Forum » Omrežja in internet » Telemach preko switch
Telemach preko switch
Leet1337 ::
Pozdravljeni,
danes sem kupil switch in imam problem, ker ko imam povezan računalnik in router povezan na switch, mi router dela normalno, računalnik pa se ne poveže na net... sicer zazna ip ampak prehoda in dns pa ne... pred letom nazaj je telemach preklopil na dinamični ip... tak da bi morala stvar delat, pa ne... prosim za pomoč....
Je možnost povezave: modem -> router -> switch ... ampak bi jaz rad imel povezano na način: modem -> switch -> router in komp... ker bi imel router v zgornji etaži in bi wifi signal bil boljši...če je to seveda izvedljivo
Hvala!
Lp
danes sem kupil switch in imam problem, ker ko imam povezan računalnik in router povezan na switch, mi router dela normalno, računalnik pa se ne poveže na net... sicer zazna ip ampak prehoda in dns pa ne... pred letom nazaj je telemach preklopil na dinamični ip... tak da bi morala stvar delat, pa ne... prosim za pomoč....
Je možnost povezave: modem -> router -> switch ... ampak bi jaz rad imel povezano na način: modem -> switch -> router in komp... ker bi imel router v zgornji etaži in bi wifi signal bil boljši...če je to seveda izvedljivo
Hvala!
Lp
- spremenilo: Leet1337 ()
Spc ::
Žal bo šlo samo tako:
1. Modem > Router > Switch
2. Modem > PC (ki deluje kot router) > Switch > Router
2. Modem > PC (ki deluje kot router) > Router > Switch
*PC mora biti vklopljen če hočeš, da deluje internet.
1. Modem > Router > Switch
2. Modem > PC (ki deluje kot router) > Switch > Router
2. Modem > PC (ki deluje kot router) > Router > Switch
*PC mora biti vklopljen če hočeš, da deluje internet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Leet1337 ::
ah škoda :(
Jutri nesem switch nazaj v trgovino, pa bom vzel kakšen USB wifi adapter...
Hvala za pomoč!
lp
Jutri nesem switch nazaj v trgovino, pa bom vzel kakšen USB wifi adapter...
Hvala za pomoč!
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2 Routerja in omejena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2650 (2191) | DeeCoy |
» | Modem - switch - router - bi slo?Oddelek: Omrežja in internet | 933 (839) | Lonsarg |
» | Razbremenitev preobremenjenega modema z dodatnim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 3496 (3277) | vmalhar |
» | Postavitev strežnika in lokalnega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1782 (1499) | NoName |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23654 (22570) | MTB |