Forum » Programiranje » [Android] Prikaz podatkov iz podatkovne baze v activity
[Android] Prikaz podatkov iz podatkovne baze v activity
shadeX ::
Imamo X stran, ki ima search box in search gumb. Ko v search box napišemo nekaj, in pritisnemo search, nam spodaj izpiše rezultate pridobljene iz podatkovne baze. Zanima me če je mogoče narediti to v androidu, da pridobimo search result iz podatkovne baze v activity. Se pravi nekako tako:
1. Imamo EditText v androidu
2. Imamo search button v androidu
3. V EditText napišemo ključno besedo
4. pritisnemo search button
5. Izpiše rezultate iz baze v android.
A je to izvedljivo? (Recimo, da bi želel aplikacijo, ki izpiše search rezultate iz slotech iskalnika , če vpišemo noter določeno besedo)
1. Imamo EditText v androidu
2. Imamo search button v androidu
3. V EditText napišemo ključno besedo
4. pritisnemo search button
5. Izpiše rezultate iz baze v android.
A je to izvedljivo? (Recimo, da bi želel aplikacijo, ki izpiše search rezultate iz slotech iskalnika , če vpišemo noter določeno besedo)
KernelPanic ::
Seveda da je, z http requestom poklices php skripto na strezniski strani, ki pobere podatke, jih zapakira v json paket in ta json paket vrne android aplikaciji. To je eden izmed nacinov ...
Lp,
Marko
Lp,
Marko
shadeX ::
Ja sam ubistvu moraš biti ti "lastnik" te php skripte najbrž?
Jaz sprašujem če bi recimo (dam primer), jaz lahko naredil aplikacijo v katero bi vpisal ključno besedo in aplikacija bi dobila podatke iz slo-tech podatkovne baze v kateri so shranjene teme na ključno besedo. ( kakor da bi tukaj na strani vpisal v iskalnik besedo in pritisnil gumb "išči". Zadetke pa bi dobil na telefon )
Upam da sem bil dovolj jasen z vprašanjem. :D
Jaz sprašujem če bi recimo (dam primer), jaz lahko naredil aplikacijo v katero bi vpisal ključno besedo in aplikacija bi dobila podatke iz slo-tech podatkovne baze v kateri so shranjene teme na ključno besedo. ( kakor da bi tukaj na strani vpisal v iskalnik besedo in pritisnil gumb "išči". Zadetke pa bi dobil na telefon )
Upam da sem bil dovolj jasen z vprašanjem. :D
KernelPanic ::
Problem je, ker se na bazo ne mores povezati direktno iz Android OS, ampak podatke dobivas iz baze preko php skripte.
Lp,
Marko
Lp,
Marko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android - ZačetnikOddelek: Programiranje | 1775 (1100) | hurlimannxt |
» | [Android]Software Design vprasanjeOddelek: Programiranje | 1913 (1733) | KernelPanic |
» | [Android]Vrnitev v "parent" activityOddelek: Programiranje | 1492 (1365) | KernelPanic |
» | [Android]Upper Banner vprasanjeOddelek: Programiranje | 2301 (2207) | KernelPanic |
» | Php In My sqlOddelek: Programiranje | 1827 (1576) | pivmik |