Forum » Elektrotehnika in elektronika » Pregorevanje žarnic
Pregorevanje žarnic
Apofis ::
Živjo. A je normalno da mi na kuhinjski napi na približno 3,4 mesece crkuje navadna žarnica...na dan je recimo prižgana cca. 2, 3 ure...sm probal par različnih znamk...hvala za odgovore
einstein :P ::
zakaj pa ne kupiš led žarnice in imaš mir?
ali pa sylvania brite arc 12kW - malo za šalo.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
@nny ::
Preveri napetost električne inštalacije.
'For most of history, Anonymous was a woman.' Virginia Woolf
energetik ::
Živjo. A je normalno da mi na kuhinjski napi na približno 3,4 mesece crkuje navadna žarnica...na dan je recimo prižgana cca. 2, 3 ure...sm probal par različnih znamk...hvala za odgovoreNajverjetneje previsoka napetost, izmeri in se po potrebi pritoži svojemu elektro distributerju. Čeprav imam v spominu da je dovoljeno na NN nivoju vsaj +-5% odstopanja napetost. +5% pa ti lahko že precej skrajša življensko dobo. Najdi žarnice za napetost 240V, če jih kje dobiš, ali pa nabavi CFL oziroma LED.
@jest10
je vsaj kvalitetna roba. (cene pa sploh niso visoke, kje ti to vidiš?)
jest10 ::
einstein :P je izjavil:
@jest10
Se pravi ti zgleda sploh ne poznaš cen Sicer pa Conrad že vrsto let slovi kot draga štacuna.
wtf??? draga trgovina? si že videl archos arnovo naprimer za 130€??? se ti zdi to slaba ponudba za ceno?
jest10 ::
einstein :P je izjavil:
wtf??? draga trgovina? si že videl archos arnovo naprimer za 130€??? se ti zdi to slaba ponudba za ceno?
Točno tako. Razen določenih izjem so prokleto dragi-akcije pač najdeš v vseh štacunah. V Conradu se kupuje le, kadar nekega izdelka ne moreš dobiti drugje.
@jest10
ne vem, jaz že dolgo tam kupujem in se mi zdi ugodno, vsaj tisto, kar kupim. pa še poštnina je neglede na težo in vse samo 4€
ne vem, jaz že dolgo tam kupujem in se mi zdi ugodno, vsaj tisto, kar kupim. pa še poštnina je neglede na težo in vse samo 4€
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Klecna stikala AC DCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1108 (892) | Luka_256 |
» | Merilnik hrupaOddelek: Loža | 1279 (1192) | DamijanD |
» | Navijanje procesorja AMD FX 6200 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 12942 (11086) | D3m |
» | Zaščita sluhaOddelek: Loža | 3484 (3177) | fikus_ |
» | katere zvočnikeOddelek: Na cesti | 934 (807) | ciklon |