» »

Excel 2010 -dinamični planer

Excel 2010 -dinamični planer

divx man ::

Pozdravljeni,

V excelu želim narediti nekakšen planer dela v stilu, vodoravno so dnevi in datum, navpično pa imena zaposlenih. V razpredelnico tako, lahko vnesem zadolžitve posameznika za določen datum. Ker smo do sedaj že imeli razpredelnico, je bila težava v tem, da je bilo potrebno vsak mesec, na novo narediti razpredelnico, da so se ujemali datumi in delovni dnevi. Potem sem prišel na idejo da bi naredil dinamični koledar, ki bi izhajal iz excelove funkcije Today(), ter bi iz te funkcije, lahko določil še druge dneve v mesecu, ki bi se potem vsak dan spremenili, ker bi se spremenil datum aktualnega dneva. Tako mi je uspelo naredit dinamični koledar po dnevih. Problem pa se pojavi, ko hočem v razpredelnico podati zadolžitev, saj mi potem te celice ne sledijo spremembam dnevom v koledarju. Primer: danes je tor 13.11.2012 in napišem zadolžitev za dan čet 15.11.2012. Vse je v redu do naslednjega dne, ko se koledar prestavi, zadolžitev pa ostane v isti celici. Tako potem naslednji dan zgleda da je zadolžitev, ki je bila mišljena za čet, prestavljena na pet 16.11.2012. Sam nikakor ne najdem neke funkcije, ki bi povezala te celice skupaj, da bi se prestavljale z datumi.

Upam, da obstaja možnost za takšen planer in upam, da mi bo kdo znal pomagati.
LP

prtenjam ::

Celice se ne prestavljajo, temveč se spremeni vrednost, ki jo vrne funkcija TODAY, ki pač vrača današnji dan.

Če je te funkcija zapisana v celici M6, v celici L6 pa recimo (=TODAY()-1) in N6 (=TODAY()+1) potem se naslednji dan nobena celica ne prestavi nikamor, temveč se samo spremeni izračun vrednosti v teh celicah.

Glede na zapisano se torej tudi vsebina drugih celic ne more premakniti nikamor :)...

To kar želite doseči lahko dosežete tako, da vsebino kolendarja pišete na nek drug list v obliki Datum / URA / zadolžitev in potem dinamično preko funkcij (MATCH, VLOOKUP in podobnih) prikazujete ustrezne vrednosti v kolendarju glede na datum in uro...
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

divx man ::

Se popolnoma strinjam z vami glede razlage prestavljanja datuma. Sam sem narobe obrazložil zadevo. Skratka rešitev, ki jo predlagate ne pride v poštev zato, ker je potem dejansko planer enak prejšnjemu, le da bo sedaj, na določenem listu omogočal še dodatni bolj pregleden pogled. Sam pa sem hotel narediti planer, tako, da se znebim vsakokratnega ročnega dodajanja novih datumov in se mi planer premika samodejno za recimo 3 tedne v naprej. Tako lahko potem konstantno dodajam nove zadolžitve in naloge v planer in je uporaba zelo enostavna. Hkrati ta planer uporablja več ljudi, ki pa na žalost v excelu nimajo niti toliko znanja, da bi recimo znali podaljšati koledar itd. zato bi bila samodejna posodobitev koledarja odlična. Ampak sem si kar mislil, da ni neke preproste logične poti do želenega rezultata, ki bi bil učinkovit.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Excel - izračun datuma rikverc

Oddelek: Pomoč in nasveti
61019 (816) sladka
»

Pomoč za excell

Oddelek: Programska oprema
51310 (1216) Silikon
»

Excel - datum

Oddelek: Pomoč in nasveti
72290 (2220) iMark
»

[Excel]Vrednost celice = ime dokumenta

Oddelek: Programska oprema
314699 (4121) veteran
»

Excel in seštevanje/ od. časa

Oddelek: Programska oprema
96644 (6510) ToniT

Več podobnih tem