Forum » Programiranje » [Android] AsyncTask vprašanje
[Android] AsyncTask vprašanje
shadeX ::
Zanima me sledeča stvar:
AsyncTask je namenjen temu da vrši kodo v background threadu ( override metoda "doInBackground(...)" ) in medtem lahko updejta UI na main threadu. Če sem prav razumel, se koda naprej NE izvrši na main threadu , dokler "doInBackground(..)" koda ne konča? A imam prav?
Zato ker imam problem, da se koda , ki sledi .execute() kodi, izvrši tudi če "doiInBackground()" metoda še ni končala..
upam da ste me razumeli.
AsyncTask je namenjen temu da vrši kodo v background threadu ( override metoda "doInBackground(...)" ) in medtem lahko updejta UI na main threadu. Če sem prav razumel, se koda naprej NE izvrši na main threadu , dokler "doInBackground(..)" koda ne konča? A imam prav?
Zato ker imam problem, da se koda , ki sledi .execute() kodi, izvrši tudi če "doiInBackground()" metoda še ni končala..
upam da ste me razumeli.
shadeX ::
Kako bi potem preprečil kodi da bi se izvršila šele po tem, ko program opravi neko delo ( download fila prek interneta recimo )
SelaC ::
AsyncTask vsebuje funkcijo onPostExecute, ki se izvede takrat, ko druga nit konča z izvajanjem. Tako da kodo, ki se mora izvest po prenosu, daš v to funkcijo pa je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Python3] Izvajanje ukazov po določenem časuOddelek: Programiranje | 1442 (1052) | noraguta |
» | [Android] setText iz AsyncTaskOddelek: Programiranje | 839 (756) | golobich |
» | Android threadi in asynctaskiOddelek: Programiranje | 1559 (1205) | Kocka |
» | [Android]Cudno obnasanje aplikacije in emulatorjaOddelek: Programiranje | 1302 (1131) | KernelPanic |
» | [Android] Parsanje XMLjaOddelek: Programiranje | 701 (557) | kunigunda |