Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž

CypherBit ::
Premišljujem o nakupu novega monitorja. Ne ukvarjam se z arhitekturo, grafično obdelavo in ne igram iger. Želim pa zamenjati svoj 22" 1600x1200 CRT za nekaj večjega. HDCP podpora mora biti.
Trenutno gledam HP LP3065 in NEC 2690WUXI (nisem se še čisto odločil glede velikosti). Grafična je GV-NX85T256HP piše da: "Supports Dual Dual-link @ high resolution up to dual 2560x1600".
Koliko stran je potrebno sedeti pri takšnih zaslonih (me predvsem skrbi pri 30") in katerega bi mi priporočili, cena zgoraj omenjenih je zelo podobna.
Trenutno gledam HP LP3065 in NEC 2690WUXI (nisem se še čisto odločil glede velikosti). Grafična je GV-NX85T256HP piše da: "Supports Dual Dual-link @ high resolution up to dual 2560x1600".
Koliko stran je potrebno sedeti pri takšnih zaslonih (me predvsem skrbi pri 30") in katerega bi mi priporočili, cena zgoraj omenjenih je zelo podobna.

kixs ::
Zakaj bi moral kaj dlje sedet od 30" kot od 19"?
Pred vsemi monitorji sedim priblizno enako, cca iztegnjena dolzina rok skupaj s prsti.
Dejansko je HP 30" zelo dober monitor - po testih in glede na to kaj nudi. Osebno ga se nisem uspel probat - ce kdo ve kje ga imajo, naj pove
lp
Pred vsemi monitorji sedim priblizno enako, cca iztegnjena dolzina rok skupaj s prsti.
Dejansko je HP 30" zelo dober monitor - po testih in glede na to kaj nudi. Osebno ga se nisem uspel probat - ce kdo ve kje ga imajo, naj pove

lp

Tugo ::
LordWorm: prej kot jutri zvečer ne bom mogel, ker me ne bo prej doma. Če slučajno pozabim, mi prosim v torek še enkrat napiši ;)
lp, T.
lp, T.

AvtoR ::
Še enkrat sem prebral nekaj testov na natu in se odločil.
Danes sem nabavil Samsunga 275T. Zadeva je res impresivno velika.
Malo me je skrbela velikost pike, pa je bila skrb odveč. Pika je skoraj enako velika kot pri 19 colskih LCD-jih.
Svetilnost je impresivna, trenutno uporabljam 35% kontrasta in 30 osvetlitve.
Barve so odlične. Črna barvap a je fenomenalna! Zaenkrat tudi misem opazil nobenih mrtvih pikslov.
Kaj več naslednjič.
Danes sem nabavil Samsunga 275T. Zadeva je res impresivno velika.
Malo me je skrbela velikost pike, pa je bila skrb odveč. Pika je skoraj enako velika kot pri 19 colskih LCD-jih.
Svetilnost je impresivna, trenutno uporabljam 35% kontrasta in 30 osvetlitve.
Barve so odlične. Črna barvap a je fenomenalna! Zaenkrat tudi misem opazil nobenih mrtvih pikslov.
Kaj več naslednjič.

fyf ::
Zdravo
Odločam se za nakup 22" LCD-ja. V mislih sem imel LG 226WTQ ali pa Samsung 2232BW . Razlika v ceni je okoli 30-40€ v prid prvemu. Oba imata dokaj iste specifikacije, ko sem ju primerjal v Big bangu se mi je slika pri LG-ju zdela lepša, če že drugega ne je bila svetlejša (oba sta bla nastavljena 100% brightness in kontrast)
Kakšne imate kaj vi izkušne z LG-jem? oz kaj mi priporočate?
Odločam se za nakup 22" LCD-ja. V mislih sem imel LG 226WTQ ali pa Samsung 2232BW . Razlika v ceni je okoli 30-40€ v prid prvemu. Oba imata dokaj iste specifikacije, ko sem ju primerjal v Big bangu se mi je slika pri LG-ju zdela lepša, če že drugega ne je bila svetlejša (oba sta bla nastavljena 100% brightness in kontrast)
Kakšne imate kaj vi izkušne z LG-jem? oz kaj mi priporočate?

TekO ::
Jaz in še en kolega imava Samsung 2232BW pa nama brenči/piska pri nižji brightness (pri text ali internet funkciji). Vse ostalo dela super. Ima še kdo to težavo?
Oziroma če ve kdo kako bi se dalo to odpraviti?
Reklamacije pa na to tudi ne bi priznali?
fyf: drugače je meni odličen (2232BW), le to piskanje/brenčanje mi gre na živce
Oziroma če ve kdo kako bi se dalo to odpraviti?

fyf: drugače je meni odličen (2232BW), le to piskanje/brenčanje mi gre na živce

Ideas are bulletproof.

Pesimist ::
Kako bi priklopo graficno ko ma 1x DVI in 1x VGA na Philipsov LCD na HDMI. Monitor mam trenutno na DVI ampak to ni problem. Lahko dam na VGA tak ni nevem kake razlike.

sodček ::
ena primerjava me zanima:
- samsung 226bw in
- samsung 2232bw
zanima me, če je kakšna razlika med njima v smislu slike oz. uporabniške izkušnje nasploh. tisti višji koti pri drugem monitorju mi delujejo zgolj kot marketinška poteza. ali se motim?
berem pa, tako kot pri tebi TekO, da drugi monitor rad postane preglasen. mogoče kdo ve, če 226bw trpi za isto težavo? ker take stvari mi znajo it precej na živce (ena gorenjeva televizija je že romala nazaj v trgovino po 2 dneh zaradi enakega razloga).
- samsung 226bw in
- samsung 2232bw
zanima me, če je kakšna razlika med njima v smislu slike oz. uporabniške izkušnje nasploh. tisti višji koti pri drugem monitorju mi delujejo zgolj kot marketinška poteza. ali se motim?
berem pa, tako kot pri tebi TekO, da drugi monitor rad postane preglasen. mogoče kdo ve, če 226bw trpi za isto težavo? ker take stvari mi znajo it precej na živce (ena gorenjeva televizija je že romala nazaj v trgovino po 2 dneh zaradi enakega razloga).

LittleDevil ::
Pozdrav vsem skupaj
Kolega kupuje LCD monitor, pa me zanima kaj priporočate, trenutno se nagiba k 24' izbira pa med:
-Samsung 245B
-LG L246WH
Zanima me kaj vi priporočate, kaj se trenutno najbolj splača kupiti?
LP
Kolega kupuje LCD monitor, pa me zanima kaj priporočate, trenutno se nagiba k 24' izbira pa med:
-Samsung 245B
-LG L246WH
Zanima me kaj vi priporočate, kaj se trenutno najbolj splača kupiti?
LP

LG ima več priključkov in USB hub. Ko sem jih primerjal je imel LG opazno bolšo kotno vidljivost. Skoraj sem se že odločil, potem pa sem ugotovil da ima precej neenakomerno osvetljeno sliko.
Ko sem našel isti model v drugi trgovini , pa je bila slika BP. Osebno bi se med obema odločil za LG, seveda pa bi ga pred nakupom preveril. Oba pa imata TN matriko.
Ko sem našel isti model v drugi trgovini , pa je bila slika BP. Osebno bi se med obema odločil za LG, seveda pa bi ga pred nakupom preveril. Oba pa imata TN matriko.

pikolin ::
Kaj pravte na AOC LCD 210S.
Bi biu dobr za ta denar, ali mi priporočate kaj drugega..
Bi biu dobr za ta denar, ali mi priporočate kaj drugega..
LP.

d'Regi ::
Živjo!
Kupujem nov monitor... bi lahko dobil kakšen nasvet?
Razmišljal sem o wide, tam do 250 €.
Našel sem tegale:
LCD 20,1" LG L204WT
Mi lahko prosim nekdo pokomentira oz. mi predlaga kakšno boljšo varianto?
Hvala!
Andrej
Kupujem nov monitor... bi lahko dobil kakšen nasvet?
Razmišljal sem o wide, tam do 250 €.
Našel sem tegale:
LCD 20,1" LG L204WT
Mi lahko prosim nekdo pokomentira oz. mi predlaga kakšno boljšo varianto?
Hvala!
Andrej

jimyboy ::
Z IPS matriko Wide 20 " ali večjega monitorja pod 500 EUR nebo dobil. Bo kar TN moral uzeti.

T-h-o-r ::
samo se splača dat tistih 500€ :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

7edmi ::
In ma kdo dejansko doma kakšnega 20-21" NECa, EIZOta z IPS, S-MVA panelo (poleg 20WGX2 PRO) al so to sam urbane legende.
Kupujem LCD za do 800EUR pa nikakor ne najdem česarkoli pod 16ms.
Zanima me le 4:3 torej 1600*1200
Kupujem LCD za do 800EUR pa nikakor ne najdem česarkoli pod 16ms.
Zanima me le 4:3 torej 1600*1200
7edmi

T-h-o-r ::
zakaj pa 20wgx pro ne šteje
Why have a civilization anymore

Ker je prenizek in ne morš v wordu enga A4 lista pokonc postavt ok se da sam je na cca 86%
sem pač prestar dab na tem uče matrou
sicer ma VESA mount ki ma tud pivot omogočen sam je nekak nesmiselno met pol pa tko visok monitor
filme gledam pa na TVju tko da me ne gane kupvat monitor za filme
sem pač prestar dab na tem uče matrou
sicer ma VESA mount ki ma tud pivot omogočen sam je nekak nesmiselno met pol pa tko visok monitor
filme gledam pa na TVju tko da me ne gane kupvat monitor za filme
7edmi

Matev ::
a4 lista tudi na mojem 24 inčnem ne morem postaviti in delati na njem
zakaj bi sploh kdo želel to?
sicer lahko imaš tud na 15 inčnem a4 pokonci in vidiš kar pač vidiš
za delo je itak nemogoče delati v naravni velikosti - vedno imaš na zaslonu malo večje kot je potem sprintano - že zaradi ločljivosti zaslona ki je bistveno nižja od tiskane zadeve
zakaj bi sploh kdo želel to?
sicer lahko imaš tud na 15 inčnem a4 pokonci in vidiš kar pač vidiš
za delo je itak nemogoče delati v naravni velikosti - vedno imaš na zaslonu malo večje kot je potem sprintano - že zaradi ločljivosti zaslona ki je bistveno nižja od tiskane zadeve

No ja če se sprehodiš čez resolucije na svojem monitorju ti bo hitro jasno da se pri 1600*1200 bistveno lepše vidijo kakršnikoli dokumenti tako word kot pdf
Tvoj 24 colar ima točno 1200 pik kar po kmečko pomeni da si nekje tam kjer bi hotel biti jaz
Mene nagravžna interpolacija worda in podobnih zadev precej utruja, mam pa žal precej takšnega dela.
Zakaj bi to želel? Očitno že dolgo poseduješ velike monitorje in te tvoja trenutna velikost ne moti, meni je 1080 pik malo.
Scrollat preko strani mi pri preletavanju dokumentov silno teži ker se stalno menja ritem. Pač nekej najlepšega zame je imet polno stran berljivo in z scrollanjem samo skačeš med stranmi.
S tretjim odstavkom si povedal vse, kupim naj monitor za 500€ in potem bom videl kar bom pač videl...
Upam da ga ni glavce ki bi tko razmišljal.
Nihče ne pričakuje 300dpi monitorja, je pa dejstvo da se pike dokumentov pri zoomu bližje 100% daleč najlepše prekrivajo in ne rabiš gledat zmazka. To 1600*1200 na pivotu omogoča.
Osebno tako ali tako mislim da so LCDji zgrešena tehnologija in sem močno upal da jih bom lahko preskočil, žal mi je Iiyamca jela jemati konec in sem prisiljen nekej nabavt.
Vidm pa da v Slo več al manj prodajajo sam kič. Tisto mal kvalitetne robe je pa zasoljene da je kar smešno.
Grem smučat v Avstrijo jutri bom kaj prešvercal.
Eizo S2000/2100 ali pa najbl fletnga 3:4 NECa
Sem upal da mi bo lahko kdo povedal če se na takih monitorjih lahko tudi solidno igra igre, pa zgleda ne bo nič.
Tvoj 24 colar ima točno 1200 pik kar po kmečko pomeni da si nekje tam kjer bi hotel biti jaz
Mene nagravžna interpolacija worda in podobnih zadev precej utruja, mam pa žal precej takšnega dela.
Zakaj bi to želel? Očitno že dolgo poseduješ velike monitorje in te tvoja trenutna velikost ne moti, meni je 1080 pik malo.
Scrollat preko strani mi pri preletavanju dokumentov silno teži ker se stalno menja ritem. Pač nekej najlepšega zame je imet polno stran berljivo in z scrollanjem samo skačeš med stranmi.
S tretjim odstavkom si povedal vse, kupim naj monitor za 500€ in potem bom videl kar bom pač videl...
Upam da ga ni glavce ki bi tko razmišljal.
Nihče ne pričakuje 300dpi monitorja, je pa dejstvo da se pike dokumentov pri zoomu bližje 100% daleč najlepše prekrivajo in ne rabiš gledat zmazka. To 1600*1200 na pivotu omogoča.
Osebno tako ali tako mislim da so LCDji zgrešena tehnologija in sem močno upal da jih bom lahko preskočil, žal mi je Iiyamca jela jemati konec in sem prisiljen nekej nabavt.
Vidm pa da v Slo več al manj prodajajo sam kič. Tisto mal kvalitetne robe je pa zasoljene da je kar smešno.
Grem smučat v Avstrijo jutri bom kaj prešvercal.
Eizo S2000/2100 ali pa najbl fletnga 3:4 NECa
Sem upal da mi bo lahko kdo povedal če se na takih monitorjih lahko tudi solidno igra igre, pa zgleda ne bo nič.
7edmi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 7edmi ()

jk ::
In ma kdo dejansko doma kakšnega 20-21" NECa, EIZOta z IPS, S-MVA panelo (poleg 20WGX2 PRO) al so to sam urbane legende.
Niso samo legende. Imam Nec 2070NX (jp 16ms) z s-ips matriko. Kaj te zanima?

Igre? Men ne delajo težav res pa da nisem ne vem kako zahteven pri teh rečeh. Sam ne vidim razlike proti staremu crt samsungu 959nf. Slika mi je skoraj bolj všeč na novem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jk ()

Matev ::
To 1600*1200 na pivotu omogoča.
pivota malo kdo uporablja
če želiš ti prodam mojega 22inčnega mitsubishija - crt tehnologija
Vidm pa da v Slo več al manj prodajajo sam kič.
jaz sem v sloveniji kupil monitor HP LP2465
in ni kič
Sem upal da mi bo lahko kdo povedal če se na takih monitorjih lahko tudi solidno igra igre
tega pa še nisem sprobal
pač ne igram več iger
S tretjim odstavkom si povedal vse, kupim naj monitor za 500€
malo več boš moral odšteti za zelo kvalitetnih 1920x1200
se pa komot preživi tudi za 400EUR - z TN matriko - sploh ni tako slaba
meni je 1080 pik malo.
meni je sedaj 24 inč premalo
27 mislim da bi bila optimalna velikost

keba ::
jst kupujem nov monitor pa me zanima kaj mi predlagate, more bit usaj 19 inčou pa do ene 250 enrou. ktera firma je najbolš?

jeryslo ::
Pozdravljeni!
Kupujemo nov monitor in sicer 22", dam pa do 350€. Uporabljal bi ga predvsem za gledanje filmov in igranje iger. Malo sem gledal tole:
Monitor LCD 22" Samsung SyncMaster 226BW črn
Monitor LCD 22" Samsung SyncMaster 2232BW
Sta ta dva monitorja dobra izbira za ta denar, če ne, kateri bi bil potem boljši? Če sta, je kakšna posebna razlika med tema dvema, razen tega da ima 2232BW kontrast 1000:1, 226BW pa 700:1?
Kupujemo nov monitor in sicer 22", dam pa do 350€. Uporabljal bi ga predvsem za gledanje filmov in igranje iger. Malo sem gledal tole:
Monitor LCD 22" Samsung SyncMaster 226BW črn
Monitor LCD 22" Samsung SyncMaster 2232BW
Sta ta dva monitorja dobra izbira za ta denar, če ne, kateri bi bil potem boljši? Če sta, je kakšna posebna razlika med tema dvema, razen tega da ima 2232BW kontrast 1000:1, 226BW pa 700:1?

seminal ::
Pozdrav
Odločam se za nakup zaslona velikosti 24 oz. 26...
Sedaj imam kar nekaj nagledanih.. Predvsem tega LG 24 WP, in tegale acerja... Acer 26 s PVA.... Obadva imata PVA matriko.. Tudi sedaj ima 19 PVA, in mi nekak ni it na TN.. Na LCD bom predvsem visel na netu, gledal filme, in malo kdaj kako sliko obdelal, in potem igre.... A mislite da je Acer 26 dober? nima input laga itd... Ker je zelo privlačen..
Odločam se za nakup zaslona velikosti 24 oz. 26...
Sedaj imam kar nekaj nagledanih.. Predvsem tega LG 24 WP, in tegale acerja... Acer 26 s PVA.... Obadva imata PVA matriko.. Tudi sedaj ima 19 PVA, in mi nekak ni it na TN.. Na LCD bom predvsem visel na netu, gledal filme, in malo kdaj kako sliko obdelal, in potem igre.... A mislite da je Acer 26 dober? nima input laga itd... Ker je zelo privlačen..

Jaz bi ti priporočil Samsunga 275t (27"). Za svoj denar ponuja zelo veliko. Pobrskaj malo po netu, kjer se najde cel kup testov. Nekdo zgoraj na tej tabli je omenil velik input lag. Ne vem na teh testih ga noben ne omenja, ga celo priporočajo tudi za igričarje. Nekaj Input laga verjetno je, vendar je vprašanje koliko k celotnemu zamiku prispeva tudi npr. kaka brezžična miška? Skratka jaz sem z zadevo zelo zadovoljen in toplo priporočam. Glede na cene v EU je tudi cena pri nas relativno ugodna! Dobi se ga za ceno dobrega 24" zaslona!

Ajnstajn` ::
jeryslo
Preden kupis, si se morda oglej tale monitor
LG LCD monitor 22" L226WTQ
sicer nobenega od teh monitorjev nimam, ampak bi pa kupil nekaj podobnega kot ti. Odlocam se med temi tremi.
Preden kupis, si se morda oglej tale monitor
LG LCD monitor 22" L226WTQ
sicer nobenega od teh monitorjev nimam, ampak bi pa kupil nekaj podobnega kot ti. Odlocam se med temi tremi.
//
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ajnstajn` ()

gruntfürmich ::

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Zheegec ::
Ta LG ima malenkost boljšo sliko, kot Samsungi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Puppa ::
Glede na to, da na temu forumu ne najdem iskalnika (lohk pomagate :P ), mogoč sprašujem isto, but stiiiiil mnenje za tega:
http://www.mimovrste.com/artikel/265001...
želim boljši monitor, cena do 500 EUR, pretežno domača raba, ampak vseeno tudi kaj zahtevnejšega kot sam browsanje, igrce pa filmi... kak grafični design na momente recimo.
upam, da je ponovoletna depresija že mimo in željno pričakujem odgovore ;)
lp
http://www.mimovrste.com/artikel/265001...
želim boljši monitor, cena do 500 EUR, pretežno domača raba, ampak vseeno tudi kaj zahtevnejšega kot sam browsanje, igrce pa filmi... kak grafični design na momente recimo.
upam, da je ponovoletna depresija že mimo in željno pričakujem odgovore ;)
lp

>>><<< ::
Raje malo dodaj in kupi tega.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: >>><<< ()

Ufi ::

kixs ::
Ufi:
potem je katerikoli od prej izbranih dovolj dober. Sicer sta mi za ta denar predraga in bi raje vzel Samsunga 275T.
Osebno, ce ne igras veliko iger ali pa tudi samo obcasno, pa je dobro pred nakupom preizkusit kako se ti zdi odzivnost ekrana. Predvsem t.i. Input Lag - zakasnitev odziva na ekranu glede na premik roke - miske. Zato meni ti monitorji ne pridejo v upostev - prevelik Input lag - pa tudi kaj veliko ne igram iger. Vcasih tudi po nekaj tednov. Ko pa igram, pa me to seveda moti.
Najboljsi za igre so se vedno navadni poceni in slabi TN monitorji, potem S-IPS... PVA (in razlicice) pa so najslabsi glede Input Laga.
Zato tudi pravim, da je odvisno kaj zelis in kako zahteven si
lp
potem je katerikoli od prej izbranih dovolj dober. Sicer sta mi za ta denar predraga in bi raje vzel Samsunga 275T.
Osebno, ce ne igras veliko iger ali pa tudi samo obcasno, pa je dobro pred nakupom preizkusit kako se ti zdi odzivnost ekrana. Predvsem t.i. Input Lag - zakasnitev odziva na ekranu glede na premik roke - miske. Zato meni ti monitorji ne pridejo v upostev - prevelik Input lag - pa tudi kaj veliko ne igram iger. Vcasih tudi po nekaj tednov. Ko pa igram, pa me to seveda moti.
Najboljsi za igre so se vedno navadni poceni in slabi TN monitorji, potem S-IPS... PVA (in razlicice) pa so najslabsi glede Input Laga.
Zato tudi pravim, da je odvisno kaj zelis in kako zahteven si

lp

nimr0d ::
lp
zanima me samo, za kater lcd bi se odločili, če bi imeli na izbiro ta dva:
samsung 2232bw
LG L226WTQ-SF
zanima me samo, za kater lcd bi se odločili, če bi imeli na izbiro ta dva:
samsung 2232bw
LG L226WTQ-SF
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nimr0d ()

wragetz ::
Oj, jaz sem izbral samsung 2232bw in zaenkrat sem kar zadovoljen. V eni drugi temi je bilo govora o tem monitorju in sicer, da naj bi bili slovaški (made in Slovakia) slabše kvalitete oz. z drugim tipom panela kot romunski (made in Romania). No, jaz sem ga nabavil v rolanu in je romunski (bilo je govora, da se romunski dobijo samo v Avstriji), sam pa nisem imel možnosti primerjave s slovaškim. Prečitaj temo 226BW ali 2232BW monitor
Kot že rečeno, zadovoljen, barve ok, osvetljenost ok, edino, kar me trenutno moti je nestabilen podstavek in utripajoča modra lučka pri ugasnjenem monitorju.
Lp, wragetz
Kot že rečeno, zadovoljen, barve ok, osvetljenost ok, edino, kar me trenutno moti je nestabilen podstavek in utripajoča modra lučka pri ugasnjenem monitorju.
Lp, wragetz

wragetz ::
Kupil včeraj, zadaj na monitorju in tudi na škatl je nalepka in piše gor kdaj in kje je bil spočet. V temi, ki sem ti jo omenil, imaš tudi slikice, kako zgleda vse skupaj.
Lp
Lp

Mene zanima, pa kerga 24 col se splaca kupit, k ma se HDMI vhod,
Samsung 245T
ali
BENQ FP241W WIDE
Ufi,
namesto Samsunga 245T raje vzemi 275T! Stane samo 90€ več, dobiš pa kar konkretno več monitorja. V primerjavi z 245t mu manjka samo dodaten HDMI vhod.
Samsung 245T
ali
BENQ FP241W WIDE
Ufi,
namesto Samsunga 245T raje vzemi 275T! Stane samo 90€ več, dobiš pa kar konkretno več monitorja. V primerjavi z 245t mu manjka samo dodaten HDMI vhod.

kokoon ::
upam da bom nekomu s tole informacijo polepsal zivljenje:
prejsnji teden sem v bigbangu iskal LG L2000CM (MVA panel) in mi je prodajalec povedal, da imajo v mariboru se 2 komada L2000C-SF, kar je S-IPS panel! cena... 350 eur. narocil sem, da enega transferajo v ljubljano, medtem sem malo brskal po netu, ocitno je noter identicen panel kot v DELL-u istih dimenzij, ki stane okoli 520 eur. monitor je prispel v ljubljano, na moje razocaranje pa je na njem pisalo L2000CN (TN panel). ampak... ko se je pojavila slika, je bilo takoj jasno, da ne gre za TN, kasneje pa sem tudi ugotovil, da zadaj pise L2000C-SF, torej je samo sprednji del okvirja napacen.
in kaksna je kvaliteta slike? fantasticna.
torej - v mariboru je se en tak monitor, za ceno 350 eur. go! go! go!
prejsnji teden sem v bigbangu iskal LG L2000CM (MVA panel) in mi je prodajalec povedal, da imajo v mariboru se 2 komada L2000C-SF, kar je S-IPS panel! cena... 350 eur. narocil sem, da enega transferajo v ljubljano, medtem sem malo brskal po netu, ocitno je noter identicen panel kot v DELL-u istih dimenzij, ki stane okoli 520 eur. monitor je prispel v ljubljano, na moje razocaranje pa je na njem pisalo L2000CN (TN panel). ampak... ko se je pojavila slika, je bilo takoj jasno, da ne gre za TN, kasneje pa sem tudi ugotovil, da zadaj pise L2000C-SF, torej je samo sprednji del okvirja napacen.
in kaksna je kvaliteta slike? fantasticna.
torej - v mariboru je se en tak monitor, za ceno 350 eur. go! go! go!
[kokoon]

Mirč ::
imam lcd samsung 215tw,kateri ima zelo veliki input lag po raznih testih,ampak
znjim preigral vse igre(crysis,cd4,hl2-e2,bioschock)
veliko uporabljam za fotografijo
itd
pa ne vidim njegovih slabih lastnosti.
verjetno se oči hitro navadijo.
lp
znjim preigral vse igre(crysis,cd4,hl2-e2,bioschock)
veliko uporabljam za fotografijo
itd
pa ne vidim njegovih slabih lastnosti.
verjetno se oči hitro navadijo.
lp

deejay2 ::
Kateri monitor se kaj splaca kupiti danes (po ceni in kvaliteti), pa da je velik vsaj 22" in nima TN matrike?

Eru ::
Pozdrav vsem Dell lastnikom.
Vidim, da v glavnem kupujete te dva modela:
1. Dell Ultrasharp 2407wfp-HC
2. Dell UltraSharp 3007wfp-HC Rev. A02
A obstaja kaksna dobra razlaga, zakaj ne kupiti Dell UltraSharp 2707wfp TFT
Jaz imam doma 3007wfp-HC Rev. A02 in 2707wfp TFT, oba sta dobra monitorja, čeprav drugačne matrike, jaz nevidim kakih večjih razlik v barvah. Ko se navadiš na 30 se ti zdi 27, khm nekako premajhen. Meni pa že na 30" zmankuje prostora, ah zakaj so večji toliko dražji... Splača pa se naročiti prek supradictusa oz ebay.de veliko ceneje kot v sloveniji. Aja pa 2707wfp ima veliko za štelat in razne vhode, medtem, ko 3007 ma samo svetlost in nobenih (razen dvi seveda) vhodov.

nimr0d ::
mene pa zanima, če ima kdo kaj izkušenj z LG-jevem programom fortemanager?
men dela samo support tab :/
men dela samo support tab :/

LordWorm ::
gledam tegale zgleda da novega 30" HP-ja EZ320 in me zanima ce je 7600GT dovol dobra za Dual link?
Ali ti aplikacije v windowsih (ne mislim igre) tecejo pocasneje pri visji resoluciji, v tem primeru 2560x1600?
Ali ti aplikacije v windowsih (ne mislim igre) tecejo pocasneje pri visji resoluciji, v tem primeru 2560x1600?
ni podatka