» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
7 / 133
»»

Blisk ::

Še vedno nismo ugotovili, kateri je boljši.
CANNON A-70
ali
SONY DSC-P92

TriSiX ::

Sony P-92 se da v AT najbolj poceni dobiti za 463 EUR in MemoryStick je enkrat dražji od CF kartic! Če govorimo o ceni, se vsekakor najbolj splača A-70! Edina prednost, ki jo ima P-92 je 5MP CCD, kar je sicer dobro, a jaz menim, da 3.2 MP popolnoma zadostuje!
Mene pri P-92 zelo moti tudi to, da nimaš ročnega nadzora nad zaslonko in čas osvetljevanja pri slednjem je le med 1/1000 s in 2 s, medtem ko ima Canon A-70 od 1/2000 s do 16 s! Sony ima še polno drugih slabosti in veliko manj možnosti!

Če koga nisem prepričal si lahko v 10 minutah ustvari sliko o tem kateri je boljši na naslednjih straneh:

dpreview.com
in
megapixel.net

Skratka, jaz sem vsekakor za A-70, ker ponuja največ možnosti za najmanj denarja! Sony je veliko dražji in ponuja manj. Ne sme vas zavesti tistih 5 MP CCD, ker to ni tako zelo bistveno! Meni se zdijo bolj pomembne možnosti za kreativno fotografijo, ki jih omogoča A-70 z full manual nadzorom!

ferjan ::

Hja blisk mogoče si mislil bolj na primerjavo Canon A70 in Sony P-72, sta namreč v istem cenovnem razredu.

Sam bi ti seveda tako kot TriSiX priporočal Canona, ker boš imel z njim več kreativnih možnosti. Če pa fotko rabiš zgolj za "point and shoot" potem pa je itbira malce težja.

Sam sem lastnik Canona A70 in ti lahko povem tudi nekaj slabih strani v primerjavi s Sonyjem:

Avtomatično ostrenje v ZELO slabih svetlobnih pogojih (temačni lokalčki, pikniki ponoči, ...) ima Sony veliko boljše.

Sony ima USB 2.0 (samo ne vem če je to hitri USB 2.0 ali polni USB 2.0), kar ti danes sicer NIČ ne pomaga ker je omejitev hitrosti medij (flash, Mstick, ..) in ne USB.

Canon ne deluje kot WebCam....za Sonyja ne vem (lastniki povejte)

Mikrofon pri Canonu je preobčutljiv, kar opazimo, ko hočemo posneti kakšno GLASNO prireditev...takrat zvok hrešči.

Canon se avtomatično pojavi kot dodatni disk, ko ga priklopimo na WinXP (žal je potrebno za ostale Operacijske sisteme naložiti gonilnike) ...za Sonyja zopet ne vem (lastniki???)

Dej naj še nekdo napiše slabosti svojega Sonyja.

gonziada ::

Kupil A70. Sem se kar nekaj casa odlocal med digimax V4 in A70, vendar so me testi (koliko sem jih nasel) prepricali v A70. Dobil ga za 398 EUR v Novem mestu (Fenix). Po prvih testih zelo zadovoljen.

WiseBear ::

No jst mam Sonyja p72.
Zdi se mi da je avtofokus dokaj dobr, v temačnih prostorih oz. v primeru manj svetlobe k ostrenju učinkovito pripomore "rdeč snop svetlobe" s katerim izmeri oddaljenost predmeta.
Kot webcam ta sony ne dela (vsaj nisem nikjer zasledil).
Mikrofon se dobro obnese ko je izvir zvoka, ki ga hočeš posneti blizu, ko pa snemaš nekaj bolj oddaljenega se pa ne obnese.
Prijetno sem bil presenečen z enostavnim priklopom in uporabo na računalnik. Če maš xp-je ne rabiš nobenih driverjev. Xp-ji ga zaznajo kot izmenljivi disk, za lažje prenašanje slik in ostalega pa dobiš zraven program Image transfer, ki se ob priklopu samodejno zažene(to se da seveda izklopit).
Kar mi je tudi zelo všeč je to da lahko snemaš filmčke neomejeno dolgo, kolkr maš pač velik Memory stick.
Moti me to, da so Memory Sticki kar dvakrat dražji:| od običajnih drugih kartic, čeprav naj bi se tudi ti ob večji uporabi Memory Stick pro pocenili .

NoUse4AName ::

arstechnicin opis Olympus C-4000, ne vem kako dobre so ostale kamere samo jas sem bil zlo impresiran z prikazanimi slikami

Blisk ::

NO pogledal sem mal opise fotoaparatov, ki so jih napisali lastniki.
LAHK rečem sam to, da ne glede na to, kaj kupiš, k ma svoje prednosti in slabosti, kot SONY kot CANNON.
Ampak mislim, da bom ostal pri SONYu.
Ker se mi zdi, da mu je edina slabost ta, da so memory sticki dragi.
Amapk tud te se da dobit od drugih firm, ki so velik cenejši.

ferjan ::

Blisk: sej veš kako je to nekomu več pomeni ena funkcija, drugemu druga funkcija. Nekdo ima raje fotko na 2AA bateriji, spet drugi na 4AA baterije.

Ti pa povem še eno slabost Sonyja: VELIKI problemi pri uveljavljanju garancije (v Ljubljani). Imam tako slabo izkušnjo, da sem si rekel, da se bom poizkušal izogibati Sonyju.

ali3n ::

Morda bo komu tole koristlo:
Ker sem tik pred nakupom A70 (hotel sem ga it iskat v Avstrijo), sem se pozanimal iz prve roke glede uveljavljanja Euro garancije pri nas (malo višje so bila mnenja deljena - priznajo/ne priznajo); pravilen odgovor (brez kvizka :D ) se glasi: Avtera NE PRIZNA Euro garancije; kaj bo, ko bomo EU se še ne ve (za nove nakupe verjetno takrat bo, za stare pa še ne vejo...).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

perci ::

Avtera NE PRIZNA Euro garancije

SRAMOTA!!!;((

ali3n ::

še en inside info: menda pride nova pošiljka fotoaparatov (A60/70) v prvem tednu julija....
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

andrej ::

Ce avtera NE prizna garancije poklici canon slovenija. tam ti bodo znali pomagat. ce njih kontaktiras ti bodo oni priznali garancijo.

andper ::

Sej če ga kupiš v Avstriji (tko kot sem ga jest - v MediaMarktu), ga neseš tja tud na servis, kjer se garancija brez problema uveljavi. Pred kratkim sem namreč imel eno tako izkušnjo.

BlackHole ::

V kratkem grem v Avstrijo (Peluga Graz) pa me zanima kak obrazec moram zahtevat, da dobim nazaj cel davek. Vem, da ste pisali o nekem U-34 obrazcu ampak a nima kakega bolj normalnega imena ta obrazec. Kaj če hočem potem ta cel davek nazaj moram nazaj v Pelugo (vem da moram račun na meji potrdit) ali mi ga bodo tudi pri nas kje vrnili (Kompas)??

Zgodovina sprememb…

Big_Al ::

Nazaj v Pelugo, ampak dobiš pa polni davek, ne pa TAX FREE sranje. OK, če je pot daljša se pač bolj splača TAX FREE. Meni gre TF na jetra, ker nimam možnosti v prodajalnah z TF dobit celotnega davka. Ni moj problem, če se njim ne da tega pisat in to prepustijo pač firmi, ki se s tem ukvarja, da določen % seveda. Pol pa plačam pri večjih zneskih par deset € za pet minut dela! Pol pa v upravi rečejo: "Ja, bomo pa dali kakšen večji popust, da pokrijemo to razliko." Samo kaj ko jaz tak že vse na minimum shandlam, pa nix več popust. Sranje!

Blisk ::

FERJAN, a ti povem še eno firmo k je ŠE VELIK VEČJI ŠIT uveljavljat garancijo in to celo pr NAS kupljene aparate.
PHILIPS, je pa največji šit od firme ko je treba garancijo uveljavljat.
Pr nas kupljene zadeve so mi tok jebal, da sm reku, da najbrž NIKOL več ne kupim te firme.
Šlo je pa za BUG, pri delovanju, nekompatibilnost 2 aparatov, ki sta narejena za to, da delata skupi, kao TV in VIDEO.

ferjan ::

Blisk: tnx za nasvet. Philips je ena čudna firma. Nekatere stvari naredijo super (boljše serije monitorjev) spet druge pa totalno zanič (CD-ROM pogoni).

andrej ::

BlackHole: sploh nic ne rabis naredit. ko on tip pogrunta, da si slovenc potem ti bo takoj ponudo obrazec.:D ce ne pa samo reces mwst pa bo takoj vedo...

BlackHole ::

Ok Andrej, vem, kaj pa če mi v roke potisne Tax Free?:D

PaJo ::

V Pelugi ti en bo ponudil TaxFree, ne se bat, ker mislim da ga sploh nimajo:D
Ti samo reci obrzec za mwst pa bo vse ok, pa na roko ti ga bo napisal pa 4 eure zracunal:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

BlackHole ::

Ok, zdaj pa bi rabil čimveč podobnih trgovin kot je Peluga. Lahko so v Grazu ali Leibnitz-z. V Pelugi tega kar iščem nimajo, stvar (fuji s602) pa rabim nujno čez 4-5 dni, torej tam nekje do četrtka, ker grem potem na dopust. Brez tega pa skoraj "ne morem" it.

andper ::

Še en review Canona A70, tokrat z malce bolj slabo izkušnjo avtorja. Kaj pa vem, jaz doslej nisem opazil tolikšnih problemov z 'zrnatostjo'.

R0K ::

Iščem en miniaturen foto aparat.

Blo bi fajn, da bi bil velikosti nekak kot da če 5 bančnih kartic položiš druga na drugo. Nekaj podobnega, valda lahkega max 80-100g.

Skoraj nujno bi bil lcd zaslon (tist zasilni) vsaj 1.3m pixla, tko da bi se dalo slikat OK na 800x600 oz 640x480...najbolj nujno pa je to, da bi se dalo snemat filmčke (320) z zvokom, pa da bi lahko bili dolgi vsaj eno minuto.

Seveda bi rabil tudi izmenjavo kartic...

Vem da je izbor majhen, v kar sem se že tudi sam prepričal.

S predlogi na dan, če poznate kej pametnega.

Cena naj bo nizka. 50k max ... bi blo super :)

flipflop ::

Si pa naštel lastnosti za fotoaparat,ki bo krepko čez 50k.

*Casio EXILIM EX-S3
*Sony DSC-U20/Sony DSC-U10

Pa mogoče še IXUS,vendar je dosti čez 50k.

R0K ::

No sej DSC U10 imam nekako ogledane. It tujine bi ga dobil za 50k sit...

Sem mislil če je e kaj boljšega za podobno ceno, samo vrjetno ni ne :( k ta sony je pa res miniaturen..samo pri nas je cca 80 al clo 90k sit..too much..

sicer res nima tko dobrih spec. ampak bo za preživet...edino škoda k lohk samo 15s filmčke snema :(..

BlackHole ::

Torej, še enkrat prosim, katere trgovine v Grazu (ali Leibnitz) so podobno založene kot Peluga Graz. Išče se Fuji s602.

iso2000 ::

Jaz sem ga naročil pri tej on-line trgovini in me trenutno čaka na pošti v Beljaku, kjer ga bom dvignil in plačal. Veliko sreče!
LP

iso2000 ::

Evo, danes sem ga šel iskat. Za sedaj zgleda zelo zelo dobro. Bom poročal, ko se navadim rokovat z njim!
LP

feri ::

ali mogoče veš,če a-systems, pošiljajo tudi v slovenijo.tudi mene zanima fuji s602z.

iso2000 ::

Tega pa ne vem. Ampak lahko jim pošlješ mail in se pozanimaš. Jaz sem si z njimi vse dopisoval v angleščini in ni bilo problemov, pa še zelo kratek respons time imajo. Res so zelo prijazni.
LP

KTr1sk ::

Dajte mi prosim poveda, če sta ta dva fotoaparata vredu, (tale), (tale) ker bi dal največ 50tisočakov zanj, imel bi pa naj optični zoom.
Hvala

R0K ::

Če mogoče kdo ve, kje v tujini (pri nas je itak predrag) bi lahko kupil poceni Sony DSC-U20 oz Sony EX-S2 nej prosim pove.

Nekak cena bi nej bla 250evrov max - davek...

Alec999 ::

Tomaz >> jst ti toplo priporocam, da das 13 tisocakov vec torej 63 000 sit za A60 dobis ga pa tukaj.
Ima 3x opticni zoom in 2,5 digitalni. Uporabla pa CF kartice za razliko od PREMIER DC3301 ki uporabla SD kartice.

P.S.
Dobis pa tud HP Photosmart 735 za 62 tisocakov k ma 3x opticni zoom pa 3 miljone tock.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alec999 ()

Fizikalko ::

Še vedno nihče ne ve nič o Samsungu digimax V4?

sneguljka1 ::

Fizikalko: Jaz sem slisala, da Canon dela ful lepse slike kot Samsung. Baje da so Samsungove take malo rumene, ce slikas v slabsih svetlobnih pogojih. Ima pa Samsung 4 mio pik...ce mislis printat vecje slike, se ti potem ta bolj splaca. Za slike pa drugace ne vem, ampak kot je ze marsikdo rekel - Canon ima v vecini primerov najlepse. Mal se pomisl na kaksnege Nikona 3100 - je tud ful luskan :)
Ajd

Easx ::

Hm, js sm čisti amater v slikanju in zdj sm se odloču, da si bom kupu en pocen digitalc... Med drugim bi rad tudi da loh z njim posnamem vsaj pol min. filma... V oči mi je padu tale fotič klik ,ker se mi zdi da je glede na ceno 42k ugodn... Poleg tega me zanima kake mate nesplošno izkušnje z firmo mustek?

andrej ::

sneguljka1: vecina digitalcev ima malo rumene slike pod umetno svetlobo. niti nigitalci za pol miljona niso tukaj dosti boljsi. resitev je, da rocno nastavis belino.

pmodic ::

V čem je fora tele kartice "Memory stick 128MB Transcend TS128MMSC" Je kaj slabše kvalitete kot originalna, saj je skoraj 6k ceneje. Jo kdo uporablja?

elboste ::

Iso2000 a mi lahko prosim pojasniš, kako urediš to, da lahko pošlješ fotoaparat na pošto v tujini??

iso2000 ::

elboste: Stvar ni komplicirana: Jaz sem firmi poslal mail in vprašal, če so pripravljeni poslat poštnoležeče (postlagernd) in zraven dodat tudi Tax Free/U34 obrazec. Vse firme tega nočejo delat, druge pa ja. No, zraven sem se še zmenil za plačilo ob prevzemu (Nachname). In to je to. No potem sem še na strani Post.at poiskal željeno pošto in njen naslov in te podatke posredoval firmi. Potem je firma to poslala na pošto, kjer me je čakal paket na moje ime.Vmes sem ene dvakrat poklical na pošto, da sem preveril če je paket že tam in ko sem se pojavil na pošti sem moral povedati ime in priimek, plačati znesek in podpisati, da sem prevzel pošiljko.
In to je v bistvu vse.
Pa veliko sreče!

LP

elboste ::

Ej Iso2000 care si, ni kaj!
Najlepša hvala za odgovor, grem tudi sam v to varianto, ker cene enakih foto aparatov varirajo tudi za 100 evrov, glede na posamezne trgovine v Avstriji in Italiji. Tako, da bom tudi sam naročil aparat po tej poti in ga nato pripeljal v SLO.
L.P.

Easx ::

Fantje, a ma slučajno kdo kšne izkušnje z Canon PowerShot A60? Jaz si ga namreč nameravam kupit ampak zato ker sem čisti amater bi rad da o njem slišim malo več od ljudi ki se na to spoznajo...
Poleg tega me zanima, če veste kje se da aparate sprobat in kje so najcenje???

Lp, I.M.

flipflop ::

Jaz imam A60. Za svojo ceno zelo soliden,ima veliko nastavitev,od A70 pa se loči po manj Mpixlih,manjšo resolucijo posnetih filmov,pa se kaksna manjsa stvar.Ne mores ga uporabljat kot webcam,pa lepo je,ce imas baterije za ponovno polnjenje.3x optični zoom ima in 2.5x digitalni. Zraven dobis nekaj programckov,pa lahko ga uporabljas kot disk. Zraven dobis se 16 MB CF kartico,ki postane premajhna v 1600*1200+superfine,ker lahko posnames samo od 14-16 slik,tak da racunaj se vsaj 128 MB kartico zraven.
Mislim,da je najcenejsi TUKAJ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

hipi69 ::

Ma kdo kake izkušnje s fujifilm 3800.ta digitalc je zuni že skor en let (v slo ga se nisem zasledil) pa ga tle sploh noben ne omen. js ga bom dubu proti koncu mesca za slabik 350 usd:D
Give Peace A Chance

Blisk ::

A kdo kej ve kake so cene v Italiji, tuki se govori sam za Avstrijo???

Dusan_HD ::

Pomagajte mi pri odločitvi med dvema aparatoma. Cene so iz avstrije. Vem, da je bilo o canonih predebatirano že vse možno, a sedaj mi je v igri ta razlika v ceni 4k, če vključim 256MB kartice naraste razika med C350 in A60 na 8,5K

???KATEREGA KUPITI???

Cene (fotoaparati od Goesta, kartice od Peluga trgovine), goesta namrec nima na netu cen kartic.
MODEL APARAT 256MB CF/XD SKUPAJ
A60 55000 14000 69000
C-350 59000 18500 77500
Tu naraste razlika v ceni na 8500 do 9000 SIT (tudi zaradi XD pri olympusu)

Pa na fotoaparata bi verjetno dobil 3-5% popusta

Kolikor mi je jasno:
- !!!! canon ima dosti več funkcij za nastaviti kot olympus, :)
- a olympus ima 3.3Mpixlov.

Kako si predstavljam vse skupaj:
- Fotoaparat je mišljen za potovanja, običajno uporabo,
- Printout predvsem 10x15. Recimo, da vsako 30 sliko povečam na 20x30
- Slikal bi pa venomer v največji ločljivosti, najboljše kakovosti

Za primerjavo imam še A70 - a mislim, da je predrag za moj način uporabe.
A70 73000 14000 87000

raY_

evolut|on ::

Kupujem si digitalca tam do 100.000. Do sedaj sta mi najbolj všeč Canon PowerShot A70 in Sony DSC-P72. Katerega priporočate?

Easx ::

raY_: Jaz sem si kupil danes canona ps A60 in vse kar sem do sedaj z njim preizkusil dela odlično. Za tvoj namen je 2m pixlov čisto dovolj, tako da mislim, da z a60 nimaš kaj zgrešit!!!

Blisk ::

Ah 2m pixlov, če daš delat fotografije, mislim, da je odločno premalo!

flipflop ::

2mpixla je tudi za fotografije dovolj,za kakšne povečane fotografije pa mogoče res ne.
««
7 / 133
»»