Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
isliame1 ::
zdravo
mam 193P in me zanima zakaj ne morem imeti frekvence 70 ali 75Hz ampak samo 60Hz. pri visjih nastavitvah mi monitor utripa ali pa se slika sploh ne prikaze?? in vcasih se mi pojavi cez ekran kot nekaksen beli sum nekaksene bele lise, kot nekaksno prasketanje, a je to zaradi tune magic software-a.
monitor je na dvi in grafa je radeon9200 vivo 128MB.
ali ima kdo podobne tezave.
l.p. matej
mam 193P in me zanima zakaj ne morem imeti frekvence 70 ali 75Hz ampak samo 60Hz. pri visjih nastavitvah mi monitor utripa ali pa se slika sploh ne prikaze?? in vcasih se mi pojavi cez ekran kot nekaksen beli sum nekaksene bele lise, kot nekaksno prasketanje, a je to zaradi tune magic software-a.
monitor je na dvi in grafa je radeon9200 vivo 128MB.
ali ima kdo podobne tezave.
l.p. matej
Hehe ::
tud če kupiš najhujšo grafično kartico, ti ta hip igre na 1600x1200 ne bodo delale dovolj tekoče! :)
flipflop ::
zakaj ne morem imeti frekvence 70 ali 75Hz ampak samo 60Hz
Zakaj pa hočeš imeti tako visoko frekvenco?! Jst mam 60 Hz na mojmu, pa je čist fajn.
ZLOky ::
Kolikor je meni znano, je na "digitalnemu" kablu možno imet samo 60Hz, na analognemu pa je možno do 75Hz.
Pa še to, 19" LCD imajo možnost prikaza slike največ 1280×1024 v celozaslonskem načinu, drugače pa imam jaz lahko na moji 19ki LCD možnost tudi 2048×1546, s tem da je slika raztegnjena, prikazuje samo del slike in z miškinim kazalcem se lahko premikaš od enega roba slike do drugega...La. Groink:)
Pa še to, 19" LCD imajo možnost prikaza slike največ 1280×1024 v celozaslonskem načinu, drugače pa imam jaz lahko na moji 19ki LCD možnost tudi 2048×1546, s tem da je slika raztegnjena, prikazuje samo del slike in z miškinim kazalcem se lahko premikaš od enega roba slike do drugega...La. Groink:)
m power ::
Torej, odlocam se za nakup 19" LCDja in v ozji izbor so prisli tile trije modeli... sam sem sprobal HP-ja, pa se mi zdi zelo v redu, zelo tezko opazen ghosting (deklariran odzivni cas pod 20ms) in slika je super... napram samungom ima slabse razmerje kontrasta... kaj to v praksi sploh pomeni? (samsunga nisem nobenega sprobal). Torej, kateri je po vasem mnenju najboljsi?
SAMSUNG SM193P
19" LCD TFT monitor -
velikost pike: 0.294 mm -
svetilnost: 250cd/m2 -
kontrast: 800:1 -
odzivni čas: 20ms -
horizontalna frekvenca: 30 - 81 kHz -
vertikalna frekvenca: 56-76 Hz -
ločljivost: 1280 x 1024 - vidni kot: 178 stopinj vertikalno in horizontalno -
vmesnik: analogni (VGA) in digitalni (DVI)mm - teža: 7.1 kg
CENA:180000SIT
SAMSUNG SM 192T
Glavne tehnične lastnosti:
- 19 palčni barvni LCD monitor
- LCD-TFT zaslon (aktivna matrika)
- 0.294mm pika
- vidni kot (H/V) 170/170
- 16.2 mio barv
- svetilnost: 250cd/m2
- kontrast: 700:1
- odzivni čas: 25ms
- maksimalna ločljivost 1280x1024
- vertikalna frekvenca 56-75 Hz
- horizontalna frekvenca 30-81KHz
- vmesnik analogni / digitalni
- mere: 431 x 447 x 220 mm (s podstavkom)
CENA:170000sit
HP LCD 1925
- 19" TFT LCD
- največja resolucija: 1280x1024 (SXGA)
- velikost pike: 0.294x0.294
- svetlost: 250 cd/m2
- kontrastno razmerje: 500:1
- vidno polje (H/V): 170/170
- odzivni čas: < 20 ms
- največje število barv: 16.2M
- osveževanje:horizontalna frekvenca: 30 ~ 82 kHz
vertikalna frekvenca: 56 ~ 75Hz
CENA:170000SIT
SAMSUNG SM193P
19" LCD TFT monitor -
velikost pike: 0.294 mm -
svetilnost: 250cd/m2 -
kontrast: 800:1 -
odzivni čas: 20ms -
horizontalna frekvenca: 30 - 81 kHz -
vertikalna frekvenca: 56-76 Hz -
ločljivost: 1280 x 1024 - vidni kot: 178 stopinj vertikalno in horizontalno -
vmesnik: analogni (VGA) in digitalni (DVI)mm - teža: 7.1 kg
CENA:180000SIT
SAMSUNG SM 192T
- 19 palčni barvni LCD monitor
- LCD-TFT zaslon (aktivna matrika)
- 0.294mm pika
- vidni kot (H/V) 170/170
- 16.2 mio barv
- svetilnost: 250cd/m2
- kontrast: 700:1
- odzivni čas: 25ms
- maksimalna ločljivost 1280x1024
- vertikalna frekvenca 56-75 Hz
- horizontalna frekvenca 30-81KHz
- vmesnik analogni / digitalni
- mere: 431 x 447 x 220 mm (s podstavkom)
CENA:170000sit
HP LCD 1925
- 19" TFT LCD
- največja resolucija: 1280x1024 (SXGA)
- velikost pike: 0.294x0.294
- svetlost: 250 cd/m2
- kontrastno razmerje: 500:1
- vidno polje (H/V): 170/170
- odzivni čas: < 20 ms
- največje število barv: 16.2M
- osveževanje:horizontalna frekvenca: 30 ~ 82 kHz
vertikalna frekvenca: 56 ~ 75Hz
CENA:170000SIT
Eschelon ::
Ali kdo ve, kdaj (če) bodo v Sloveniji dobavljivi novi Hyundaiovi Q17+ (ne Q17) LCDji? Zanima me, ker naj bi zadevščine vsebovale novi Hydisov 10ms zaslon. (Ali bo mogoče ta zaslon prej tukaj pod kako drugo znamko?)
Jackass ::
m power: Jah men se zdi od telih, po podatkih, ki si jih navedu najboljši SAMSUNG SM193P.
Menda se pri 25ms ze opazi ghosting pri nekaterih filmih itd. Mislm, ze kar dosti uporabnikov je to opazilo in tudi napisalo v to temo. Vecina je bla prav lastikov Samsungov!
Js bi se ze samo zarad odzivnega casa odlocu za ta model! Tistih 10k ni tolk velik!
Menda se pri 25ms ze opazi ghosting pri nekaterih filmih itd. Mislm, ze kar dosti uporabnikov je to opazilo in tudi napisalo v to temo. Vecina je bla prav lastikov Samsungov!
Js bi se ze samo zarad odzivnega casa odlocu za ta model! Tistih 10k ni tolk velik!
jAcKaSS
_Tom_ ::
193p dostavljen....moram reč da je res OK in ogromen :)...kako imate kaj nastavljen magic tune? ( kako se spreminja "toplino" barv v K? - samo preko wizarda?)
micka ::
Odločitev je padla.Kupila bom Samsung 193p.Ker ste vse na tekočem mi prosim povejte , kako do njega najceneje.
lp
lp
Wolverine ::
Poglej pri mimovrste, imajo ga tudi v rdeči in črni barvi.
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)
micka ::
Internetne trgovine odpadejo.Hočem ga videti in pregledati v detajle (mrtvi piksli).Enostavno se nočem potem ubadati z vračili in ostalim.
alien3 ::
Evo...........Mislm da bom prvi ki bo odgovoril na že nekaj časa nazaj postavljeno vprašanje kakšen je NEOVO X-19AV. Danes sem si ga imel priložnost ogledati in preizkusiti.Fora je da sem že od vsega začetka hotel imeti 19" LCD ki ima SVGA vhode,saj ti pridejo prav če poseduješ DVD sonbno omponento in tako lahko direktno zvezeš. Glede "ghostinga" : pri "scroll-anju" po internetnih straneh se ga opazi res minimalno , ampak res minimalno....mene ni motilo...glede na to koliko so imeli nekateri za povedat na splošno o 19" LCD.jih in hudem ghostingu pri 25ms se mi je vse zdelo v redu, Glede filmov nisem zasledil nobenih zamikov. Tako hude kakovosti slike še NISEM VIDEL PRI NOBENEM lcd-ju; kontrast seka na fertik, gledanje pod kotom ima tudi vrhunsko,.........v špilih je mogoče opaziti rahel "ghosting", vendar mene spet ni motilo- seveda to ne bo v redu za one ki si želijo 100FPS in imajo hude mašine....takim ta trenutek itak ni pomoći glede 19" lcd-in naprej. Tko da mene je prepriču.
alien3 ::
potem pa nas ti poduči,saj izgleda, da imaš skrite adute skrite v levem štumfu da bom spet videl svetlobo
no-limits ::
Hmp jaz pa se odločam med nakupom Samsunga 172 X in Samsung 710 T. Sam res newem kateri bi bil boljši...kaj mi lahko nekdo pove slabe lastnoste enega in dobre drugega..ali pa kr kako je iz prve roke, predvsem 710 T.
Hvala
Hvala
joebanana ::
Jst tut mislm nabavt LCDja. Pa nism tak goru kr se tega tice:). Pa ce mi lahk kdo priporoci kksno dobro 17tko.
Mal sm razmislju o Samsungu 710n in benq fp767-12.
pls hlp
Mal sm razmislju o Samsungu 710n in benq fp767-12.
pls hlp
wind ::
jaz imam enake tezave :)
710n ali 172x.
Bolj se nagibam k 710n, vendar me moti to, da ima samo analogen izhod.
Je velika razlika med analognim/digitalnim izhodom?
710n ali 172x.
Bolj se nagibam k 710n, vendar me moti to, da ima samo analogen izhod.
Je velika razlika med analognim/digitalnim izhodom?
Vikking ::
toI mene tudi zanima, imam lcd ki ima oba izhoda, in sem sprobal oba, in kakšne razlike nisem vidu oz. opazu!
Aja baje naj bi bil Samsung 710 T v Sloveniji od 17.8 in to v srebrni barvi.
Drugače, pa sam newem razlike med digitalnim / analognim izhodom, saj nisem imel možnosti niti testirat.
Drugače, pa sam newem razlike med digitalnim / analognim izhodom, saj nisem imel možnosti niti testirat.
Hehe ::
omenjeni monitorji nimajo izhodov temveč vhode. zgornji pisce so bili zgleda malce površni! :)
boštjan ::
martins,vsaj enega rabi,a ne.no pri digitalnem ti je finta,da se slika pošilja digitalno,torej direkt
carota ::
bostjan: kolikor vem ima monitor natanko en izhod - sliko, ki jo izrise na zaslon. Ali je ta digitalna ali analogna pa je drugo vprasanje. Cemu rabi monitor vhode mi je jasno, spraseval sem cemu rabi digitalne in analogne izhode. Takega monitorja se nisem videl.
Lp,
Martin
Lp,
Martin
perci ::
martins: lej - tabolš monitorji imajo dvi izhod - po tem se slika do monitorja prenaša direktno v digitalni obliki - preko analognega izhoda pa se najprej slika na grafiki pretvori v analogno obliko in jo potem pošlje do monitorja.
Obstajajo monitorji, ki imajo prvo ali drugo varjanto ali pa celo obe. Moj monitor ima recimo dva analogna in dva digitalna izhoda, ki pa jih potrebujem za to, da imam lahko na monior priklopljena dva racunalnika hkrati.
Obstajajo monitorji, ki imajo prvo ali drugo varjanto ali pa celo obe. Moj monitor ima recimo dva analogna in dva digitalna izhoda, ki pa jih potrebujem za to, da imam lahko na monior priklopljena dva racunalnika hkrati.
boštjan ::
vhodi so na monitoru,vhodi.perci kerega te maš,da maš kar 4 priključke?ker v tem primeru lahko maš 4 compe gor.
m power ::
evo danes dobil samsunga 193P... jaz sem nadzadovoljen, sam dizajn je res vrhunski in slika je res ostra Ghosting se da opazit, sploh pri kakih hitrih in temnih igrah, medtem, ko pri gledanju filma tudi pri hitrih prizorih niti ni opazen. Ima samo en gumb, pa se ta ni navaden (nekak deluje samo na dotik prsta, ce hoces prizgat s cim drugim ne dela ). V glavnem zaenkrat nimam pripomb, res dober monitor je tole...
perci ::
perci kerega te maš,da maš kar 4 priključke?ker v tem primeru lahko maš 4 compe gor.Monitor je tale.
In ne, ne moreš imeti 4 monitorje gor prklopljene, najvec dva - imas pa na izbiro - lahko sta dva dvi, lahko oba analog ali pa kombinacija.
Ima tudi kompozitni vhod, tko da lahko fotič al pa kamero priklopiš, med slikami lahko enostavno preklapljaš, ima pa tudi picture in picture.
TribesMan ::
perci lahko imaš tudi 4 mašine na enkrat gor priklopljenje, sam pol je menajavanje vhodov malo bolj komplicirano... se moraš nekaj v menujih matrat... sam gre, če je sila.
Drgač je pa super monitor, ga mam tud jest, pa bi kar še enga kupil, ker kombinacija 18" LCD in 22" CRT na mizi ni najbolj posrečena :D
LP
TribesMan
Drgač je pa super monitor, ga mam tud jest, pa bi kar še enga kupil, ker kombinacija 18" LCD in 22" CRT na mizi ni najbolj posrečena :D
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Karaya 52 ::
Tisti ki se je par postov gor odločal glede 710T in 172x... 710T je veliko boljši. Že na papirju, ima manjšo piko, dvi, večji kontrast in svetilnost, tisti ki so pa primerjali 710T in 172X v živo pa so rekli da ima 710T veliko lepšo sliko. Ghostinga ni, pri scrolanju, se črke spremenijo iz bele barve v rahlo sivo. Jaz sem ga vzel pri enaA in je sive barve. Mrtvih pixlov ni imel.
Hvala lepa Master D.
Tui jaz bom si naročil 710 T prek enaa, no upam,da vsaj ne bom imel kakšnih mrtvih pikslov.
Tui jaz bom si naročil 710 T prek enaa, no upam,da vsaj ne bom imel kakšnih mrtvih pikslov.
swar ::
En simpl question mam in sicer ker je lcd 17" je najbols za igranje fps iger/in bluzenje po netu pa da je cena okol 120k(naj ne bi slo prevec cez)
Mihcael ::
Jaz mislim da definitivno samsung 172X ali 710T, samo 710T se nima dost rewiewov in nevem ce nima vec ghoustinga kot 172X kaj sem do sedaj prebrau?
Lastnosti na papirju pa ma bolse!
Sploh kak Doom3, HL2, css bi se moralo brez ghoustinga dat igrat ostalo me ne zanima...
Hvala vnaprej za vse vase komentare.
Lastnosti na papirju pa ma bolse!
Sploh kak Doom3, HL2, css bi se moralo brez ghoustinga dat igrat ostalo me ne zanima...
Hvala vnaprej za vse vase komentare.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mihcael ()
Karaya 52 ::
Par strani nazaj je en link od foruma o 710T in 172X. Poglej kaj pišejo, pa se boš takoj odločil za 710T.
Ce je kdo opazil ima comtron v novem letaku oglasevan LG FLATRON LCD 1915S
in pise sicer:
19" Flatron lCD
Kontrast 500:1
Odzivni cas 12ms
1280*1024@75Hz
H-frekvenca:30-83kHz
V-frekvenca:56-75Hz
VGA priklop.Garancija 3 leta
Cena 119.900
Vse skupaj mi deluje nekako sumljivo saj se nisem srecal 19" z tako nizkim response timeom.Cena je tud prenizka(ceprav se ne pritozujem).Kontrast je za 19ko nekak nizek.Najbol sumljivo pa je to da tega monitorja ni nikjer na netu(ne na lg pageu niti google ne najde pametnih zadev) in ker pise dobava po 24.8.2004 sem poklical strice v comtron ce imajo kaj vec podtakov o njem in so mi poslal po mejlu specifikacije:
http://freeweb.siol.net/stargate/stuff/...
Zanimivo je predvsem to da je 19kina mlajsa sestrca 17ka z isto oznako le da je namesto 19 st 17 in je na pageu.
Kaj pravte?
in pise sicer:
19" Flatron lCD
Kontrast 500:1
Odzivni cas 12ms
1280*1024@75Hz
H-frekvenca:30-83kHz
V-frekvenca:56-75Hz
VGA priklop.Garancija 3 leta
Cena 119.900
Vse skupaj mi deluje nekako sumljivo saj se nisem srecal 19" z tako nizkim response timeom.Cena je tud prenizka(ceprav se ne pritozujem).Kontrast je za 19ko nekak nizek.Najbol sumljivo pa je to da tega monitorja ni nikjer na netu(ne na lg pageu niti google ne najde pametnih zadev) in ker pise dobava po 24.8.2004 sem poklical strice v comtron ce imajo kaj vec podtakov o njem in so mi poslal po mejlu specifikacije:
http://freeweb.siol.net/stargate/stuff/...
Zanimivo je predvsem to da je 19kina mlajsa sestrca 17ka z isto oznako le da je namesto 19 st 17 in je na pageu.
Kaj pravte?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: swar ()
Smrkc ::
Mal viši sem vidu, da se je nekaj razpravljalo o samsung 710N. Jaz ga mam zdj dobr teden in za moje pojme ni tako dober kot je navajajo v raznih kritikah po internetu. Res je, da nima ghostinga, filmi in špili delajo super - tu res ni težav. Nekoliko me moti ker ima zelo slabo gibljivo glavo (torej ekran), namreč imam dokaj visoko mizo in monitror se ne da postavit v pravokotno lego z mizo, ampak je nekoliko nagnjen. Drugo kar me moti pa je branje teksta. Možno da še nism navajen lcd-jev, amapak men se še vedno zdi da je težje brat kot pa z navadnega crt-ja. Drugač ma pa pa tut magicbright funkcijo ki je lahko zelo koristna,
Zanima me pa še kolk lahko kej zvočniki vplivajo na sliko na lcd-ju. Za navadne katodne monitorje vem da pač ni dobr da maš zvočnike prebliz. Kako pa je z lcd-ji?
Zanima me pa še kolk lahko kej zvočniki vplivajo na sliko na lcd-ju. Za navadne katodne monitorje vem da pač ni dobr da maš zvočnike prebliz. Kako pa je z lcd-ji?
wind ::
Hja sej to mi je en reku in je pomanjkljivost 17"lcdjev ker imajo 1280*1024 resolucijo in s tem zelo majhne fonte(vsi vemo da je na 17" crtjih priporocena resolucija 1024*768).Zdej moj 17" crt ima vidnega polja skoraj 40,5cm.17"lcd pa 43,18cm,za moje pojme bi bilo bolje ce bi imeli 17 lcdji priporoceno 1152*768 sam to je neka cudna vmesna resolucija.Tko da je bolje kupit 19" ce ga noces met pred nosom da bos kaj videl...Jest cakam zdej da dobijo tega lgja 19 v comtronu.Upam da je dober za tak denar...
Keyser Soze ::
Pa niso tako majhni. Saj niste slepi. Ali pač?
Včasih tudi jaz nastavim na CRTju 17" na 1280*1024, pa moram rečt, da ni takšne krize. res pa da se oči zelo zmatrajo. Pa še to zaradi frekvence osveževanja, ki takrat pade na "skoraj nulo".
Drugače pa. Če folk misli pisat ipd. na LCDju, naj si kupi 19". Al pa CTXa, ki vem da podpira eno malo morej resolucij.
Včasih tudi jaz nastavim na CRTju 17" na 1280*1024, pa moram rečt, da ni takšne krize. res pa da se oči zelo zmatrajo. Pa še to zaradi frekvence osveževanja, ki takrat pade na "skoraj nulo".
Drugače pa. Če folk misli pisat ipd. na LCDju, naj si kupi 19". Al pa CTXa, ki vem da podpira eno malo morej resolucij.
OM, F, G!
Keyser Soze ::
Jah, saj v bistvu moraš uporabljat "priporočeno" resolucijo. Ker drugače je slika za en drek.
OM, F, G!
Mihcael ::
Kaj pa 1280x1024 resolucijo na 10 let starem sony trinitron multiscan 15sx ? pol pa jamrajte kok so fonti mali ;) to se gre...
@masterd. bom sou poiskat link pa si ogledo.
@masterd. bom sou poiskat link pa si ogledo.