» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
167 / 168
»»

Hanzo ::

Zdravo. Soseda kupuje LCD LED monitor za sina. Uporabljal ga bo največ za ( igre, filmi , glasba, net ). Max cena je 200 eur + TV TUNER ovbezno kaj priporočate ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Hanzo ()

Spock83 ::

Nimajo zdaj nekaj v Hoferju? Še media player ima

Infusion ::

Pozdravljeni,
iščem nov monitor velikosti 24" do 250€. Resolucija 1920x1080. Potreboval bi ga v glavnem za video montažo, barvno korekcijo (nujno IPS) in občasno kako igro kot je League of Legends (tukaj so mnenja deljena, katera je najboljša velikost in resolucija za to igro). 4K video montaža me trenutno še ne zanima.

Cel dan sem brskal po internetu in že našel par dobrih kandidatov:

Dell U2414H
http://www.hardwareversand.de/60+cm+%28... (anti-glare zaslon, dober tovarniški preset za točnost barv)

Eizo EV2336
http://www.hardwareversand.de/58+cm+%28... (anti-glare zaslon, isto dober tovarniški preset točnosti barv, sicer malo nad budgetom)

Gledal sem tudi Dell U2415H, ki je malce novejši od U2414H, a mi na žalost ne pride v poštev ker ima glare zaslon, to pa ni dobro za barvno korekcijo.

Kateri od teh dveh monitorjev je boljši in ali mi priporočate kakšno drugo resolucijo ali velikost zaslona za omenjene stvari? Če poznate še kakšen boljši monitor v tem cenovnem rangu prosim povejte.

Hvala!

skyline ::

Od kje info, da je U2415 glossy? Vsa Dellova U-serija je mat, je pa anti-glare premaz bolj fin kot včasih (na U2410 je grozen, na novih je boljši).
Sicer so pa glossy ekrani OK za barvno korekcijo (recimo iMacov).

Tule je en precej pomemben faktor za upoštevat: Eizo uporablja PWM za zmanjševanje svetilnosti, Della ga ne.

Če ti je 1920x1080 dovolj, potem U2414H - če bi raje 1920x1200, vzemi U2415.

Infusion ::

Oprosti sem se zatipkal, govoril sem o monitorju S2415H ki je glare. PWM je dobra ali slaba stvar pri barvni korekciji in teh zadevah?

skyline ::

Če monitor uporablja PWM, mu backlight utripa, če znižaš svetilnost - tisti z občutljivejšimi očmi zaznajo to utripanje, ki lahko pripelje do utrujenosti oči ali glavobolov ob uporabi ekrana.

Na kakovost prikazane slike PWM nima vpliva Svetujem pa, da po nakupu ekran skalibriraš s kolorimetrom ali spektrofotometrom (če praviš, da ti je barvna točnost važna).

Infusion ::

Kaj pa če bi šel npr. v malo večjo stvar in vzel npr. 21:9 monitor? Sem brskal po ostalih temah in opazil tegale:
http://www.edigital.si/monitor/lg-25um5...

Cena se mi zdi kar v redu. Ne vem pa koliko je dober monitor v primerjavi s tistim Dellom. Verjetno je malce višja resolucija kvečjemu boljša stvar saj imaš več delovnega prostora. Mnenje?

Hanzo ::

Kateri monitor ? Pogoj 27 col max cena 300 eur ?

tilen970 ::

Pozdravljeni,
Premišljujem, da bi imel 2 monitora. Enega mislim uporabljati za gledanje filmov, igranje iger,... drugega pa v bistvu za iskanje po spletu in bo pr brskanje forumov, kovi zaseden. Budget je tam nekje okrog 300 evrov. Zanima me katere bi mi priporočali. Imam Nvidia GTX 970. Hvala vnaprej za odgovor! ;)

TheD3ND ::

Rabil bi "gaming" monitor, ki se bi ga dalo dobiti v sloveniji (mimovrste, itd.) ali pa v avstriji (nažalost samo) preko saturn.at. Po možnosti z najmanj 2 hdmi vhodoma ali enim displayportom in enim hdmi ali pa dvi-d. Pa da bi bil zaslon nebleščeč, FHD (1080p) in z IPS tehnologijo zaslona (pravijo, da so barve boljše kakokosti). V glavnem, da bi se dalo priklopit grafično z Dual-link DVI-D, HDMI verzija 1.4a, DisplayPort verzija 1.2, pa še kako igralno konzolo.

V glavnem, monitor bi lahko bil teoretično tudi do 250EUR, ampak me vseeno zanima če se bi dal kakšen dober najti za manjšo ceno ..


Hvala :)


P.S
Sem zakomplicirano napisal, oprostite ... Pa upam, da sem pod pravilno temo dodal, ker pej sem že isto temo objjavil odgovorov pa skoraj ni bilo ...

vaščan ::

Eno vprašanje zanima me če gre to skupaj monitor tale http://www.lg.com/us/monitors/lg-29UM67... 2560x1080
ta plata http://www.asrock.com/mb/Intel/B85M-HDS... na plati je intlov i3 procesor integrirana grafična. Glede tega nimam pojma bi bila vrjanta oba priklopit hdmi in dvi da potem zadeva dela na 2560 resoluciji?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vaščan ()

Picero ::

Pozdravljeni,
kupujem monitor za grafična opravila; obdelava fotografij, photoshop, DTP, priprava za tisk... Pomembno mi je, da je monitor sposoben prikazati cimbolj prave barve (predkalibriran ali pa po kalibraciji), locljivost gledam 2560 x 1440 ali visjo, velikost 27" ali vec, cena do okoli 600 EUR.
Na kaj naj bom pri nakupu pozoren oz. kaksen model priporocate, da bo faktor cena : kakovost najugodnejsi.
Zaenkrat je moj izbor nekako tole, potrebno pa bo se malo prefiltrirat in dobit kaksna mnenja: http://geizhals.eu/?cat=monlcd19wide&xf....
Za vse namige in komentarje ze sedaj HVALA.

Picero ::

Kaj menite o tem monitorju: LG 27MU67-B. 4K monitor 3.840 x 2.160, 27", v tujini se ga dobi za cca. 500 EUR.
Kakšno grafično kartico bi potreboval, da bi zmogel uporabo za grafične namene, 2D, Photoshop, Ilustrator, Lightroom, pisarniški programi? Trenutno imam za monitor 1600x1200 Nvidio geforce 250 GTS in mi je povsem dovolj, a ne podpira 4K resolucije.

JebatGa ::

Zdravo, iščem monitor do 200€, velikosti do 24 inčev. Uporaba bo za gledanje filmov, igranje iger in ostalo. Ima kdo kakršnokoli idejo za en tak monitor? Hvala za pomoč.

JebatGa ::

JebatGa je izjavil:

Zdravo, iščem monitor do 200€, velikosti do 24 inčev. Uporaba bo za gledanje filmov, igranje iger in ostalo. Ima kdo kakršnokoli idejo za en tak monitor? Hvala za pomoč.

Kaj mi lahko nekdo vsaj odgovori ali je kaj razlike v monitorjih pri teh cenah, kajti monitorjev je skoraj nemogoče veliko na izbiro. Je vseeno kaj vzamem ali je kakšna zadeva na katero naj pazim? Kdorkoli? Prosim, hvala.

grizzlybear ::

Za 200€ glej predvsem, da ima IPS zaslon. To je to. Pazi kakšen priklop rabiš(HDMI,DVI), čeprav nekih problemov tu ni.(Tudi če se zmotiš so pretvorniki za kable poceni.)

Recimo Dell U2414H, ki je predlagan zgoraj je dražji, omogoča tudi nastavljanje po višini in je bolje skalibriran(bolj pravilne barve) po čemer so Delli znani. Če ti je to važno bo treba nekaj € dodat, drugače pač zberi en IPS, ki se ti dopade.

kumer ::

Dober dan

Za PC v službi iščem 27" ekran ki ima boljšo matriko kot npr pva, mva, ips ipd, torej da ni TN, to imam sedaj na 22" monitorju :(

Ker slabše vidim pa iščem ekran ki nima prevelike resolucije, torej morda 1080p bi verjetno bila kar prav, kaj vi menite?
Če je resolucija previsoka, potem je vsebina pomanjšana, imam prav ali se motim?

Cenovni razred: sicer plača firma vendar velja pravilo čim manj tem bolje.
Se dobi kaj pametnega za cca 300, 400 eur oz bo potrebno odštet več denarja?

Hvala

LP

Lonsarg ::

Naceloma lahko vsebino povecas kljub vecji resoluciji, ampak v tem primeru denar stran meces, ker placas ekstra za manjse piksle, ki pa jih ocitno ne bos opazil.

Drugace pa za 27" res ne bo problema za tako ceno dobit. Za 450EUR imas ze 34" IPS 1080p LG;)

Domobrancek ::

Pozdravljeni. Zanimam se za nakup monitorja. Velikost 23-24" 1080p, cena pa nekje do 170€. Najboljša izbira se mi zdi tale:

https://www.mimovrste.com/monitorji/lg-...

Kakšno je vaše mnenje o tem monitorju? ima mogoče kdo kak drug predlog? Zanima me tudi ali mi bolj predlagate LED TN ali IPS monitor?

daXx ::

Pozdravljeni,

prosil bi vas na nasvet pri nakupu novega monitorja.

Ogledaval sem si Dell U2414H in Dell P2414H, slednji približno 80€ cenejši, zanima me, ali je dajansko razlika samo v dizajnu?

Glede na cenovno primerljivost z monitorjem U2414H sem zasledil še monitor LG 29UM57(tudi 29UM67), pri katerem mi je všeč predvsem širši zaslon - ultrawide, zanima me kakšna je kakovost teh LG monitorjev glede na omenjena Dell-a, ki naj bi bila med kakovostnejšimi.

Hvala za odgovor ...

krefi ::

Kateri monitor mi priporocate?
Racunalnik se uporablja predvsem za igre (GTA V , BF4..)
Cena nkje do 300 eur
Graficno pa imam gtx 970
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

Domobrancek ::

Pozdravljeni,

Rabil bi pomoč pri nakupu monitorja. Velikost naj bo tam 23-24" cena pa nekje do 160€. Zanima me tudi kateri monitor mi bolj priporočate? LED IPS ali navaden LED zaslon. Hvala LP

PromeuZ ::

Zdravo,

za kolega iščem best-buy ekran, ki bi ustrezal sledečim kriterijem:
21"+
FHD
VGI, DVI, HDMI priklop
cena max. 150€
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

psytoma ::

http://www.mindfactory.de/product_info....


je vredu nakup tole za ta denar ali je kaj drugega bolj primernega podobnih specifikacij

jero_no1 ::

Iščem relativno poceni monitor - edina obvezna pogoja sta 27" in IPS matrika.
Tole sem najdu: Asus monitor
Je še kakšno drugo priporočilo v tem cenovnem rangu (dobrih 200€)? Hvala.

krefi ::

Iscem monitor v rangu 200 eur .. imam graficno gtx970 igram pa gta 5 , the witcher 3 , battlefield 4 ..
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

N0t0ri0us ::

hm ne vem.. pojdi na mindfactory in poglej topsellerje 27" tft:

http://www.mindfactory.de/Hardware/Moni...

krefi ::

e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

Steinkauz ::



Vžgem monitor in ima modro vertikalno črto :(
QNIX QX2710. Je šel v maloro po 2eh letih?

imi ::

Sam sem v dilemi kaj vzeti:

27" DELL U2715H ali pa 34" ULTRAWIDE DELL 3415W. Uporabljal se bo večinoma za pisarniške zadeve in gledanje filmov. Ker imam slab vid, pred ekranom pa presedim precej časa, mi je zelo pomembna kvaliteta slike.

Kaj bi bil boljši nakup?

Steinkauz ::

Steinkauz je izjavil:



Vžgem monitor in ima modro vertikalno črto :(
QNIX QX2710. Je šel v maloro po 2eh letih?


Anyone?

markic222 ::

A se komu sanja kaj bi lahko bil minus tega monitorja?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Zaenkrat na voljo ni veliko review-ov ker je dokaj nova zadeva, ampak se mi zdi cena skoraj sumljivo nizka. 4k resolucija + freesync + IPS za dobrih 500EUR se mi zdi zelo dober deal, mogoče celo preveč. Mislim da sem nekje videl da Freesync deluje na razponu 40-60 hz na tem monitorju, kar mi je čisto OK. Minus naj bi bil slabši premaz po zaslonu, kjer se naj bi ob ekstremnih naklonih videla "mavrica". Sem kaj zgrešil?

EDIT:Aja pa še overclocka se ga komot na 72 Hz kar pa itak ni uporabno če uporabljaš FreeSync.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: markic222 ()

Winfast ::

Pozdravljeni!

Kupujem monitor za delo.

Na testu imam tole zadevo : https://www.mimovrste.com/led-monitorji...

Načeloma sem zadovoljen. Ima dobro programsko podporo ( deljenje zaslona itd)

Vseeno me pa še zanima, če imate kakšno boljšo alternativo. Lahko je 50€ dražja zadeva, če res upraviči ceno pa mogoče do 100€.

Lep pozdrav!

jest10 ::

Dellov 2209WA me počasi zapušča(občasno pojavljanje vertikalne črte)...
Trenutni ekvivalent bi bil? U2415? Ali je starejši U2412M tudi še ok(so to stare zaloge, ali ga še izdelujejo?)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

mtosev ::

U2413 je še boljši od teh dveh.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jest10 ::

Pa si ti kaj pogledal cene(kjer je sploh še na voljo)? Dej odkotali se

MrStein ::

Hm, a ni 2209WA neki low-end?
Torej bo vse enako ali boljše.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jest10 ::

Zdej ja, takrat pa je bil best buy, če si hotel imeti IPS monitor brez bankrota

mtosev ::

MrStein je izjavil:

Hm, a ni 2209WA neki low-end?
Torej bo vse enako ali boljše.

2209wa je bil eips. U2410, U2413, etc pa so ah ips, če se prav spomnim
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

SLO_Robert ::

WallSreet ::

Sicer ne vem ali je tema prava ampak glede nato da je zelo aktivna bom kar tule...

Skratka rabim pomoč in sicer mi lcd zaslom neprestano ugaša oziroma bolj utripa. Poleg tega pa spušča še zelo nadležen zvok. (zvok kakšnega komarja na steroidih). Ni mi jasno zakaj se je to zgodilo praktično čez noč.

Recimo zadje 4 dni vedno zjutraj ko prižgem računalnik začne s tem sranjem. Kar je še večji štos je to da je potem včeraj čez dan ponovno delal normalno kot da se ni zgodilo nič. Takoj ko ponovno zaženem računalnik pa se zgodi isto torej utripanje in nadležni zvok.

Zdaj danes pa ne zažene ekrana normalno pa če čakam tudi 1uro. Torej kaj za vraga je narobe?

Aja sem priklopil tudi drugi ekran in dela povsem normalno tako da z računalnik ne more biti nič narobe...

Pomoč...

jest10 ::

Napajalnik monitroja

WallSreet ::

jest10 je izjavil:

Napajalnik monitroja


Ok hvala za odgovor. Zdaj me zanima kako to popraviti, če se sploh da... Sem prebral da bi lahko šlo tudi za kondenzatorje? Nimam pojma o teh stvareh. Zanimivo da mi je zadnje 4 dni delalo vse normalno kljub temu da vedno ko sem prižgal je najprej začel mižikati... Torej kako to popraviti. Garancije pa mi je prav tako potekla 4 mesece nazaj :(. Ali se sploh splača popravljati oziroma ali sploh lahko to popravi nekdo, ki pojma nima o teh stvareh?

hvala

bump

prosim za odgovore... hvala

Zgodovina sprememb…

JackOdpirac ::

Imajo kje v LJ raztavljen g/free-sync monitor? Čas je že da menjam 23" TN govno in me zanima ali je res vredno plačat 2x kot bi plačal za recimo Dell U2717D?

tt2 ::

Mene pa zanima, če imajo kje rastavljen ultrawide monitor? Kakršenkoli, me pač samo zanima kako to zgleda.

scipascapa ::

leclerc, big bang

bigbada ::

Imam star 17` monitor, ki je ze star krepko čez 8 let. Mislim da je čas da si nabavim večji monitor. Kateri je najboljši monitor glede na price/performance tam do 150€ za domačo uporabo. Pa da je recimo tam 23-24 inč, 1080. Uporaba predvsem za internet, kakšne filme kdaj pa kdaj in osnovne zadeve.

MrStein ::

Še en dokaz, da tip monitorja (panela) ni merodajna informacija:

Gledam en Lenovo mobile workstation z IPS ekranom in kaj tak slabega že dolgo nisem videl.
TN monitor na mizi zraven ima boljšo sliko (predvsem vidne kote).

(že kot TN bi dobil slabo oceno, kot IPS pa sploh)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

WallSreet ::

Tisti ki se spoznate nato... Pred nekaj tedni sem napisal da mi ekran utripa in je nekdo napisal da naj bi bili problem kondenzatorji. Zanima me koliko bi stalo takšno popravilo? Glede nato da so kondenzatorji nenormalno poceni in da ti vse skupaj ne more vzeti več kot 10 minut dela me zanima če bi bilo 10€ dovolj za popravilo?

fokz8 ::

Da nebom kje odpiral nove teme...

Kakšna ideja, kako optimalno nastaviti LG23EA63 ter geforce gtx 1060 ?
««
167 / 168
»»