovina sprememb…

bdoxx ::

jype čist tko pod kero ''smer'' se uvrščaš?
''levičar? desničar? sredina? leva sredina''? ?
levičar kot vidim nisi..., desničar še majn..., sredina nah. ostane leva-sredina?

Ramon dekers> Ne, posiljevanje s tvojimi idejami, gradnji džamij in preganjanje klerikov recimo.

Mene pa recimo moti tvoja ideja, da bi moral vse, ki niso krščeni, obredno zaklat.

maticko> ''levičar? desničar? sredina? leva sredina''? ?

Nič od tega. Treba si bo izmislit novo kategorijo, zaradi mene ji lahko rečete kar jypeizem (al pa trolizem, če se vam zdi primernejše). (Vsekakor je filozofsko zelo blizu skrajno liberalni anarhistični levici, torej 4chanu).

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Jurjevanje, zeleni jurij? ;)

U, ja, pa še EU sredstva za trajni razvoj pobereš, k si tok ekološko naravnan. Dobra ideja.

JanK ::

Nissan-GTR je izjavil:

Me zanima kakšna posebna rasa pa so Černač in druščina, v čem so njihove rasne značinosti drugačne od ostalih Slovencev?? So mogoče podobni azijcem, indijancem, mesticem, afričanom, kreolom... da jih lahko ločimo od ostalih prebivalcev te države???

Vcasih so jim rekli crnuhi. Preko luze in tukaj.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

T-h-o-r ::

Kot piše Dnevnik, je sodišče pošto v kabinet Janeza Janše dvakrat poslalo priporočeno, vendar predsednik vlade v odhajanju pošte obakrat ni dvignil. Zato so s sodišča poklicali v kabinet, kjer so jim naročili, naj jim prošnjo pošljejo po telefaksu. Ko so to res storili, je kabinet sodišče prijavil inšpektoratu za notranje zadeve in sodišče obtožil, da na nepravilen način pošiljajo vsebino zaupne narave.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

dstr17_ ::

Kje to piše?

T-h-o-r ::

žurnal, povzeto po dnevniku očitno
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Hayabusa ::

Kaj se ima sodišče iti neke čudne mehkužne pote in se prilagajati, saj gre za osebo, ki je dnevno v kabinetu vlade RS, kako potega procedura po ZUP je znano in če JJ ne dvigne se smatra da je dobil.Jaz bi mu nabil 5 jurjev kazni in ga dal za par dni na hladno zaradi očitnega nespoštovanja sodišča, gre za premiera RS in ne za nekega vaškega pijanca v Spodnjem Dupleku, zaboga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

bluefish ::

Razlika je le, da bi pijanca kaj hitro privlekli pred sodišče in ga strpali v keho ali pa mu naložili konkretno denarno kazen.
Ni kaj, pravna država v vsem svojem sijaju.

PaX_MaN ::

Z vročanjem preko telefaksa ni nič (kej preveč) narobe:
8. Vlaganje vlog po telefaksu je pri mnogih sodiščih prve stopnje ustaljena praksa, predvsem v primerih posredovanja nujnih sporočil ter pravnih sredstev, za vložitev katerih so določeni kratki zakonski roki. Tudi za vloge, ki so posredovane po telefaksu, velja drugi odstavek 87. člena ZKP, ki določa, da velja izjava, ki je vezana na rok, za pravočasno, če se tistemu, ki jo je upravičen sprejeti, izroči še pred potekom roka. V primeru vlaganja vlog po telefaksu, kjer posredovanje poštnega osebja ni potrebno, se kot čas izročitve šteje trenutek, ko vlogo prejme faks naprava.

Vrhovno sodišče ugotavlja, da ob procesnopravno relevantnih dejstvih, da je bil predlog ODT poslan tako obdolžencu, kot tudi odvetniški pisarni, kjer je zaposlena še ena odvetnica in bi v obravnavanem primeru zagovornik obdolženca, glede na stanje zadeve moral predvideti vložitev obtožnice in tudi odločanje o podaljšanju pripora, ter kolikor je sam odsoten priskrbeti ustreznega substituta, ter ob dejstvu, da gre za postopek v katerem so zakonski roki sorazmerno kratki in so se mu pisanja sodišča po telefaksu v obravnavani zadevi že vročala, ter ob upoštevanju predhodnega odstavka in dejstva, da je bil predlog vročen obdolžencu, navedena kršitev ni podana.

Povzeto po Dnevniku je pa narobe to, da so na tem sodišču sami nesposobni šalabajski:
Nepravilnosti, ki jih je ugotovil inšpektorat, se sicer nanašajo tako na samo pošiljanje telefaksa z oznako tajno kot tudi na pregled vpogledov v dokumentacijo, manko pooblastila sodnice (slednja bi morala od predsednice sodišča dobiti pooblastilo za določanje stopnje tajnosti podatkov, a je vseeno dokument označila z oznako tajno), ki je pošto pošiljala in podobno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

mtosev ::

Massacra je izjavil:

mtosev je izjavil:

bluefish je izjavil:

mtosev je izjavil:

an srečo je v SLO manj revščine kot v eastern europe.
Namesto, da bi stremeli k standardu zahodne ali severne Evrope, je po novem dovolj, če smo na boljšem kot na vzhodu?

Saj, o tem se je Mazzini že kar nekajkrat razpisal.
slovenija je trenutno na 84% EU povprečja, leta 2008/9 je bila 91%. smo kr blizu

Blizu koga ali česa smo? Poljske, Grčije, Portugalake? Ali morda Avstrije, Nemčije, Nizozemake...

Vedno bolj daleč smo. In samo na slabše gre...
najbližje smo malti. malta 85%, slovenija 84%. drugače pa si lahko več pogledaš tukaj:
Greece 79%
Hungary 66%
Poland 64%
Czech republic 80%
Croatia 61%
--
Austria 129%
France 108%
Germany 121%
Denmark 125%
Netherlands 131%
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/ta...
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

No, počasi pa se glede tega bližamo Grčiji. Ni ravno nekaj, s čimer bi se lahko hvalili.

grki leta 2009: 94%
slovenija 2009: 87%

grki so kr dosti več izgubili in še izgubljajo. za slovenijo se je padec ustavil pri 84% (2010 in 2011).

Bistvo je, da smo pod povprečjem, pa če se še tako tolažiš.

nikoli in nikdar nismo bili pri 100% in tud verjetno ne bomo prišli bolj daleč od 90-95%. druge države imajo dosti bolj urejene stvari in lahko zelo uspešne, mi nimamo doma (v državi) stvari urejene in to je pač to

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Saj, zato pa moja prvotna izjava še kako drži.

Cervantes ::

jype je izjavil:

Narod ima evidentno rad tudi nesposobneža, ki se trudi zameriti se vsem.

Po njegovem sem jaz komunajzar, levi fašist in zombi!

In tege tipca sem jaz volil l.2004! Idiot, idiot, idiot.

Never again!

:'(

No, jaz Pahorja sem volil. Še bi ga, ker je najmanjše zlo.

jaz pa bi volil viranta. podobno pošten ko pahor in malo bolj sposoben po občutku

Problem Viranta je, da je najprej rekel "OK" princu teme, zdaj pa še... Malo obilnejšemu princu teme.

Virant ve, da DL po vsej verjetnosti ne bo dobila dovolj glasov za sestavo vlade in se tako priklaplja drugim.

oldguy ::

bluefish je izjavil:

Virant ve, da DL po vsej verjetnosti ne bo dobila dovolj glasov za sestavo vlade in se tako priklaplja drugim.

Virant bi moral predvsem vedeti, kaj je njegova velika prednost pred konkurenčnimi strankami. Videli bomo, ali to tudi zares ve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

djordjevic ::

Najlaže je kritizirati iz opozicije, obenem pa tako nimaš niti najmanjšega vpliva oz. moči, da bi spravil skozi stvari, za katere se zavzemaš (oz. se zavzemajo volivci, ki so te izbrali).

Skratka, razumem, zakaj se DL pač pogaja z vsemi. Konec koncev je to tudi eden od njihovih adutov - sredinskost in pripravljenost na kompromise za dobro države.
No grave is deep enough to keep us in chains.

pahor je na čisto primernem mestu trenutno. je predsednik, virant pa bi bil dober kot PM. če bi bilo to trenutno stanje bi bilo verjetno še najboljše

Buggy ::

Virant je hinavec in to se je vedelo ze na zacetku. Politicni kockar in zdrahar. Teoretika Sustsica tudi upam da ne bo potrebno vec gledat, Zokija se manj, gospod Barbika pa upam, da bo se naprej tiho kot je bil dosedaj ker kar rece sedaj, ko ni vec predvolilnega boja je bruh, skoraj vecji kot populizmi pred volitvam-

Ne serji.

djordjevic je izjavil:

Najlaže je kritizirati iz opozicije, obenem pa tako nimaš niti najmanjšega vpliva oz. moči, da bi spravil skozi stvari, za katere se zavzemaš (oz. se zavzemajo volivci, ki so te izbrali).

Skratka, razumem, zakaj se DL pač pogaja z vsemi. Konec koncev je to tudi eden od njihovih adutov - sredinskost in pripravljenost na kompromise za dobro države.

S tem že vse v redu in prav. Vendar pa sta dve točki, od katerih nimajo odstopati za milimeter. Prva je liberalni ekonomski program, ki ne podpira nikakršnih lastništev raznih monopolističnih podjetij tipa Telekom in SŽ z izgovorom "nacionalni interes", druga pa ta, da ne gredo v vlado s PS, dokler Jankovič bodisi ne odstopi z vseh izvoljenih funkcij, bodisi ga ne vržejo iz stranke.

Ne moreš pa bit v koaliciji, pa mižat na obe očesi ob abotnostih, ki se jih grejo koalicijski partnerji (pri SDS politično kadrovanje, pri Zokiju pa verjetno "dodatni infrastrukturni projekti", glede na njegov MO).

oldguy, jype: Tako nekako, ja. Osebno bom počakal, da se zaključijo pogajanja, pa bomo videli, kako in kaj. Vnaprej ne mislim obsojati.

jype je izjavil:

Ne moreš pa bit v koaliciji, pa mižat na obe očesi ob abotnostih, ki se jih grejo koalicijski partnerji (pri SDS politično kadrovanje, pri Zokiju pa verjetno "dodatni infrastrukturni projekti", glede na njegov MO).

Ne, če želijo bit količkaj konsistentni, ne morejo biti. V nasprotnem primeru so pač zgolj še eni stolčkarji več.

Pa dobro, smo mi normalni sploh še?

Novemu direktorju ŠOU 5250 evrov plače

ZAKAJ tako visoka plača? Pa tako jebene visoke odpravnine, delavcu pa 500€ in odpravnino kaj 2000€?

9.3 vsi na proteste!

Svašta. Ker nekdo na odgovornem (ja, no, v teoriji) položaju zasluži veliko denarja, moramo na proteste?

Izredno odgovorno in nenormalno visoko donosno podjetje, se strinjam s tabo.

Amen, jype.

Who cares kako donosno podjetje je? Pomembno je le, kakšne so zahteve, kakšne so odgovornosti in kakšen denar je za to ponujen.

Če ustrezaš zahtevam v razpisu sem prepričan, da te bodo z veseljem sprejeli, če boš isto delo opravljal za minimalca.

BTW, 3k neto ni visoka plača za senior management position v katerikoli resni industriji. Tako mizerne plače imajo samo v javnem sektorju.

Zgodovina sprememb…

««
4 / 279
»»