» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
4 / 133
»»

iso2000 ::

Moogče so tudi proizvodne kapacitete zmanjšane zaradi epidemije SARS-a. Fuji je zaradi tega za letos napovedal precej manjšo proizvodnjo. Morda ima Canon podobne težave?

Clone ::

Hey I-note!

Praviš da si kupu a70, jst bi pa rd kupu a60 pa me zanima če so slike na 1600*1200 vredu, al se ful opaza ta razlika med 3,2 in 2,1 mega pixli?

Al pa če slučajno poznaš malo cenejši model A300 z 3,2 mega pixli, saj mislim da je optika enaka, razen zoom nima optičnega, na www.powershot.com sem gledal slike in se mi zdijo vredu!

Tako da ne vem A60 ali A300 pri obeh me nekaj moti:
A60- samo 2.1 Mpix 64K/SIT ;(
A300 - ni optičnega zooma 54/KSIT ;(

Za katerega bi se odločili vi?

ferjan ::

Clone: če ne boš printal A3 potem absolutno kupi A60.

aja...pa slike raje glej na kakšni neodvisni strani. pa poglej jih čimveč, da dobiš mal feelinga.

Clone ::

Sam gotovo ne bom printal, bi pa nekaj slik gotovo nesel razvit, pa se ravno ne zastopim na to v kakšnem formatu in velikosti moram k fotografu prinest slike, a bo 2.0 M/Pix dovolj? En model mi je kazov slike iz A40 (eno sadje je slikov) pa so ble slike na 15 *10 fotki prov zakon.

Najbol me zanima kje naj bi se pozanli 3.2 M/Pixli? Na oddaljenih stvareh, samo še vedno mislim da je zoom boljša rešitev.

Tnx

andrej ::

ce mas vecje stevilo pixlov imas:
- vec informacij na sliki
- kar pomeni, da lahko zadevo pri isti kvaliteti spintas na vecji format
- vec moznosti pri cropanju. to pomeni, da ce ti kak del slike ni vces ga lahko odstranis in se vedno ti ostane velika slika...

za 10x14 je 2 mpix dovolj. Ce bos recimo samo uporabljal 10x14 format pote je 4 mpix kamera prevec...

borinho ::

Clone fotiča brez optičnega zooma ne svetujem, digitalni zoom ti bo (po domače) samo kvaril sliko, če slik ne misliš povečevat v nevem kolk ogromne formate, je za domačo uporabo 2mio čist ql

Clone ::

Ej hvala vama obema!

Zej cez vikend sm mal delov pa sem se 20K sit zaslužu! Pa samo še ščekiram kdo ma lepšo sliko Canon A60 Powerhot al Olympus C-350 ZOOM in tistga bom pol gotov kupu. Pri Olymusu me najbl motjo (pre)drage xD kartice in pomankanje resolucije 1600*1200. Samo optika je še vprašanje.

Matek ::

Jes sem danes nepričakovano dobil HP Photosmart 935. Zadevica seka, sem pa malce razočaran ker sem seveda pričakoval večjo ostrino, tako pa se je treba močno potruditi, da dobiš pri 5 megapikslih lepo fotko ven. Macro mode je pa ubijalski, divje oster. Filmčki so kar ok, slike na 1 Mpix izgledajo zelo dobro in sem zelo zadovoljen. Najboljša stvar so seveda meniji.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

ferjan ::

Najboljša stvar so seveda meniji ..... žalostno.

AIRMAN ::

TOLE je včeraj letelo nad našo hišo :D 4.7 MB MPEG 640x480@16 fps, Sony DSC-P72.

AIRMAN ::

KLIK - zadevo sem konvertiral v divx in zvok v mp3 format. Kvaliteta posnetka je praktično enaka, edino filet je velik samo 800 kB >:D

johanblond ::

A je mogoce imel kdo v roki Minolto S 414 ??

Kaksen komentar mogoce. Prodajajo jo pri mixi.tv za 122 k.

Darko ::

Kolebam med Sony DSC P72 (86KSIT) in Canon A70 (90KSIT) - Comtron. Canon ima menda lepše slike in cenejše kartice, Sony pa je hitrejši, ima več videa in polnilec. Zanima me tudi, kakšne spominske ploščice imajo pri PC-sistemih za 15.600 (256MB)

LP Darko

branko_bm ::

Priporocam:

CANON A 40

ali pa

CANON A 70 3.2mio pik

Oba uporabljata standardne baterije in imata odlicno kakovost slike!!!

Samo pike - koliko miljonov pik ima fotoaparat niti ni tako pomembno!

Kar se vidi pri fotoaparatu Canon A 40 (2mio pik) in Canonu A 30 (1mio pik).

branko_bm ::

Se to: za sliko pri fotografu cca 10*15cm je vec kot dovolj tudi CANON A30 (1mio pik!!!) slika je ostra, barve so odlicne, cena pa tudi ni pretirana! (le filmcki nimajo zvoka, za film raje kupite kamero)

andrej ::

drzi! vse prevec ljudi kupuje aparate predvsem glede na stevilo pik, ki pa danes ploh ni tako pomembno! Dajat 150K za fotoaparat kar tak ko bos delal samo 10x15 slike je brez veze. Za taksen format je cisto dovolj aparat za 60K.

Kavaliteta slik pri isti ceni pa je tudi primerljiva. sicer ce beres teste na dpreview.com tam lepo povejo kaksna napake ima katera slika, ampak bodimo realni. te teste delajo profiji, ki tocno vedo kak gledat. za obicajne uporabnike so ti testi prevec podrobni in jih samo zmedejo. pa se to so velikokrat razlike med aparati zaznavne sele pri velikih povecavah! Do teh pa navadni uporabniki ne pruihajajo. se vec, navaden uporabnik se 3Mpixlov ne izkoristi, kaj sele da bi gledal povecavo...

nenazadnje pa vam bo vsak fotograf povedal, da aparat ni tisti, ki naredi sliko - naredi jo fotograf.:D

ferjan ::

Canona A30, A40 toplo ODsvetujem...razen če ga dobite za 30.000 Sit
Trenutno se vsi lastniki A30, A40 želijo znebiti teh modelov in prešaltati na A60, A70

med A60 in A70 boste občutili razliko SAMO pri printanju A3 formata fotk in pa seveda pri cca 25.000 sit razlike v ceni.

zile ::

AIRMAN: kul posnetek. Pa ti avioni vsak dan tkole preletavajo :\

Darko ::

Primerjava med A70 in DSC P72 kaže, da sta zelo podobna. Mnogi pravijo, da ima A70 lepše slike. Sony je malce dražji (memory stick je tudi dražji od Compact flaše). Pri Canonu je potrebno dokupit baterije in polnilec (ne vem koliko to stane). Kakšna je povezava med aparatoma in računalnikom? (všeč mi je Olympus, ki deluje kot izmenljivi disk) Pri Sonyju je tudi boljše snemanje videa, kar pa gotovo ni namen teh aparatov. Če je povprečna fotografija velika cca 300KB potem na vgrajenih 16MB spravimo cca 50slik (2filma po 24), na 128MB pa kar 400 slik. Čemu potem kupovati 256MB? Res je, da bi precej več slikal kot sedaj, ko sem ta teden končno posnel in razvil film s 36 posnetki, ki segajo še od novega leta.

LP Darko

iration ::

Po moje bo vsak zase najbolj vedu, kaj rabi. Včasih mi je 1GB Microdrive premalo na Canon G2.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

bili_39 ::

Kaj pa Nikon Coolpix 3100? Noben ga ne komentira, čeprav je verjetno v isti ligi kot najbolj debatirana Canon A70 in Sony P72. Ali ga ima kdo?

AIRMAN ::

Zile:
Herculesi ravno ne. Pilatusi pa kar pogosto. >:D

Darko:
Kolikor vem je Cannon za 10 jurjev dražji od Sonya. Memory stick je 2x dražji od CF... za 128MB sem dal 17 jurjev, čeprav bi ti ga kekšen "trgovec" v bofu ponudil tudi za 30 jurjev. 2000 mAh NiMH akumulator stane jurja, za A70 jih potrebuješ 4 + polnilec. Sonyev memory stick tudi deluje kot izmenljivi disk. (Kot zanimivost: kartica ima FAT16 datotečni sistem, memory stick PRO FAT32). Tud noben problem ni iz računalnika zmetat slike na memory stick in jih gledat z digitalcem. Fotoaparat zna tudi kreirati direktorije, kar je uporabno za sortiranje slik.

Darko ::

Pri Comtronu dobim Canona A70 za 86.300, Sony P72 pa za 89.900. Je pa Memory stick 128MB po 26KSIT, Compact Flash pa cca 9KSIT. Ne vem ali so polnilci originalni ali univerzalni za te baterije? Verjetno bom vzel Canona s 256MB flaško, ker ne potrebujem vseh Sonyjevih prednosti. Moram pa še preizkusiti oba aparata in se odločiti.

Zanima pa me kaj je s HPFotosmartom 850. 4MP, 8xzoom (optični) za cca 130KSIT. Očitno prepoceni za te zmogljivosti.

LP Darko

iso2000 ::

Nekaj malega sem se igral s HP F850. Meni se rezultati niso zdeli slabi - slike so bile popolnoma cool. Tudi sprintane se v 10x15 formatu niso razlikovale od fotografij. Me je pa motil omejen ročni nadzor in nizke vrednosti iso (100,200), ter odsotnost ročnega ostrenja. Če lahko to pogrešaš, potem verjetno to ni slab fotoaparat. Še povezava na dpreview.

LP

WiseBear ::

Odločam se za nakup mojega prvega digitalca in sicer med Canonom PowerShot A70 in Sonijem DSC-P72. Zanima me kakšne so razlike v karakteristikah in tudi v praksi?

Nekako mi je najbolj padlo v oči to, da Sony podpira video posnetke z neomejeno dolžino(beri do zapolnitve Memory stick kartice), v kompletu dobiš tudi polnilec za katerega pa je pri Canonu treba doplačat okrog 16k sit!!. Polega tega sem opazil da ma Canon hitrost zaklopa 15- 1/2000 sekunde medtem ko ma Sony samo 2- 1/2000 sekunde. Kaj v praksi to pomeni?

Najrazličnejša mnenja in izkušnje so zelo dobrodošla.

Hvala
LP

koyotee ::

CLONE: Sony C 350 zoom ma max 2048 x 1536 d ne bo pomote!!!!
Tu mas pa podatke od obeh d bos vidu kaj vse mata:
Digitalni fotoaparat Olympus CAMEDIA C-350Z Vam prinaša 3.2 mio. točk, odlično optiko, 3x optični zoom, izjemno velik 1.8 palčni LCD zaslon za predogled fotografij. Slike Olympus CAMEDIA C-350Z shranjuje na spominske kartice tipa XD, zadovoljil pa bo tudi zahtevnejše uporabnike saj s svojimi možnostmi nastavitev cilja tudi na zahtevnejše uporabnike.
V primerjavi s predhodnikom ima izboljšano ostrenje, merjenje svetlobe ter določanje temperature bele točke.
S svojo izjemno ceno, je odlična izbira za uporabnike ki se pravič srečujejo z digitalno fotografijo ter želijo fotoaparat, ki jih ne bi omejeval pri kreativnosti.
Glavne tehnične lastnosti:
- digitalni fotoaparat z 3,2 mio točk (max. ločljivost 2048x1536)
- 3x optični zoom (ekvivalenten 35 – 105 mm objektivu pri 35 mm fotoaparatih)
- 3.3x digitalni zoom
- fokusiranje: TTL sistem iESP avto fokus, sistem za detekcijo kontrasta. Spot AF možno
- makro način: 20 cm – 80 cm
- optično iskalo ali LCD zaslon
- LCD zaslon: 4.5 cm/1.8 inčni barvni TFT s 85000 pikami (možnost nastavitve intenzivnosti)
- način prikaza slik: posamezna slika, funkcija predpregleda (slide-show), indeksni izpis fotografij ( možnost (4/9/16 slik), približanje detailov, obračanje slike
- načini bliskavice: avto, reducirni efekt pojava rdečih oči, izključen, fill-in, funkcija nočnega slikanja,
počasna sinhronizacija in počasna sinhronizacija z redukcijo pojava rdečih oči.
- čas polnenja bliskavice: približno 6 sekund ali manj (pri normalni temperaturi in z novimi baterijami)
- Gibljive slike (Motion): Quick Time Motion
HQ: 320 x 240 pik, 15 slik/sek. do približno 48 sekund.
SQ: 160 x 120 pik, 15 slik/sek. do približno. 211 sekund
- medij za shranjevanje: izmenljiva XD-picure kartica (16, 32, 64,128 in 256MB).
- 16 MB kartica je priložena v paketu z fotoaparatom.
- število fotografij, ki jih lahko shranimo na 16MB kartico:SHQ 2048 x 1536 približno 6 posnetkov,HQ približno 20 posnetkov, SQ1 1024 x 768 približno 76 posnetkov
- urejevanje slike - Edit funkcija: sprememba velikosti, obračanje slike, sepia način, črno & beli način
- samosprožilec: z 12 sekundno zakasnitvijo
- ostali priključki: napetostni DC vhodni priključek, avto USB priključek, video izhodni priključek (PAL).
- priloženo: USB kabel, video kabel, programska oprema, 2x AA bateriji, 16MB XD spominska kartica, navodila za uporabo fotoaparata
- datum/čas/koledar: ti podatki se vzporedno vpisujejo s sliko, vse do leta 2099
- napajanje: 2x AA bateriji
- dimenzije: 108 (D) x 57.5 (V) x 40 (D) mm
- teža: 170 g ( brez baterij in spominske XD-kartice )
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

andrej ::

v praksi to pomeni, da je zaklop pri sonyu odprt 2 sekundi - tako dolgo se lahko dela slika. pri canonu pa 15 sekund. To recimo pride prav zvecer, predvsem pri slikanju ognjemetov, kjer lahko z razlicnimi casi dosezes razlicne efekte. za obicajne slike iz raznih potovanj, pa dogodkov pa kolegov pa je to irelevantno.

koyotee ::

Digitalni fotoaparat Sony DSC-P72 nudi mnogo izboljšav ter ugodnejšo ceno v primerjavi s prejšnjim modelom DSC-P71.
Tako model DSC-P72 podpira tudi Memory Stick PRO, omogoča snemanje videa z zvokom v ločljivosti 640x480/16 slik na sekundo - neomejeno dolgo (edina ovira dolžine videa je kapaciteta spominske kartice). Priloženi sta dve NiMH bateriji 2100mAH s polnilcem. Čas polnjenja baterij znaša slabih 6 ur.
Sony DSC P-72 nudi v primerjavi z modelom DSC-P71 tudi dva nova načina slikanja in sicer BEACH - ki optimizira barve pri slikanju vodne površin. Drugi nov način fotografiranja se imenuje SNOW - ki optimizira barve pri slikanju npr. večjih snežnih površin.
V kolikor želite stilsko dovršenost, tehnično odličnost, ugodno ceno ter izjemno kvaliteto potem je digitalni fotoaparat Sony DSC-P72 prava izbira!

Glavne tehnične lastnosti:
- 3.2 mio. točk
- max. ločljivost: 2048x1536
- format zapisa: JPEG
- 3x optični zoom
- 9.6x Smartzoom
- Autoflash z redukcijo rdečih oči
- možnost avtomatskega ali ročnega fokusa
- makro način: 10cm
- video zapis z zvokom: 640x480 MPEG VX, 160x112
- USB povezava (kabel priložen)
- spominska kartica: Memory Sttick, Memory Stick PRO (16MB Memory Stick priložena)
- priloženi 2x NiMH bateriji 2100mAH + polnilec
- mere: 119.5 x 57.7 x 32.6 mm
- teža: 259g ( z baterijami in spominsko kartico)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

koyotee ::

Za vec informacij pa poglej na www.gambit.si

Faceman ::

Kupujem digitalni fotoaparat, pripravljen sem odšteti do 400 evrov. Digitalni fotoaparat rabim predvsem za domačo rabo; slikce bom večinoma shranjeval na CD, tiste ta najboljše pa nesel k fotografu, da mi jih razvije (velikost 10x15 cm). Vem, da bi za tako uporabo zadostoval že aparat z 2 Mega pixla ločljivosti, ampak če že enkrat kupujem, rajši dam 100 evrov več.

Moj digitalec naj bi imel 3 Mega pixlov ločljivosti, vsaj 3 kratni optični zum, in pa vzdržljive baterije, ki se dajo polniti. Ne morem se odločiti med naslednjimi fotoaparati, vsi pa so dobili odlične teste..

- Cannon 70A
- Nikon Coolpix 3100
- Olympus Camedia Stylus 300
- Sonny P72

Vaši komentarji?

bili_39 ::

Faceman:
Odločit se boš moral sam. Odločitv pa je zelo težka ali pa tudi ne. Sam sem se navkljub malemu zanimanju (pri nas - v tej temi ni nihče komentiral tega aparata) odločil za Nikona 3100 in sem zelo zadovoljen.

Slabost je verjetno vzdržljivost baterij (ko ga dobi v roke hčerka, jih sprazni v nekaj urah - je pa to intenzivna zadeva..). Priložene ima dve 2000 mhA NiHM bateriji in hitri polnilec (2,5 urni). Dodatni dve te prideta manj kot 3000 SIT in jih definitivno potrebuješ - imaš mir vsaj 2 dni!
Pri slabši svetlobi ima lahko (ni nujno) težave s fokusiranjem ... traja malo dalj časa, isto velja za makro posnetke.
Filmi so samo do 20s (640x480 način).
To so slabosti, mogoče bi se našlo še kaj, vendar sem zelo zadovoljen z nakupom - majhen, lahek in hitro pripravljen fotoaparat.
Če gledaš na ceno, dobiš zelo podobno kot pri Sonyu, le da so kartice CF vsaj enkrat cenejše. (256 MB cca 15 kSIT, za Sony raje ne vprašaj).
Aja, zelo všeč mi je gumb za izbiro funkcij - v trenutku nastaviš željen način...

Drugače pa glede na ocene in mnenja drugih pri naštetih aparatih ne morš zgrešit..
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bili_39 ()

ferjan ::

Faceman: ti NE RABIŠ 3 mega pixle!

Ne se pustiti marketinškim prijemom in vplivu okolja ter kar tako kupiti 3mpix fotko. 3 mega piksle rabiš SAMO za print na A3! 2mpix je za print 10x15 slik in za gledanje teh slik na fullscreen več kot dovolj. Raje glej na bolj pomembne funkcije. Baterija, medij, optika, procesor, možnosti.

Zate je optimalna izbira Canon A60!

kljukec ::

Vse lepo in prav, tudi sam se odlučujem za nakup novega digitalnega aparata in na temu Canon-u A70 nimaš prikazovalnika stanja napolnjenosti baterij:'( Sonny P72 pa to ima in mislim da bo to pravi nakup za mene. Cena in kvaliteta sta pa tako na istem nivoju.
Vsaj upam, da sem se prav odločil:))

BlackHole ::

Če si se za Sony odločil samo zaradi prikazovalnika, potem si bolj skromen. Če kaj vem, je Canon kvalitetnejši v digitalni fototehniki. V vsakem primeru pa boš verjetno imel ob sebi vedno rezervne bat. vložke, tako da tisti prikazovalnik izgubi precej na pomenu.

WiseBear ::

Kakorkoli, včeraj sem se odločil in naročil sony dsc p72 - dobim ga v petek. Med canonom in sonijem sem se odločil za slednjega predvsem zato, ker zraven dobiš tudi polnilec baterij. pri canonu pa moraš za polnilec doplačati še cca 15ksit. Po vseh testih pa se mi zdi da nekih velikih razlik v kvaliteti med njima ni. Kako se bo pa obnesel bom pa vsekakor videl.

LP

Matek ::

evo par mojih slik z photosmarta 935:


Macro, 5 megapikslov, dokaj dobro izpadla


Tule je ena frendica, pa slika zgleda OK, ampak je samo 1 Megapixel, tako da logično da je bolj ostra.


No, tu se pa vidi, da ni v 5 megapix take ostrine.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

LordWorm ::

Ej sam eno vprasanje.Kupil bom tegale Olympusa C-350.Zanima me ce ima ta tudi Smartmedia flesh kartice.Ker SM se veliko bolj splaca kupovat kot pa Olympus XD-Card:

Olympus XD-Card: 23 900 sit
Smartmedia: 9 600 sit
To je 128MB in je z DDV.Hm kar sumljivo velika razlika...

ferjan ::

MatekCopatek: v ta tretji sliki ni problem v 5 megapikslih ampak v preveč odprti zaslonki, predolgem zaklopnem času ali napačnem fokusu.

pa frendici povej naj malo bolje poskrbi za ciprese

andrej ::

kot je ze ferjan povedal, stevilo uporabljenik pixlov nima kaj dosti veze z ostrino. Daj ti postavi aparat na cisto iste nastavitve, torej isti shutter speed and aperture v obeh primerih, 1mpix in 5mpix. slikaj pa tudi isti motiv. pa bos vido, da ni razlike...

Prva slika aperture F/3.9
Druga slika aperture F/5

Matek ::

Ok, bom probal ko bojo polne baterije, samo jaz sem mislil, da pač naredi sliko v 5 mpixlih, jo sejva in pomanjša, tako da potem izpade seveda bolj ostra.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

andrej ::

saj priblizno nekaj taksnega tudi naredi, samo slika kot taka ni kaj bolj ostra.

Keyser Soze ::

Kaj pa kakšen, ki ima malo večji optični zoom?

Tam nekje do 140 tisoč.

Ali pa z navoji?

iso2000 ::

HP 850? (8X ZOOM) pri gambit-u ca. 130K sit
Fuji FP602Z (6x zoom) v nemčiji ca.600 EU
Olympus UZ730 (10x zoom) če ga še kje dobiš se mi zdi, da je bila cena 135K sit
Na bolhi en prodaja Panasonica z 12x Zoom-om (ima 2MP) Mislim da ima ceno okrog 130K sit.

Evo! Toliko se spomnem, tako iz glave.

LP

Keyser Soze ::

Panasonic DMC-FZ1S

Pa je za kaj ta fotoaparat?

Kvaliteta slike ipd.

Zgodovina sprememb…

BlackHole ::

Kolikor poznam tega Panasonica, vem da nima kaj dosti ročnih nastavitev in da ima neko svojo (čudno) baterijo namesto standardnih AA6. To je bilo dovolj, da me ni več zanimal za nakup.

ferjan ::

Upam, da se zavedate, da je pri zoomu več kot 3x v povprečnih svetlobnih pogojih skoraj nemogoče "iz roke" narediti ostro fotografijo. Potrebovali boste zelo lep sončen dan na morju ali snegu...ali pa seveda stativ.

ferjan ::

Za Canona A60 in A70 se da dokupiti tele in wide konverter....cene pa žal ne vem.

in pa mimogrede (če koga slučajno zanima)...dobi se tudi podvodno ohišje za do 40m globine (tipke za dostop do vseh funkcij) za slabih 60.000 SIT.

Alec999 ::

Posedujem Canona A70 in ga zelo priporocam ... pri aparatu me moti zelo malo stvari vecinoma povazanih s snemanjem filmov :)

1. snemanje videa v 640x480 je omejeno na 30 sekund :(
2. med snemanjem ne prilagaja koliko je osvetlen prostor zato lahko pride do tega da na posnetkih vids samo belino :)
3.ne da se zoom-at med snemanjem videa 0:)
no ja itak je to foto aparat :)

med drugim sm opazu, da nikjer ne pise da se ga da prklopt kokr web kamero :\

A70 mi je usec k ma 3x opticni zoom to bi mi bil res minimum ce bi se ksn digic kupoval. Skupaj z digitalnim doseze 9,6x zoom, kar je glih prou ce gres z zivalski vrt :D

Ostale stvari na digicu sekajo .. kups 4x BP 2000 mhA baterije pa po moznosti BP polnilc k napolne v 1 uri (komplet 16 cukov) samo baterije so pa okol 4500 sit ... baterije res dolg cajta drzijo sm bil cist presenecen.

hehe mal sm bil tud razocaran, ker se ne da slikat v 800x600? glih ta resolucija bi pomojem sekala za 16 MB CF kartico.

z aparatom sm zelo zadovoljen in je za moje pojme A60 in A70 zelo dobr nakup.

andrej ::

alec: digitalni zoom sploh ni zoom v pravem pomenu besede. Cisto vsak program za urejanje slike ti naredi boljsi "zoom". Digitalnega zooma raje ne uporabljal. Raje naredi sliko v 3x opticnem zoomu potem pa jo povecaj v kaksnem programu ala PhotoShop. Bos dobil boljse rezultate...

Alec999 ::

andrej .. 10x za info ... sm mislu da je digitalni zoom cist enakovreden zoomu v PSP .. od zdej naprej sam she 3x opticni :D
««
4 / 133
»»