» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
59 / 168
»»

Zheegec ::

..naj upoštevam kriterij defekta pikslov ali vračilo blaga v osmih dneh? ...ali naj pustim kot je?? vrjamem da večine ne bi motil ker je res neopazen.

Nič od tega. Če je monitor pixel class 2 ali 3, potem pač zakonito tega ne moreš zahtevati, je stvar dobre volje. Raje takoj ob nakupu v trgovini preveri za dead pixle, to pa se (vsaj tam kjer jaz delam) da.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

jopar ::

Tudi jaz nestrpno pričakujem 193p+:\, moje očke že prav trpijo na crtju . Ko pride v slo grem takoj po njega8-) .

nightman ::

Kaka izbira bi bila zame SM 193p, glede na to da sem zagret igričar in preživim po 5 ur igranja call of duty na dan. Baje ma hudo sliko, sam da 20ms je enostavno preveč za igre. Tako, da mi ostane samo še Samsung 913b, ki nej bi biu zame.

maco88 ::

kje ga misliš kupt jest ga tud kopujem sam ne vem kje bi ga.. razn na mimovrste.com ki pa trenutno ni na voljo! ;(

V enaa ga majo. Cena okol 90k, pa še un popust uporabi, pa bo še nižje. Sam ne vem če ga majo zalogi.

pviran3 ::

ali vas kaj moti k SM 193p nima tipk? A je to moteče? ker edino to me moti da ga ne vzamem. Drugače bom pa po vsej verjetnosti vzel 920t ali pa 910:))

carota ::

pviran3: imam 193p in dovolj tipk na tipkovnici, da jih na monitorju ne pogresam. :)) V sluzbi imam LG 1940P in tudi na tem ne uporabljam tipk. Prvic sem nastavil sliko in nisem vec spreminjal.

Evo še zadnje vprašanje:

95% sem za 193p pa me zanima, kje (če se da kje) zrihtat, da če bi po kakemu tednu dobil piko(kakršnokoli) da bi ti monitor brezpogojno zamenali(ali pa da bi se zmenil)

Sem bil v Bigbangu pa so rekl da ne[:'(

Pa kako da nimajo nobene magicbright garancije, pa to je SAMSUNG, k bi mogu to met za pol leta garancijo(pomoje)

vasquez ::

Ko sem pred tremi meseci kupoval 193P v Bigbangu, so mi rekli, da ga lahko prinesem zamenjat, če se v prvem tednu pojavi kakšen DP. Ampak za to ni bilo potrebe. Tudi danes nimam še nobenega. Preden sem ga kupil, so mi ga priklopili na PC in kakih 15 minut sem se lahko igral z njim.

Kar se tiče ghostinga pa sem prav presenečen, da ga skoraj nikjer ne opazim. Zadnje dni sem brez problemov igral UT 2004. Filmi so pa sploh super. Edina stvar so kakšne majhne slike na web straneh, ki zaradi manjšega kontrasta na CRT izgledajo bolje.

Hvala vasquez

Bom šel po vsej verjetnosti tvegat in ga grem jutri nabavit bogbang na rudniku

Ja v katermu bigbangu si ga pa ti nabavu?

Bog daj da bo vredu:))

marnit ::

Kupi preko interneta pa si lahko miren za vsaj 15 dni...

vasquez ::

pviran3: Kupil sem ga v Kranju. Res je bil nekaj dražji kot prek interneta, ampak ker so mi ga pustili temeljito stestirati sem ga kupil pri njih. V tistih časih se je kar precej ljudi pritoževalo zaradi DP, tako da brez ogleda monitorja nisem hotel kupiti.

sam ta zerobright garancija ma garancijo samo na barvne pike, na črne pa ne.

gappee ::

Kako veš, ker LCD je prva, druga, tretja klasa?

Mal sm pogledu nazaj, v glavnem kupujete:
1. Samsung SyncMaster 193P - kontrast 800:1, odzivni čas 20ms
2. Samsung SyncMaster 913B - kontrast 700:1, odzivni čas 8ms
3. Samsung 913N TCO 03 - kontrast 700:1, odzivni čas 8ms
4. Samsung 920T TCO 03 - kontrast 1000:1, odzivni čas 25ms

Še kaj tazga zanimivga?

1. je tko neki srednga, 2. pa 3. mata hud odziven čas, 4. ma pa hud kontrast. Na žalost pa ne vem, kaj rabm. Kupujem pa 19" LCD tm do ene 130k max 140k. Rabm za filme pa internet, iger pa skor ne špilam več.:)

Najbl glavna stvar k jo hočm je da je lcd brez (čim manj) mrtvih pik pa da je 19". Ostalo je lahko povprečno. Nočem pa kakih pocen (slabih) monitorjev.

Nism pa še nč šou gledat po trgovinah.
Gappee

OK

Ju3 grem mau v LJ pa sem se kr odloču da bom kupu samsunga 913B pa sem vas mislu prašat kje bi ga najceneje dobu? A ga majo mogoče v noranu? aja ma mogoče kdo kakšen link od te trgovine?

TNX

Markowich ::

Lp! Zanima me sam par komentarjev glede tegale monitorčka. Cena se mi na prvi pogled in glede na lastnosti zdi kr ugodna.:D

tnx:)

rufus ::

jaz imam 910T...lahk le rečem,carski monitor. res,da ima 25ms odzivnega cajta, sam igram ko nor NFS undergroun1,pa nisem zasledil nobenih senc. drugače,pa rabim monitor predvsem zaradi autocada. star je 2 leti in nobenih DEAD PIXLOV. slika in barve 1A, vsaj za moje poznavanje.

Yerpo ::

Tole sem že napisal na enem drugem forumu, ampak ne škodi če povem še tu:

Monitor so mi menjali. Strici pri E-misiji so toliko profesionalni, da so stvar opravili brez vprašanj. Še celo prodajalec mi je rekel, da raje počakajmo na novo pošiljko, ker da je njihov serviser opazil mrtev piksel pri še enem Hyundaiju. Kapo dol.

Kar pa ne morem rečt za dotični monitor. Ker.... po šestih urah delovanja je prišlo do točno enake okvare, torej en rdeč sub-piksel se je odločil, da mu posvečam premalo pozornosti in da bo zdaj pač ves čas gorel (da ga ja ne bi spregledal). Edina razlika je to, da se je pojavil na drugem mestu. Zelo žal mi je, da moram to napisat, ampak dokler ne bodo nehal k nam pošiljat drugorazredno robo,

stay away from Hyundai L90D+
Mrbit ja

No vsaj problem s osvetlitvijo so popravl... :\

maMile ::

Samo za en nasvet bi prosil.
Rad bi 17' LCD pri čemer, bi dal absolutno na prvo mesto verodostojnost prikaza barv. OK Eizo FlexScan L578 je malo predrag oziroma sploh ne vem kje bi ga v SLO dobil. Sam se nagibam k Samsungu 173P. Ali obstaja kakšna 17' varjanta Necovega Spectraview?
Obstaja še kaj tretjega, morda kakšna Ilyama ProLite?

BigFoot ::

Pred kakšnim tednom sem dobil Samsunga 720T in zadeva caruje. Slika je noro lepa, ghostinga pa tudi ne opazim. :D Moram reči tudi da sem zadovoljen da nisem dal dodatnih 25 (priblizno) jurjev za 920T.

lambda ::

Kolikor je meni znano imajo najboljše barve S-IPS matrike - torej 173p načeloma odpade. Mogoče ne bi bil zgrešen nakup kakšen iz tujine, ker je pri nas zelo revščina glede 17" lcdjev z s-ips matrikami. Če se ne motim dobiš nec-a, ki je v redu, sam pa priporočam da se izogibaš 17" low-cost LG s-ips modelov, ki nekako ne izgledajo tako kot bi morali (vsaj kolikor sem bral tuje teste)

Zanimiv prispevek iz dpreview.com. Izgleda, da sploh ni nobenega 17' LCD z S-IPS matriko.

bufubufu ::

no in kateri lcd 17" je najboljše kupiti?
cena do 70k

bufubufu ::

Samsung SM710N
kaj takega?

Dr.Spooky ::

Ma kdo doma al pa pozna Viewsonic VP191b
al pa kšn drug monitor od Viewsonica?

Lahko kdo razloži razliko med Samsungoma 173P in 193P. Po karakteristikah je celo boljši 173P. Kaj je potem edina stvar, ki je "boljša" pri 193P večja vidna površina z večjo piko? S tem, da se mi zdij za19 palčnike resolucija 1280 enostavno premajhna.

Sem nabavu Samsunga 913N zato ker 913B še niso mel pa je čist ql sam tistga DVI priključka nima zaenkrat sem zadovoljen z njem moti me edino vidni kot.. pa saj se bom vsega navadu.. :D

Boriss22 ::

Zanime me kaj je ta funkcija magic tune ker je nikjer ne najdem za vklopit ali izklopit?? Oz kaj je sploh to???

IceIceBaby ::

magictune je program za nastavit monitor. 173p recimo nima nobenih gumbov, ampak ga morš nastavt preko tega programa.

Jaz sicer nisem nič nastavljal, ker mi ne dela, če mam preko DVI priklopljen monitor, pa že sam se nastavi zlo uredu.

korenje_ver2 ::

ok sm vidu da mi noben ne zna odgovort v moji temi na to vprasanje...

a ma mogoce to kej veze z lcdjem, da mi horizontalno reze sliko pri premikanju... enako se dogaja pri oknih... to se vidi predvsem na stranicah.

poglejte posnetek

BluPhenix ::

Dobil 193p v sredo iz mimovrste. Odpakiral, sprobal, nobenih defektov v pikslih. Inštaliral driverje, nastavil monitor in začel uživati.

Vsaj jaz z ghostingom nimam mobenih problemov, probal sem z ET in BF2. Gosthinga ne opazim, lahko da je, ampak ni moteče sploh.

V glavnem sem trenutno 100% zadovoljen z nakupom, hvala vsem, ki ste pisali komentarje v tej temi in tako pripomogli k izbiri.

Odyn ::

Je kdo imel možnost videti/preizkusiti tegale? LG L193ST + TV

Jinto ::

Jaz pa imam zdaj en teden Dell 1905FP, ima isti panel kot Samsung 193p. Ghosting definitivno je, ampak ni moteč. Brez problemov igram Call of Duty in Warcraft 3. Barve in ostrina so super, sploh odličen monitor za tako ceno kto sem ga dobil(druge roke, sicer pa nov, zapakiran in brez mrtvih pikslov, za 72k :)). Pivot pa je tudi uporaben.

RobyRob ::

Težko pričakovani avgust je tu.:)
A ima kdo kaj informacij o prihodu 193P+ v Slovenijo? A bo prišel ali pa bo spet vse padlo v vodo kot maja?
Kolikor gledam ameriške online trgovine se tam prodaja že dolgo.;(

[SpydeR] ::

V Big Bangu so mi na mejl odgovorili, da naj bi 193p+ prišel nekje v roku 2 tednov. Tako naj bi jim obljubili pri Avteri, ki je uvoznik za Samsung monitorje.

marez ::

Evo test 17 in 19 coll tft monitorjev iz CHIP revije (vodilne nemške revije).

link:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marez ()

Doman ::

Mene pa zanimajo, koliko mislite, da bodo bile cene LCD 19 paličnih monitorjev nižje od cen sedaj?To sprašujem zato, ker nevem ali naj kupim monitor sedaj ali pa malo kasneje.

Doman: takole bom rekel - marca je bil 913N 102k pri mlacomu, sedaj ga pa dobiš za 80k.

aleksej2 ::

Da ne govorimo o Samsungu 193p, ki je bil pred kake pol leta kakih 130-140k, sedaj ga dobis za 105k.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aleksej2 ()

Doman ::

Torej, vaš nasvet je počakaj če ti ni taka nuja kupit nov monitor?

lambda ::

Ja ... lahko čakaš. Leto, mogoče kar dve. Boš dobil dobrga 19" za 60k. Ampak takrat bi se mogoče lahko odločil počakat še kako leto ali dve in se bo dobilo 24" Dell-a za 130k sit. Ampak čez nadalnja tri leta bo še ta zverina le 70k sit.

To je zgrešen princip - no včasih res pridejo obdobja, ko so cene preveč nabite, ampak takrat o tem že vrabci na veji čivkajo. Kupi kar rabiš in ne glej na to koliko bo stala zadeva čez pol leta.

aleksej2 ::

to je tud res ja...pol ko enmu monitorju pade cena iz na primer 130k na 90k, pride na trg se boljsi in vecji monitor od njega ceno 130k...zmeri bo boljsa alternativa...

carota ::

En nasvet vsem, ki ste v dilemi ali kupiti monitor (ali karkoli drugega) ali pocakati, da pade cena: POCAKAJTE! Ocitno ste lahko brez.

LP,
Martin

d0rK ::

Lahko kdo prosim priporoci par dobrih 19" zaslonov?

Specifikacije:

- 1280x1024 reslucija
- manj kot 20ms odzivnega casa
- ohisje crne ali srebrne barve

Najlepsa hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d0rK ()

Uranij ::

Pozdravljeni.

Pravkar sem kupil samsung 913N, sem se kar zadovoljen, moti me le to, da sem zraven dobil zvit CD;(( , ki seveda ne deluje. Ker se mi ne da se enkrat hodit v Koper, bi prosil ce se komu, ki ima enak monitor da narest image takega CD-ja in mi ga poslat na ftp. Lahko tudi pod zasebno.

Hvala in LP, Plutonij

zuz3k ::

mene pa zanima kaj pravite nad tem lepotcem SamsunG 19 930BF Simple Silver8-O , namreč lcd ima le 4 ms in se mi zdi pravšnji za igranje igric ...
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...
Life is a psychological game.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zuz3k ()

Ne vem če ga boš kje našel ceneje kot v mimovrste. Me pa neki zanima za ta SM 930BF, namreč piše da podpira standard tco 99' medtem ko 913N pa TCO 03'. Kaj nam to sploh pove??
Pa so na trg prišli Hyundai-ovi LCD-ji z to isto matriko.

compman: test 930BF na behardware.

Stone ::

Na tej strani boš našel vse o TCO standardih. Spremembe TCO'03 v primerjavi s predhodnim TCO'99 najdeš tukaj, kaj točno zahteva TCO'03, pa najdeš tu.
««
59 / 168
»»