» »

TV mi AV Receiver zvok spremeni iz 5.1 v stereo

TV mi AV Receiver zvok spremeni iz 5.1 v stereo

PrideLess ::

Pozdravljeni,

Če ne bom kmalu rešil tale problem se mi bo kr utrgal.
PC : Win 7, GeForce GTX560 Ti (vsi najnovejši driverji)
TV : http://www.trustedreviews.com/panasonic...
AV Receiver : http://www.uk.onkyo.com/en/products/ht-...

Povezano je takole :
PC > HDMI > AV Receiver < HDMI < TV

Priklop vhodov na AV Receiverju :

Priključki na TV

Zdaj pa k problemu....
Če na kompu nastavim dual view, mi prepozna Receiver, prav tako mi dela surround brez problema.
Ko pa prižgem TV mi avtomatsko preklopi na stereo. Sklepam da mi TV povozi nastavitev za surrond in začne predvajati stereo. Tudi v nastavitvah na grafičnimi dopušča samo stereo nastavitve. Čim ugasnem TV, lahko zopet nastavim zvok na 5.1.
Tv in receiver podpirata Audio return channel, vendar ne igra nobene vloge četudi povežem izhod na TV z navadnim HDMIjem.

Kaj za enga vraga mi spreminja 5.1 v stereo. Že en teden prebiram navodila za TV in Recevier, pa ne nejdem nič konkretnega.

Če se komu od vas sanja kako to odpraviti, ga lepo naprošam za pomoč.

Grega
  • spremenilo: PrideLess ()

Lonsarg ::

Nisi napisal z čim dejansko predvajaš zvok, ko priklopiš TV. Z TVjem, ali z AV receiverjem(najverjetneje)? Pa tudi nisi povedal kaj je izvor slike, ko priklopiš TV. Ali je to TV ali računalnik in je torej TV samo kot monitor?

Aja pa linke do slik imaš dvojne, je treba pobrisat par stvari, da mi odpre.

Ops.... Povpravljen prvi post sorry....

Zvok predvajam z receiverjem, izvor slike je iz PCja poslan preko reveiverja v TV - Sekundarni monitor.

Hvala za hiter odgovor, dejmo tole rešit nekako...

Grega

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PrideLess ()

Lonsarg ::

Aha, se pravi signal gre skozi AV naprej v TV. Torej v osnovi se najbrž zgodi nekaj takega, ko prikloipiš TV:
Nekak zgleda kot da je AV naredi, da računalnik sploh ne vidi AV-ja, pač pa vidi direktno TV. AV pa samo vmes ukrade zvok in ga predvaja. Ker pa TV sporoči preko HDMI standarda računalniku, da zmore samo stereo, računalnik sploh ne da opcije 5.1...

Torej najti nastavitve, kjer se AV dejansko izdaja za 5.1 zvočnik, torej ugrabi audio kanal v HDMI kablu in ga ne prepusti TVju. Mogoče bi HDMI/DVI adapter to rešil, sam ziher se mora tudi z pravimi nastavitvami to rešit hm..

Je "HDMI Through" na "Off" pri AV nastavitvah?(v tem primoru mora biti tudi HDMI Ctrl (RIHD) na Off)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Ne morem verjet ! Svaka čast Hdmi Trough ni bil na off, ampak nastavljen na vhod AVja.
Ko sem to popravil, viola, zvok špila zadj v 5.1 tako kot mora.

Kaj nisem že prvi dan kar tule vprašal ne pa da se j**** že cel teden.....
Hvala še enkrat, pir maš u dobrem.

Grega

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zvocniki Bluetooth TV & PC

Oddelek: Zvok in slika
162171 (1355) helo
»

Hišni kino šel k vragu, ostali so mi dobri zvočniki

Oddelek: Zvok in slika