Forum » Problemi človeštva » Izrael : Palestina že n-tič
Izrael : Palestina že n-tič
Temo vidijo: vsi

mtosev ::
Jaz podpiram našo zunanjo politiko do Palestine in Izraela. Mislim, da dobro ravnamo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jest10 ::
Naš dr. Golob je menda dejal, da je Francija sledila Sloveniji pri priznanju Palestine. Ampak...pred nami je Palestino priznalo če se ne motim nekje 140 držav. Torej mi nismo bili neki pionirji na tem področju.![]()
Zakaj pa je bil potem tak jok in stok, ko so jo priznali, če jih je pred nami že 140 naredilo enako?

dronyx ::
Naš dr. Golob je menda dejal, da je Francija sledila Sloveniji pri priznanju Palestine. Ampak...pred nami je Palestino priznalo če se ne motim nekje 140 držav. Torej mi nismo bili neki pionirji na tem področju.![]()
Zakaj pa je bil potem tak jok in stok, ko so jo priznali, če jih je pred nami že 140 naredilo enako?
Ne vem kakšen jok in stok imaš v mislih. Ta priznanja ne spremenijo situacije na terenu. Prej se mi zdi nasprotno. Sedaj Izrael trdi, da bo priključil Zahodni breg, kar se mi zdi da je nekaj novega in bo situacijo samo še dodatno poslabšalo.

nurmaln ::
Za dejanje Hamasa 7 oktobra lahko rečemo da je teroristično
Ja... Pa za prvo intifado, pa za drugo, pa za tisoče raket, pa....
In za sedanja dejanja IL režima, da je genocid....
Ja, rečeš lahko. Samo se motiš.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

fikus_ ::
Za dejanje Hamasa 7 oktobra lahko rečemo da je teroristično
Ja... Pa za prvo intifado, pa za drugo, pa za tisoče raket, pa....
In za sedanja dejanja IL režima, da je genocid....
Ja, rečeš lahko. Samo se motiš.
Torej se po tvoje motijo ljudje v OZN, ki so dejali, da imajo dejanja in besede IL režima vse znake genocida. To so polj podkovani in strokovni zas takšne izjaver kot ti, ki zagovarjaš genocid.
Še vir:
https://www.ohchr.org/en/press-releases...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

jest10 ::
Ne vem kakšen jok in stok imaš v mislih.
Oh, ti si se šele danes prebudil po večletnem spanju.

https://timesofindia.indiatimes.com/wor...
Gaza must be rebuilt': EU to set up Palestine donor group fo ..
And our compass is a two-state solution."
https://www.aa.com.tr/en/europe/eu-fore...
Gaza must be rebuilt': EU to set up Palestine donor group fo ..
And our compass is a two-state solution."
https://www.aa.com.tr/en/europe/eu-fore...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Malidelničar ::
Desnica je proti, ker vidijo Palestino kot zaveznico islama v Evropi.
In islam (migracije) je prvi evropski problem trenutno.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Ursula spada pod European people's party, ki je center right in podpira Palestino.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Malidelničar je izjavil:
Palestina je nepomembna kot zaveznica, saj takega vpliva nimajo. Tu gre predvsem za preštevanje, koliko je katerih in merjenje moči. Je pa po moje za Evropo zaskrbljujoče, kako hitro se očitno lahko zadeve destabilizirajo. Ampak tole sedaj se mi zdi samo demo verzija. Bo še mnogo huje. Mnogi igrajo na karto razdvojenosti v Evropi in to očitno zelo dobro deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Tudi Kaja Kallas je center right.

Malidelničar je izjavil:
Palestina je nepomembna kot zaveznica, saj takega vpliva nimajo. Tu gre predvsem za preštevanje, koliko je katerih in merjenje moči. Je pa po moje za Evropo zaskrbljujoče, kako hitro se očitno lahko zadeve destabilizirajo. Ampak tole sedaj se mi zdi samo demo verzija. Bo še mnogo huje. Mnogi igrajo na karto razdvojenosti v Evropi in to očitno zelo dobro deluje.
Recimo Izrael:Palestina in primer Francije: Macron je bil prisiljen priznati Palestino, ker ima Francija toliko muslimanov, da že izsiljujejo francosko politiko. Medtem so se prisiljeni francoski Judje izseljevati iz Francije.
Torej politične kalkulacije, ker ima islam že v tem trenutku preveč politične moči.
Britanija podobno. Švedska. Države Beneluxa.

Malidelničar je izjavil:
Recimo Izrael:Palestina in primer Francije: Macron je bil prisiljen priznati Palestino, ker ima Francija toliko muslimanov, da že izsiljujejo francosko politiko. Medtem so se prisiljeni francoski Judje izseljevati iz Francije.
Torej politične kalkulacije, ker ima islam že v tem trenutku preveč politične moči.
Britanija podobno. Švedska. Države Beneluxa.
Ja, demokracija ima nekatere slabosti, ki jih zelo spretno izkoriščajo. Evropa čez 50 let bo zanesljivo povsem drugačna, kot je danes. In obrisi te nove Evrope so že vidni. Če se izrazim po Britansko - alah akbar. Včasih se je ozemlja osvajalo z mečem, danes z nataliteto!

Zgodovina sprememb…

Chalky ::
To kar se dogaja okoli Palestine in Evrope čez dalje težje razumem. Zakaj za vraga želi Evropa v tem primeru na vsak način stopiti na stran Hamasa/Palestine? Kaj imamo mi od tega? Pa ne mi zdaj o tem da je Evropi kar od enkrat mar za te ljudi in da so proti vojnam, ker če to drži potem nebi bili v Afganistanu in predvsem nebi uničili Libije in Francija nebi pokradla dobrin Afriki.
Da o tem poslušamo iz meseca v mesec in da se mečemo po zobeh za Palestino in ljudi v Gazi se mi zdi čudno sploh ker vem da če bi Rusija napadla recimo Slovenijo oziroma kakšno drugo Evropsko državo, da se v obratni smeri nihče nebi postavil za nas in pomagal Evropi. Torej zakaj se Evropejci spet vtikamo v stvari ki se nas ne tičejo?
Potem je pa tu še ena stvar ki me moti in sicer da še Arabskim državam dol visi za Palestince in Gazo kljub temu da so to njihovi ljudje. Zalivske države se praktično ne zmenijo za dogajanje v Gazi in jim je malo mar koliko ljudi tam umre, oglasijo se samo takrat ko želijo škodovati Izraelu in to izkoristijo v svojo prid, kjer nas v Evropi pozivajo da pritisnemo na Izrael.
V Evropi imamo toliko problemov v tem trenutku, od vojne na Evropskih tleh, do teh dronov ki zdaj preletavajo ostale Evropske države, do gospodarskih problemov kjer ni nobene gospodarske rasti, do tehnološkega zaostajanja, do slabe infrastrukture, do anarhistov ki uničujejo mesta, do masovnih migracij o katerih nihče ne želi storiti ničesar itd, ampak vsa energija in fokus je na Gazi in Palestini. Me res zanima če bi Palestinci pomagali Sloveniji v primeru da bi jo napadla Rusija, verjetno samo v sanjah, pa še tam ne.
Prej bi bilo obratno, potihoma bi vsi navijali za se Evropo in posledično Zahod čim prej uniči, ker je verjetno po njihovem mnenju "Zahod kriv za vse probleme tega sveta".
Si ne predstavljam kako se moramo počutiti v Izraelu ko jim nek nesposobni Macron soli pamet in vsiljuje svoje načrte, ki jih nihče ne jemlje resno. Poglejte si kako Kitajci gledajo na dogajanje v Gazi, njim je malo mar oni imajo v načrtu samo to kako čim hitreje izpodriniti in uničiti Zahod, v tovrstne stvari se nikoli ne vmešavajo, ravno obratno celotno situacijo želijo izkoristiti za svoje interese, mi v Evropi smo edini ki se držimo mednarodnih zakonov (prvič v zgodovini in še to zgolj zadnji 2 leti) medtem ko Rusija, Kitajska, Iran in podobne države ne upoštevajo ničesar, Macron ponosno razlaga da se bo Evropa držala mednarodnih pravil ampak samo v primeru ruskih rezerv?
Res, Evropi primanjkuje pravih voditeljev z zdravim razmišljanjem. Vsi se gredo real politik samo mi sprejemamo odločitve na podlagi čustev in ne interesov.
Da o tem poslušamo iz meseca v mesec in da se mečemo po zobeh za Palestino in ljudi v Gazi se mi zdi čudno sploh ker vem da če bi Rusija napadla recimo Slovenijo oziroma kakšno drugo Evropsko državo, da se v obratni smeri nihče nebi postavil za nas in pomagal Evropi. Torej zakaj se Evropejci spet vtikamo v stvari ki se nas ne tičejo?
Potem je pa tu še ena stvar ki me moti in sicer da še Arabskim državam dol visi za Palestince in Gazo kljub temu da so to njihovi ljudje. Zalivske države se praktično ne zmenijo za dogajanje v Gazi in jim je malo mar koliko ljudi tam umre, oglasijo se samo takrat ko želijo škodovati Izraelu in to izkoristijo v svojo prid, kjer nas v Evropi pozivajo da pritisnemo na Izrael.
V Evropi imamo toliko problemov v tem trenutku, od vojne na Evropskih tleh, do teh dronov ki zdaj preletavajo ostale Evropske države, do gospodarskih problemov kjer ni nobene gospodarske rasti, do tehnološkega zaostajanja, do slabe infrastrukture, do anarhistov ki uničujejo mesta, do masovnih migracij o katerih nihče ne želi storiti ničesar itd, ampak vsa energija in fokus je na Gazi in Palestini. Me res zanima če bi Palestinci pomagali Sloveniji v primeru da bi jo napadla Rusija, verjetno samo v sanjah, pa še tam ne.
Prej bi bilo obratno, potihoma bi vsi navijali za se Evropo in posledično Zahod čim prej uniči, ker je verjetno po njihovem mnenju "Zahod kriv za vse probleme tega sveta".
Si ne predstavljam kako se moramo počutiti v Izraelu ko jim nek nesposobni Macron soli pamet in vsiljuje svoje načrte, ki jih nihče ne jemlje resno. Poglejte si kako Kitajci gledajo na dogajanje v Gazi, njim je malo mar oni imajo v načrtu samo to kako čim hitreje izpodriniti in uničiti Zahod, v tovrstne stvari se nikoli ne vmešavajo, ravno obratno celotno situacijo želijo izkoristiti za svoje interese, mi v Evropi smo edini ki se držimo mednarodnih zakonov (prvič v zgodovini in še to zgolj zadnji 2 leti) medtem ko Rusija, Kitajska, Iran in podobne države ne upoštevajo ničesar, Macron ponosno razlaga da se bo Evropa držala mednarodnih pravil ampak samo v primeru ruskih rezerv?
Res, Evropi primanjkuje pravih voditeljev z zdravim razmišljanjem. Vsi se gredo real politik samo mi sprejemamo odločitve na podlagi čustev in ne interesov.

Chalky: da zato se trda desnica v EU-ju postavlja na stran Izraela, ker vidi skupnega sovražnika v Palestini in islmskih migrantih v Evropi.
Le Penova in njen naslednik Bardella: oba za Izrael
Isto Marion Marechal le Pen in isto Zemmour.
Wilders: za Izrael (trdi, da za Palestince že obstaja država: Jordanija)
Salvini: sicer nekaj omenjal dve državi ampak striktno hoče izbris Hamasa
Melonijeva: za Izrael, noče ama slišati za Palestino
Farage: za Izrael, anti-palestinski, noče slišati za njih, ker ima Britanija eksistenčno krizo z uvoženimi muslimani
Orban: 100% pro-izraelski, Madžarska ima ene najboljših pogojev za Jude danes v Evropi
Tudi izven Evrope v Lat. Ameriki: Javier Milei: za Izrael anti-palestinski. Nayib Bukele: strogo anti-palestinski, za Izrael.
Mislim, da gre za obrise dveh sovražnih taborov na Zahodu/v Evropi: komunistična levica + muslimani na eni strani vs. vsi ostali, kjer pa se vedno bolj krepi in temu taboru daje ton alt-right desnica.
Farage: za Izrael, anti-palestinski, noče slišati za njih, ker ima Britanija eksistenčno krizo z uvoženimi muslimani
Orban: 100% pro-izraelski, Madžarska ima ene najboljših pogojev za Jude danes v Evropi
Tudi izven Evrope v Lat. Ameriki: Javier Milei: za Izrael anti-palestinski. Nayib Bukele: strogo anti-palestinski, za Izrael.
Mislim, da gre za obrise dveh sovražnih taborov na Zahodu/v Evropi: komunistična levica + muslimani na eni strani vs. vsi ostali, kjer pa se vedno bolj krepi in temu taboru daje ton alt-right desnica.

Izrael bi bil neumen da bi prepustil Gazo odprto in da bi pri obnovi sodeloval recimo Egipt. To jih bo čez 30, 40 morda 50 let bite in the ass, sploh ker bo imel takrat Egipt 200 milijonov ljudi. Če Izrael zdaj pusti Gazo odprto in ne reši tovrstnega problema, potem bo to največja napaka od njihovega obstoja. Če se gremo real politik je za Izrael najbolje da si Gazo priključijo in zabetonirajo svojo mejo z Egiptom, ali pa da Ameri tam postavijo svoje mesto in so tam kot protiutež Egiptu, ki potem nikoli nebi napadel Izraela iz Južne strani.
Enako veja za Zahodni breg, če ga zdaj ne uredijo, bodo v prihodnje to obžalovali. Dejstvo je da obe strani želijo iztrebiti drug, drugega v tem trenutku je razlika samo ta, da je Izrael premočan za ostale, če bi bile vloge obrnjene bi bilo zdajle v Izraelu povsem enako kot v Gazi, to je jasno vsem.
Tisti majhen košček zemlje za katerega se zdaj vojskujejo bi lahko v prihodnje Izraelu povzročal še bistveno več problemov, ker bodo potem vedno morali imeti eno oko na Jugu in okoli Gaze, in na dolgi rok je to ne samo iz finančnega vidika nevzdržno ampak tudi iz vidika morale kjer bodo morali vedno gledati za svojim hrbtom.
Enako veja za Zahodni breg, če ga zdaj ne uredijo, bodo v prihodnje to obžalovali. Dejstvo je da obe strani želijo iztrebiti drug, drugega v tem trenutku je razlika samo ta, da je Izrael premočan za ostale, če bi bile vloge obrnjene bi bilo zdajle v Izraelu povsem enako kot v Gazi, to je jasno vsem.
Tisti majhen košček zemlje za katerega se zdaj vojskujejo bi lahko v prihodnje Izraelu povzročal še bistveno več problemov, ker bodo potem vedno morali imeti eno oko na Jugu in okoli Gaze, in na dolgi rok je to ne samo iz finančnega vidika nevzdržno ampak tudi iz vidika morale kjer bodo morali vedno gledati za svojim hrbtom.

Lonsarg ::
Jah pac zahodna/EU elita, kot vse elite, primarno gleda na profit.
Ampak vcasih pa grozodejstva vseeno presezejo neko mejo dovolj mocno da popustijo in vseeno vsaj malo upostevajo moralo. Ampak ce bi moralo res konkretno upostevali bi na Izrael ze dali sankcije na nivoju sankcij na Rusijo.
Ampak vcasih pa grozodejstva vseeno presezejo neko mejo dovolj mocno da popustijo in vseeno vsaj malo upostevajo moralo. Ampak ce bi moralo res konkretno upostevali bi na Izrael ze dali sankcije na nivoju sankcij na Rusijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

Chalky: in takrat nihče iz OZN ne bo odgovarjal za svoje odločitve in stališča danes.
Ne spremljam pa, kakšna so kaj trenutno stališča arabskih držav.
Savdova Arabija zdaj z Macronom pritiska za two-state solution. Od svojega naftnega bogastva očitno ne bi dala nič.
Ne spremljam pa, kakšna so kaj trenutno stališča arabskih držav.
Savdova Arabija zdaj z Macronom pritiska za two-state solution. Od svojega naftnega bogastva očitno ne bi dala nič.

Jah pac zahodna/EU elita, kot vse elite, primarno gleda na profit.
Jaz sem vesel, da sta se Ursula von der Leyen in Kaja Kallas zavzela za Palestino. Vsaj nekaj.

Malidelničar je izjavil:
Chalky: da zato se trda desnica v EU-ju postavlja na stran Izraela, ker vidi skupnega sovražnika v Palestini in islmskih migrantih v Evropi.
To glede pritiska s strani muslimanov v Evropi absolutno drži in se tudi opazi sploh v Franciji in Veliki Britaniji kjer so jih že toliko uvozili da si včasih državni aparat sploh ne upa posredovati če te ljudje razgrajajo po ulicah.
Ravno takšna dejanja potem spodbujajo takšne ljudi kot je Le Pen in podobni in potem se ta isti folk čudi zakaj Le Pen leze v Putinovo naročje, to so vse posledice. Nisem ravno ljubitelj Le Pen vendar ne vem zakaj se ljudje čudijo oziroma ne se čuditi če bo na koncu prišla do zmage ali pa nekdo ki je podobe njej.
Mene osebno najbolj moti to, da pošiljamo milijarde v Gazo in to brez da bi kdorkoli kaj vprašal, kam gre sploh ta denar, nihče o tem ne ve nič, oziroma niti ne smeš vprašati. Raje vidim da gredo te milijarde za obnove cest in mostov. Zakaj mora Evropa vedno skrbeti za vse? Savdska Arabija ima dovolj denarja da lahko pomaga Palestini, mi v Evropi imamo preveč problemov da bi si lahko privoščili metati milijarde v druge države. V večini potem ta denar konča v rokah Hamasa in podobnih organizacijah ki odkrito sovražijo Evropo in Zahodni svet.

Torej se po tvoje motijo ljudje v OZN, ki so dejali, da imajo dejanja in besede IL režima vse znake genocida. To so polj podkovani in strokovni zas takšne izjaver kot ti, ki zagovarjaš genocid.
Seveda se motijo. Nekateri vsaj, drugi se namerno lažejo.
Ne, jaz ne zagovarjam genocida. Jaz trdim, da Izrael ne izvaja genocida.
Oh, ti si se šele danes prebudil po večletnem spanju.
Priznanje Palestine je postala povsod, ne samo pri nas prvovrstna politična tema. Levičarji so za, desničarji proti. To nima zveze z mojim spanjem.
Priznanje Palestine je pač moderno in trendi. Tako kot so se pred n leti vsi borili proti globalnem segrevanju in je bilo, vsaj za levico, bogokletno trditi karkoli drugega kot da gre za najbolj pomembno temo ever. To je danes pač palestina. Če Sveta Greta je nagruntala kaj je nova trendi stvar.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()

Seveda se motijo. Nekateri vsaj, drugi se namerno lažejo.
Ne, jaz ne zagovarjam genocida. Jaz trdim, da Izrael ne izvaja genocida.
Torej praviš, da si ti večja avtoriteta in specialist za genocid, kot ljudje v OZN?!
Jaz sem ti dal vir za OZN, tebe pa prosim, da navedeš svoje reference v zvezi s tem, da vidim, ali si kompetenten ali samo opran!

Malidelničar je izjavil:
Jaz mislim da ne gre samo za desnico.
Levica je pač vedno enostavno proti (čemurkoli že). Folk se boljš počuti ko ima 5% znanja o nečem in potem so lahko proti in so pravičniški in protestirajo in ne vem kaj še vse. Realne rešitve pač niso njihov problem.
Desnica se pa (včasih) proba postaviti v vlogo - kaj bi pa mi naredili, če bi bili v isti situaciji. In hitro lahko ugotovijo, da bi delali podobno kot dela Izrael, s tem da večina drugih držav bi bila precej manj nežna kot je Izrael.
Malidelničar je izjavil:
Jaz mislim da ne gre samo za to.
Levica je pač vedno enostavno proti (čemurkoli že). Folk se boljš počuti ko ima 5% znanja o nečem in potem so lahko proti in so pravičniški in protestirajo in ne vem kaj še vse. Realne rešitve pač niso njihov problem.
Desnica se pa (včasih) proba postaviti v vlogo - kaj bi pa mi naredili, če bi bili v isti situaciji. In hitro lahko ugotovijo, da bi delali podobno kot dela Izrael, s tem da večina drugih držav bi bila precej manj nežna kot je Izrael.
Zgodovina sprememb…

Zakaj mora Evropa vedno skrbeti za vse? Savdska Arabija ima dovolj denarja da lahko pomaga Palestini, mi v Evropi imamo preveč problemov da bi si lahko privoščili metati milijarde v druge države.
Zato ker je evropa bad, zahodna civilizacija bad, zahodni kolonializem kriv za vse kar je narobe kjerkoli na svetu. Ti si bad, jaz sem bad, vsi smo bad.
In nekateri so to dejansko ponotranjili in furajo neki "white guilt" (sicer pri nas nima v resnici veze z raso).
Zakaj mora Evropa vedno skrbeti za vse? Savdska Arabija ima dovolj denarja da lahko pomaga Palestini, mi v Evropi imamo preveč problemov da bi si lahko privoščili metati milijarde v druge države.
Zato ker je evropa bad, zahodna civilizacija bad, kapitalizem bad, demokracija bad, zahodni kolonializem kriv za vse kar je narobe kjerkoli na svetu. Ti si bad, jaz sem bad, vsi smo bad.
In nekateri so to dejansko ponotranjili in furajo neki "white guilt" (sicer pri nas nima v resnici veze z raso).
Zgodovina sprememb…

Ta zmešnjava na BV ni od 7. oktobra, ampak od tedaj, ko so nekateri Judje dobili idejo, da je tam njihova zemlja (seveda s pomočjo GB, ki je takrat imela roko nad tem delom sveta in politikov, ko so Judom obljubljali zemljo).
Eno pisanje ZN z vsebino, kaj se dogaja tam živečim muslimanom, ko je bila država IL še čisto sveža, še ne v ZN:
https://digitallibrary.un.org/record/47...
Eno pisanje ZN z vsebino, kaj se dogaja tam živečim muslimanom, ko je bila država IL še čisto sveža, še ne v ZN:
https://digitallibrary.un.org/record/47...

Gregor P ::
A še vedno, oni so vsa ta leta učinkovito delali na svoji državi, zato jo danes tudi imajo (in jo imamo tudi mi); če bi ves čas delali le na sovraštvu do Arabcev (ali mi na sovraštvu do Hrvatov, Madžarov, Italijanov in Avstrijcev), je danes ne bi imeli (in tudi mi ne); tako kot je danes še nimajo Palestinci.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Da, Judje imajo mednarodno priznano državo, o učinkovitosti se pa lahko pogovarjamo. Gospodarsko in z orožjem jih zalagajo Usa.
Sedaj jim gospodarstvo zelo škripa, številne male firme so propadle, ker so lastniki morali iti izvajati genocid, pristanišče v Eliatu je praktično brez dela,... posledice vojne, ki so jo gredo ob podpori Usa. Kdor je lahko pobegnil, se je izselil iz IL, da ne bi bilo potrebno v vojno,....
Sedaj jim gospodarstvo zelo škripa, številne male firme so propadle, ker so lastniki morali iti izvajati genocid, pristanišče v Eliatu je praktično brez dela,... posledice vojne, ki so jo gredo ob podpori Usa. Kdor je lahko pobegnil, se je izselil iz IL, da ne bi bilo potrebno v vojno,....

Geho ::
Kakšne bučke to berem.
Če neka vojaška ali paravojaška organizacija napada izključno civilne cilje in načtrno pobija civiliste so teroristi. PIKA.
Če neka vojska napada vojaške cilje, ampak so ti prisilno ali prostovolno zaščiteni s civilisti to ni terorizem, niti genocid, ampak kolateralna škoda. Če bi izrael hotu delat genocid, bi ga naredu v enem popoldnevu. Prav tako dajo pred napadi ukaze za evakuacijo prebivalstva in določijo varna območja.
To da teroristi dobijo državo kot nagrado je največja neumnost in napaka bolanih ljudi, ker s tem bodo samo dobili večjo bazo na kateri bodo potem gradili svoj terorizem in ga širili povsod. Še bolj bolano je mišljenje, da bo zdaj kot država hamas nehal s svojim terorizmom, zadeve se bodo samo še stopnjevale in slabšale.
V naslednjih tednih / mesecih lahko pričakujemo da bo izrael aneksiral zahodni breg, kot so že obljubili, ker tam nočejo imeti teroristične države. Četudi vse države priznajo gazo/palestino kot državo in le ti ne razpustijo hamasa, jih lahko zda in izrael označijo kot teroristično državo, kar da potem še drugim državam legalni casus belli, da jih tolčejo. In verjemte, da so izraelske bombe petardice proti tomahawkom.
Naj ponovimo za vse nevedne: hamas bi lahko včeraj končal vojno z izpustivijo talcev in vojaško predajo. Državo še vedno lahko naredijo, ozemlje jim ostane. Namesto da tihotapijo orožje v enklavo, pa naj raje začnejo tihotapit hrano, zdravila in gradbeni material. Ob vojaški predaji pa lahko zahtevajo tudi mednarodno zaščito meje in opazovalce, ki bodo spremljali prekinitev ognja oz. premirje. Ampak ker hamasu ni cilj ne svoja država ne zaščita lastnih civilistov se grejo z glavo zabijat v zid in žrtvovat civiliste za svoj butast đihad. Večjih debilov ne najdeš na svetu. Sprašujem se, ali so tolk inbreedani al tolk oprani s strani vere? Sicer pa jim naj afganistanci povedo izkušnje, kako zgleda vojna proti teroristom. Tam je šlo 200.000+ civilistov rakom žvižgat, pa se noben ne joka kot se tuki nekateri vžigajo.
Če neka vojaška ali paravojaška organizacija napada izključno civilne cilje in načtrno pobija civiliste so teroristi. PIKA.
Če neka vojska napada vojaške cilje, ampak so ti prisilno ali prostovolno zaščiteni s civilisti to ni terorizem, niti genocid, ampak kolateralna škoda. Če bi izrael hotu delat genocid, bi ga naredu v enem popoldnevu. Prav tako dajo pred napadi ukaze za evakuacijo prebivalstva in določijo varna območja.
To da teroristi dobijo državo kot nagrado je največja neumnost in napaka bolanih ljudi, ker s tem bodo samo dobili večjo bazo na kateri bodo potem gradili svoj terorizem in ga širili povsod. Še bolj bolano je mišljenje, da bo zdaj kot država hamas nehal s svojim terorizmom, zadeve se bodo samo še stopnjevale in slabšale.
V naslednjih tednih / mesecih lahko pričakujemo da bo izrael aneksiral zahodni breg, kot so že obljubili, ker tam nočejo imeti teroristične države. Četudi vse države priznajo gazo/palestino kot državo in le ti ne razpustijo hamasa, jih lahko zda in izrael označijo kot teroristično državo, kar da potem še drugim državam legalni casus belli, da jih tolčejo. In verjemte, da so izraelske bombe petardice proti tomahawkom.
Naj ponovimo za vse nevedne: hamas bi lahko včeraj končal vojno z izpustivijo talcev in vojaško predajo. Državo še vedno lahko naredijo, ozemlje jim ostane. Namesto da tihotapijo orožje v enklavo, pa naj raje začnejo tihotapit hrano, zdravila in gradbeni material. Ob vojaški predaji pa lahko zahtevajo tudi mednarodno zaščito meje in opazovalce, ki bodo spremljali prekinitev ognja oz. premirje. Ampak ker hamasu ni cilj ne svoja država ne zaščita lastnih civilistov se grejo z glavo zabijat v zid in žrtvovat civiliste za svoj butast đihad. Večjih debilov ne najdeš na svetu. Sprašujem se, ali so tolk inbreedani al tolk oprani s strani vere? Sicer pa jim naj afganistanci povedo izkušnje, kako zgleda vojna proti teroristom. Tam je šlo 200.000+ civilistov rakom žvižgat, pa se noben ne joka kot se tuki nekateri vžigajo.

Vsa ta gonja proti Izraelu in priznanja Palestinske države ne pomenijo na terenu čisto nič. Nekaj konkretnega bi lahko dosegli samo, če bi na ZDA pritisnili tako močno, da ZDA pritisnejo na Izrael. V tem primeru se napadi v Gazi praktično ustavijo takoj. Ampak tu pa nima nihče poguma se zameriti ZDA, mar ne? Mogoče bi dr. Golob ali Pirc Musarjeva povedala ZDA kar jim gre.

Zgodovina sprememb…

Gambino ::
A še vedno, oni so vsa ta leta učinkovito delali na svoji državi, zato jo danes tudi imajo (in jo imamo tudi mi); če bi ves čas delali le na sovraštvu do Arabcev (ali mi na sovraštvu do Hrvatov, Madžarov, Italijanov in Avstrijcev), je danes ne bi imeli (in tudi mi ne); tako kot je danes še nimajo Palestinci.
Učinkovito so delali na krčenju Palestine in palestinskega naroda, ki je tam živel že od nekdaj! Državo imajo zaradi pomoči zahoda, brez pomoči zahoda ne bi obstajali! Primerjati nas, Hrvate z židi pa je že bogokletno in če ne ločiš razlike, potem ...

Kakšne bučke to berem.
To da obstajajo idioti, ki pravijo da v Izraelu ni genocida, čeprav to priznavajo že vsi od UN do vseh organizacij je žalostno.
To, da nekdo podpira napad vojske na civiliste in pravi temu kolateralna škoda, daj človek poglej se v ogledalo! Večina pobitih je otrok in žensk!
To, da država agresorka ne dovoli pomoč in strada ljudi je kaj?
To, da država agresorka ne dovoli vstop zahodnim novinarjem pa je samo še en dokaz, da se tam delajo vojni zločini in genocid!

Gregor P ::
Učinkovito so delali na krčenju Palestine in palestinskega naroda, ki je tam živel že od nekdaj! Državo imajo zaradi pomoči zahoda, brez pomoči zahoda ne bi obstajali! Primerjati nas, Hrvate z židi pa je že bogokletno in če ne ločiš razlike, potem ...
Kar sem napisal je, da so oni aktivno delali predvsem na vzpostavitvi njihove države, ne na sovraštvu do drugih; čeprav to ne pomeni, da drugih morda ne sovražijo, le da je njihova prioriteta bila država. Ker če pa pogledaš prioritete kakšnega Hamasa, potem boš ugotovil, da ima dokaj drugačne prioritete.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

Zanimivo bo opazovati vlogo Egipta tukaj. Je najbolj logična destinacija za rešitev palestinskega vprašanja.
Ampak oni jih nočejo sprejeti, ker se bojijo dolgoročne destabilizacije države.
Vprašanje s čim bi Zahod moral podkupiti Al Sisija. Ker ima pa Egipt težave z energetiko, z vodo, s hrano itd.
Vprašanje s čim bi Zahod moral podkupiti Al Sisija. Ker ima pa Egipt težave z energetiko, z vodo, s hrano itd.

Ta zmešnjava na BV ni od 7. oktobra, ampak od tedaj, ko so nekateri Judje dobili idejo, da je tam njihova zemlja (seveda s pomočjo GB, ki je takrat imela roko nad tem delom sveta in politikov, ko so Judom obljubljali zemljo).
Zmešnjava je tam od nekdaj. 1948 se je pokazal žarek upanja da se zadeva civilizirano uredi. Civilizirani so zgrabili priliko, drugi pač ne. Vse po tem letu je samo še nadaljevanje istega.

Učinkovito so delali na krčenju Palestine in palestinskega naroda, ki je tam živel že od nekdaj!
Palestina je geografska kategorija ne politična. Območje imenovano palestina je danes enako veliko kot pred sto leti. Država Palestina nikoli ni obstajala.
Palestinski narod je tudi stvar debate ali obstaja ali ne, do 1964 so se zelo jasno opredeljevali kot neločljiva del "arabskega" naroda. Politična ideja o palestini je od nekdaj samo orodje za manipulacijo zahodnih drzav na poti k uničenju Izraela.
Malidelničar je izjavil:
Zanimivo bo opazovati vlogo Egipta tukaj. Je najbolj logična destinacija za rešitev palestinskega vprašanja.
Egipt za gazo, Jordanija za zahodni Breg.
Zgodovina sprememb…

Nurmaln 1948 so zakoličili zacetek sedanjih tezav.
To se je pa zacelo s priseljevanjm judov tako da danes avtohtonih judov ni vec, so jih priseljeni v glavnem iztrebili.
To se je pa zacelo s priseljevanjm judov tako da danes avtohtonih judov ni vec, so jih priseljeni v glavnem iztrebili.

Učinkovito so delali na krčenju Palestine in palestinskega naroda, ki je tam živel že od nekdaj!
Palestina je geografska kategorija ne politična. Območje imenovano palestina je danes enako veliko kot pred sto leti. Država Palestina nikoli ni obstajala.
Palestinski narod je tudi stvar debate ali obstaja ali ne, do 1964 so se zelo jasno opredeljevali kot neločljiva del "arabskega" naroda. Politična ideja o palestini je od nekdaj samo orodje za manipulacijo zahodnih drzav na poti k uničenju Izraela.
Malidelničar je izjavil:
Egipt za gazo, Jordanija za zahodni Breg.
Kakorkoli rečeš, palestinci niso tam priseljeni, židje so. Ime Izrael ni obstajal, območje ozemlja in samo ime Palestina pa izvira iz 12st p.n.š! In sranje so začeli delat židje s pomočjo zahoda, ki so jih priseljevali, to je že vsakemu jasno!

Malidelničar je izjavil:
Kakšno vlogo Egipta? Nekoč je bila gaza upravno pod Egiptom, Samarija in Judeja ("zahodni breg") pa pod Jordanijo. Ti časi so mimo. Da bi lahko vse palestince preselili v Egipt in Jordanijo iz tega območja ni niti teoretične možnosti. Jaz vidim zlasti možnost, da bi Jordanija pomagala Palestincem vzpostaviti neko narmalno državo, ki bi izvajala oblast na celotnem teritoriju in bi bila sposobna demontirati teroristične organizacije. V tem primeru bi bilo možno dolgoročno sobivanje z Izraelom, kar se mi zdi pogoj za mir na tem področju.

PovemVfaco ::
Kakšne bučke to berem.
Če neka vojska napada vojaške cilje, ampak so ti prisilno ali prostovolno zaščiteni s civilisti to ni terorizem, niti genocid, ampak kolateralna škoda.
Po tj logiki hamas niso teroristi, ker 7. oktobra niso pobijali izključno civilov, ampak je od 1200 ljudi 380 blo izraelskih vojakov, ostalo je kolateralna škoda (vsak izraelc je loh IDF, dojenčk pa bo postal IDF, k IDF se skriva za civili). IDF ma pa še bolj za kuraz razmerje pobijanja med civili pa hamasovci v gazi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()

Nurmaln 1948 so zakoličili zacetek sedanjih tezav.
Ne, 1948 so prvič zakoličili okvirne meje.
Ko sem omenil 1964 sem govoril o ustanovitvi PLO. V resnici so šele takrat začeli palestino obravnavati kot svojo entiteto in ne samo kot še eno arabsko pokrajino. In v ustanovni listini zapisali, da je celotno ozemlje (vključno z izraelom) nedeljiva domovina palestinskega ljudstva, države izrael niso priznavali.
Kateri pa so 'avtohtoni' judje po tvojem?
Zgodovina sprememb…

1948 so kar zakoličili začetek današnjih težav.
Avtohtonih Judov je pred priseljevanjem bilo ta tistem območju precej manj, kot je sedaj Judov v IL. Avtohtone Jude so priseljeni sami precej iztrebili, ker niso bili dovolj bojeviti, ampak so bolj ali manj mirno živeli z muslimani.
Priseljeni Judje genetsko tudi niso blizu avtohtonim izpred 120 in več let.
Avtohtonih Judov je pred priseljevanjem bilo ta tistem območju precej manj, kot je sedaj Judov v IL. Avtohtone Jude so priseljeni sami precej iztrebili, ker niso bili dovolj bojeviti, ampak so bolj ali manj mirno živeli z muslimani.
Priseljeni Judje genetsko tudi niso blizu avtohtonim izpred 120 in več let.

Kakšne bučke to berem.
To da obstajajo idioti, ki pravijo da v Izraelu ni genocida, čeprav to priznavajo že vsi od UN do vseh organizacij je žalostno.
To, da nekdo podpira napad vojske na civiliste in pravi temu kolateralna škoda, daj človek poglej se v ogledalo! Večina pobitih je otrok in žensk!
To, da država agresorka ne dovoli pomoč in strada ljudi je kaj?
To, da država agresorka ne dovoli vstop zahodnim novinarjem pa je samo še en dokaz, da se tam delajo vojni zločini in genocid!
To da obstajajo nekateri, ki pojma nimajo kako deluje geopolitika in vojna je žalostno, še bolj, da imajo volilno pravico!
To da nekdo podpira đihadiste, ki hočejo izbrisati drugo državo je bolano in idiotsko, pač ko oni začnejo delat sranje so žrtve, ko pa gre v drugo smer pa se smejemo?
To da nekateri še vedno ne dojamejo, da izrael ni država agresorka tam je tudi preko vseh meja neumnosti. Spet pozabili kdo je začel sranje delat?
To, da se ne dovoli vstop novinarjem.v vojno območje, pa je čisto normalna praksa, kot praksa, da se izda ukaze za evakuacijo. Vse to je izrael storil.
Prosim uporabljaj kondom in se ne razmnožuj naprej! Hvala.

Kakorkoli rečeš, palestinci niso tam priseljeni, židje so. Ime Izrael ni obstajal, območje ozemlja in samo ime Palestina pa izvira iz 12st p.n.š! In sranje so začeli delat židje s pomočjo zahoda, ki so jih priseljevali, to je že vsakemu jasno!
Zdej ne vem a samo trolaš al je možno da kdo res tolk nima pojma. Domnevam da trolaš ampak vseeno, da ne bi kdo verjel tvojim nebulozam... 12st.p.n.š. je, tako po svetem pismu, kot tudi po koranu, bog/alah dal to pokrajino 'izraelovim sinovom'. Prvič je pokrajino uradno preimenoval rimski cesar Hadrijan iz JUDEJA v Sirija Palestina in to leta 135 n.š. Samo ime Palestina ni arabskega izvora, ni imelo nobene veze z današnjimi palestinci ampak z grki. Arabci so bili takrat veselo na arabskem polotoku, islam pa še nadaljnjega pol tisočletja ni niti obstajal.
Tako da, v besedah Billyja Madisona:
“What you've just said is one of the most insanely idiotic things I have ever heard. At no point in your rambling, incoherent response were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this room is now dumber for having listened to it. I award you no points, and may God have mercy on your soul.”

Zdej ne vem a samo trolaš al je možno da kdo res tolk nima pojma. Domnevam da trolaš ampak vseeno, da ne bi kdo verjel tvojim nebulozam... 12st.p.n.š. je, tako po svetem pismu, kot tudi po koranu, bog/alah dal to pokrajino 'izraelovim sinovom'. Prvič je pokrajino uradno preimenoval rimski cesar Hadrijan iz JUDEJA v Sirija Palestina in to leta 135 n.š. Samo ime Palestina ni arabskega izvora, ni imelo nobene veze z današnjimi palestinci ampak z grki. Arabci so bili takrat veselo na arabskem polotoku, islam pa še nadaljnjega pol tisočletja ni niti obstajal.
Tako da, v besedah Billyja Madisona:
“What you've just said is one of the most insanely idiotic things I have ever heard. At no point in your rambling, incoherent response were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this room is now dumber for having listened to it. I award you no points, and may God have mercy on your soul.”
Pusti ga, halucionira na polno, očitno neke droge. Pač je šprical zgodovino in ne ve, da je tam obstajalo judovsko kraljestvo že 1300 pr.n.št.

Jaz vidim zlasti možnost, da bi Jordanija pomagala Palestincem vzpostaviti neko narmalno državo, ki bi izvajala oblast na celotnem teritoriju in bi bila sposobna demontirati teroristične organizacije. V tem primeru bi bilo možno dolgoročno sobivanje z Izraelom, kar se mi zdi pogoj za mir na tem področju.
To, da bi jordanija poskrbela za palestince na zahodnem bregu in egipt za palestince v gazi, bi bila ustrezna reparacija teh dveh držav, pa ne do izraela ampak do palestincev, katere so desetletja izkoriščali in žrtvovali kot kmete na šahovnici, za uveljavljanje lastnih pan-arabskih idej.
Avtohtonih Judov je pred priseljevanjem bilo ta tistem območju precej manj, kot je sedaj Judov v IL.
In? Muslimanov je bilo leta 1948 tam cca 1,3 MIO, danes jih je cca 7,5MIO. What is your point?
Zgodovina sprememb…

Avtohtone Jude so priseljeni sami precej iztrebili, ker niso bili dovolj bojeviti, ampak so bolj ali manj mirno živeli z muslimani.
Moraš imeti najbrž neke posebne nastavitve v glavi, da ugotoviš da narod Judje ni avtohton v pokrajini Judeja.
Če so pred 1948, pa predvsem pred 1918, judje bolj 'mirno živeli z muslimani' je bilo to predvsem zato, ker so živeli pod muslimansko diktaturo (otomansko cesarstvo) in niso imeli enakih pravic kot muslimani. V nasprotju z današnjim stanjem v katerem imajo muslimanski državljani v izraelu identične pravice kot židje. Samo kakšno dolžnost manj imajo kot židje (na primer služenje v IDF je za muslimane opcijsko).

Spet si izmišljuješ stvari, da bi opravičil genocidna dejanja IL režima (genocid so prepoznali tudi ZN, kar sem že linkal).
Glede pravic nejudov v IL ti napišem samo, da npr. na Zahodnem bregu tolpe ekstremnih Judov z varovanjem IDF uničuje lastnino muslimanom, jih preganjajo,...
Služenje v IDF ni potrebno za ortodoksne Jude, tako da ne služijo vsi judje IDF.
Na koncu se človek vpraša, kaj vse tlači našo zemljo.
Glede pravic nejudov v IL ti napišem samo, da npr. na Zahodnem bregu tolpe ekstremnih Judov z varovanjem IDF uničuje lastnino muslimanom, jih preganjajo,...
Služenje v IDF ni potrebno za ortodoksne Jude, tako da ne služijo vsi judje IDF.
Na koncu se človek vpraša, kaj vse tlači našo zemljo.