Forum » Mobilne tehnologije » Rootanje telefona
Rootanje telefona
Kolarks ::
Mene pa zanima kaj je to root, zakaj je treba telefon rootati, ali ga je res potrebno rootati preden naložiš novo verzijo os-ja gor?
Namreč imam samsung galaxy s3 in sem na verziji 4.0.4 in bi rad updejtal na 4.1.2, ker za moj operater (debitel) zgleda da ne bo updejtov zato bom naložil gor od Simobila. No pa me zanima, če je potrebno rootati telefon preden naložim ali lahko kar preprosto naložim preko odina gor?
Namreč imam samsung galaxy s3 in sem na verziji 4.0.4 in bi rad updejtal na 4.1.2, ker za moj operater (debitel) zgleda da ne bo updejtov zato bom naložil gor od Simobila. No pa me zanima, če je potrebno rootati telefon preden naložim ali lahko kar preprosto naložim preko odina gor?
Bolf3nk ::
če niti ne veš kaj je root, raje prepusti drugemu da ti "zrihta" zadevo, ker drugače imaš lahko hitro kos navadne plastike
Vem ka je root, vem da da neka dovoljenja aplikacijam, da lahko nalagaš nevem neke posebne aplikacije pa delaš več stvari z telefonom. Ampak a mora telefon biti nujno rootan, če hočem naložiti gor 4.1.2 verzijo?
JerryP ::
Če flešaš original Samsungov rom za to prej ni potrebno rootat. To lahko narediš preko programa Odin, potrebuješ pa še rom datoteko. Če si vešč angleščine, ti priporočam da poiščeš kakšen vodič, da se poučiš kako in kaj to poteka, ter glavno kaj lahko narediš če se ti telefon brickne. Ja telefon se med postopkom lahko tudi uniči, zato vse kar počneš je na lastno odgovornost.
Assass1n ::
Ne rabiš roota, če boš posodabljal preko računalnika. Rabiš rom, vrjetno želiš uradnega najdeš na sammobile.com ter program odin. Priporočam da odsurfaš na slo-android imaš gor navodila v slovenščini, katerih se držiš v piko pa nimaš kej zaj*bat.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Aha hvala. Zanima me, če ima mogoče kdo gor SIMOBILOV rom ali pa je imel pa kako je če vredo deluje? Ta rom: http://www.hotfile.com/dl/189517945/7db...
PDA: I9300XXELLA
Lp
PDA: I9300XXELLA
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung ACE 2 GT 18160Oddelek: Mobilne tehnologije | 1433 (1288) | Nermal |
» | Jelly bean 4.2Oddelek: Mobilne tehnologije | 4095 (2818) | mjolnir |
» | Samsung Galaxy S3 (pomoc glede nadgradnje)Oddelek: Mobilne tehnologije | 2498 (2103) | kamuee |
» | Izzid android-a 4.1.xOddelek: Mobilne tehnologije | 5881 (4650) | bdoxx |
» | Galaxy S3 firmwareOddelek: Mobilne tehnologije | 714 (649) | Kolarks |