Forum » Programiranje » VB.net števila
VB.net števila
Yacked2 ::
Živjo,
imam sledeč problem. Želim izdelati program ki bi mi dano število razbiv na dve števili, ki bi bile:
n = p*q
133 = 19*7
n-moja številka
Pri tem bi veljalo, da p in q nesmeta biti 1 ali n. ter, da bi bile cele števili ter pozitivni. Verjetno bom potreboval zanko.
V wolframalpa je ukaz tak:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=13...
LP
Yacked2
imam sledeč problem. Želim izdelati program ki bi mi dano število razbiv na dve števili, ki bi bile:
n = p*q
133 = 19*7
n-moja številka
Pri tem bi veljalo, da p in q nesmeta biti 1 ali n. ter, da bi bile cele števili ter pozitivni. Verjetno bom potreboval zanko.
V wolframalpa je ukaz tak:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=13...
LP
Yacked2
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
- spremenil: Yacked2 ()
amacar ::
S for zanko preveriš deljenje. Ko najdeš število s katerim lahko deliš število n, si dobil število p, q pa dobiš kot n/p. Če je n število 1 ali praštevilo, števila ne moreš razbiti.
Kako preverim ali je deljenje na celo število uspelo ?
A mi lahko bolje razložiš, ker moja matematika še ni na tako visokem nivoju, žal.
Imam zanko (npr. za razcepitev 133)
Dim i as integer
For i=2 to 133
if (če je deljenje uspešno) then
p = i
q = 133-p
end if
i = i+1
Next
Imam zanko (npr. za razcepitev 133)
Dim i as integer
For i=2 to 133
if (če je deljenje uspešno) then
p = i
q = 133-p
end if
i = i+1
Next
amacar ::
Em, to so nekako osnove programiranja
% pomeni ostanek od deljenja. Torej 10%2=0, 15%6=3 itd...
Sem malo pogooglal, ker ne poznam VB, pa sem videl, da je namesto % uporabljen Mod, dela pa na enak način.
Nekaj na hitro:
% pomeni ostanek od deljenja. Torej 10%2=0, 15%6=3 itd...
Sem malo pogooglal, ker ne poznam VB, pa sem videl, da je namesto % uporabljen Mod, dela pa na enak način.
Nekaj na hitro:
Sub razstavi() Dim i, q, p, n As Integer p = 0 q = 0 n = InputBox("Vnesi stevilo") For i = 2 To n - 1 If (n Mod i) = 0 Then p = i q = n / p Exit For End If Next i If p = 0 Then MsgBox ("Število je praštevilo") Else MsgBox ("Število " & n & " lahko razstavimo na " & p & " in na " & q) End If End Sub
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
AAA...dela =D najlepša ti hvala ! Kot kaže bom mod moral uporabiti tudi v nadaljevanju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visual basic noob questionOddelek: Programiranje | 1572 (1327) | DonMatejo |
» | [EXCEL] Pogojno kopiranje na drug listOddelek: Programiranje | 1791 (1713) | StratOS |
» | [excel]duplikatiOddelek: Programiranje | 1486 (1413) | baksuz |
» | Problemi pri C++ programiranju...Oddelek: Programiranje | 3912 (3387) | George |
» | Kateri jezik je bolji?Oddelek: Programiranje | 2209 (1746) | Monster |