Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
lisjak ::
Okapi ::
Okapi
1. je to tvoja slika ?
2. s katerim fotoaparatom in katerim objektivom je zajeta ?
3. moja je malenkost manj ostra zaradi velikega izreza, in kompresirana v jpg (velikost manj kot 400kb), moja raw slika je tudi boljša
sicer pa ne oglašujem nobenga objektiva niti svojih slik!... pač primer sn dal, da se lahko lažje odloči... nisem rekel da je profi slika... in daleč od tega da je profi objektiv.
Probaj kaj podobnega ujet z vstopno sigmo ali tamronom.
al pa nasploh pokaži bilokaj svojega, če že kritiziraš...
1. je to tvoja slika ?
2. s katerim fotoaparatom in katerim objektivom je zajeta ?
3. moja je malenkost manj ostra zaradi velikega izreza, in kompresirana v jpg (velikost manj kot 400kb), moja raw slika je tudi boljša
sicer pa ne oglašujem nobenga objektiva niti svojih slik!... pač primer sn dal, da se lahko lažje odloči... nisem rekel da je profi slika... in daleč od tega da je profi objektiv.
Probaj kaj podobnega ujet z vstopno sigmo ali tamronom.
al pa nasploh pokaži bilokaj svojega, če že kritiziraš...
Okapi ::
Ni moja, z wikipedije je, objektiv je pa Canon EF 400mm f/5.6L USM.
In ne preveč jokat, ker čisto nič ne kritiziram, ampak samo kažem en na hitro zguglan boljši rezultat (in objektiv), ker brez primerjave si nihče ne more nič predstavljati.
O.
In ne preveč jokat, ker čisto nič ne kritiziram, ampak samo kažem en na hitro zguglan boljši rezultat (in objektiv), ker brez primerjave si nihče ne more nič predstavljati.
O.
Janac ::
fantje povejte mi zakaj se neda na mojemu olyju nastavt f2,8 ampak samo do f3.5?
oz sploh ni razlike med med f3,5 in f22!!!
Ni moja, z wikipedije je, objektiv je pa Canon EF 400mm f/5.6L USM.
O.
Canon EF 400mm f/5.6L USM: maloprodajna cena 1700 EUR...
70-300mm f/4.5-5.6G AF-S VR Zoom - Nikkor : maloprodajna cena 550 EUR
lepa primerjava Okapi (kot da bi primerjal megana in porscheja)
BRBR ::
fantje povejte mi zakaj se neda na mojemu olyju nastavt f2,8 ampak samo do f3.5?
In mi naj vemo iz glave kater model je tvoj oljmpus ?
Če je kompakt pol si out of luck (sploh ni razlike med med f3,5 in f22), če pa ni je pa f odvisen od objektiva in bi se moralo kaj poznat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
Ja, zdaj vsaj malo veš, kakšna je razlika v kakovosti in kaj za svoj denar dobiš.
O.
oh no... nehaj trolat! dobro jaz vem kake so razlike v kakovosti in cene... sploh pa nisem jaz kaj spraševal!
Govora je blo o objektivih 70-200, 70-300 nikkor in cenejše sigme ter tamroni ... tvoje mnenje bi spoštoval edino, če bi mel sam kaj za pokazat in to z primerljivim objektivom, tako pa vidim, da nabijaš v prazno... vsak zna poiskat sliko na netu, pa se pol pametnega delat.
kuglvinkl ::
Sam mislim, da se moraš resno vprašat, kolk ti je do fotkanja živalskega sveta npr.. Če ti je precej, potem pač kupi tisto opemo, ki te ne bo omejevala. Se je simple.
Ko sem sam pogruntal, da je moja želja oz zahteve večja od tehnilčnih omejitev aparata, sem si pač nabavu FF in 35mm 1.4. Med drugim.
Ko sem sam pogruntal, da je moja želja oz zahteve večja od tehnilčnih omejitev aparata, sem si pač nabavu FF in 35mm 1.4. Med drugim.
Janac ::
sid911 ::
Da pristavim še svoje tri cente k debati low cost sigma/tamron vs. brand (Canon/Nikon) 70-300:
Moj Tamron 70-300 (brez stabilizacije) je do nekje 200-230mm delal precej spodobne slike, pri 300 pa za nekoga, ki se ne obremenjuje preveč s kvaliteto fotografij znosne (razen na f/5.6). Je pa imel precej počasen (in glasen) AF. Vseeno pa sem uspel z njim poslikat kar nekaj letalskih mitingov - seveda zavedajoč se vseh njegovih omejitev.
Zamenjal ga je Canon 70-300 IS USM, ki je glede na kvaliteto povsem druga pesem. Tudi pri 300 zadovoljiv, pri 200 skoraj odličen. AF je tudi hitrejši od Tamronovega, IS je odličen ipd. Je pa cena tudi temu primerno višja. Ampak tudi ta objektiv ima svoje omejitve...
Še dva primera: Tamron 70-300 Canon 70-300 IS
Sam bi svetoval nakup nekoliko boljšega objektiva že v začetku...
Končni rezultat pa je seveda odvisen tudi od drugih dejavnikov, ne samo objektiva...
Pogej si kaj ti piše na objektivu...
Moj Tamron 70-300 (brez stabilizacije) je do nekje 200-230mm delal precej spodobne slike, pri 300 pa za nekoga, ki se ne obremenjuje preveč s kvaliteto fotografij znosne (razen na f/5.6). Je pa imel precej počasen (in glasen) AF. Vseeno pa sem uspel z njim poslikat kar nekaj letalskih mitingov - seveda zavedajoč se vseh njegovih omejitev.
Zamenjal ga je Canon 70-300 IS USM, ki je glede na kvaliteto povsem druga pesem. Tudi pri 300 zadovoljiv, pri 200 skoraj odličen. AF je tudi hitrejši od Tamronovega, IS je odličen ipd. Je pa cena tudi temu primerno višja. Ampak tudi ta objektiv ima svoje omejitve...
Še dva primera: Tamron 70-300 Canon 70-300 IS
Sam bi svetoval nakup nekoliko boljšega objektiva že v začetku...
Končni rezultat pa je seveda odvisen tudi od drugih dejavnikov, ne samo objektiva...
Pogej si kaj ti piše na objektivu...
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sid911 ()
BRBR ::
ja olympus pen
tegale linka se ne da not dat v href obliki:
http://www.slo-foto.net/ftopict-20128-....
z f 22 bi ti dosegel večjo globinsko ostrino a ne ?
Ne zato, ampak zato, ker je DOF odvisen od fizičnega premera zaslonke
takale mini (ki v štacuni zgledajo makro) 'jajca', ki pol sploh niso več mini, če dokupiš kake tuljave kot tule mi niso všeč, po izkušnjah (to so moje izkušnje na slo foto linku).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
sid911 ::
beri dalje pa boš ugotovil zakaj lahko največ f/3.5 nastaviš...
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
bluefish ::
Recimo: [Vse o DSLR]
Falil ne boš niti s svojo lastno obstoječo: Olympus pen mini in slabe slike v prostorih z manj svetlobe
Falil ne boš niti s svojo lastno obstoječo: Olympus pen mini in slabe slike v prostorih z manj svetlobe
nuclear ::
Kupujem digitalni fotoaparat.
Je kak bestbuy digitalc za 100€? Po možnosti s snemanjem 720p ali pa mal dražji z 1080p videom?
PS: ne spoznam se na to, zato me ne flejmat če preveč zahtevam za to ceno. Zanima me.
PS2: Ogledoval sem si Canon IXUS 115HS. Cena je okoli 100EUR, slika pa to:
Morda kdo z kakimi izkušnjami s tem, ali boljšim modelom?
Hvala
Je kak bestbuy digitalc za 100€? Po možnosti s snemanjem 720p ali pa mal dražji z 1080p videom?
PS: ne spoznam se na to, zato me ne flejmat če preveč zahtevam za to ceno. Zanima me.
PS2: Ogledoval sem si Canon IXUS 115HS. Cena je okoli 100EUR, slika pa to:
Morda kdo z kakimi izkušnjami s tem, ali boljšim modelom?
Hvala
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nuclear ()
SkyEye90 ::
Moje priporočilo: roke čim dlje od digitalcev do 100 (150) evrov.
Vsaj v fotografiji so več ali manj zanič. Raje bi pogledal kakšne starejše rabljene višjerazredne modele, sigurno bo boljši v vseh pogledih
npr DSC-HX5V
Vsaj v fotografiji so več ali manj zanič. Raje bi pogledal kakšne starejše rabljene višjerazredne modele, sigurno bo boljši v vseh pogledih
npr DSC-HX5V
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkyEye90 ()
Jaz ga rabim za kak izlet sem pa taj, pa kej lepega posneti še vmes, da se kej vidi. Ne mislim zdaj postati znani profesionalni fotograf ;) Zato pa sem vprašal v rangu takem.
Potem pa nima veze kaj vzameš, saj so vsi enako slabi v tem rangu (žal).
Če kupiš nekaj let star model za manj kot 100evrov, bo vsaj 2x boljši od vseh novih za isti denar. Sam sem jih nekaj preizkusil in se bil razočaran na celi črti. Še za amaterje niso, saj je polovica slik če ni sonca neostrih
mogoče bi pogledal za Canon SX230, lansko leto je bil nagrajen kot najboljši kompakt na dpreview, cena pa je bila okoli 230evrov za novega. Danes je mogoče nov Sony H90 ugoden, za 220 evrov dobiš zelo dober aparat.
Če kupiš nekaj let star model za manj kot 100evrov, bo vsaj 2x boljši od vseh novih za isti denar. Sam sem jih nekaj preizkusil in se bil razočaran na celi črti. Še za amaterje niso, saj je polovica slik če ni sonca neostrih
mogoče bi pogledal za Canon SX230, lansko leto je bil nagrajen kot najboljši kompakt na dpreview, cena pa je bila okoli 230evrov za novega. Danes je mogoče nov Sony H90 ugoden, za 220 evrov dobiš zelo dober aparat.
Zgodovina sprememb…
dbala008 ::
Kateri fotoaparat izbrati med: Canon SX240, Panasonic TZ30, Nikon S9300, Sony DSC-H90
hvala za odgovore in lp
hvala za odgovore in lp
win64 ::
Kateri kompaktni fotoaparat v rangu 100 do 150€.
Prioritete v tem vrstnem redu so:
- kvaliteta slike
- velikost(velik bonus če gre v žep brez problema)
- normalne slike tudi ob slabi svetlobi(zbiralnik svetlobe)
- snemanje 720p in hdmi
Prioritete v tem vrstnem redu so:
- kvaliteta slike
- velikost(velik bonus če gre v žep brez problema)
- normalne slike tudi ob slabi svetlobi(zbiralnik svetlobe)
- snemanje 720p in hdmi
Za tiste, ki želite dobre videe priporočam Sony H90, ki stane nekaj več kot 200 evrov. Je letošnji model, ima pa enak senzor in optiko kot najvišji iz prejšnje generacije HX9V, ki je bil v sami špici med kompakti in je še danes. Preizkusil sem naslednjika, letošnji model HX20V in kakšnega velikega napredka ni. Ima nekaj plusov in zanimivo tudi nekaj minusov proti HX9V, tako da ob pogledu na ceno stari zmaga!
Mi je pa všeč pri Sony-jih, ker imajo zelo dobro stabilizacijo videa in res lepe barve:
Mi je pa všeč pri Sony-jih, ker imajo zelo dobro stabilizacijo videa in res lepe barve:
Zgodovina sprememb…
clancy ::
Je že kdo imel priliko sprobati Panasonicov fotoaparat DMC-TZ30? Po rewiewih sta z Sonyjem DSC-HX9V zelo izenačena.
bluefish ::
Če sta izenačena, potem vsakega primi v roke ter se malce poigraj z gumbi ter rokovanjem.
Odločil sem se, da bom nabavil tega:
http://www.canon-europe.com/For_Home/Pr...
Naj bi bil tudi najboljši digitalc v tem rangu v letu 2011.
Cena okoli 200€: http://snapsort.com/cameras/Canon-SX230...
Ima 14x optični zoom(video too), 24fps movie feel snemanje videa, itd..
Ixus 115hs nima optičnega zooma na video, kar me je močno zmotilo.
Še kej, preden naročim? Thx
http://www.canon-europe.com/For_Home/Pr...
Naj bi bil tudi najboljši digitalc v tem rangu v letu 2011.
Cena okoli 200€: http://snapsort.com/cameras/Canon-SX230...
Ima 14x optični zoom(video too), 24fps movie feel snemanje videa, itd..
Ixus 115hs nima optičnega zooma na video, kar me je močno zmotilo.
Še kej, preden naročim? Thx
Ok lahko kar skenslamo vse skupaj.
Odločil sem se, da bom vložil v prihodnost(hobi, služba) in nabavil svoj prvi DSLR.. 550D.
Odločil sem se, da bom vložil v prihodnost(hobi, služba) in nabavil svoj prvi DSLR.. 550D.
medenko ::
115HS je super fotič za svoj denar, 129€ s torbico pri nas.
nuclera: kje pa misliš vzeti 550d?
nuclera: kje pa misliš vzeti 550d?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: medenko ()
Grapher ::
Pozdravljeni, zanimam se za nakup digitalca tam okrog 200€ lahko pa tudi okrog 250€ v kolikor je vreden takšnega denarja.
Sam sem gledal Olympus sh-21 ter olympus sz-14
Prvi zgleda tak vsestranski po specifikacijah in je novejši(več cukrčkov kot npr full hd snemanje in podpora eye-fi v kolikor bi to kdaj potreboval), drugi pa je star že eno leto ampak ima pa večji zoom. Aparat se v večji meri potrebuje za slikanje nepridipravov tako, da je potrebno prepoznati obraz iz slike na najman 50m. Aparat bi bilo priporočeno imeti v žepni velikosti za lažje prenašanje, slovenski meni bi bil tudi priporočljiv.
Sam sem gledal Olympus sh-21 ter olympus sz-14
Prvi zgleda tak vsestranski po specifikacijah in je novejši(več cukrčkov kot npr full hd snemanje in podpora eye-fi v kolikor bi to kdaj potreboval), drugi pa je star že eno leto ampak ima pa večji zoom. Aparat se v večji meri potrebuje za slikanje nepridipravov tako, da je potrebno prepoznati obraz iz slike na najman 50m. Aparat bi bilo priporočeno imeti v žepni velikosti za lažje prenašanje, slovenski meni bi bil tudi priporočljiv.
kmetek ::
žepna velikost in večji zoom je no go, razen kakšen hud ixus z 12x zoomom....morda sx220/230/240 serija canona?
Grapher ::
hvala kmetek, canon powershot sx240hs zgleda zelo mamljiv a je pri 310€ malo predrag. Kaj pa kakšen aparat podoben temu po statistiki le da ni žepna verzija in nekoliko cenejši 200-250€?
SloSlayer ::
Isčem fotoaparat, ki stane do 400€ (lahko tudi malo več). Predvsem mi je pomembna kvaliteta slike (tudi v slabši vidljivosti). Kaj mi priporočate?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SloSlayer ()
destiny ::
Sony je pred kratkim predstavil kompakta z 1'' senzorjem, ampak bo drag.. ko žefran. Sem pa pred dnevi dobil Sony NEX-5N in lahko rečem samo WAU!
GrimReaper ::
Jest s 117HS posnamem vse slike ostre, sonca ne rabiš, ker je ravno ta aparat odličen v slabih svetlobnih pogojih.
Včasih se morš seveda mal pomatrat da dobiš željen del izostren, tako da probaš na drugi razdalji.
Je pa fora da če slikaš zunaj z Auto ne dobiš take ostrine kot na manual, ker ti na Auto nabije ISO na 400, na manual pa pusti na 100.
Če najdete boljši aparat do 150€ pa tudi prav. Ne mi pa govorit da povprečen folk rabi dražji aparat od 150€.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
medenko ::
jep 115/117HS je izredno dober mali fotič za cca 120€, zraven dobiš še lično usnjeno canon torbico....pomoje enkraten nakup.
če pa res ne rabiš nič imaš canon a800 za 55,90.
če pa res ne rabiš nič imaš canon a800 za 55,90.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: medenko ()