» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
6 / 133
»»

andrej ::

se strinjam s pajotom. ta novi ixus z 4 mpixli je svetovn na snapshot fotke. Spravis pa ga v vsak zep, se tja kamor mobilca ne...

TriSiX ::

Clone lepo te prosim, če mi pošlješ tvoje primere slik, glede na to kar praviš očitno res ni zaupati testom na spletu! Jaz sem namreč videl ravno nasprotne rezultate, kot mi ti praviš! sub.zero@email.si

gonziada ::

PAJO: Kje si ga dobil za 100 k ?
I still believe in GOD, but GOD no longer believes in me.

hippopotamus ::

Pajo: skoraj dokončno sem se odločil za ixusa400, tud mene pa zanima, kje si ga dobu za 100k sit?

Clone ::

flipflop tvojega maila ni v profilu

Glede slikanja ti pa priporočam čim manjši ISO daj ga na 50 ali pa AUTO (za podnevi) tko boš zmanjšal šume. To pa naredi tko da gumb zavrtiš na P nato pa pritisneš gumb function in nastaviš iso, privzeto je na 400. Ja če se ti pa roka trese pa loh ščekiraš tko da napol pritisneš gumb pol se ti pa v levem kotu spodaj pokaže a se loh premikaš al ne. Mal probej jst ga mam don ravno 2 tedna in se že vidi napredek, sicer je pa zlo vredu knjigca zraven, pa tm mal poglej

iso2000 ::

border: ali nam lahko zaupaš kako boš prišel do fotoaparata po toliko nižji ceni?
LP

ixusa dobis za 100K SIT v avstriji pri Pelugi. www.peluga.at.

Če vas zanima še več cen v Avstriji, je najboljša stran GeizHals!!!

flipflop ::

MAIL

Navodila bom prebral,ampak nimam časa,ker šola priganja;( .

andrej: pogledal sem na www.peluga.at in ixus400 stane 518 eurov, kar je 120k sit? Kje si ti videl 100k sit?

Ko dobiš davek nazaj je 100k.

tocno tako. pri njih dobis 20% nazaj. samo ti zaracujano 4 eure za formular.

samo bo tudi barabe. ravno je vceraj sel pajo gor po moj mwst pa so mu se enkrat vzeli 4 Euro, ceprav so ze racunali meni pri nakupu. mamu jim!:D

daylight ::

uff... -20% to se pa že kar splača. samo kako je pa kaj s carinami. in se nekaj me zanima. ali je kdo ze kaj naroceval prek interneta.. mislim iz usa. na amazon.com lahko dobim Canon EOS 10d za "borih" 1500$ (za informacijo v sloveniji je najnižja cena za ta aparat 450.000sit) in mislim da bi se kar splacalo narocit ce se bom koncno odlocil za nakup.

iration ::

To vse je bilo stokrat predebatirano tukaj. Uporabi iskanje.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Mogoče kdo ve,zakaj mi noče dat startup picture na fotoaparat? Tam v ZoomBrowser EX je pod Edit My Camera. Tam si lahko določiš katero sliko ti prikaže,ko vklopiš aparat, In sem si hotel poslati juventusov logo,ampak napiše,JPEG not readable8-O ? Slikca je .jpg,pa še manjša je kot ostale,katere lahko uploadam na aparat? Mogoče kdo lahko pomaga? Gledal sem po navodilih,pa nisem nič našel. Grem sedaj spet malo brskat,mogoče pa kaj najdem.

ferjan ::

flipflop: preveri bitno globino svoje slike....biti mora 24 BPP potem bo pa šlo.

ferjan: saj je 24. Slike z napisom Canon pa delajo vse bp.

daylight: carina? eh, to kar preko pripeljes.;)

ce pa bos 10d naroco iz amerike pa:
1. se ti lahko zgodi, da bos dolgo cakal.
2. kupi samo pri znani trgovini - osebno kupujem pri www.bhphotovideo.com in sem super zadovoljen.
3. ker ti posljejo v slovenijo placas carino + davek tako da se ti ravno ne splaca.
4. splaca se ti samo ce gres v ameriko ponj, torej ce bos slucajno ze tam ga kupis pa je...

A gre kdo mogoce v Avstrijo v bliznji prihodnosti (teden, dva) ??

Blisk ::

Gledal sem Sonya DSC-P92 je pri nas 145k sit, v avstriji pa 100k sit.
Po moje bi ga u Nemčiji dobu še Cenej.

boštjan ::

ne kaj dosti,pa mislim da je te avsrtija bolje,pa še mwst nazaj

Blisk ::

Sam klinc MWS, če pa potem javijo, da si kupu fotoaparat na našo carino in ti ne uide carina.
Je bolš, da pustiš MWS.

boštjan ::

to mogoče delajo ITA cariniki, za jodlare še nisem slišo da bi to počeli

blisk: nikdar se mi tega niso naredli. pa za fotoaparate tak ne gledajo. ti ga samo vzemi ven iz skatle in ga daj v torbo. to potem tak spada v rocni prtljagi:D

2tiLen ::

Kaj pa Casio Exilim EX-Z3... kakšne izkušnje, mnenja....
LP

Andrej: ravno sem si dol potegnu cenik od peluge, in me zanima kaj pomeni rubrika ''bestand'' (rubrika zraven cene). Ok, sem ugotovil, da je to zaloga, če piše 0, a to pomeni, da izdelka nimajo, al kaj?

Če gre kdo v avstrijo v kratkem,naj mi piše pod zasebna sporočila,ker bi rabil eno kartico CF0:)

hippopotamus: po pravici povedano ne vem. nazadnje ko sem dol potegno njihov excel cenik je bil cisto celi zmrdan. najboljse je, da za cene pogledas v njihovi online trgovini, za preverjanje zaloge pa jim posljes mail. vedno odgovorijo.

Darko ::

Pri Rolanu v MB prodajajo spominske kartice PQI - 256MB za 13500. Kakšne kartice so to? kako kvalitetne so in če ustrezajo Canonu A70?

LP Darko

Verjetno mu ustrezajo.

ravno danes je kolegica tam kupla Canon A60 in to CF kartico in zaenkrat dela. Ce pa je kak problem pa je tudi garancija a ne:D

Big_Al ::

Par fotk z SONY-em P72 1 2

francek1 ::

3.3 M pix 3x optični 169 € A komu to kaj pove?Zanima me ,kakšne občutke imate(z mano skupaj)ko vidite,kako leti denar skozi okno zaradi zmanjševanja cen?Noter pridete z:13/0005002.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: francek1 ()

iration ::

Francek, sicer ne vem kater zaen fotoaparat imaš tam na linku, ker mi link ne dela, je pa res, da so vsi digitalni fotoaparati veliko precenjeni, najbrž zato, ker profit na veliko vlagajo v nadaljni razvoj (vsaj velike firme seveda, ne razni Musteki), da ostanejo v koraku s konkurenco. Je pa fotkič za 170€ uporaben bolj za razne hardware reportaže in seveda objavo na internetu in to je počasi to.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Simko ::

link deluje, najprej se prijavi, nato pa v istem oknu še enkrat paste-aj link!

ferjan ::

uf, uf....dejte rajš drugič copy-paste v forum, ker se folku ne da tolk "migat".

francek1 ::

Na žalost to ne gre ,ker je dostop zaščiten z geslom.

minolta dimage 7hi ---- ima kdo? najprej je bil plan za canon eos 10d samo ne bo zadosti denarja, zato sm pristal pri izbiri med hibridnimi (fake slr ;) kamerami. ta minolta je po specifikacijah zelo uredu, zanimajo me samo se izkusnje iz prve roke.

ce si kolko tolko resen in hoces najvec za denar se ti najboljse splaca se malo pocakat in nabrat denar za pravi SLR. Ce ze enkrat dajas tolko denarja potem ga pametno nalozi. Sam sem bil v priblizno isti delimi, samo sem takrat bolj navijal za Sony 717, minolta mi je pa bla prevec grda.
ker z minolto si v prihodnosti ne bos mel kaj zacet. prodal jo bos zelo tezko. ce pa kupis SLR potem pa ti lece in dodatki, ki jih kupis ostanejo. da ne govorimo, da je dodatkov neprimerno vec. pa se bolj poceni in laze se jih dobi, ter seveda proda. tak je vsaj moje osebno mnenje...

ja.. moja zelja je tudi.. da bi si kupil pravi slr.. samo.. eos 10d.. ki sem ga nameraval kupiti stane pri nas 450.000 k tej ceni pa moram prišteti se dober objektiv ki stane več kot 150 tisoč. sicer imam že 2 canon objektiva 28-80 in 80-200 toda potrebujem tudi sirokokotni objektiv, se posebno pri temu modelu ki ima faktor povecave goriščnice 1.6x
tako da mislim da bi se mi splačalo kupiti tak aparat kot je ta minolta, zraven pa obdržati še analognega eos-a ki ga imam sedaj.

ce kupis v tujini, recimo v AT te pride bistveno ceneje. Da o objektivi niti ne govorimo. probaj prej vzet to minilto v roke. pa mogoce se zraven 10d pa bos vido kaksna je razlika.

KAj pa Samsung digimax V4 ? Kateri je boljsi A70 ali V4 ?

andrej: ja imas prav. bom raje se malo pocakal in si kupil pravi slr. ceprav sem za trenutek pomislil da bi mi lahko zadostovala tudi taka kamera kot je minolta dimage 7hi. toda ze omejenost z objektivi je razlog za ne-nakup. ker potrebujem tudi sirokokotni objektiv, to bo edino malo problem pri 10d, saj me malo moti povecava goriscnice. bi mi mogoce priporocal kateri drugi digitalni slr? meni se zdi ta canon najbol ugodna izbira zame.

ce denar ni ovira potem kupis Canon 1D, ali 1Ds, ki ima cip v polnem 35 mm formatu. Ok, ce smo cisto natancni ima cip za 2 mm manjsi, a to so ze malenkosti.
Jaz sem se pred nakupom D60 odlocam med D60, Nikon D100 in Fuji FinePix S2 Pro. Na koncu sem sem odlocil za canon predvsem zaradi vecjega izbora lec. Hkrati je canon tudi najbolj inovativen in prodoren na digital slr podrocju tako da z njimi ne mores zgresit. kar je se pomembno, pri nas ti priznajo svetovno garancijo, kar za druge proizvajalce ne velja!

glede sirokokotnih lec pa je res kar problem. v zadnjem casu tak proizvajalci pospeseno delajo na cenejsih lecah za digitalce, samo vseeno to ni isto. ce pa ze mores zajet kaksno siroko sliko pa naredis dve in potem skupaj sestavis pa je.

ja.. u bistvu je denar glavni problem, tako da lahko o 1d ali 1ds samo sanjam. ze 10d mi bo predstavljal kar financni problem. ja.. glede slikanja pokrajin in ostalega je ze mozno da naredim 2 fotki, kar pa ne pride v postev pri fotografiranju skejtanja, pri katerem se fotografira zelo od blizu in z sirokokotnimi objektivi ali celo z fisheye-i. razmisljal sem tudi o d60 samo se cenovno ne izplača glede na 10d. drugače pa se strinjam s tabo glede canona. tudi sedaj imam analognega eos-a in sem zelo zadovoljen.

ce ze mas analognega canona pa sploh ni vprasanje kaj kupit ;) zanimivo, a slikas pretezno skatanje?

ja.. canon seveda. :) ne.. ne slikam pretezno skejtanja, u bistvu se bom sedaj malo bolj posvetil temu, ker tudi drugace skejtam. sedaj sem fotografiral druge stvari, tudi crnobele art fotografije. skejtanje sm slkal bolj za zraven.

Danes sem dobil A-70! Bilo ga je res težko dobiti, menda ga nimajo nikjer v SI in tudi v AT, ga niso imeli ne v Pelugi, MediaMarktu, BoF-u in Saturnu! Sem ga pa jaz po naklučju našel v Cosmos-u (Graz - nasproti Shoping centra WEST - čez cesto). Zanj sem dal 399 EUR, v Pelugi je cena sicer 353 EUR, a ga tam nisem nikakor mogel rezervirati, čeprav sem več kot dva tedna pisal. Je pa zelo drag v BoF-u in v MediaMarktu, kar 450 EUR!

Skratka, če kdo kupuje A-70, v Cosmusu jih imajo še 13 na zalogi!

Je pa A-70 zakon! Fotografije so super, nastavitev ima milijon (tudi full manual). Sem pa zelo zadovoljen tudi z videom, ki je zelo solidne kvalitete, le zvok je malo bolj slab, a zadostuje!

Fizikalko ::

Kaj zdej, a kdo kaj ve o tistem Samsungu digimax V4 al ne?? Zgleda hud, v Anniju je 100k. Mnenja? Izkušnje? Kdorkoli? Hvala.
««
6 / 133
»»