Forum » Mobilne tehnologije » App to external SD Android 4.0.4 brez roota??
App to external SD Android 4.0.4 brez roota??
tomaz321 ::
Ali je to sploh mogoče - da bi na Android 4.0.4 brez roota instaliral oz. premikal aplikacije iz notranjega SD v zunanji SD spomin. Problem je čist klasičen - notranji spomin je 2GB in poln, zunanji pa 32GB in prazen, zadeva pa noče inštalirati novih aplikacij (zunanji SD mam lohk samo za slike, glasbo, filme in datoteke).
-Probal že vrsto aplikacij, ki naj bi to omogočale, vendar vse po vrsti zahtevajo da je tel. rootable (tut če to ne piše explicitno, pač to ugotoviš, ko sprobaš zadevo)
-poskusil zadevo s pm set-install-location 2 v ADB shellu pa tut tukaj nič uspeha (zgleda da na android 4.0 ne dela)
A je komu to uspel oz. a ma kdo kakšne ideje kako to narest???
-Probal že vrsto aplikacij, ki naj bi to omogočale, vendar vse po vrsti zahtevajo da je tel. rootable (tut če to ne piše explicitno, pač to ugotoviš, ko sprobaš zadevo)
-poskusil zadevo s pm set-install-location 2 v ADB shellu pa tut tukaj nič uspeha (zgleda da na android 4.0 ne dela)
A je komu to uspel oz. a ma kdo kakšne ideje kako to narest???
RejZoR ::
Večina aplikacij to podpira out of the box. Samo pejt v Applications menu, izberi aplikacijo in klikni knof "Move to SD card". To sem imel že z Androidom 2.3 in sedaj na 4.0.4. Določene sistemske in skoz delujoče aplikacije sicer ne pustijo ampak ostalih 99% pa se da lepo prestavit.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
tomaz321 ::
@RejZoR
Moj tel. tega očitno nima na voljo, saj sem najprej to poskusil - pri aplikacijah imaš na voljo samo: force stop, uninstall, clear data in clear cache. To, da aplikacija omogoča premik mi piše v app permissions, amapk nikjer ni možnosti, da izberem move to external SD. Enako velja za vse app, ki kao omogočajo prenos na external SD. Gumba za to kar ni oz. je nedelujoč oz. ne reagira.
Očitno je to odvisno od firmwara posameznega telefona in moj ima to zaklenjeno - ne bi ga pa rad odklenil.
Obstaja tista varianta, ki sem jo opisal v prvem postu - v ADB shellu napišeš pm setInstallLocation 2 - ampak noben ni probal tega na 4.0.4 & meni ne deluje, na 2.3 pa deluje. - Zato mene zanima, če je že kakšna podobna varianta za 4.0.4??
Aja, moj telefon pa je LG Optimus L9 p760
Moj tel. tega očitno nima na voljo, saj sem najprej to poskusil - pri aplikacijah imaš na voljo samo: force stop, uninstall, clear data in clear cache. To, da aplikacija omogoča premik mi piše v app permissions, amapk nikjer ni možnosti, da izberem move to external SD. Enako velja za vse app, ki kao omogočajo prenos na external SD. Gumba za to kar ni oz. je nedelujoč oz. ne reagira.
Očitno je to odvisno od firmwara posameznega telefona in moj ima to zaklenjeno - ne bi ga pa rad odklenil.
Obstaja tista varianta, ki sem jo opisal v prvem postu - v ADB shellu napišeš pm setInstallLocation 2 - ampak noben ni probal tega na 4.0.4 & meni ne deluje, na 2.3 pa deluje. - Zato mene zanima, če je že kakšna podobna varianta za 4.0.4??
Aja, moj telefon pa je LG Optimus L9 p760
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | honda connect garmin navigacijaOddelek: Na cesti | 1742 (1090) | OK.d |
» | Tablica - katere aplikacije?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2332 (1877) | fujtajksel |
» | Sony Xperia go android downgrade na 2.3.7 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 10798 (7892) | Apofis |
» | Samsung Galaxy S Duos - premikanje aplikacijOddelek: Mobilne tehnologije | 1124 (1045) | KoMar- |
» | GMail app žre preveč podatkovnih prenosov...Oddelek: Mobilne tehnologije | 1346 (1003) | Invictus |