» »

[Podatkovni model baze] Shranjevanje dokumentov

[Podatkovni model baze] Shranjevanje dokumentov

PecenkA ::

Recimo, da imam model podatkovne baze z n tabelami. K vsakemu zapisu v teh tabelah bi rad pripel enega ali več dokumentov (pač ne vedno) v obliki povezav do datotek. Ali je bolje, da za vsako od teh tabel naredim svojo tabelo s povezavami do dokumentov, ali pa je v tem primeru sprejemljivo, da naredim eno tabelo za dokumente, v kateri je polje z imenom tabele kateri pripada dokument? Problem je, ker trenutno podatkovni model kaže na približno 80 tabel, pa bi rad zmanjšal količino dela.
  • spremenil: PecenkA ()

KernelPanic ::

Imas dve moznosti: da dokumente fizicno shrnjujes na disk in v bazi imas pot do le-teh. Prenasas jih lahko recimo v klient aplikacijo z https protokolom ali pa ftp (v mislih imej varnost), lahko pa imas dokumente shranjene v obliki BLOB fielda, vendar to ti bo po mojem skromnmem mnenju zelo otezilo morebiten prehod na drugo bazo!

Lp,
Marko

PecenkA ::

@KernelPanic
Uporabil bom pot do datotek. Drugače me pa zanima kakšno napako bi naredil, če bi imel samo eno tabelo z dokumenti za celotno aplikacijo, čeprav dokumenti pašejo na različne konce. Rad bi zmanjšal obseg dela. Namesto da delam n dodatnih tabel v obliki vzorci in vzorci_dokumenti, meritve in meritve_dokumenti...

KernelPanic ::

Ja razdeli si, v eni tabeli so tipi dokumentov (vzorci, meritve, specifikacije, ...), v drugi tabeli so podatki o dokumentih samih (id, ime, pot_do_dokumenta) in nazadnje imas se preslikovalno tabelo (kateri dokument pase v kateri tip). Dodas se koncnice (vezes jih na tip dokumentov) in voila, to je to ... Pametno je tudi, da na nivoju podatkovne baze same spises stored procedures za izmenjavo dokumentov samih z klientom.

Lp,
Marko

krneki0001 ::

V eni tabeli kreiraš 10 polj in enajsto polje, ki je BLOB. V prvih 10-ih imaš specificirano vse, da veš kam spada, v blobu je pa datoteka, pa ni problemov. Na ta način imaš lahko eno tabelo za 100 in več različnih aplikacij, ne samo za eno aplikacijo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinhronizacija podatkov iz Excela v Word

Oddelek: Programska oprema
153052 (2591) jukoz
»

Django programiranje

Oddelek: Programiranje
162588 (1013) jype
»

[JAVA EE] Problem java entitet in podatkovnih shem

Oddelek: Programiranje
81649 (1424) Spura
»

Podatkovne baze

Oddelek: Programiranje
202194 (1787) kopernik
»

Nekdaj glede MySQL podatkovne baze

Oddelek: Izdelava spletišč
141839 (1606) zdravc

Več podobnih tem