» »

Izrael : Palestina že n-tič

Izrael : Palestina že n-tič

Temo vidijo: vsi
««
279 / 279
»
»»

dronyx ::

mikojan je izjavil:

Za njeno prejšnje potovanje v Gazo jo je najel nek bogat musliman. Mogoče saudi arabijec, ki živi v UK? Nekaj takega. Prejšnjič je bil z njo na barki tudi nek tip, ki je bil viden na pogrebu neke vodje Hesbollaha. Pač, sami dobri, miroljubni ljudje

Saj v tistih krajih Hamasa, Hezbolaha in njim podobnih ne jemljejo kot neke teroriste. To so za njih freedom fighterji. Otroci jih obožujejo kot kakšne fuzbalerje. Sem pa videl včeraj posnetke, kako zamaskirani hamasovci z lesenimi palicami tolčejo ljudi v Khan Yunisu. Menda je to njihova "policija". Kdo je mogoče to prodal kot da to počno Izraelci.

Gambino ::

mikojan je izjavil:

Za njeno prejšnje potovanje v Gazo jo je najel nek bogat musliman. Mogoče saudi arabijec, ki živi v UK? Nekaj takega. Prejšnjič je bil z njo na barki tudi nek tip, ki je bil viden na pogrebu neke vodje Hesbollaha. Pač, sami dobri, miroljubni ljudje

Bolje da greš bučke prodajat, kot da tako lažeš!

Tole sem danes nekje prebral - Zakaj pri nas izgradnjo tunelov ne zaupajo Hamasu. Menda so v tem poslu zelo dobri. :D

mtosev ::

Bomo kot EU uspeli uvesti kakšne sankcije proti Izraelu?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

Bomo kot EU uspeli uvesti kakšne sankcije proti Izraelu?

Za začetek smo jim že drugič poslali svetopisemsko nadlogo - Greto Thunberg. :))

mtosev ::

https://www.reuters.com/world/middle-ea...

Senior EU official says Israel's war in Gaza is genocide

Končno bi rekel.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Grimnir3 ::

The Palestinians are the gypsies of the Middle East; their neighbour Arab countries might talk a good game about how terrible is what Israel is doing, but they aren't stupid; they saw what the PLO did in Jordan when the king let them in there. Nobody wants them, and probably, secretly, the Arab potentates are pleased that somebody is solving the Palestinian Question in a final manner.
Make no mistake, I'm not saying that the de facto ethnic cleansing going on in Gaza is a good thing, or that I approve of it, but the above will be a significant portion of the reason why none of the Palestinians' neighbours are doing anything in particular to help: because they know that regionally-speaking, everybody is better off with the Palestinians all dead.
That's the unpleasant reality of realpolitik, I'm afraid.

Poldijeva realpolitika.
««
279 / 279
»
»»