» »

[Android] Prikaz podatkov iz podatkovne baze v activity

[Android] Prikaz podatkov iz podatkovne baze v activity

shadeX ::

Imamo X stran, ki ima search box in search gumb. Ko v search box napišemo nekaj, in pritisnemo search, nam spodaj izpiše rezultate pridobljene iz podatkovne baze. Zanima me če je mogoče narediti to v androidu, da pridobimo search result iz podatkovne baze v activity. Se pravi nekako tako:

1. Imamo EditText v androidu
2. Imamo search button v androidu
3. V EditText napišemo ključno besedo
4. pritisnemo search button
5. Izpiše rezultate iz baze v android.

A je to izvedljivo? (Recimo, da bi želel aplikacijo, ki izpiše search rezultate iz slotech iskalnika , če vpišemo noter določeno besedo)

KernelPanic ::

Seveda da je, z http requestom poklices php skripto na strezniski strani, ki pobere podatke, jih zapakira v json paket in ta json paket vrne android aplikaciji. To je eden izmed nacinov ...

Lp,
Marko

shadeX ::

Ja sam ubistvu moraš biti ti "lastnik" te php skripte najbrž?

Jaz sprašujem če bi recimo (dam primer), jaz lahko naredil aplikacijo v katero bi vpisal ključno besedo in aplikacija bi dobila podatke iz slo-tech podatkovne baze v kateri so shranjene teme na ključno besedo. ( kakor da bi tukaj na strani vpisal v iskalnik besedo in pritisnil gumb "išči". Zadetke pa bi dobil na telefon )

Upam da sem bil dovolj jasen z vprašanjem. :D

KernelPanic ::

Problem je, ker se na bazo ne mores povezati direktno iz Android OS, ampak podatke dobivas iz baze preko php skripte.

Lp,
Marko

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android - Začetnik

Oddelek: Programiranje
111775 (1100) hurlimannxt
»

[Android]Software Design vprasanje

Oddelek: Programiranje