Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi

TeraSonic++ ::
Kaj pa velikost, a ga je možno nosit v žepu ?
p.s: Iščen nekaj z odličnimi lastnostmi kar imam lahko vedno sabo [ Canon G3 je za to nepraktičen]
p.s: Iščen nekaj z odličnimi lastnostmi kar imam lahko vedno sabo [ Canon G3 je za to nepraktičen]

...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"

PaJo ::
Jaz bi rekel Cannova Ixus serija, glede na to da je novi celo z 7mil. pixlov

Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Ja Ixus serija je že kul, samo moti me to, da nimaš toliko prostih rok pri nastavljanju ročno. Slišal sem tudi da se lcd pri ixus serijah hitro polomi, da se fleš dolgo polni te da ob slabih pogojih slike niso preveč dobre
Koliko je tega res naj pa pove gdo ki si ga lasti? :D
P.s: Kaj pa kakšen sony p**

Koliko je tega res naj pa pove gdo ki si ga lasti? :D
P.s: Kaj pa kakšen sony p**
"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"

PaJo ::
Flash res ni hiter, lastim pa si serijo 400 ze skoraj 2 leti in nimam kakih hudih tezav, za mene dela super slike in ne rabim vec kakor to
Soniyev pa zal ne poznam.

Soniyev pa zal ne poznam.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Mirč ::
kaj pa Olympus D535 mislim, da je enak olympusu c-370 link
3.2 mio točk
- 3x optični zoom
- 5 prednastavljenih scenskih programov
- supersončni LCD zaslon
- 2 letna garancijia
Opis tegale olympusa d535
cena 29.900sit
3.2 mio točk
- 3x optični zoom
- 5 prednastavljenih scenskih programov
- supersončni LCD zaslon
- 2 letna garancijia
Opis tegale olympusa d535
cena 29.900sit
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mirč ()

Dejancek ::
V Bing Bangu je razprodan že 1 teden ..
Še ena zanimivost zakaj je tko pocen : dobiš okleščen fotič brez nič zdraven...
Zdej pa računaj
Še ena zanimivost zakaj je tko pocen : dobiš okleščen fotič brez nič zdraven...
Zdej pa računaj

babylon9 ::
mislim da najboljse razmerje men ceno in kvaliteto dobite pri fotoaparatih firme ricoh. Najceneje se dobijo v Leclercu.
Dobra stvar pri njih je, da imajo support pod Linuxom, preverjeno deluje. Pa ne, da boste mislel, da so to low cost.
Dobra stvar pri njih je, da imajo support pod Linuxom, preverjeno deluje. Pa ne, da boste mislel, da so to low cost.

A si gdo slučajno lasti sony p200 !
Če si ga naj prosim malo pove kako se obnese, kajti mika me da bi si ga omislil
Če si ga naj prosim malo pove kako se obnese, kajti mika me da bi si ga omislil

"veritas vos liberabit"
"veritas vos liberabit"

SchELE ::
zanima me ce kdo ve fako fuji s5500 uporabiti kot webcam, prosim ce mi odgovore posljete na:
rrookk@mail386.com
za vase odgovore se vnaprej zahvaljujem
LP
rrookk@mail386.com
za vase odgovore se vnaprej zahvaljujem
LP

_marko ::
Ne se jezit, kr nisem prebral celotne teme. Enostavno ni časa.
Tako, da če je to vprašanje že bilo se opravičujem,
Rabil bi pa fotoaparat za 40 jurjev, max 50. Fotoaparat bi se uporabljal za nezahtevne slike, npr foter v službi za razno dokumentacijo, ter jaz na morju. Obstajajo razni fotoaparati za ta dnar z 4.1megapixli.(nek HP, mogoče 607?)
Zdaj pa bi vas prosil, da mi svetujeta kaj se za ta dnar da dobit. Cena/zmogljivosi!
Hvala.
Marko
Tako, da če je to vprašanje že bilo se opravičujem,
Rabil bi pa fotoaparat za 40 jurjev, max 50. Fotoaparat bi se uporabljal za nezahtevne slike, npr foter v službi za razno dokumentacijo, ter jaz na morju. Obstajajo razni fotoaparati za ta dnar z 4.1megapixli.(nek HP, mogoče 607?)
Zdaj pa bi vas prosil, da mi svetujeta kaj se za ta dnar da dobit. Cena/zmogljivosi!
Hvala.
Marko
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

MEDENA ::
SONY S40
4M / 3x OZ
2 letna garancija....samo digitalc 42900 SIT.
CANON A510
3.2M/4x OZ
1 letna garancija....torbica+polniec z 4 AA baterijami 52900.
4M / 3x OZ
2 letna garancija....samo digitalc 42900 SIT.
CANON A510
3.2M/4x OZ
1 letna garancija....torbica+polniec z 4 AA baterijami 52900.

AirDevil ::
Pomoje v kakšni specializirani trgovini ga komot dobiše. Vendar je pa trenutno po vseh spletnih trgovinah kar naenkrat razprodan recimo Mimovrste, Enaa. Veliko sreče pri iskanju. Če pa daš za ta fotič 130k se ga da pa marsikje dobit. V spletnih trgovinga ga pa dobiš za 117k oz v paketih kjer dobiš še spominsko kartico zravn. Recimo to kartico vsi priporočajo, ker je hitra (SanDisk SD 512MB Ultra II).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AirDevil ()

GoUp ::
Jst ga nikjer ne najem. Vsepovsod so dobili po 1-2 komada in to je šlo takoj. Na internetnih straneh ga ni ... A je v kaki LJ trgovini? Zdej iz CE se mi ne da zastonj tja furat.

EvilDare ::
Men so ga v Harlem-u ponujal za 128k v 2 dneh. Pa sem si rekel da raje počakam ker za tak denar dobim še 512 kartico in polnilc.

tec ::
Jest sem vceraj docakal Panasonic MDC-FZ5. Odlicni aparat za 100k, vsekakor priporocam, ce kdo kupuje v tem rangu.

AirDevil ::
Glede na ceno je eden najboljših fotičev ta trenutek. To predvidevam od vseh forumov kar sem jih pregledal. Če ga kje najdeš defenitivno ne boš zgrešil nakup, ker so v vseh online trgovinah razprodani razn v big bangu so ga dobil, vendar ga ne dobiš v paketu s spominsko kartico in s tem po znižani ceni. Če pa maš denar pa dodej še par tolarjev in posebi kupi kartico in fotič.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AirDevil ()

DiABOL1C ::
Kaj mi priporočate za nekje 60k.
Sam sem gledal CANON A520 in SONY DSC S80, pa me zanima kateri je boljši, ali pa če še kdo ve za kakšnega dobrega za tak dnar
Sam sem gledal CANON A520 in SONY DSC S80, pa me zanima kateri je boljši, ali pa če še kdo ve za kakšnega dobrega za tak dnar
Vesolje je velik prostor

Dr_M ::
ja to se mors pa sam odlocit, za kaj rabis digitalca.
ce kr neki prtiskas v tri krasne, potem je trotlkamera zate primerna, ce pa delas ksne resne slike, potem pa se splaca kupit dobr fotic, ampak dobro fotici niso mejhni, ampak velki.
ce kr neki prtiskas v tri krasne, potem je trotlkamera zate primerna, ce pa delas ksne resne slike, potem pa se splaca kupit dobr fotic, ampak dobro fotici niso mejhni, ampak velki.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Juventus ::
zanima me katerega digitalca za 60k mi priporočate
kak je kaj tale
Canon PowerShot A510+sd512+pol+tor
ali
A520+sd 256+polnilec+torbica
ali
Canon PS A95
hvala
kak je kaj tale
Canon PowerShot A510+sd512+pol+tor
ali
A520+sd 256+polnilec+torbica
ali
Canon PS A95
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Juventus ()

Mirč ::
kupujem dig.fotoaparat do 40 k
na razpolago so:
olympus d-535
RICOH CAPLIO RZ1
PENTAX OPTIO S50
CANON A510
Casio QVR40
LP
na razpolago so:
olympus d-535
RICOH CAPLIO RZ1
PENTAX OPTIO S50
CANON A510
Casio QVR40
LP

Jay` ::
Mirč, tuki je najboljša izbira 95% Canon A510, sam posedujem A520, ki pa je identičen A510, edina razlika je ta, da ima moj 4 mega pixle, tvoj pa bo imel (če se boš zanj odločil) 3.2 mega pixels...kar pa se ne bo poznalo, kajti Canon ima izjemno kvalitetno sliko tudi pri manjšem številu pixlov, in se z lahkoto primerja z marsikaterim sony-jem oz. Olympusem, ki ima po 5 ali več mega pixlov...povem ti, ne bo ti žal...btw moj prijatelj poseduje verzijo A510 in praktično ni razlike med mojimi slikami in njegovimi hud aparat

"Pred Bogom smo vsi enako pametni - in enako neumni" by Albert Einstein

Jay` ::
oh, zagon...Canon ma tut hiter zagon, pač ni tist kar si ti reku, sam predvidevam da so ti bl važne kvaliteta slik, pa filmčkou pa nekej koristnih nastavitev več kot pa zagon fotoaparata!!! btw...filmčki na Canonu so v velikosti 640x480 pixlou - hudo

"Pred Bogom smo vsi enako pametni - in enako neumni" by Albert Einstein

Dr_M ::
btw...filmčki na Canonu so v velikosti 640x480 pixlou - hudo
zeeeeeh. moja 1 let stara minolta Z2 jih snema v 800x600@15fps...
zeeeeeh. moja 1 let stara minolta Z2 jih snema v 800x600@15fps...
The reason why most of society hates conservatives and

Senzacionale ::
vsi tolko govorite o a520 in a510. V čem je razlika glede na a95 razen v vrtljivem ekranu! Je razlika v ceni realna.
http://www.dostavahrane.si

Alec999 ::
A510 (49.980 SIT)
Senzor: 1/2.5" CCD tipalo; 3.2 milijonov točk
Objektiv: 4x optični zoom; 7 elementov v 5 skupinah (2 asferična elementa)
Zaslon: 1.8” P-Si (polisilikonski) TFT LCD zaslon
Goriščna razdalja: 5.8 – 23.2 mm (35 – 140mm, ekvivalentno 35mm fotografiji)
Svetlobna vrednost: F2.6 - F5.5
Ostrenje: 9-točkovno AiAF avtomatsko TTL
2x AA + SD kartice
manjsi in lazji kot A95
A520 (58.786 SIT)
Senzor: 1/2.5" CCD tipalo; 4.0 milijonov točk
2x AA + SD kartice
manjsi in lazji kot A95
A95 (68.940 SIT)
Senzor: 1/1.8" CCD tipalo, 5 milijonov točk
Objektiv: 3x optični zoom, 6 elementov v 5 skupinah (2 asferična elementa)
Zaslon: 1.8" P-Si TFT vrtljivi LCD zaslonom
Zoom področje: 7.8 - 23.4 mm (38 - 114mm ekvivalentno v 35mm fotografiji)
Svetlobna vrednost objektiva: F2.8 - F4.9
Ostrenje: AiAF TTL 9-točkovno avtomatsko
4xAA + CF kartice
glede na to da ma izti LCD kot A510 in A520 bi reku da zdrzi dlje casa
Razlike v ceni med fotoaparati je 10.000 sit, kar se mi nezdi pretirano glede na to da je med A60 in A70 (edina razlika je bila med 2 in 3,2 miljona tock) bila razlika v ceni 30 000 sit!
(seveda sem kupu A70
)
Drgac tle je mogoce za premislt glede velikosti CCD senzorja A510 in A520 imata izto velik senzor in A520 ima vec tock, zato ma A510 v teoriji mn suma ... saj tko sem prebral. A95 ima vecji CCD senzor kot A510 in A520 , seveda pa tudi najvec tock. Tko da teoreticno ce gledas na sum pol se ti najbol splaca uzet A510 ali A95. Ne me za besedo drzat glede CDD-jev ker se ne spoznam
Ce se izkoristi cel CDD senzor pol bi si sledilo tkole A510 najmn suma pol A95 in potem A520 glede na stevilo tock.
Pa se ena osebna opazka A70 in A95 hitr pokazeta sliko ki si jo slikal. K sem pa mel v roki A510 je pa vedno kr dost cajta rabu da sem sliku in da je pokazal sliko... mozno da je blo kj cudn nastavlen glede na to da sem mel aparat samo par minut v roki.
Lp,
Alec999
Senzor: 1/2.5" CCD tipalo; 3.2 milijonov točk
2x AA + SD kartice
manjsi in lazji kot A95
A520 (58.786 SIT)
Senzor: 1/2.5" CCD tipalo; 4.0 milijonov točk
2x AA + SD kartice
manjsi in lazji kot A95
A95 (68.940 SIT)
Senzor: 1/1.8" CCD tipalo, 5 milijonov točk
Objektiv: 3x optični zoom, 6 elementov v 5 skupinah (2 asferična elementa)
Zaslon: 1.8" P-Si TFT vrtljivi LCD zaslonom
Zoom področje: 7.8 - 23.4 mm (38 - 114mm ekvivalentno v 35mm fotografiji)
Svetlobna vrednost objektiva: F2.8 - F4.9
Ostrenje: AiAF TTL 9-točkovno avtomatsko
4xAA + CF kartice
glede na to da ma izti LCD kot A510 in A520 bi reku da zdrzi dlje casa
Razlike v ceni med fotoaparati je 10.000 sit, kar se mi nezdi pretirano glede na to da je med A60 in A70 (edina razlika je bila med 2 in 3,2 miljona tock) bila razlika v ceni 30 000 sit!

Drgac tle je mogoce za premislt glede velikosti CCD senzorja A510 in A520 imata izto velik senzor in A520 ima vec tock, zato ma A510 v teoriji mn suma ... saj tko sem prebral. A95 ima vecji CCD senzor kot A510 in A520 , seveda pa tudi najvec tock. Tko da teoreticno ce gledas na sum pol se ti najbol splaca uzet A510 ali A95. Ne me za besedo drzat glede CDD-jev ker se ne spoznam

Ce se izkoristi cel CDD senzor pol bi si sledilo tkole A510 najmn suma pol A95 in potem A520 glede na stevilo tock.
Pa se ena osebna opazka A70 in A95 hitr pokazeta sliko ki si jo slikal. K sem pa mel v roki A510 je pa vedno kr dost cajta rabu da sem sliku in da je pokazal sliko... mozno da je blo kj cudn nastavlen glede na to da sem mel aparat samo par minut v roki.
Lp,
Alec999
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alec999 ()

katerega se potem od teh treh najbolj splača vzeti ta trenutek po tvojem?
hvala za info
hvala za info

Alec999 ::
Senzacionale >> odvisen kaj ti vec pomen
4x zoom + majhen in lahek + SD
ali
5 miljonov tock + vrtljiv zasloncek + ocitno hitrejsi prikaz slike + njbrz dlje zdrzi zaradi 4-ih baterij + CF
Najbols je ce koga poznas in sprobas osebno. Men npr. je ze A95 mjhn(normaln) fotkic + slika je se bolsa kot na A70 tko da jst bi med temi izbral A95. Ce bi mel pa dost denarja pa S2
Ocitno A510 in A520 res dolgo rabita da prikazeta sliko, tudi jaz sem slikal s fleshom. Men je blo to zlo motece tist trenutek k sem ga mel
Lp,
Alec999
4x zoom + majhen in lahek + SD
ali
5 miljonov tock + vrtljiv zasloncek + ocitno hitrejsi prikaz slike + njbrz dlje zdrzi zaradi 4-ih baterij + CF
Najbols je ce koga poznas in sprobas osebno. Men npr. je ze A95 mjhn(normaln) fotkic + slika je se bolsa kot na A70 tko da jst bi med temi izbral A95. Ce bi mel pa dost denarja pa S2

Ocitno A510 in A520 res dolgo rabita da prikazeta sliko, tudi jaz sem slikal s fleshom. Men je blo to zlo motece tist trenutek k sem ga mel

Lp,
Alec999

AtaStrumf ::
S fleshem je tako, da je Canon to res mal zabluzil. Jaz naredim tako, da preklopim uno stikalo (slikaj/pregleduj) in mi potem pokaže zadnjo sliko, pol pa preklopim nazaj in takoj dobim sliko. Edin problem je, da morš pol ponavadi mal čakat preden se ti flesh nafila preden lahko spet slikaš. To je v bistvu največja pomanjkljivost tega fotkiča, to da pa traja da ti prikaže sliko po slikanju pa nisem opazil kaj dosti, ker imam izklopljen preview in če me zanima kako je izpadla slika, ročno preklopim.

hmm zanimivo, po netu nikoder ne omenjajo tega, na nobenem testu, vsepovsod piše da se slika prikaže hitro in v normalnem času.
Torej za splosno uporabo je bolje a510 akot a520 ali a95. Vrtljivi zalson se mi lahko se zlomi ko sem bolj pri "tastorastih"
Torej za splosno uporabo je bolje a510 akot a520 ali a95. Vrtljivi zalson se mi lahko se zlomi ko sem bolj pri "tastorastih"

AtaStrumf ::
Pa še zelo majhen je ta vrtljiv zaslon, vsaj če sem jaz tapravga videl zadnjič (tako na hitrico, ker ga je imel en mimoidoči).

alesr ::
Tudi Pentax Optio S5n ni napačen. Ga ima jazst in kolega pa sva čist zadovoljna. Stane pa cca 70k.
ps.: Poskusite in prepričal Vas bo, kot je že prepričal mnoge druge!
ps.: Poskusite in prepričal Vas bo, kot je že prepričal mnoge druge!

veteran ::
Samo pri slikanju s flešem, ker ima dve bateriji in dalj traja, da se nafila kondenzator. ;) Pri dnevni svetlobi je A510/A520 hitrejši od A95.

alesr ::
Mogoče bi bilo pametno razmisliti o digitalcu, ki ima tak akumulator kot mobiteli in ne navadne baterije AA?
Dalj zdržijo pa še manjši so!
Dalj zdržijo pa še manjši so!

SodVina ::
Mogoče bi bilo pametno razmisliti o digitalcu, ki ima tak akumulator kot mobiteli in ne navadne baterije AA?
cenejsi tudi?
Jaz imam poleg svojega digitalca se komplet ali dva AA baterij pa me je vse skupaj prislo dobrih 10k. Koliko pa stane en original rezervni akumulator? IMHO je pri druzinskih/cenejsih digitalcih bolje, ce imas AA baterije, kot originalne akumulatorje
cenejsi tudi?
Jaz imam poleg svojega digitalca se komplet ali dva AA baterij pa me je vse skupaj prislo dobrih 10k. Koliko pa stane en original rezervni akumulator? IMHO je pri druzinskih/cenejsih digitalcih bolje, ce imas AA baterije, kot originalne akumulatorje

Brainstorm ::
Dejte mi svetovat al kupit Sony H1 ali Canon S2 važno mi je samo kateri dela bolj kvalitetne slike, ker jih mislim potem dat natisnit, uglavnem ostali šminkerski dodatki in velikost lcd-ja mi niso pomembni.
Gledal sem vzporedno posnete slike in z enim in z drugim samo to je na monitorju zlo teško ugotovit katera je lepša.
Gledal sem vzporedno posnete slike in z enim in z drugim samo to je na monitorju zlo teško ugotovit katera je lepša.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brainstorm ()

DixieFlatline ::
Glede na teste na internetu sem bil zlo navdušen nad Sonyjem S40, a sem sedaj videl, da ima res majhen lcd ekran(1.5"). Se je kdo že kaj "igral" z s60,s80?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.