» »

Poceni računalnik

Poceni računalnik

einstein :P ::

Pozdravljeni, odločil sem se, da bom začel po delih sestavljat nov računalnik in ker nimam veliko denarja bi mogoče vsak mesec kupil samo eno ali dve komponenti :P Najprej bi kupil plato tam nekje do 70€ max. Pa me zanima, kako se vam zdi tale: http://www.mimovrste.com/artikel/238001... ?

Procesor bi najprej kupil en šibkejši, npr. i3 3220, bi bil v redu?

rama pa za začetek eno palčko 8gb. pa intelov ssd 60gb (500/450mb/s) samo za os. grafično že imam. hladilnik bo zaenkrat stock... napajalnik ene 700w, če v daljni prihodnosti naredim crossfire. Vse bom postopoma kupoval, ker ob enem šparam za vozniški izpit...

Vesel bom dobrih predlogov... :)

lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!

mtosev ::

funtech ti ma cenejše. tam je tud neka dobra gigabyte plata za 64euros
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Janac ::

Preden boš ti vse skupaj sestavil bo že vse zastarelo.

amigo_no1 ::

Škoda je kupovati posamično, kupi ko imaš dovolj Eur na kupu vse skupaj...

janac, saj sem rekel, da bom najprej švohnejši proc vzel in potem ko več denarja dobim pa boljšega npr.: i7 3570k ali 3770k...

pa ne mislim to celo leto sestavlat ;)

recimo najprej plato pa psu ali ssd, tako malo v kombnacijah...

Zgodovina sprememb…

In kaj ti bo tak računalnik? Če ti je sedaj ta dovolj, je brezveze kupovat nov PC.

v tega ne greta dve grafike, ker so sloti preblizu.

eric_cartman ::

@einstein :P

saj sem rekel, da bom najprej švohnejši proc vzel in potem ko več denarja dobim pa boljšega npr.: i7 3570k ali 3770k...

Izbral si si najdražjo opcijo. Raje kupi enkrat za malo več denarja kot pa večkrat po malo denarja, ker te bo na koncu ta druga možnost stala več denarja in tako boš prišparal manj za izpit. Sicer pa je izpit še najmanjši problem - največji strošek je vzdrževanje avta in bencin.

Tako, da ko boš enkrat imel izpit, ne boš imel po tem nič več denarja, ker boš vsega porabil za stroške z avtom... Takrat pa si boš še težje privoščil močnejši računalnik..

Če vprašaš mene, je tole najslabša pot, ki jo ubiraš..

mihec87 ::

Do tačas da boš vse nabavi bo že prva grafična zastarela predn kupiš drugo+poštnine tam 5eur tu 5eur itd....Ni lažje če daješ denar na stran pa pol kupiš vse naenkrat..

AlienRR ::

Če boš res kupil po komponentah ti predlagam, da
začneš z dobrim napajalnikom in konkretnim ohišjem. Ter pri tem sploh ne šparaš. To pa zato, ker se te komponente praktično ne menjavajo prav tako se redko zgodijo kakšne večje spremembe.

Nato našparaj ene 500€ in kupi platformo (plata, CPU, RAM).
Tukaj naj bo CPU konkreten, matična naj ima vse funkcije ki jih potrebuješ in nič več (pri intelu se, danes lahko špara na matični). RAMa vzami koliko ga potrebuješ ostalo nameni za hitrost(večja frekvenca, nizke zakacnitve.)

Šele na kupiš to grafično. Te so danes tako že potrošna roba.
Pa nevem koliko ti SSD pomeni..
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

hojnikb ::

stegn se za 120gb al pa raj investiraj ta čas v kej druga..
#brezpodpisa

Blinder ::

pa komponente lahko kupiš tut rabljene. Napajalnik naprimer. Sej ne rabiš kupit xtreeeeem 6.0 900W. Kupiš eno poceni jajce za 10€ in ga čez neki mescov prodaš za isti denar. ali pa g adaš v predal za rezervo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

einstein :P je izjavil:

tale ssd sem mislil:

http://www.mimovrste.com/artikel/206014...

Ne kupuj na mimovrste.

Janac je izjavil:

einstein :P je izjavil:

tale ssd sem mislil:

http://www.mimovrste.com/artikel/206014...

Ne kupuj na mimovrste.

A če pokažem katerega sem mislil pomeni da ga bom tam kupil?? Kaj je narobe z mimovrstami? Brat je tam že kupil PS2 in mu nič ne manjka.

hojnikb je izjavil:

stegn se za 120gb al pa raj investiraj ta čas v kej druga..

zakaj? a windowsi zasedejo 120Gb po novem?

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

Berem novice o poceni HP prenosniku, baje bo cca 220€ in razmišljam takole, iz prenosnika naj odstranijo monitor, ter mu zmontirajo v prenosnik namesto baterije napajalnik, v bistvu naj vse skupaj zmontirajo v klasično tipkovnico. Koliko bi stal potem takšen poceni računalnik, saj bi bil brez baterije in monitorja. Bi bilo 150€ dovolj. Imel bi praktično samo tipkovnico na mizi. Kolikor se spomnim, so nekaj poizkušali kot vgraditi celoten komp v tipkovnico, vendar se to ni preveč obneslo, očitno bi moral še kdo drug poskusiti, ker zadeva je možna, komp namenjen za lažja domača opravila bi bil pravi hit. Če bi se potrudili in vse skupaj optimizirali, bi ceno sklestili na 100€, kar bi se prodajalo kot za stavo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamenjava komponent prenosnika

Oddelek: Strojna oprema
81335 (1106) BorutK-73
»

Zamanjava HDD

Oddelek: Strojna oprema
162355 (1727) miraldi
»