» »

Glasba iz 80in 70ih 60ih vs današnja "moderna"

Glasba iz 80in 70ih 60ih vs današnja "moderna"

«
1
2 3

Unknown_001 ::

Evo in tu je moje vprašanje, ki se mi pojavlja že vrsto let. Kaj za boga je z današnjo glasbo. Dobesedno nič drugega več kot par akordov cigumigi gor in dol pa v računalnik vrženo, napol zmiksano in nekaj ponavljajočega zategovanja glasu za piko na i. Že od malega sem kar na veliko poslušal kakšne Led Zeppelin, Toto, Alphwille, A-HA, ABBA, potem Kim Wilde, Nena, Modern Talking, Riblja Čorba, Bjelo Dugme, Novi fosili, Srce, Pepel in kri... (pa še jih je) , zdj sem recimo spet na AC-DC, Bon Jovi in Whitesnake prešaltal. V glavnem ker sem tudi sam glasbenik opažam v delih teh in še ostalih izvajalcev tistega obdobja, neko izvirnost, lasten slog izvajalcev, ter melodije, ki res rade gredo v uho. Kaj je pa sedaj?


Ko sem se malo spoznal z internetom (nekje 7 razred osnovne šole (nisem imel interneta takrat še doma)), pa ko so sošolci si malo izmenjevali CD-je, sem si enega sposodil za foro, ker sem pač hotel bit na tekočem. No, ko sem zadeve malo sprobal me je dobesedno srat prijelo, CD je iz radia letel že v prve pol minute. Ko sem prvič poslušal Lady Gaga sem mislil, da se mi bo radio pokvaru od tistega njenega ponavlanja. Potem kruljenje pevk, rap(brez repa in glave) in remixi "starih"(berite večnih) skladb, s katerimi si še danes nekateri novodobni glasbeniki nabijajo priljubljenost in ego.

In tu vas jaz postavim pred vprašanje, ali imajo današnje skladbe sploh kakšno umetniško vrednost? Dejmo mal besedilo poslušat in bomo prec videli, da jih več kot pol opeva spolne nagnjenosti in depresijo v stilu, kaj sem žru za fruštek v ponedelk na primer .
Žalosti me to, da bolj kot je sam komad blesav, bolj je zanimiv + to, da se današnje "zvezdnice" dobesedno prav kurbirsko oblačijo za videospote samo zato, da si s tem pomagajo po lojtri plezat. V glavnem polomija od vsega. Mislim, da je današnja družba premalo kritična glede glasbe.

Kakorkoli, zaradi mene imajo lahko novodobni glasbeniki še take probleme, in še tako zbujajo pozornost (v stilu: kle sem, djte ovce vreščat no), pa še tako priljubljenost s strani družbe, mene boste našli na old school komadih in nikjer drugje, dokler se ne zresnijo.

Isto velja za Slovenijo, ki pa bolj ali manj "pali" na "jug", zaradi česar tudi radia več ne prižgem (za tist cigumigu, jst ne bom nivoja spuščal).


Mislim, da sem svoje povedal. Želim vam lep dan.
(sj se bom kj oglasil v temi)8-)

mailer ::

Hja, poglej si najbolj ogledan videoposnetek na Youtubu pa boš videl kam vse skupaj pelje. Vrhunskih pevk na svetu je mogoče 100 prav tako pevcev in skupin. Kaj je pa komu všeč pa tako ali tako vidiš po klikih. Je pa včasih res vse skupaj za skozlat. Tako vizuelno kot zvokovno.

Unknown_001 ::

Največji hec je, ko gledaš komentarje, ko 11 letni froc kritike zabija, da nimajo pojma, ker je pač pevka zanj več kot očitno bolj zanimiva kot komad in jo ima za boga.

mailer ::

Kritike oseb starih tam do 25-30 let lahko enostavno pozabiš. Res malo od njih je tistih, ki so tako razgledani, da poznajo več kot največkrat predvajane hite od recimo osnovne šole naprej. Sploh pa zdaj, ko je sicer vse dostopno preko interneta ampak nisi "in" če tistega kar sošolci poslušajo pa tebi ni všeč, na grobo povedano, da ne bo kdo narobe razumel.

Matija82 ::

Melodij, ki gredo lepo v ušesa je danes ogromno, najbrž več kot kdajkoli. Je pa hkrati tudi zasičenost večja in posledično težje odkrivanje.

Ni mi pa jasno kako gredo Modern Talking in Nena skupaj z Led Zeppelini. Nasplošno ima 80s pop malo umetniške vrednosti, še posebej kar se tiče tekstov.

Je pa res, da dvomim, da si se nekaj poglobil v iskanje glasbe, glede na to, da je tvoj komentar o rapu "brez repa in glave".

SL9MV-E5320 ::

@raptor f16

se strinjam, da so preveč napaljeni na današnjo glasbo, predvsem kakšne španske fore mi grejo že počasi na živce 8-O na radio 1 so pred kratkim to nonstop predvajali...

tale mi je všeč, mi včasih prav zapaše:

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Od "nove" (moderne) glasbe mi je všeč samo smoothjazz, pa še to recimo kakšno tretjino komadov. Ostali so preveč pop in niso več podobni jazzu.

Drugače pa ZAME je bila zadnja mojstrovina spisana leta 1999 od NOFX, The Decline. 18 minutni komad. Po tem, mi je redkokateri komad všeč.

Pa tudi zvok mi ni všeč - tudi če je besedilo dobro. (Temu se reče kompresija, a ne?*)

*rad poslušam kvalitetno glasbo, nisem pa audiofil oz. "audiofil".
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

black ice ::

Tudi sam sem ostal nekje v prejšnjem tisočletju, vsaj kar se glasbe tiče. Današnja komercialna glasba... ne vem no, vsako leto je hujše. Zdaj mi je postalo jasno zakaj je toliko živčnih modelov po klubih kjer vrtijo najnovejšo glasbo. :D

jype ::

Raptor F16> Kaj za boga je z današnjo glasbo.

Slabše droge.

black ice> Današnja komercialna glasba

Ni ti treba poslušat komercialne.

Še vedno se dobi odlična glasba, čeprav sodobna:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

thramos ::

Stara glasba je "sfiltrirana" skozi čas in so dobri komadi in bendi ostali na situ in so dobro poznani in jih ni težko najti.

Pri poplavi današnje produkcije je filtriranje veliko težje ... ampak zaradi večje količine je po mojem tudi več dobrih pesmi, samo najti jih je težko. Mogoče se motim, ampak verjetno je tudi takrat ko so izhajali (danes) legendarni albumi na vrhu lestvic kraljevala kakšna pop popevka.

No, določena komercializacija glasbe je očitna, ampak kot pravi jure se tudi danes še najdejo biseri.

gruntfürmich ::

jype je izjavil:

Raptor F16> Kaj za boga je z današnjo glasbo.

Slabše droge.

kar dosti resnice je v tem.:))
zanimivo glede glasbe v 60-70 letih je ta, da bolj kot jo poslušaš, bolj se ti zdi da se resnično moraš zadrogirat če jo še naprej želiš poslušat. enostavno je bila taka čudna glasba ta bi težko govoril o kvaliteti. učasih je bil folk na horsu, danes pa je na tabletah...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jype ::

Sej večina zanič glasbe iz tistega časa je že pozabljene.

Čeprav je bila narejena na praktično istih drogah.

driver_x ::

Jaz iz tistega časa poslušam predvsem drinking bende. Torej ni vse samo v drogi.

jype ::

Alko je ena najbolj zajebanih drog.

driver_x ::

Je, ampak se v teh letih ni bistveno spremenila.

jype ::

Ja, sej zato so drinking bendi še vedno tak crap.

gzibret ::

Raptor - čas gre naprej, in z njim tudi glasba. Da malo ilustriram (ne me vzet resno):

Cel čas sem poslušal Bacha, Debussy-ja, Gerschwina, malo Mozarta in Tschaikovskega, pa Bacha, pol pa sem dal v radijo Led Zeppeline, pa sem imel občutek, da se je zvočniška membrana strgala, tako je hreščalo. Pa cel čas so trajbali C-G-A-D lestvice, ritmika pa kar ena štanca, cel čas 4/4 takt. Dolgcajt ;)


Tudi danes se najde dobra glasba. Samo treba je zbežati iz mainstream radijo komadov (Antena, Radio1, MTV ipd). Predvsem heavy metal, in pa jazz so veliko napredovali, pa tudi razne bolj amientalne zadeve (psy trance ipd...).


edit - pa jypetu moram dati prev. Tudi v 60', 70' in 80' letih je bilo u über crapa. Kar danes poslušamo, je prestalo test časa. Crap je že pozabljen. Zato morda občutek, da so včasih delali same dobre komade.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Gokeiken ::

Še vedno je vse skupaj stvar okusa in okolje v katerem odraščaš.... sem skorajda prepričan, da če bi forumi obstajali pred 30 leti, da bi na tematiko glasbe bilo podobno, saj nekaterim tudi rock ni ustrezal itd.

Osebno še nisem slišal benda, reperja oz. skladatelje, kjer bi mi bil čisto vsak komad, ki ga naredi, všeč. Ponavadi imajo od 1 do n komadov dobrih, kjer je n nižje od maximuma njihovih skladb.

Gavran ::

Glasba je stvar duše oziroma občutkov. V prejšnjih časih je najprej nastala glasba, potem pa so iskali načine kako spraviti glasbo na trg. Danes pa producenti sforsirajo z intenzivnim marketingom en komad z nekim izvajalcem ki je prišel na nek šov talentov, potem pa je treba zapolniti CD in pripraviti glasbe za koncert. Vse gre na silo, posledica je kvaliteta tistega kar je mainstream. Drugi, kvalitetni pa zato ne pridejo do poslušalcev.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

marvin42 ::

Raptor F16: čez 30 let se ozri nazaj na leto 2013 in drugače boš gledal na vse skupaj. Ti povem iz prve roke, da smo v 80-ih, ki jih zdaj ti poveličuješ, razmišljali popolnoma enako kot ti zdaj.
Mostly Harmless

energetik ::

Raptor, jasno da slišiš praktično zaendrek glasbo, če poslušaš samo mainstream radio. V resnici tudi sedaj nastaja kar dosti izredno kvalitetnih komadov. Že če greš raziskovat, kaj vse obstaja v eni zvrsti (npr. metal), se lahko načudiš, kaj vse se spiše. Hkrati se čudiš, zakaj tega še nikoli nisi in ne boš slišal na kakšnem Radiu1.

[D]emon ::

There.




;)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

svenica ::

+1 na zgornji post. Čeprav se mi zdi primerjava lirike
malo ponesrečena. V vseh štirih je patetika brez vrednosti.

thramos ::

Gavran je izjavil:

Drugi, kvalitetni pa zato ne pridejo do poslušalcev.


Pasivnih sprejemnikov mainstreama.

Tisti ostali pa dandanes s pomočjo interneta najdemo svoj "najljubši band" v undergroundu nekega predmestja Samare. Beat that, 70ta!

Poldi112 ::

Gokeiken je izjavil:


Osebno še nisem slišal benda, reperja oz. skladatelje, kjer bi mi bil čisto vsak komad, ki ga naredi, všeč. Ponavadi imajo od 1 do n komadov dobrih, kjer je n nižje od maximuma njihovih skladb.


Očitno še nisi slišal, med drugim, za Cynic, Death in Dissection.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

jype ::

Pa Why:

slovenec_89 ::


To je to.

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

gzibret je izjavil:

Cel čas sem poslušal Bacha, Debussy-ja, Gerschwina, malo Mozarta in Tschaikovskega, pa Bacha, pol pa sem dal v radijo Led Zeppeline, pa sem imel občutek, da se je zvočniška membrana strgala, tako je hreščalo. Pa cel čas so trajbali C-G-A-D lestvice, ritmika pa kar ena štanca, cel čas 4/4 takt. Dolgcajt ;)

+1
K Bahu dodaj še Verdija, k Debusiju Ravela, h Geršvinu Respigija, k Mocartu in Čajkotu pa Betovna ... vmes vštuli še "našega" Malerja in pocukraj s kakimi cvetkami manj znanih avtorjev.
Od renesanse naprej gre muzika samo še navzdol. Film Idiocracy odlično karikira, kam to pelje ...

jype ::

Klasika je brezveze, tko k vse po keltskih koralih.

svenica ::

pegasus je izjavil:


Od renesanse naprej gre muzika samo še navzdol.


No, to je vseeno malo zapretiravana izjava.

black ice ::

jype je izjavil:


black ice> Današnja komercialna glasba

Ni ti treba poslušat komercialne.

Ja, tudi v današnjem času se najde še nekaj biserov (komentar na video).

Včasih se komerciali preprosto ne moreš izogniti (ne po lastni izbiri).

cekr ::

Razlika med starimi in novimi je samo v tem, da so se morali včasih kar konkretno pripraviti za snemanje.
Studio je bil drag. Treba je bilo najeti tudi druge glasbenike.
Nenazadnje; če je bil nekdo brez posluha, se zaradi dragega studia ni šel snemat.

Danes; danes lahko narediš spoliran posnetek doma za računalnikom z zelo malo vloženimi sredstvi. Seveda, če imaš znanje in vsaj malo posluha.
Za petje pokličeš sosedo, ki si jo slučajo ujel med petjem pod tušem. Naredita posnetek, malo spremeniš glas in hit je tu.
Seveda slednje velja, če poznaš koga na kakšnem radiu, ki ti tvoj skupek stalno predvaja.

S tem pa uničiš prave bisere med glasbeniki, ki ne morejo do medija.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Tear_DR0P ::

cekr je izjavil:

Studio je bil drag. Treba je bilo najeti tudi druge glasbenike.

aja. zato je Elvis snemanje svoje prve plošče plačal kar iz lastnega žepa.

poslušajte kar vam paše, plačajte avtorju kolikor hoče in nehajte tarnat.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

murmur ::

Unknown_001 je izjavil:


Kakorkoli, zaradi mene imajo lahko novodobni glasbeniki še take probleme, in še tako zbujajo pozornost (v stilu: kle sem, djte ovce vreščat no), pa še tako priljubljenost s strani družbe, mene boste našli na old school komadih in nikjer drugje, dokler se ne zresnijo.


Imas od Stockhausna do Kraftwerk, pa od zacetkov Detroita do npr. Aphex s se kar zelo fresh Ambient Works.
Torej si se lahko ze v 60/70/80 brez problema zadeval z masine elektro muzko na +- istem nivoju kot trenutno.
Se temu lahko rece old school? Ne. Bi moral it se bolj nazaj za old school, recimo na zacetek prej stoletja.

Aja, pa sranja je bilo podobno veliko kot trenutno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

Looooooka ::

Vsi majo polno rit vsega.
Za vecino "znanih" pevcev je dovolj, da nekdo v njih vidi joske, rit in doda autotune. Poof...milijonska pogodba pa tud ce so od tistega dne skoraj vsi komadi v smilu "look at me, i walk into a club everybody is looking at me la la la la got a golden dog in my jacuzzi, taking a shower with my diamond troll cause that's how i roll".
Vcasih pa za jest niso mel in so mogl cel mesec smrdet pa se drogirat...ja bemti boga, da v tem mescu niso sli cez tok sranja, da so mel za vsaj 1 soliden komad. Eno leto klosarjenja pa si mel legendarn cd.
Dons pa vsi na koki...ko bi bli vsaj na kksnih halucinogenih, da bi blo kj.
Ampak neeee....18 letni smrkavci, ki so streljanje vidl na xboxu bluzijo o nekem thug lajfu. Njihovi poslusalci jih pa branijo, ker si ZELIJO verjet, da je nekdo clo sel cez to kvai crno verzijo kavbojskega zivljenja.
Zdje grem pa nazaj Golica tv prizgat.
Mogoce bo kksn fin "komad" z joskami! :D

4kik4 ::

sej je velik dobre muske, sam mal je treba poiskat... edino če ti je všeč npr samo jugo rock, pol maš pa problem, ker take vrste glasbe res ne delajo več kaj dosti

če pa gledaš mtv... no ja pač pol se pa ne pritožuj nad izborom :D

jype ::

Looooooka> "look at me, i walk into a club everybody is looking at me la la la la got a golden dog in my jacuzzi, taking a shower with my diamond troll cause that's how i roll".

Whoa, here's $1mio for your first recording. Don't use the N-word.

Free Bird ::

Tudi sam menim, da je današnja glasba en navaden 'CRAP'! Govorim seveda o večini komadov, ki jih lahko slišimo na radiju. Dandanes je lahko glasbenik tako rekoč vsak, pa naj bo še tako brez posluha. Pač kupiš eno mešalno ploščo in MacBooka, 'zdownloadaš' par komadov in že lahko vrtiš glasbo po lokalih, se 'napihuješ' da si DJ. Včasih si moral znati igrati kak inštrument ali biti odličen pevec, da si uspel. Vložiti si moral veliko truda, denarja, časa. Saj ne rečem da danes ni treba, prav tako je ampak veliko manj! Pa tudi besedila so danes prava žalost, saj je kakih par postov gor slika, ki pove vse. Pa tudi moderni videospoti so katastrofa. Samo, da so not neke na pol gole dekline pa je glasba odlična. 'No offense' ampak se čudim, kako lahko sploh kdo posluša tole moderno stokanje in cviljenje, malo urejeno z računalnikom. Kje so časi dobrih starih skupin Led Zeppelin, Pink Floyd, Van Halen, Aerosmith, Whitesnake itd. :8)

Pa lep pozdrav!

jype ::

Kolk je povprečna muzika crap se vidi že po tem, da mene vprašajo "kje sem dobil tako dobro muziko", ko v trackerju v petih minutah nekaj naklikam skupaj (ker je to lažje, kot najti nosilca pravic poljubne primerne skladbe, kaj šele vprašat ga za dovoljenje).

Piston ::

primerjaš današnjo glasbo s glasbo, ki je definirala žanre (Led Zep, AC/DC ... ) malce sporna primerjava... samo ven iz mainstreama in najdeš kvaliteto, za katero sploh ne veš da obstaja...
Kawaaabangaaa

jype ::

Piston> samo ven iz mainstreama in najdeš kvaliteto, za katero sploh ne veš da obstaja...

Tako je. Vse polno je originalne, zanimive glasbe.

ZaLoMaT ::

Piston> samo ven iz mainstreama in najdeš kvaliteto, za katero sploh ne veš da obstaja...

+1
Zame vedno dober electro swing, primer: http://www.stereomood.com/song/26794

mihec87 ::

Čisto tako glasba je kot okus vsak ima svojega-vsak bik ima svoj štrik itd......Kako lahko negdo določi da tole je pa čisto zanič tista izpred par 10let je edino pravo, pa neko povzdigovanje da si nekaj več če poslušaš to dafq totalno egoistično ter bull..Če ti nekaj ni všeč ne poslušaj simpl-klasika mi ne potegne pa ne težim zato drugim. Izbire je dosti ne vem zakaj bi se silil z nečim če mi ni všeč...

Očitno smo pač v času 1tedenskih ali pa 1 dnevnih kvazi hitov ki se jih pozabi v roku pol leta(cough mtv cough)..Na daljši rok se vidi kaj se obdrži ter kaj odpade, tako kot je bilo pred par 10leti isto..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Unknown_001 ::

Sj ne rečem, da se danes ne najde dobre muzike, ampak v nos mi gre to posiljevanje zanič glasbe, ki jo namečejo na "Top" lestvice in jo moraš cel čas poslušat, pa gledat, kako narod nori ob tistem kruljenju, ki je zamazano z do amena nabitimi basi in elektro zvoki.

Kje pa kje najdem dober komad, ki je nastal v tem obdobju, vendar je preonesnaženo vse skupaj z smetmi, ki jih podprejo večinski mulci, ki ne vejo, kaj je glasba in pol je pet akordov gor in dol z malo uuuuuuuuuuuuuuuuuujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!! brez vsake pametne osnove že cool.
Zaradi takih smeti, je iskanje dobre glasbe težje, ker ti skos po glavi pelejo tista ponavljanja oh in sploh komadov, tako, da se od zmede raje zatekam k stari, glasbi, ki je tudi nekako ovrednotena. Ampak, ne bom pa rekel, da se umikam od svojih trditev, ker starejša glasba mi zelo dobro sede v uho.

murmur ::

Pa da ne pozabimo fenomenalnega Burial, pa Henkeja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

svenica ::

dokler še živi in deluje tom waits, nam ne bo hudega :P



ne, saj ne... dobre muske je res ogromno...
je pa zanimivo v tej temi videt, kako različne
so lahko definicije 'dobre' glasbe. Kar je za nekatere
kvalitetno, je za druge navadno over-sproducirano hipstersko sranje.

tukaj bi lahko nastala zanimiva debata,
kaj točno sploh definira 'kvaliteto' v glasbi...

+1 na burial pa hercules&love affair

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svenica ()

garamond ::

ZaLoMaT je izjavil:

Zame vedno dober electro swing,
Zame pa ponavadi odličen :P

The Player ::

Težko je govort o kvaliteti in smiselnosti glasbe, ker je enostavno preveč dejavnikov, ki vplivajo na to, zato je tudi težko dat komu prav (pa čeprav ima)

1. Velik dejavnik je stvar okusa, tuki boš zlo težko komu dopovedu, ker še vsak uber "slab" komad bo nekomu všeč
2. da današnja glasba ni umetnost? Vse je umetnost, še posebi dans, spomnte se Duchampovega pisuarja :D
3. kvaliteta glasbe pada zarad prevelkega nagona po preživetju in požrešnosti, kar vodi do tega da se dela za €€€ in ne za dušo
4. in še bi lah našteval

morte tut vedt, da v glasbi ni mainstreama in underground, obstaja le dobra in slaba glasba, ker obstaja tut slab underground

glasbo je tut treba dobro razumet, ker ni vsaka glasba za vsakega, zato tudi tako veliko sovraštva do določenih zvrsti (npr. rapa) ker ljudje ne razumejo pomena glasbe

Zanimiv je tudi to, da trendi, ki jih Raptor omenja v svojem prvem postu so dost stari, ki so očitno še zmeraj popularni. Ponavad je glasba padla na tak nivo že leta 2000 in sm mislu, da ljudje ne palijo več na take finte.

Npr. a se spomni kdo naše (na pol nage) Alje, ki je čez noč zaslovela, sedaj pa padla v zaton oz. se neki trudi da bi bla in?

Jemlite slabo glasbo kot izziv za iskanje boljše ;)

nekaj primerov kvalitetnega (sodobnega) rapa







kakšen je bil rap na začetku :D (70 in 80 leta)





kaj sem našel pred kratkim med zaprašenimi vinilkami

Grumf ::

Da ne boste samo ritmike nabijali :D
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.

Grumf ::

uh uh uh... pri ta-starih pa tole tudi ne sme manjkat...






Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Grumf ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Milenijska glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
9813000 (11377) Machete
»

*sodobna* glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5612668 (11161) Trololololol
»

Katero muziko poslušate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8211785 (8091) AmokRun
»

Rock glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
538148 (7000) Pebkac

Več podobnih tem