Forum » Loža » Razmagnetenje ure (BTC) ?
Razmagnetenje ure (BTC) ?
RejZoR ::
Skratka mojo uro (mehanska, automatic) je doletelo bližnje srečanje z neodym magnetom in sedaj leti precej prehitro (prej je prehitevala za ~2 minuti v 4 mesecih, sedaj pa 5 minut v 2 dneh). Na Watch U Seek forumu so mi svetovali naj jo nesem razmagnetit, mogoče kdo ve če v BTC-ju kdo izvaja demagnetizacijo ur? SloWatch al pa StenTime v BTC Hali 7 mogoče? Oz kdo tretji? Ker prej omenjena jih prodajata, vprašanje pa če delajo tud take stvari kot je razmagnetenje...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
einstein :P ::
kaj takega: http://www.conrad.si/Magnetizatorji.htm...
vendar ura verjetno ne bo šla skozi tisto luknjo, razen, če najdeš kaj večjega.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
tomaz- ::
V BTC-ju ni urarja v smislu urarja.. So le prodajalci, ki ti bodo uro poslali na servis, kar se ti bo najverjetneje neugodno zavleklo..
jest10 ::
einstein :P je izjavil:
kaj takega: http://www.conrad.si/Magnetizatorji.htm...
Ja pa kaj še
Razmagneti se z elektromagnetom priklopljenim na izmenični vir.
Od HETA sem dobil odgovor, da bi jo moral pustit pri njih, da bi jo razmagnetili in stestirali, cene mi sicer niso znal povedat, ker bi jo ugotovili šele po popravilu in testu ampak če hočejo izvajat tako proceduro bo garant pol cene ure tko da se skor nima smisla ubadat.
Sem pa prišel na idejo, v trgovinah kjer imajo one naprave za razmagnetenje zaščit. Če bi uro dal tja gor, sklepam, da bi se morala prav tako razmagnetit right? Dam prodajalcu za eno kavo pa smo zmenjeni. Vprašanje je samo če bi delovalo...
Sem pa prišel na idejo, v trgovinah kjer imajo one naprave za razmagnetenje zaščit. Če bi uro dal tja gor, sklepam, da bi se morala prav tako razmagnetit right? Dam prodajalcu za eno kavo pa smo zmenjeni. Vprašanje je samo če bi delovalo...
tx-z ::
Problem pr tistih za razmagnetenje v trgovinah je da so oblikovani točno za določene stvari..Recimo maš une sive podolgovate, al pa tiste za pijačo...Dvomm da bi tist lahko dejansko uro razmagnetu..
Mogoče če kje dobiš koga k ma kšno tako zadevšno, če je sploh primerna:
http://www.lovecnacene.si/razmagnetenje...
Kšna firma, pa da daš uro sm not :) Sam to pomojm namagneti, ne razmagneti :P
Mogoče če kje dobiš koga k ma kšno tako zadevšno, če je sploh primerna:
http://www.lovecnacene.si/razmagnetenje...
Kšna firma, pa da daš uro sm not :) Sam to pomojm namagneti, ne razmagneti :P
tx-z
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tx-z ()
Furbo ::
Vsak resen urar ima napravico za razmagnetenje, cena? Zastonj če neseš k mojemu urarju v Kamnik (in da nimaš fejka).
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Po raziskovanju DIY opcij sem opazil, da moraš za razmagnetenje imet dve stvari. Ali tuljavo, ki se napaja iz izmeničnega štroma ali pa stalne magnete, ki se hitro vrtijo. In pol sem za foro probal na napravi, ki ima oboje. 800W multipraktik. Zalaufal zadevo na max, dal uro zraven elektromotorja za par sekund in jo počasi odmaknit vertikalno kot kaže na vseh tutorialih za razmagnetenje na Youtube.
And guess what, od včeraj opoldne pa do tega trenutka je ura še vedno povsem točna. Prej bi že zdavnaj prehitevala za minuto ali dve...
And guess what, od včeraj opoldne pa do tega trenutka je ura še vedno povsem točna. Prej bi že zdavnaj prehitevala za minuto ali dve...
Zgornja finta je sicer pomagala ampak ne povsem, ker je bila še vedno mal prehitra.
Tko da sem se pol ustavil pri Štefancu v Domžalah, ki mi jo je hitro razmagnetil in zdej mi drži čas v nulo točno že skoraj 3 dni. Bom videl kako bo držala čas na daljši rok ampak zaenkrat kaže super.
Zdej vem kaj naredit in kam it če se mi bo še kdaj zgodila taka nesreča. Pa za v naprej bom uro že prej snel če bom šaril okoli močnih magnetov...
Tko da sem se pol ustavil pri Štefancu v Domžalah, ki mi jo je hitro razmagnetil in zdej mi drži čas v nulo točno že skoraj 3 dni. Bom videl kako bo držala čas na daljši rok ampak zaenkrat kaže super.
Zdej vem kaj naredit in kam it če se mi bo še kdaj zgodila taka nesreča. Pa za v naprej bom uro že prej snel če bom šaril okoli močnih magnetov...
Nahitro če kdo ve, a ima HETA v Domžalah še vedno poslovalnico (v Mercator Centru) al so jo takrat po ropu zaprli?
Furbo ::
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navojni seti razlika?Oddelek: Loža | 1508 (1028) | xsum1 |
» | Spletna trgovina (vijaki, matice)Oddelek: Loža | 1555 (1366) | Miha 333 |
» | številčnicaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 871 (763) | korenje3 |
» | DemagnetizatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3309 (2737) | Brane2 |
» | kako obrniti polarnost magneta?Oddelek: Znanost in tehnologija | 4194 (3804) | BigWhale |